تا به اینجا دوستان روی رشد و توسعه فردی خود کار کردند. یاد گرفتند که چطور تفکر سیستمی داشته باشند. چطور کل کار خود را روی OVO پیادهسازی کنند. سایت خود را راهاندازی کردند و در حال بهبود آن هستند. آموزش تندخوانی دیدند، نقشه ذهنی را یاد گرفتند و تایپ ده انگشتی یاد گرفتند. نویسنده شدند و کتاب الکترونیکی خود را بر روی شبکههای مجازی منتشر کردند. کتاب چاپی خود را به چاپ رساندند. محصول صوتی و تصویری ساختند و الان باید برای آنها تبلیغنویسی و بازاریابی کنند. به صورت مجازی هر هفته تمرین سخنرانی داشتند. وبینار آموزشی برگزار کردند. و الان کمکم دوره مدرسه استادی 6 به اتمام خود نزدیک میشود.
امروز با گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی6 همراه شما عزیزان هستیم.
جلسه بیستم مدرسه استادی 6
چه خبر از جلسه بیستم مدرسه استادی 6؟
خب اول اینکه تیم «بیشتر از یک نفر» برای اینکه جلسه 20 مدرسه استادی به بهترین شکل خودش برگزار شود، مثل روزهای دیگر مشغول ضدعفونی سالن و مهیا کردن تجهیزات برای دوستان حضوری بودند. از طرف دیگر هم بخشی از تیم بیشتر از یک نفر هم مشغول تدارکات لازم برای دوستان آنلاین وبیناری بودند. آقای درخشان مسئول فنی تیم بیشتر از یک نفر هم مثل همیشه گوش به زنگ بودند تا اگر مشکل فنی پیش آمد درجا مسئله را حل کنند.
جلسه آموزشی بیستم در 2 آبان ماه هم همراه آقای سید علی باقرپور با آموزش تبلیغنویسی و همچنین آقای پیام بهرامپور با آموزش طراحی آموزشی بودیم. این گزارش را از دست ندهید چون آقای پیام بهرامپور یک سورپرایز جالب برای دوستان داشتند.
تبلیغ نویسی با سید علی باقرپور
طبق روال همیشگی بیشتر از یک نفر، آموزش جلسه بیستم مدرسه استادی 6 هم راس ساعت یعنی 8:30 برگزار شد. آقای سید علی باقرپور سخنران و مشاور رشد کسب و کارها در حوزه بازاریابی و تبلیغات در ابتدا خود را معرفی کردند. آقای باقرپور قرار بود تبلیغ نویسی را به دوستان آموزش دهند. موردی که در صفحه محصول، صفحه درباره ما و تماس با ما، ایمیلهای ارسالی، شبکههای اجتماعی، معرفی و پرزنت کردن خود کاربرد فراوان دارد.
تیتر محصول در تبلیغ نویسی
برای نوشتن یک تیتر محصول خوب آقای باقرپور توضیح دادند که بهتر است تیتر محصول دوکلمهای باشد. ترجیحا یک اسم + یک صفت تصویرساز. بعد از تیتر نوبت به زیرتیتر محصول است. باید در حد یک جمله مهمترین منفعتی را که در راستا هدف مشتری و مخاطب است را بنویسیم.
به عنوان مثال: تیترهای پولساز (افزایش نرخ کلیک و فروش محصولات شما)
سپس نوبت به دوستان مدرسه استادی 6 حضوری و آنلاین شد که برای محصولی که در حال حاضر دارند، یک تیتر و زیر تیتر بنویسند. در ادامه هم آقای باقرپور، 5 الگوی تبلیغ نویسی را توضیح دادند. بعد هم نوبت به بخشهای مختلف تبلیغنویسی بود.
بخش های مختلف تبلیغ نویسی حرفه ای
یک تبلیغ درست و حسابی نوشتن باید از چند بخش اساسی تشکیل شده باشد.
اتصال مخاطب
معرفی محصول
اعتمادسازی
اصول متقاعدسازی
پیشنهاد رد نشدنی
توجیه قیمت
آقای باقرپور به طور مفصل در چندین اسلاید با مثال و توضیح شش بخش مختلف تبلیغ نویسی حرفهای را آموزش دادند. در نهایت هم برای این که مطالب گفته شده برای دوستان بهتر جا بیفتد، فیلمی از تبلیغ دوره شهامت از مجموعه بیشتر از یک نفر بخش شد، که تمامی اصول یک تبلیغ در آن رعایت شده بود. البته یک فیلم تبلیغی فوقالعاد عجیب و غریب هم نشان داده شد که فقط دوستان با دیدن این فیلم تبلیغاتی عجیب میخندیدند.
در آخر هم، آقای باقرپور به عنوان اختتامیه آموزش خود اشاره کردند:
محصول مرتبط با این جلسه:
سورپرایز روز بیستم مدرسه استادی 6
خب خب برسیم به خبر اینکه بچههای مدرسه استادی 6 در جلسه بیستم یک شوک داشتند. نوبت تایم دومی آموزشی رسیده بود. دوستان حضوری بعد از پذیرایی و استراحت وارد سالن شده بودند. دوستان آنلاین هم پشت سیستم وبینار خود بودند و منتظر حضور آقای پیام بهرامپور بودند. در این حین خانم حدیث رحمانی، مدیر داخلی مجموعه بیشتر از یک نفر به روی صحنه آمدند و گفتند که دوستان امروز آقای بهرامپور حضوری تشریف نمیآورند. راننده آقای بهرامپور متاسفانه کرونا گرفتند به همین خاطر به صورت آنلاین امروز آموزشهای آقای بهرامپور را داریم.
اول که یک سکوتی سالن را فراگرفت! بعد یکی از دوستان که سیستم داغش روشن شده بود گفتند: ای کاش این مسئله را از قبل مطرح میکردید تا دوستانی که از راه دور و شهرستان میآیند هم بدانند! خلاصه چنین جو شوک و عجیبی برقرار بود. دوستان هم چارهای نداشتند دیگر…! تصویر آقای پیام بهرامپور در همان اتاق کار معروف حرفهای خودشان در منزل پخش شد. آقای بهرامپور توضیح دادند که متاسفانه امروز از آنجایی که راننده من کرونا گرفته است، امکان حضور در جلسه حضوری بیستم مدرسه استادی 6 را ندارم. حدود دو الی سه دقیقه آقای بهرامپور صحبت کردند. بعد از اینکه تصویر ایشان قطع شد. مجددا یک سکوتی سالن را فراگرفت! تا اینکه آن سکوت با یک جیغ و خنده شکسته شد..!
حدس بزنید چی شد؟ ☺️
آقای بهرامپور به یک باره بعد از قطع شدن تصویر در حالی که میخندیدند به روی صحنه آمدند. جو سالن نمیدانید چقدر به یک باره عوض شد! بله! دوستان گول خوردند! البته یک تست خوبی برای آنها شد که ببینن میتوانند آن جمله جلسه قبل آقای وفایی یعنی “امروز همانگونه است که باید باشد” را در عمل پیادهسازی کنند.
خلاصه این هم از اتفاق متفاوت و عالی روز بیستم مدرسه استادی 6 که کلی خاطره شد!
طراحی آموزشی با پیام بهرام پور
حالا نوبت به مبحث آموزشی این بخش رسیده بود. در ابتدا آقای بهرامپور مروری بر دایره کنترل و دایره نگرانیها داشتند. کتاب “اخبار را دنبال نکنید” را هم به دوستان پیشنهاد دادند.
جلسه بیستم مدرسه استادی 6 از جلسات مهم آموزشی بود چرا که قرار بود دوستان با طراحی آموزشی (Instructional Design) آشنا شوند.
آقای بهرامپور یک جمله از آقای علی اکبر قزوینی گفتند: مدرسان بزرگی را دیدم و شاگردان آنها را هم دیدم؛ اما بچههای مدرسه استادی اصیل هستند.
دوستان مدرسه استادی 6 طی این بیست جلسه در حقیقت برای این مبحث آموزشی مهم آماده شدند؛ یعنی طراحی آموزشی. خفنترین مزیت رقابتی دوره مدرسه استادی “طراحی آموزشی” است.
الگوی ADDIE طراحی آموزشی
طراحی آموزشی بر پایه الگوی ADDIE است. ADDIE از استانداردترین الگوهای آموزشی دنیا است. الگوی ADDIE از ابتدای حروف تشکیل دهنده آنالیز (analyze)، طراحی (design)، توسعه (develop)، پیاده سازی (implementation) و ارزیابی (evaluation) تشکیل شده است. اجازه بدهید کمی بیشتر توضیح بدهیم.
آنالیز (Analyze)
آموزش ما به درد چه کسانی میخورد؟ مخاطب خود را از جهات مختلف آنالیز کنیم. بررسی کنیم کدام شکاف آموزشی را دارد؟ شکاف دانشی، شکاف مهارتی، شکاف انگیزشی یا شکاف محیطی؟ مخاطب ما الان در چه وضعیتی است؟ چه موردی است که الان با آن مشکل دارد؟ چه توقعاتی از دوره ما دارد؟
آنالیز در یک جمله یعنی رفتار مشتری را بتوانیم پیش بینی کنیم.
طراحی (Design)
دومین مورداز طراحی آموزشی مربوط به این است که نقشه کلی دوره را ببینیم. محتوای مناسب برای این دوره چیست؟ چند جلسه با چه مدت زمان آموزشی احتیاج است؟ آیا استراتژی کلی دوره شاگرد محور است یا استاد محور؟ به عبارت دیگر آیا زحمت اصلی به عهده شاگرد است یا استاد؟ چه جذابیتهای آموزشی را در دوره میتوانیم قرار بدهیم؟
توسعه (Develop)
حالا که مخاطب خود را آنالیز کردیم، محتوای آموزشی متناسب طراحی کردیم، نوبت به توسعه آن میرسد. باید برای آموزش خود یک سری تمرین، اسلاید در نظر بگیریم. باید یادگیرنده را ارزیابی کنیم. حتما یک بار آموزشی که پیادهسازی کردیم را برای خودمان و نزدیکان اجرا کنیم. اینطوری زمان را کنترل میکنیم. امکانات را بررسی میکنیم. یک سری بازخورد و پیشنهاد هم میگیریم.
پیاده سازی (Implementation)
نوبتی هم باید نوبت به بخش اجرایی است. توجه کنیم که با ابزارهایی که قرار است کار کنیم به طور کامل آشنایی داشته باشیم. اگر پرزنتر است تمام دکمههای آن را بشناسیم و در جای درست از دکمه درست استفاده کنیم. اگر به صورت وبیناری دوره داریم هم همینطور. تمام کلیدهای پلتفورمی که استفاده میکنیم را بلد باشیم.
ارزیابی (Evaluation)
حالا نوبت به یک ارزیابی است. آیا آموزشها برای مخاطبین کاربردی بود؟ آیا از آموزشها لذت بردند؟ آیا آموزشها آنها را هدفشان رساند؟ یک نظرسنجی داشته باشیم. مثلا بیشتر از یک نفر نظرسنجی به روش NPS دارد. در انتهای هر جلسه برگه نظرسنجی بخش میشود که از صفر تا ده باید نمره داده شود و یک کادری هم وجود دارد که نوشته چه کار کنیم تا نمره 10 بگیریم؟
نهایتا آقای پیام بهرامپور بخش طراحی آموزشی را برای دوستان با این جمله به پایان رساندند:
کل Addie یعنی بپرید توی کار و بعد درستش کنید!
تمرینات استراحت فیزیکی
بعد از طراحی آموزشی، آقای بهرامپور چند نمونه از تمرینات استراحت فیزیکی را با دوستان به صورت عملی تمرین کردند. یک طراحی آموزشی باید بازیهای آموزشی هم چاشنی خود داشته باشد. جای تک تک شما خوانندگان بیشتر از یک نفری این گزارش خالی که چقدر دوستان خندیدند در کنار این که چند تا تمرین خوب و بازی یاد گرفتند. ☺️
چطوری علمی باشیم؟
مبحث آموزشی بعدی در جلسه بیستم مدرسه استادی 6 در خصوص علمی بودن بود. دوستان اول از همه با تعریف علمی بودن آشنا شدند. علمی بودن یعنی قابل رد شدن. عملی بودن یعنی قابل تکرار شدن. علمی بودن یعنی بتوانیم دقیقا بسنجیم. همچنین روش تحقیق آقای دلاور هم به عنوان مرجعی برای آموزش روش تحقیق معرفی شد. باید مقالات خوب از این پس بخوانیم.
بخشهای یک مقاله علمی
بخشهای یک مقاله علمی عبارتند از:
عنوان (Title)
چکیده (Abstract)
مقدمه (Introduction)
روشها (Methods)
نتایج (Results)
بحث (Discussion)
آقای بهرامپور با مثال یک مقاله را بررسی کردند. از طرف دیگر هم اشاره شد که قرار نیست کل مقاله خوانده شود بلکه عنوان، چکیده، آخرین پاراگراف مقدمه، بخشهایی از نتیجهگیری، بخش اول بحث، روش، نتایج خوانده شود کافی است.
پژوهش خوب از کجا پیدا کنیم؟
حالا سوالی که پیش میآید این است که یک مقاله پژوهشی علمی خوب از کجا پیدا کنیم؟ این قسمت را آقای بهرامپور در قالب یک ویدیو 13 دقیقهای ضبط کردند و برای دوستان در کانال اعلانات مدرسه استادی 6 قرار دادند.
یک مورد از تحقیقات خوب در کتابها است. مثلا در کتاب قله آقای پیام بهرامپور به تحقیقات خوبی اشاره شده است. باید دنبال آدمها و دانشمندهای آن حوزه باشیم.
گزینه بعدی این است که خود کلمه evidence based را در موتور جستجو گوگل جستجو کنیم. گوگل اسکالر هم جزو مرجعهای خوب است. کمکم که جلو برویم، متوجه میشویم روی کدام پژوهشهای علمی میتوانیم حساب کنیم. باید مقالات خوب بخوانیم. ارزیابی کنیم. آنهایی که به کارمان میآید را آرشیو کنیم.
سرقت ادبی
به عنوان نکات آخر آموزشی دزدی علمی توضیح داده شد. اگر اثر یا گفتهای را وانمود کنیم که برای ما است در حقیقت سرقت ادبی کردیم. حالا چه کار باید کرد؟ همین که بگوییم چه کسی چه چیزی را گفته است دیگر دزدی علمی صورت نمیگیرد.
و اما پایان روز بیستم مدرسه استادی6 …
جلسه بیستم هم ساعت 16:30 دوم آبان ماه با تدریس خوب آقای پیام بهرامپور و آقای سید علی باقرپور و همچنین تلاش تیم پرانرژی بیشتر از یک نفر به پایان رسید. جلسهای که پر از خنده در کنار یک آموزش خیلی مهم یعنی طراحی آموزشی بود. جلسهای که یک سورپرایز عالی و جالب توسط آقای بهرامپور و تیم بیشتر از یک نفر اتفاق افتاد، که در عین حال دوستان را به فکر فرو برد. جلسهای که در عمل دیدند آیا میتوانند این لحظه همانگونه است که باید باشد را در عمل به کار ببرند.
جلسهای که یکی از شرکتکنندگان دوره مدرسه استادی 6 یک نسخه از کتاب چاپی خود را به آقای بهرامپور هدیه دادند. جلسهای که تولد خانم نرگس گندمکار و همچنین تولد اینجانب، سحر هاشمی، بود. خلاصه که با کلی خاطرات فراموش نشدنی جلسه بیستم مدرسه استادی 6 هم به پایان خودش رسید.
کتاب این ماه دوستان مدرسه استادی 6 هم کتاب پیگیری در بازاریابی چند سطحی است.
خب گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی 6 هم به پایان رسید! ولی صبر کنید صفحه را نبندید مخصوصا اگر از دوستان دوره مدرسه استادی6 هستید.
در بخش نظرات پایین همین گزارش در یک یا دو خط از تجربیات خودتان در دوره مدرسه استادی 6 تا به اینجا که به جلسه بیستم رسیدید بنویسید. اگر مدرسه استادی را بخواهید در یک یا دوجمله تعریف کنید چه میگویید؟ کدام مباحث آموزشی بیشتر به کار شما آمده است؟ یا به قول آقای بهرامپور من بردم شما تا به اینجای دوره مدرسه استادی 6 چه بود؟ منتظر نظرات شما دوستان عزیز در پایین همین گزارش هستیم.
برای دسترسی به گزارشات جلسات اول تا نوزدهم دوره مدرسه استادی 6 کافی است به لینکهای زیر مراجعه کنید.
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 6 ؛ پیش به سوی رشد و یادگیری و تکامل…
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 6 ؛ تازه داره جون میگیره…!
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 6؛ وقتی همه «آنلاین» بودند!
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 6؛ غیرحضوری، اما موثر…!
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 6؛ همچنان پر انرژی ادامه میدهیم…
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 6؛ از ضبط تا نقد
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 6؛ از پشت ماسک یا از پشت کامپیوتر؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 6؛ خداحافظ کامل گرایی، سلام اجایل
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 6؛ همراه و همیار شدن با قلم و کاغذ
گزارش جلسه دهم مدرسه استادی 6؛ نویسندگان بیشتر از یک نفری
گزارش جلسه یازدهم مدرسه استادی 6؛ از پرده آخر کتاب نویسی تا اتیکت
گزارش جلسه دوازدهم مدرسه استادی 6؛ سوت پایانی نیمه اول دوره
گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6؛ فولآپشن آموزشی از سخنرانی تا مدل کسب وکار و برندسازی
گزارش جلسه چهاردهم مدرسه استادی 6؛ نوبت به ساخت محصول صوتی رسید
گزارش جلسه پانزدهم مدرسه استادی 6؛ اینستاگرام، کوچینگ و هوش کلامی
گزارش جلسه شانزدهم مدرسه استادی 6؛ تولید محصول ویدیویی
گزارش جلسه هفدهم مدرسه استادی 6 | از تولید محتوای سایت و اینستاگرام تا متقاعدسازی حرفهای
گزارش جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 | آموزش بازاریابی و مارکتینگ
گزارش جلسه نوزدهم مدرسه استادی 6 | پارتی سازی و فسلفه زندگی
گزارش جلسه بیست و یکم مدرسه استادی 6 | فروش حرفهای
گزارش جلسه بیست و دوم مدرسه استادی 6 | ذهنیت بازاریابی
گزارش جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 | دوره استادی به ایستگاه پایانی نزدیک شد!
گزارش جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 | سوت پایان دوره ششم