بهترین روش‌های تقویت فن بیان نوجوانان + تمرین!

سرفصل های مهم این مقاله

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!

بهترین روش‌های تقویت فن بیان نوجوانان + تمرین!

فن بیان، دروازه ورود قدرتمند نوجوانان به آینده است. افرادی که از نوجوانی فن بیان خوبی داشته باشند، فرصت‌های بهتری خلق می‌کنند، شانس بیشتری برای کسب جایگاه‌های عالی دارند و ارتباطات قوی‌تری هم برقرار خواهند کرد. در نتیجه احتمال کامیابی و موفقیت‌هایشان افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، نوجوانی و جوانی دوره‌هایی هستند که در آن فرد بیشتر از همیشه احساس نیاز به ابراز وجود و دیده شدن را در خود لمس می‌کند. همچنین فرد در این دوره خود را برای اهداف متعالی و رؤیاهای خود آماده می‌کند و به فکر استقلال می‌افتد. به همین خاطر از نظر شغلی و حرفه‌ای نیز فراگیری مهارت فن بیان بسیار می‌تواند کاربردی باشد. در این مقاله به سراغ چند راهکار مختلف برای تقویت فن بیان در نوجوانان می‌رویم.

اهمیت تقویت فن بیان نوجوانان چیست؟

هیچ‌کس نمی‌تواند نقش پراهمیت ارتباطات قدرتمند را در میزان موفقیت، انکار کند. برای داشتن زندگی ایدئال و رضایت بالاتر، نیاز است ارتباطات مؤثر و مثبتی در طول زندگی خود داشته باشید. یکی از این مهارت‌های ارتباطی، فن بیان است. به‌خصوص برای کسانی که در سنین طلایی نوجوانی که دروازه ورود به آینده و بزرگ‌سالی است، قرار دارند!

با هم برخی از مهم‌ترین دلایل داشتن فن بیان قوی برای نوجوانان را بررسی کنیم:

1- اعتمادبه‌نفسشان بالاتر برود

نخستین و مهم‌ترین نتیجه‌ای که نوجوانان از بهبود فن بیانشان می‌گیرند، افزایش میزان اعتمادبه‌نفس است. می‌دانیم که اعتمادبه‌نفس به معنای باور به توانایی‌های خودمان است، پس وقتی نوجوان، فن بیان قدرتمندی داشته باشد، توانایی‌های بالقوه‌اش را به خوبی باور کرده و کارهای بزرگی انجام خواهد داد. نوجوانان با فن بیان ضعیف، از حضور در جمع می‌ترسند، دوست ندارند در جمع دوستانشان به تنهایی صحبت کنند، ترجیح می‌دهند توجه‌ها به سمتشان نباشد و غیره.

در طرف دیگر، وقتی توانایی خوب صحبت کردن در جمع، با اطرافیان و دوستان را داشته باشند، به‌مرور به دلیل مشاهده توانایی‌شان، اعتمادبه‌نفسشان هم افزایش پیدا می‌کند.

2- ارتباطات قوی و عالی برقرار می‌کنند

بخش مهمی از ارتباطات، به مهارتی که فرد در فن بیان دارد وابسته است. افرادی که فن بیان بالایی دارند، بهتر می‌توانند در جذب افراد به خودشان، ایجاد احساسات خوب در آن‌ها، نفوذ و تاثیرگذاری و در نهایت ایجاد یک ارتباط مؤثر عمل کنند.

3- شانس موفقیتشان به شدت افزایش می‌یابد

موفقیت، نتیجه تجمیع چندین مهارت و استفاده از آن‌هاست. یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها برای موفقیت، ارتباطات و شبکه سازی است. جوانی که فن بیان خوبی ندارد و ارتباطات بلد نیست، چگون می‌خواهد شبکه سازی اصولی و درستی داشته باشد؟

فن بیان قوی برای نوجوانان، بدون تردید، می‌تواند شانس‌ها و فرصت‌های موفقیتشان را بیشتر کند.

4- رسیدن به شرایط مناسب در شغل و کسب و کار

فرقی ندارد یک نوجوان بخواهد کسب و کار داشته باشد یا به عنوان یک کارمند در یک شرکت مشغول کار باشد! در هر صورت، فن بیان قدرتمند او، باعث افزایش سرعت موفقیتش خواهد شد.چه بخواهد با یک قرارداد کاری، شرایط کسب و کارش را عوض کند و چه بخواهد با چند دقیقه سخنرانی کوتاه، از رئیس شرکت درخواست کند سمتش را ارتقا دهد، در هر حال فن بیان به کمک او خواهد آمد.

5- افزایش میزان رضایت از زندگی

وقتی نوجوانان به کمک فن بیان، اعتمادبه‌نفسشان را زیادتر کنند، ارتباط موثری با بقیه برقرار کنند، در شرایط شغلی‌شان به موفقیت برسند و… در نتیجه احساس رضایتشان از زندگی، به نحو چشمگیری زیادتر خواهد شد. بنابراین می‌توان گفت فن بیان یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر انسان در زندگی خودش به آن نیاز دارد.

و سایر فوایدی که فن بیان قوی برای نوجوانان خواهد داشت!

فن بیان نوجوانان چگونه تقویت می‌شود؟

 

فن بیان نوجوانان چگونه تقویت می‌شود؟

فن بیان به‌صورت کلی وابسته به عوامل مختلفی از جمله فهم و شناخت کلمات، زبان بدن مناسب، لحن و حجم صدا و همچنین سرعت صدای متعادل است. در این قسمت کمی جزئی‌تر به تقویت هرکدام از این موارد می‌پردازیم تا در نهایت بتوانیم فن بیان خود را در دوران نوجوانی تقویت کنیم:

1_ بر روی موضوعات مسلط باشید

برای تقویت فن بیان نوجوانان، لازم است تسلط روی موضوعات افزایش یابد. خیلی اوقات ضعف در سخنرانی و بیان، به دلیل ضعف در تسلط است. طبیعتاً اگر ما در بحث و موضوعی که قرار است راجع به آن حرف بزنیم مسلط نباشیم، نمی‌توانیم بیان و سخنرانی خوبی داشته باشیم. در واقع اولین قدم در پرورش مهارت فن بیان تسلط به موضوعاتی است که قرار است راجع به آن‌ها حرف بزنیم.

2_ دانش زبانی و دایره واژگان خود را افزایش دهید

 

بهترین روش‌های تقویت فن بیان نوجوانان | افزایش دایره واژگان، موضوعی مهم است!

قبل از اینکه بتوانیم بیانمان را به بیانی ماهرانه تبدیل کنیم، باید بتوانیم کلمات مناسبی را برای انتقال مفاهیم ذهنی‌مان انتخاب کنیم. دومین قدم برای داشتن یک بیان ماهرانه انتخاب کلمات مناسب است. انتخاب کلمه نیز بیش از هر چیزی وابسته به دانش واژگان ما است. هر‌چه واژگان بیشتری بلد باشیم، در انتخاب واژگان مناسب نیز موفق‌تریم.

3_ بر روی مدیریت استرس و اضطراب‌ خود کار کنید

معمولاً حین سخنرانی‌ها دچار استرس و اضطراب‌ می‌شویم. استرس و اضطراب‌ به نوعی تلاش ذهن برای هوشیار نگه‌داشتن ما هستند؛ اما اگر میزان آن‌ها از حدی بالاتر رود، به کلی بیان ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین مهارت‌ها حین سخن گفتن، مهارت مدیریت استرس و اضطراب‌ است. استرس و اضطراب‌ می‌توانند جریانات فکری ما را به هم بزنند، از طرف دیگر ممکن است در صدای ما اخلال ایجاد کنند. مثلاً ممکن است سرعت صدایمان را بالا ببرد و یا بلندی و حجم صدایمان را تغییر دهد.

به‌صورت کلی، یکی از مهم‌ترین قدم‌هایی که برای تقویت فن بیانمان به ویژه در دوران نوجوانی باید برداریم، تلاش برای مدیریت استرس و اضطراب‌ است. برای این کار می‌توانید تمرین‌های ذهن آگاهی را انجام دهید، مدیتیشن کنید و از درمان‌ شناختی رفتاری و سایر درمان‌ها کمک بگیرید.

 4_ سرعت حرف زدن خود را مدیریت کنید

سرعت حرف زدن یکی از مهم‌ترین معیارها و ملاک‌ها در فن بیان است. همه می‌دانیم که سریع حرف زدن و یا کند حرف زدن یکی از عواملی است که بیان ما را دچار مشکل می‌کند؛ اما آیا این موضوع همیشه درست است؟ قطعاً خیر.

سرعت سخن گفتن ما باید متناسب با شرایط و متناسب با هدف، کم و زیاد شود. خیلی اوقات طبیعی است که برای بیان مطلبی به سرعت بیشتری نیاز داشته باشیم، گاهی اوقات نیز ضروری است که سرعت بیان خود را پایین بیاوریم.

به‌طورکلی باید روی سرعت حرف زدن خود کار کنیم و آن را متعادل کنیم. این را نیز نباید فراموش کنیم که سرعت حرف زدن ما نباید یکنواخت باشد و با توجه به شرایط باید سرعت حرف زدنمان را کم و زیاد کنیم.

یکی از عواملی که به مدیریت و تعادل سرعت حرف زدن ما کمک می‌کند مدیریت اضطراب‌ است. خیلی اوقات اضطراب‌ افراد را وادار به سریع حرف زدن می‌کند. در این شرایط ضروری است که ابتدا دلیل سریع حرف زدن خود را بشناسیم و سپس به سراغ مدیریت آن‌ برویم.

 

 

 

5_ تنفستان را تنظیم کنید

 

بهبود تنفس، از اهمیت ویژه‌ای برای بهبود فن بیان نوجوانان برخودار است

یکی دیگر از موضوعاتی که باید برای تقویت فن بیان در دوران نوجوانی به آن توجه کنیم، تنفس است. تنفس نیز مانند سرعت بیان، خیلی متأثر از اضطراب‌ است. تنفس سریع و یا تنفس بریده می‌تواند در فن بیان اخلال ایجاد کند. به همین خاطر ضروری است که تمرین‌های تنظیم تنفس را انجام داده تا بتوانیم بیانی بهتر داشته باشیم.

6_ از اهمیت حجم صدا غافل نشوید

حجم صدا همان بلندی صدای ما است. ما باید بتوانیم بسته به شرایط و با توجه به فاصله‌مان از مخاطب خود بلندی صدایمان را کم و زیاد کنید. خیلی از افراد به حجم صدا به عنوان معیاری مهم در فن بیان توجه کمی می‌کنند. با این‌حال باید بتوانیم با توجه به شرایط و فاصله خود نسبت به مخاطب صدای خود را کم و زیاد کنیم.

7_ لحن خود را با شرایط تنظیم کنید

لحن نیز یکی از عوامل مهم حین سخنرانی و حرف زدن است. یک بیان خوب، بیانی است که توجه ویژه‌ای به لحن داشته باشد. شما نیز اگر می‌خواهید که فن بیان خود را تقویت کنید باید حتماً از تأثیر و اهمیت لحنتان آگاه باشید و لحن خود را متناسب با کلمات و شرایط انتخاب کنید.

 

 

 

 

8_ تمرین خودکار

فن بیان نوجوان

تمرین خودکار را می‌توان از ساده‌ترین و در عین حال، از موثرترین تمریناتی دانست که در فرآیند آموزش فن بیان برای نوجوانان مورد استفاده قرار می‌گیرد. عضلات فک و دهان نقش کلیدی در افزایش وضوح صدا دارند. با انجام این تمرین، این عضلات تقویت می‌شوند و در نتیجه کلام رسا و شمرده‌تر خواهد شد.

اگر انجام این تمرین را به تازگی شروع کرده‌اید، در ابتدا کمی اذیت خواهید شد. اما پس از چند روز، یعنی زمانی که عضلات فک و دهان شما تقویت شده باشند، انجام این تمرین برای‌تان ساده‌تر خواهد بود.

9_ گوش دادن فعال

یکی از عوامل مهم در تقویت و آموزش فن بیان برای نوجوانان، گوش دادن فعالانه به صحبت‌های آنهاست. در واقع، شنیده نشدن می‌تواند عاملی برای کم‌حرفی باشد و این موضوع در اغلب مواقع، تضعیف فن بیان را به همراه دارد.

هنگامی که فرزندتان صحبت می‌کند، به‌طور کامل به او توجه کنید. تماس‌چشمی برقرار کنید، زبان بدن مثبت داشته باشید و از پرداختن به کارهای دیگر خودداری کنید. همچنین سعی کنید خودتان را جای او بگذارید و احساسات او را درک کنید. بگذارید این‌طور بگویم، با فرزندان همدلی کنید و نشان دهید که برای حرف‌هایش ارزش قائل هستید.

10_ شرکت در کلاس‌های فن بیان

آموزش فن بیان برای نوجوانان

در این کلاس‌ها، نوجوانان با تکنیک‌ها و روش‌های موثر سخنوری و فن بیان آشنا می‌شوند. آنها یاد می‌گیرند که چگونه با اعتماد‌به‌نفس صحبت کنند و صدایی رسا و واضح داشته باشند. صحبت کردن در مقابل دیگران می‌تواند برای بسیاری از نوجوانان چالش‌برانگیز باشد.

در کلاس‌های فن بیان به تشخیص این چالش‌ها و نحوه مدیریت آن پرداخته می‌شود. به‌این ترتیب، اعتماد‌به‌نفس نوجوانان هنگام صحبت کردن افزایش خواهد یافت. کلاس‌های فن بیان برای نوجوانان این فرصت را فراهم می‌کند تا با دیگران تعامل داشته باشند و از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.

کلام آخر

در این مقاله به راه‌های تقویت فن بیان نوجوانان پرداختیم و همچنین نکاتی راجع به افزایش فن بیان در دوران نوجوانی بیان کردیم. فن بیان مهارتی پر کاربرد است و از نوجوانی و جوانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. برای تقویت فن بیان ابتدا باید به موضوعات مسلط باشیم و سپس دایره واژگان خود را وسعت ببخشیم. در ادامه نیز باید روی سرعت، حجم صدا و لحن و تنفس خود کار کنیم.

 

شرکت در دوره رایگان فن بیان و سخنرانی، کمک می‌کند تا بدون صرف حتی یک ریال، کلی مهارت علی به دست آورید! روی تصویر زیر کلیک کنید:

آموزش فن بیان

مطالب مرتبط:<< آموزش فن بیان کودکان؛ تکنیک‌های مهم و علمی!فن بیان در خواستگاری (یک خواستگاری دلپذیر!) >>
آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۸ دیدگاه دربارهٔ «بهترین روش‌های تقویت فن بیان نوجوانان + تمرین!»

  1. حالا که بیشتر از یک نفر این همه چیز به من یاد داده، منم میخوام در ادامه تکمیل این مقاله، دوتا تکنیک فن بیان کودک و نوجوان یادتون بدم!! البته با اجازه:

    یکیش بازی با جملات سخت و پیچیده است. مثل سه سیر سرشیر سه شیشه شیر!

    یکیش هم تمرین داستان گویی که باید یک داستان را تا نصفه بگوییم و نفر بعد آن را ادامه دهد.

    خیلی مخلصیم. سهند محمدیان از همدان

  2. من یه نوجوان ۱۷ ساله هستم و تپق زیاد میزنم و احساس شرم میکنم
    میشه چند تا راه برای جلوگیری از تپق زدن هم بگید؟

  3. چیزایی که نوجوانان در مورد فن بیان و سخنوری آموزش می بینند منجر به افزایش اعتماد به نفسشون هم میشه؟
    چیکار کنیم خجالتی و کم اعتماد به نفس نباشند؟

  4. سلام وقتتون بخیر
    خیلی مقاله خوبی بود
    من از کودکی با دو تا بچه هام تکنیک های فن بیان رو تمرین کردم
    و الان شاهد نتایجش هستم
    به راحتی با اعتماد بنفس در جمع صحبت میکنن و در زمینه کاتری هم موفق هستن

  5. مهمتر از داشتن روش های تقویت فن بیان داشتن تمرین هستش
    نوجوانان بدلیل نداشتن صبر عموما این موضوع رو فراموش میکنن که با تمرین میشه به فن بیان قوی رسید

  6. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه اموزش و یادگیری دارید؛ بهتون پیشنهاد می کنیم در این راستا در دوره اکسیر نیز از طریق لینک زیر همراهمون باشید.
    دسترسی به دوره رایگان اکسیر
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  7. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه اموزش و یادگیری دارید؛ بهتون پیشنهاد می کنیم در این راستا در دوره رایگان اکسیر نیز از طریق لینک زیر همراهمون باشید.
    دسترسی به دوره رایگان اکسیر
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  8. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ بهتون پیشنهاد می کنیم در این خصوص در دوره فن بیان نوجوانانمون از طریق لینک زیر همراهمون باشید.
    دسترسی به سی و پنجمین دوره فن بیان نوجوانان
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  9. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ این موضوع کاملا بسته به هدف و علاقه شما و سطح شما می باشد؛ براساس علاقه و نیازتون در زمان دلخواه می توانید تمرین کنید.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

اسکرول به بالا