حالا که دوستان کتاب چاپی ، محصول صوتی و محصول ویدیویی را به اتمام رساندند؛ نوبتی هم باشد نوبت به آموزش بازاریابی و مارکتینگ است. بعد از یک دوره چند ماهه با تمام مسائل و چالشهای تولید محتوا؛ حالا کمکم دوستان میتوانند جیبشان را با یک مارکتینگ درست و هوشمندانه پر پول و برکت کنند. با ما همراه باشید تا عازم جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 بشویم.
جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 همزمان به صورت حضوری و آنلاین در روز جمعه یازدهم مهر ماه 99 برگزار شد.
مدرسین جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 آقای پیام بهرام پور و آقای محمد منشی زاده بودند .
موضوعات آموزشی جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 بازاریابی، کمپین، حساب و کتاب مالی و در نهایت پاسخگویی به مخاطبان بود.
اولین مبحث آموزشی – کمپین
جلسه هجدهم با تدریس آقای پیام بهرام پور آغاز شد و بعد از یک گپ و گفت با دوستان حضوری و آنلاین آموزش مارکتینگ شروع شد. از این به بعد الویت اول دوستان مدرسه استادی 6 باید بازاریابی باشد.
آقای بهرامپور مثل همیشه مثالهای به جا را چاشنی آموزش کردند. اولین مثال نویسندگان خارجی بود که چطور قبل از چاپ پروسهی بازاریابی خود را شروع میکنند. به مرحله پیش فروش کتاب میرسند و تا اینجا پیش میروند که کتابشان رکورد فروش را هم میزند حتی جزو کتابهای به اصطلاح best-seller میشود.
افراد موفق تا 80 درصد از زمان خودشان را بر روی بازاریابی اختصاص میدهند.
آقای بهرامپور دو مفهوم Inbound marketing & Outbound marketing را برای دوستان مدرسه استادی 6 باز کردند. در بازاریابی Inbound marketing (بازاریابی درونگرا) مشتری است که ما را پیدا میکند. یک مثال متداول پیدا کردن ما از طریق موتور جستجوی گوگل است. در بازاریابی Outbound marketing (بازاریابی برونگرا) ارتباط بین مشتری و کسب و کار بدین صورت است که از طریق خود کسب و کار اتفاق بیفتد. به عنوان مثال دیدن یک تبلیغ در خصوص کسب و کار ما.
فقط کافی است یک قدم از رقیب جلوتر باشیم.
بیشتر بخوانید: اصطلاحات بازاریابی دیجیتال؛ همه آنچه میخواهید!
قانون پَرِتو 20/80
در ادامهی بحث بازاریابی قانون معروف 20/80 اشاره شد. قانونی که اغلب بااینکه چندین بار هم شنیدیم و خواندیم اما آن را عملی نمیکنیم. باید هوشمندانه فکر کنیم که چه کار پراهمیتی است که با 20 درصد تلاش به نتیجهی 80 درصدی میرسد. طبق اصل قانون پَرِتو قرار نیست کار بیشتری انجام بدهیم، بلکه قرار است کار هوشمندانهتر انجام بدهیم.
در حال حاضر برای دوستان مدرسه استادی 6 که کتاب خود را به چاپ رساندند، سایت خود را راهاندازی کردند و در داخل آن مقالات، محصول صوتی، کتاب الکترونیک و محصول ویدیویی خود را قرار دادند کمپین یک کار هوشمندانه 80 درصدی است. به عبارتی منظور از کمپین مجموعه اقداماتی که برای فروش محصول باید پیادهسازی کنیم.
ایده های محتوایی برای یک کمپین
بعد از توضیحات مفصل به همراه مثال نوبت به این رسیده بود تا دوستان مدرسه استادی 6 در جلسه هجدهم تعدادی ایدهی محتوایی را مورد بررسی قرار دهند. آقای پیام بهرامپور مواردی را توضیح دادند. چند مورد از این موارد عبارتند از: ویدیوهای آموزشی جذاب که بهتر است بیشتر از 5 دقیقه باشند، بخشهایی از محصول را قرار بدهیم، تخفیفها را برای مدت زمان مشخصی اعمال کنیم، لایو پرسش و پاسخ در صفحه کاری خود داشته باشیم یا ترتیب برگزاری یک وبینار آموزشی را بدهیم . چندین ایدهی دیگر به طور مفصل برای شرکتکنندگان حضوری و آنلاین توضیح داده شد.
بررسی نمونه کمپین بیشتر از یک
ساعت حدود 11 بود که آقای پیام بهرامپور خانم زهرا صادقی که همیشه برای دوستان آنلاین پشت سیستم وبینار مدرسه استادی زحمت زیادی میکشند دعوت کردند تا به روی صحنه بیایند و کمپین حاضر در بیشتر از یک که کمپین تندخوانی است را برای دوستان شرح دهند. یک لیست بلند و بالا به همراه توضیحات مفصل برای بچههای دوره استادی گفته شد.
در جلسه هجدهم یک دید خیلی خوبی برای دوستان مدرسه استادی 6 به وجود آمد که یک کمپین حرفهای چقدر هوشمندانه و عالی در تیم بیشتر از یک برنامهریزی شده است. تک تک اعضای تیم بیشتر از یک برای آمادهسازی یک کمپین تلاش چشمگیری میکنند. از آمادهسازی صفحه تبلیغ گرفته، تولیدمحتوا آموزشی در قالب مقاله، فیلم،استوری، IGTV تا ایمیل رونمایی از محصول برای اعضای سایت و در نهایت بخش فروش و پشتیبانی.
مقالات کمپین تندخوانی در سایت بیشتر از یک را از دست ندهید:
13 باید و 17 نباید برای تقویت حافظه! عادتها و کارهای مهم
آیا تندخوانی درک مطلب را کاهش میدهد؟ بررسی علمی و منطقی
باورهای غلط تندخوانی | 11 افسانه غلط!
بهترین روش مطالعه از نظر رابینسون | روش مطالعه پس ختام چیست؟
کتابخوانی و اشتباهات رایج کتابخوانی | 15 نکته
تندخوانی چیست؟ 6 دلیل مهم برای یادگیری تندخوانی
حالا بعد از کالری که مغز دوستان مدرسه استادی 6 در جلسه هجدهم برای هضم تجربه یک کمپین هیولا خوب در بیشتر از یک نفر سوزانده بود نیاز به سوخت داشت. شرکتکنندگان حضوری مدرسه استادی 6 با رعایت پروتکل بهداشتی ناهار، جوجه کباب میل کردند و دوستان آنلاین هم دیگر نمیدانم چی میل کردین خودتان میتوانید در بخش نظرات این گزارش بنویسید که ناهار چی میل کردید. دسر هم همینجا بگم که بخش شکمی گزارش را به اتمام برسانم. دسر هم دلتان نخواهد دوستان حضوری در جلسه هجدهم بستنی میل کردند…!
دومین مبحث آموزشی – حساب و کتاب مالی
بعد از مطلب آموزشی مفصل بازاریابی و کمپین، آقای بهرامپور در خصوص حساب و کتاب مالی توضیح دادند. به عنوان اولین نکته اشاره کردند که اولین کاری که باید دوستان مدرسه استادی 6 انجام دهند این است که ورودیها و خروجیهای مالی خود را ثبت کنند. ثبت ورودیها و خروجیهای مالی یک دید خوبی به ما میدهد. تمثیل جالبی آقای بهرامپور به کار بردند: در هر کسب و کاری یک غول پولخوار وجود دارد که باید آن را در کسب و کار خودمان مشخص کنیم.
از طرف دیگر، یک چشمانداز مالی برای خود تعیین میکنیم: چندتا محصول چند تومانی در طی چه مدت زمانی باید بفروشیم…!
بدین صورت هدفگذاری حرفه ای، دقیق و شفاف میکنیم تا به دنبال آن برنامهریزی و اقدام صورت بگیرد. در طول مسیر و انتها مسیر هم نتیجه را بررسی میکنیم تا نقاط قابل بهبود را مشخص کنیم. آقای پیام بهرامپور در ادامه مباحث آموزشی جلسه هجدهم برای اینکه مطالب گفته شده شفافتر و ملموستر شود مثال در خصوص اپلیکیشن مدیتیشن آرامیا زدند. از تولیدمحتوا باکیفیت مقالات آرامیا (مدیتشین ذهن آگاهی) تا پروسه OVO معروف دوره استادی که فکر میکنم الان به خوبی برای دوستان مدرسه استادی 6 جا افتاده باشد.
ماجرای آقای پیام بهرامپور در خصوص اپلیکیشن مدتیشن آرامیا
سومین مبحث آموزشی – آموزش پروپوزال نویسی
پروپوزالنویسی جزو مهارتهایی است که اگر بلد نباشیم واویلا است! یک پروپوزال خوب باید مقدمه، پیشنهاد، برنامه اجرایی، نتایج مورد انتظار، منابع مورد نیاز و جمعبندی داشته باشد.
هر چه بیشتر برای پروپوزال زحمت بکشیم نتیجه بهتری هم میگیریم. باید در پروپوزال دقیقا بدانیم برای چه کسی مینویسیم؟ چطوری بنویسیم تا برای شخص منفعت داشته باشد و نیازی از افراد را بتوانیم برطرف کنیم. چاشنی جذاب این بخش هم مثال و سبک ارائه نمونه حرفهای یا به عبارتی سخنرانی آسانسوری Wow بود. آقای پیام بهرامپور داستان خودشان را در زمان ملاقات با نیک ووییچیچ گفتند. دیگر نمیگویم چی بود..! انشالله اگر دوره مدرسه استادی 7 برگزار شد دوستانی که نبودند شرکت کنند تا داستان را از خود آقای پیام بهرامپور بشنوند…!
چهارمین مبحث آموزشی – پاسخ گویی به مخاطبان
حالا نوبت به بخش نهایی آموزشی جلسه هجدهم رسید. این بخش توسط آقای محمد منشیزاده مدرس عالی مجموعه بیشتر از یک به صورت مجازی تدریس شد.
آقای محمد منشیزاده که قرار بود به دوستان در جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 آموزش پاسخگویی به مخاطبان را بدهند، بحث خود را با داستان جالب خواستگاری خود آغاز کردند.
با اینکه آموزش آقای منشیزاده به صورت مجازی بود، بسیار طراحی آموزشی خوبی داشتند و به تک تک جزئیات آموزش خود هوشمندانه فکر کرده بودند. یک بخش به شرکتکنندگان اشاره کردند که باید یک سری پاسخ خوب برای سوالات متداول در آستین خود داشته باشیم و همانجا یک کاغذ از آستین خود بیرون آوردند.
چگونه به مخاطبین در ایمیل، تلفن و اینستاگرام پاسخ بدهیم؟
یکی از نکاتی که برای پاسخگویی به مخاطبان آقای منشیزاده اشاره کردند این بود که مخاطب دوست ندارد پاسخ معمولی و بیتفاوت دریافت کند. باید برای پاسخگویی به مخاطبان و مشتریان در هر راه ارتباطی اعم از ایمیل، اینستاگرام، تلفن و سایت یک پاسخ متناسب با فضای ارتباطی در نظر بگیریم. به عنوان مثال پاسخهای اینستاگرام که معمولا مخاطبین عجله دارند، باید کوتاه و در عین حال کمی صمیمانه باشد و زود پاسخ داده شود. همچنین میتوانیم یک سری پاسخ آماده در اینستاگرام بسازیم که برای سوالات متداول از آن دسته پاسخهای آماده استفاده کنیم.
یک پاسخ هوشمندانه با حسنجویی و همدلی آغاز میگردد. باید دو قدم با مخاطب راه برویم. به مخاطب مقاله یا محصول متناسب با سوالش را پیشنهاد بدهیم. در نهایت هم یک جمله پایانی حرفهای متناسب با تخصص خود انتخاب کنیم که در پایان هر پاسخ بنویسیم.
در مکالمه تلفنی حواسمان باشد که لبخند بر لب داشته باشیم. بله درست است لبخند دیده نمیشود اما منتقل میشود و شخص متوجه میشود. کاری ندارد…! همین الان امتحان کنید! صدای خود را یک بار با لبخند و یک بار بدون لبخند ضبط کنید. نکته بعدی اینکه، به خوبی به مخاطب گوش کنیم و یک قلم و کاغذ در دست داشته باشیم.
پایان جلسه هجدهم دوره مدرسه استادی 6
بعد از آموزش چگونگی پاسخ به مخاطب در هر شبکهای، آقای منشیزاده خاطر نشان کردند که کمکم باید یک (CRM (Customer Relationship Management یعنی مدیریت ارتباط با مشتری برای خود داشته باشیم. لزوما ابتدای کار نیازی به نرمافزار حرفهای نیست و باید به صورت دستی هم شده اطلاعات مشتریان و مخاطب را برای خدمت بهتر ثبت کنیم.
و در آخر همانطور که آقای منشیزاده ABCC سخنرانی را رعایت کرده بودند جلسه آموزشی را با یک حکایت به پایان رساندند.
روزی لقمان پدر به لقمان پسر پندی داد که شاد و موفق باشد. لقمان پدر گفت: اگر میخواهی در زندگی شاد و موفق باشی سه اصل را به یاد داشته باش! اصل اول بهترین غذای دنیا را بخور. اصل دوم در بهترین رختخواب دنیا بخواب. اصل سوم در بهترین خانه دنیا زندگی کن. لقمان پسر پرسید: پدر من پول ندارم چطور این سه اصل بهترین را با کمترین استطاعت مالی پیش بگیرم؟!
لقمان پدر در پاسخ گفت: زمانی غذا بخور که کاملا احساس گرسنگی میکردی. آن زمان است که گویی بهترین غذای دنیا را میخوری! زمانی به تخت خواب برو که تمام روز را مشغول به کار و تلاش بودی. وقتی با چنین خستگی به تخت خواب بروی گویی در بهترین تخت خواب دنیا خوابیدی! برای اصل سوم، تمام تلاشت را به کار گیر تا با افراد نزدیک خود دوست باشی و در قلب آنان قرار بگیری؛ بدین شکل در بهترین خانه دنیا زندگی میکنی.
و با این حکایت زیبا آقای منشیزاده از دوستان مدرسه استادی 6 خداحافظی کردند.
جای تعدای از دوستان هم در فضای حضوری مدرسه استادی 6 در جلسه هفدهم و هجدهم خالی بود، مخصوصا آقای سیدحمزه حسینی مطلق با جمله معروفشان بزن به افتخارش… ! کتاب این ماه شرکتکنندگان بیشتر از یک نفری در مدرسه استادی 6، کتاب راهاندازی کسب و کار جف واکر است.
منتظر نظرات خوب شما در قسمت کامنتها هستیم…!
نویسنده گزارش: سحر هاشمی
برای خواندن گزارش سایر جلسات استادی، کلیک کنید!
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 6 ؛ پیش به سوی رشد و یادگیری و تکامل…
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 6 ؛ تازه داره جون میگیره…!
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 6؛ وقتی همه «آنلاین» بودند!
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 6؛ غیرحضوری، اما موثر…!
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 6؛ همچنان پر انرژی ادامه میدهیم…
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 6؛ از ضبط تا نقد
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 6؛ از پشت ماسک یا از پشت کامپیوتر؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 6؛ خداحافظ کامل گرایی، سلام اجایل
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 6؛ همراه و همیار شدن با قلم و کاغذ
گزارش جلسه دهم مدرسه استادی 6؛ نویسندگان بیشتر از یک نفری
گزارش جلسه یازدهم مدرسه استادی 6؛ از پرده آخر کتاب نویسی تا اتیکت
گزارش جلسه دوازدهم مدرسه استادی 6؛ سوت پایانی نیمه اول دوره
گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6؛ فولآپشن آموزشی از سخنرانی تا مدل کسب وکار و برندسازی
گزارش جلسه چهاردهم مدرسه استادی 6؛ نوبت به ساخت محصول صوتی رسید
گزارش جلسه پانزدهم مدرسه استادی 6؛ اینستاگرام، کوچینگ و هوش کلامی
گزارش جلسه شانزدهم مدرسه استادی 6؛ تولید محصول ویدیویی
گزارش جلسه هفدهم مدرسه استادی 6 | از تولید محتوای سایت و اینستاگرام تا متقاعدسازی حرفهای
گزارش جلسه نوزدهم مدرسه استادی 6 | پارتی سازی و فسلفه زندگی
گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی 6 | تبلیغ نویسی و طراحی آموزشی
گزارش جلسه بیست و یکم مدرسه استادی 6 | فروش حرفهای
گزارش جلسه بیست و دوم مدرسه استادی 6 | ذهنیت بازاریابی
گزارش جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 | دوره استادی به ایستگاه پایانی نزدیک شد!