گزارش جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 | دوره استادی به ایستگاه پایانی نزدیک شد!
آیا یادتان میآید که اولین جلسه استادی 6 آقای پیام بهرامپور قبل از آنکه به روی سن سخنرانی بیایند با میکروفون از بک استیج گفتند: ” این دوره زودتر از چیزی که فکرش را هم نمیکنید تمام میشود؟” و دستها در وضعیت (همان استراحتک معروف) را اجرا کردند. یادتان است که همان جلسه ثانیه، دقیقه، روز، ماه و سال آن لحظه را ثبت کردیم. تک تک دوستان استادی 6 در جزوه خود این جمله را نوشتند: الان پنجشنبه 24 بهمن ماه 1398 ساعت 8:44 شروع و استارت یک دوره و زندگی جدید است. واقعا یادش بخیر…!
ایناهاش: جلسه اول:
پنجشنبه بیستم آذر ماه 1399 جلسه بیست و سوم دوره مدرسه استادی 6 هم مثل همیشه بیشتر از یک نفری راس ساعت 8:30 هم به صورت آنلاین و حضوری همزمان برگزار شد. با ما با گزارش جلسه بیست وسوم از دوره مدرسه استادی 6 همراه باشید. مدرس این جلسه آقای پیام بهرامپور بودند که مدیریت بحران، کسب و کار و روابط عمومی را آموزش دادند.
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 6 ؛ پیش به سوی رشد و یادگیری و تکامل…
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 6 ؛ تازه داره جون میگیره…!
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 6؛ وقتی همه «آنلاین» بودند!
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 6؛ غیرحضوری، اما موثر…!
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 6؛ همچنان پر انرژی ادامه میدهیم…
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 6؛ از ضبط تا نقد
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 6؛ از پشت ماسک یا از پشت کامپیوتر؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 6؛ خداحافظ کامل گرایی، سلام اجایل
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 6؛ همراه و همیار شدن با قلم و کاغذ
گزارش جلسه دهم مدرسه استادی 6؛ نویسندگان بیشتر از یک نفری
گزارش جلسه یازدهم مدرسه استادی 6؛ از پرده آخر کتاب نویسی تا اتیکت
گزارش جلسه دوازدهم مدرسه استادی 6؛ سوت پایانی نیمه اول دوره
گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6؛ فولآپشن آموزشی از سخنرانی تا مدل کسب وکار و برندسازی
گزارش جلسه چهاردهم مدرسه استادی 6؛ نوبت به ساخت محصول صوتی رسید
گزارش جلسه پانزدهم مدرسه استادی 6؛ اینستاگرام، کوچینگ و هوش کلامی
گزارش جلسه شانزدهم مدرسه استادی 6؛ تولید محصول ویدیویی
گزارش جلسه هفدهم مدرسه استادی 6 | از تولید محتوای سایت و اینستاگرام تا متقاعدسازی حرفهای
گزارش جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 | آموزش بازاریابی و مارکتینگ
گزارش جلسه نوزدهم مدرسه استادی 6 | پارتی سازی و فسلفه زندگی
گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی 6 | تبلیغ نویسی و طراحی آموزشی
گزارش جلسه بیست و یکم مدرسه استادی 6 | فروش حرفهای
شروع جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6
شروع جلسه آقای پیام بهرامپور مثل همیشه از فیدبکهایی که از دوستان مدرسه استادی 6 میگیرند نکاتی که به بهتر شدن خودشان در مسیر بهبود فردی و کسب و کار کمک میکند را توضیح دادند. از شرکت کنندگان مدرسه استادی 6 پرسیدند که کدام یک از شما از سال پیش بهتر شدید؟ تقریبا اغلب افراد حضوری دست خود را بالا بردند و شرکتکنندگان آنلاین هم در قسمت چت وبینار نوشتند. آقای بهرامپور تاکید کردند که درگیر خطای شناختی نباید شد. نگوییم: “من باید بهتر میبودم!” توان الان ما همین قدر بوده است! مسیر تغییر مسیر آسانی نیست! باید از من قبلی کم کم بهتر بشویم! همین!
از حاشیه ابتدای جلسه بیست و سوم مدرسه استادی6 هم همین ابتدا اشاره کنیم. یک سری از دوستان حضوری مدرسه استادی 6 در ردیف جلو مشغول سلفی گرفتن از خودشان در جلسه یک مانده به آخر بودند و چقدر جریان داشت همان سلفی گرفتن. سوالی که برای آقای بهرامپور و دیگر دوستان پیش آمده بود این بود که وقتی ماسک داریم و فقط چشمها و ماسک در عکس میافتد چرا چند تا عکس سلفی میگیریم…!
نکته بعدی که آقای بهرامپور اشاره کردند در خصوص سطح انرژی بود که یک اسلاید جالب و قشنگ هم داشت. خب مثل همیشه بعد از یک سری نکات کاربردی اگر گفتید چه مرحلهای است؟ بله شکرگزاری. دوستان یک دقیقه شکرگزاری کردند تا وارد مبحث آموزشی جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 بشوند.
اولین مبحث آموزشی: مدیریت بحران
مبحث اول جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 مدیریت بحران بود. اول یک تعریف و دلیل برای بحران توضیح داده شد. بحران خروج از حالت روتین است که آن را پیش بینی نکردیم.
بی شک بحران جزئی از کار سخنران است…!
مدیریت درست بحران است که فرق افراد حرفهای و غیرحرفهای را مشخص میکند. نمونههایی از بحرانهای مختلف مثال زده شد. بحرانهای گوناگونی در سخنرانی میتواند اتفاق بیفتند مثل تاخیر داشتن، ناتوانی در مدیریت زمان، اجرا نشدن پاورپوینت، گرما و سرمای سالن، ضعیف بودن پروژکتور، قطع برق، سر و صدای اضافی در سالن، سوتی دادن و تپق زدن و غیره. در کل مدیریت بحران از سه نظر بررسی شد: مدیریت بحران مربوط به خودمان، مدیریت بحران مربوط به مخاطبان و مدیریت بحران مربوط به محیط. یعنی انقدر کامل و جامع آقای بهرامپور در جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 توضیح دادند که حتی یک اسلاید اگر زلزله آمد چی؟ هم برای دوستان مدرسه استادی در نظر گرفته شده بود.
دو ویدیو که یکی مربوط به سمینار بود و دیگری وبینار و در خصوص مدیریت سوتی دادن و تپق زدن بود پخش شد و بعد راهکارهایی برای مدیریت آنها توضیح داده شد. در خصوص تک تک بحرانها مثل همیشه اسلایدهای خلاقانه و عالی ساخته شده بود. آقای بهرامپور داستانها و مثالهایی از اجراها و سخنرانیهای خود زدند که شرکت کنندگان مدرسه استادی 6 مثل همیشه علاوه بر یادگیری کلی هم از ته دل از پشت ماسک و از پشت سیستم وبینار خندیدند.
در یک قسمت که مدیریت بحران در سخنرانی حرفهای وقتی برق قطع میشود بود؛ آقای بهرامپور از خانم رحمانی خواستند تا نشان دهند که چه تجهیزاتی در صورت قطعی برق دارند. خانم رحمانی به بیرون سالن رفتند و با یک بلندگو به سالن برگشتند. از آن بلندگوهای معروف آهن آلات، آهن ضایعات خریداریم و غیره بود. یک بخش از آموزش را آقای بهرامپور با این بلندگوها پیش بردند.
جمع بندی مدیریت بحران
باید آمادگی اتفاقهای مختلف را داشته باشیم. اگر دنبال متفاوت بودن هستیم مدیریت اتفاقهای غیرمنتظره و بحرانی باعث حرفهای بودن است. همچنین باید تا جای ممکن تمرین زیادی انجام داده باشیم مخصوصا اگر قرار است افراد خاص و مطرح در سخنرانی ما حضور داشته باشند باید 5 برابر تمرین کنیم. حالا چرا؟ چون مغز به اصطلاح Hijack میشود و ذهن درگیر این است که الان مهمانی که به سخنرانی او دعوت شده است چه قضاوتی در مورد ما میکند؟!
چند تکنیک خوب و کاربردی هم که در خصوص مدیریت بحران اشاره شد. مثلا تکنیک «اگر جای او بودم، اگر جای من بود» یا تکنیک «سؤال پرسیدن از خود» توضیح داده شد.
مقاله مرتبط با این بخش:
دومین مبحث آموزشی کسب و کار
مبحث بعدی جلسه بیست و سوم دوره مدرسه استادی 6 مربوط به کسب و کار بود. آقای بهرامپور اسلایدی نشان دادند که هرمی از چهار بخش بود. کارمند، متخصص، بیزینس من و سرمایهگذار. هر کدام از این موارد توضیح داده شد. همچنین در خصوص واحد منابع انسانی HR هم توضیحاتی داده شد. چرا که بعد از اینکه شرکت کنندگان دوره مدرسه استادی یک الی سه سال از فعالیت خودشان گذشت کم کم وارد پروسه این میشوند تا کارمندانی استخدام کنند. پس باید یک سری اطلاعات داشته باشند. آقای پیام بهرامپور از داستان شروع اول کسب و کار خودشان و داستان اولین استخدامها گفتند. اشتباهات و تجربیات خود را با دوستان مدرسه استادی 6 آنلاین و حضوری به اشتراک گذاشتند.
چطوری استخدام کنیم؟
خب نوبت به سورپرایز این جلسه میرسد که مهمان آنلاین جلسه بیست و سوم دوره مدرسه استادی 6 خانم سپیده طباطبایی بودند که مدیر منابع انسانی بیشتر از یک هستند. به طور کلی همانطور که احتمالا میدانید منابع انسانی استخدام نیروی انسانی، حفظ و نگهداری نیروی انسانی، قطع همکاری را بر عهده دارد. طی ارتباط ویدیویی آنلاین که با خانم طباطبایی برقرار شد، در خصوص طراحی آگهی شغلی و قدم های مربوط به جذب نیروی انسانی متناسب صحبت شد. همچنین اشاره شد که باید در نظر بگیریم که چه فردی مناسب کار ما است. شاید فردی باشد که از هر انگشت او یک هنر بریزد ولی کاری که ما از او انتظار داریم را نتواند انجام دهد. حتما باید یک سری ویژگی ضروری مشخص شده داشته باشیم.
همچنین در ادامه این موضوع قرار بر این شد تا خانم طباطبایی، مدیر منابع انسانی بیشتر از یک، به صورت فایل صوتی یا ویدیویی توضیحات تکمیلی را ضبط کنند و در کانال گروه مدرسه استادی 6 قرار بگیرد.
مقاله مرتبط با این بخش:
◾️ نمود ذهنی فرمول استخدام شدن
◾️ اصول رزومه نویسی حرفه ای ؛ قسمت دوم از فرمول استخدام شدن
◾️ نکات طلایی برای موفقیت در مصاحبه استخدامی؛ قسمت سوم از فرمول
◾️ شخصیت کارمندان یا تخصص آنها؛ چطور استخدام کنیم؟
آموزش نیروی انسانی
خب قطعا فقط استخدام یک نیروی انسانی کافی نیست! باید آموزشهایی برای نیروی انسانی داشت. این مبحث هم آقای پیام بهرامپور در تایم آخر این جلسه توضیح دادند. همچنین یک ویدیویی از یکی از رانندگان در دبی برای دوستان مدرسه استادی 6 پخش کردند که آقای راننده توضیح میدادند که چطور 4 ماه در دبی باید آموزش ببینند تا نهایتا بتوانند راننده شوند.
باید نیروی انسانی که استخدام کردیم چنین برنامه آموزشی برای او در نظر داشته باشیم. اگر لازم دیدیم از دوره آموزشی که به کارمند خود میدهیم فیلمی تهیه کنیم تا برای نیروی کار بعدی زمان زیادی از ما نگیرد. باید یک برنامه مدیریتی برای نیروی انسانی در نظر گرفت. مشخص کنیم که دقیقا از شخص چه کاری میخواهیم. هدف و رسالت کاری برای او مشخص باشد. کارهای او را بررسی کنیم و به او بازخورد بدهیم.
در پایان این بخش هم آقای بهرامپور کتاب “افسانه کارآفرینی” (The E-Myth Revisited ) را معرفی کردند. این کتاب نوشته مایکل گرابر است. نویسنده در این کتاب دستورالعملی جالب در خصوص برنامههای کسبوکار، رشد استراتژیک و مدیریت کارمندان توضیح داده است. در واقع در کتاب “افسانه کارآفرینی” به ارائه دیدگاهی واقعبینانه از کارآفرینی پرداخته شده است.
مقاله مرتبط با این بخش:
◾️ چرا نیروی انسانی هر سازمان بزرگترین سرمایه آن است ؟
قطع همکاری
مبحث دیگری هم که در روز بیست و سوم مدرسه استادی 6 در خصوص کسب و کار آموزش داده شد قطع همکاری با نیروی انسانی بود. بخش منابع انسانی یک سری آیین نامه، قوانین و مقررات مخصوص به شرکت و سازمان را باید داشته باشد که مکتوب شده باشد. اگر یکی از نیروهای انسانی و کارکنان از این قوانین پیروی نکرد بار اول و دوم اخطار داده شود که بهتر است این اخطار به صورت کتبی باشد و اگر مجددا تکرار شد منابع انسانی دستور قطع همکاری را صادر میکند. آقای بهرامپور مثالهایی از خود قوانین و چارچوبهای مجموعه بیشتر از یک نفر را برای شرکت کنندگان دوره مدرسه استادی 6 زدند.
سومین مبحث آموزشی روابط عمومی (PR)
روابط عمومی آخرین مبحث آموزشی جلسه بیست و سوم بود. روابط عمومی را اغلب به گوشمان خورده است اما دقیق نمیدانیم روابط عمومی یعنی چی؟ چه فوایدی دارد؟ شاید دیدگاهی که به روابط عمومی داریم یعنی انتشار یک سری پیامهای تبریک و تسلیت و انتشار اخبار شرکت و سازمان. در حالی که روابط عمومی خیلی فراتر است و اهمیت زیادی هم دارد. انقدر این مبحث مفصل بود که بخشی از آن در جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 هم ادامه داشت.
مثل همیشه در ابتدای آموزش هر مبحث تعریفی ارائه شد. آقای بهرامپور در تعریف روابط عمومی گفتند:
“روابط عمومی یعنی از تریبون بقیه برای شناساندن خودمان یا شرکتمان استفاده کنیم. یک نوعی از مشارکت انتفاعی است که دو طرف هم میتوانند سود ببرند. به عنوان مثال لایوهای اشتراکی در اینستاگرام نوعی از این مشارکت انتفاعی است. “
در واقع روابط عمومی به نوعی بازاریابی بدون هزینه است. “(No Budget Marketing)
از مزایای روابط عمومی در جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 گفته شد. به علاوه برای روابط عمومی قوی توضیح داده شد که یک سری پیش نیاز را رعایت کنیم. باید آدم به درد بخوری باشیم که بتوانیم ارزشی به دیگری بدهیم. در سخنرانی آسانسوری ماهر باشیم. آقای بهرام پور دو نوع سخنرانی آسانسوری مدل حرفهای و مدل اسکلی را اجرا کردند. همچنین توضیحاتی هم در خصوص چاپ مقاله در مجلاتی مثل موفقیت و خلاقیت زدند که چطور حرفهای در این خصوص اقدام کنیم.
پایان جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6
جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 هم حوالی ساعت 16:30 با آموزشهای مدیریت بحران، کسب و کار، روابط عمومی به پایان خود رسید. جلسهای پر انرژی و شاد بود که شرکت کنندگان آنلاین و حضوری مدرسه استادی 6 کلی با داستان، تجربه و مثالهای آقای بهرامپور از ته دل خندیدند. از یک طرف دیگر هم یک ناراحتی مشترکی در بین همه شرکتکنندگان دیده میشد که تنها یک جلسه از دوره مدرسه استای 6 بیشتر باقی نمانده است. در کل این راند یکی مانده به آخرین جلسه مدرسه استادی 6 یک حس و حال عجیبی از خوشحالی و ناراحتی داشت.
هنوز در دوره تازه فن بیان و سخنرانی ما شرکت نکردهاید؟
این دوره رایگان است!