رادیو سخنرانی 29: چطور حاضر جواب باشیم ؟

سرفصل های مهم این مقاله

چطور حاضر جواب باشیم ؟

 

چطور حاضر جواب باشیم؟ حاضر جواب بودن و این که به قولی چگونه سرو زبون داشته باشیم مسأله‌ای است که برای بسیاری از ما اهمیت خاصی دارد.

چطور حاضرجواب باشیم؟

برای این که حاضر جواب باشیم و بتوانیم در صورت لزوم به هر سوالی، شوخی، طنز یا صحبتی پاسخی زیبا بدهیم گام‌های مختلفی وجود دارد که ما در این فایل می‌خواهیم با یکدیگر مرور کنیم.

گفتنی است که در حاضر جوابی، حاضر جوابی کوتاه و یا به قولی شیرین زبانی مرز بین خوش بیانی و خوش مشربی و بی ادبی بسیار نزدیک است و این هنر ماست که بدانیم در چه شرایطی باید از مهارت‌های حاضر جوابی خود استفاده کنیم.

7 راهکار برای حاضر  جوابی ارائه شده است که امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیرد

گفتنی است که رادیو سخنرانی رایگان است و رایگان خواهد ماند و تنها شرط استفاده از آن این است که در سایت عضو شوید و آن را حداقل با یک نفر دیگر به اشتراک بگذارید. (در صورتی که آن را مفید دیدید)

 

برای دانلود کافیست اینجا کلیک کنید 


آموزش فن بیان


 

متن فایل صوتی چطور حاضر جواب باشیم؟

به نام خدا

سلام به شما همراهان سایت آموزش سخنرانی و فن بیان بیشتر از یک نفر

بیست و نهمین فایل از مجموعه فایل‌های رادیو سخنرانی را با هم آغاز می‌کنیم با موضوع اینکه چطور می‌توانیم حاضر جواب باشیم‌؟

 

با این رادیو سخنرانی در مورد «حاضر جوابی» تا انتها همراه باشید…!

 

رادیو سخنرانی رایگان است و رایگان خواهد ماند و تنها شرط استفاده از آن این است که آن را حداقل با یک نفر دیگر به اشتراک  بگذارید، البته اگر محتوای آن را مفید دانستید.

در این فایل از رادیو سخنرانی می‌خواهیم در مورد این صحبت کنیم مواقعی که افراد اصطلاحاً گیر می‌دهند یا با ما شوخی‌هایی می‌کنند که ممکن است ما را ناراحت کنند.

یا اصلاً نه، ما را هم ناراحت نمی‌کنند اما لازم است که ما هم بتوانیم پاسخگو باشیم و به آن مطلبی که بیان شده است دید خوبی داشته باشیم و بیان خوبی داشته باشیم و بتوانیم توجه حضار را جلب کنیم یا در بدترین حالت به این معنا نباشد که ما نمی‌توانیم اصلاً حرف بزنیم و دیگران اینجوری حق ما را می‌خورند.

بنابراین این خیلی مهم است که این توانمندی را داشته باشیم که حاضر جواب باشیم. البته این به این معنی نیست که در هر شرایطی حاظر جواب باشیم نه!

 

این کار کاملاً اشتباه است.

 

یک مرز خیلی خیلی ظریفی بین خوش‌مشربی و بی‌ادبی وجود دارد…

 

باید خیلی مراقب باشیم گاهی اوقات این حاضر‌جوابی در معنی بد خودش به کار می‌رود، بی‌ادبی می‌شود و گاهی اوقات نه، باعث نشاط آن جمع و خوشحالی می‌شود که در اینجا خوش‌مشربی می‌شود.

 

مهم این است که ما این توانمندی را داشته باشیم که تحت هر شرایطی بتوانیم پاسخگو باشیم و حالا بسته به نیازمان بتوانیم آیا لازم هست که از این پاسخ استفاده کنیم یا خیر؟

 

بنابراین باز هم تاکید می‌کنم که باید خیلی دقت کنیم که ما توانمندی آن را داشته باشیم اما اینکه کجا استفاده کنیم مورد بحث است و کاملاً بسته به شرایط نگاه کنیم این موضوعات ارتباطی علوم انسانی هستند و نمی‌شود به راحتی گفت که اینکار را بکنیم یا اینکار را نکنیم، خیلی گستره وسیعی دارد.

من هفت راهکار را برای شما در نظر گرفته‌ام که می‌خواهیم این هفت راهکار را با هم در رابطه با چطور حاضر جواب بودن مرور کنیم.

 

 

 

 

اولین راهکار، کار ممنوعی است

در حقیقت این کار را نباید انجام دهیم. مثلاً کسی یا یک دوست صمیمی که متاسفانه گویا کمی هم بی‌ادب هست به دوستش بگوید “چقدر تو خنگی!”

 

شاید یکی از بدترین جواب‌ها این باشد که بگویید که من خنگ نیستم در حقیقت زمانی که بگوییم من اینطوری نیستم یا شرایط اینطوری نیست عملاً این موضوع را دارید تایید می‌کنید. فرض کنید یک نفر پیش شما می‌آید و می‌گوید “ببین نگران نباش” چه اتفاقی می‌افتد؟! شما قطعاً نگران خواهید شد.

 

بنابراین اینکه بگویید من اینطور نیستم شاید خیلی جواب خوبی نباشد.

 

 

روش دوم پاسخ با سوال است

اگر هیچ چیزی به ذهن ما نرسد شاید خوب باشد که یک سوال بپرسیم مثلاً اگر کسی گفت:”چقدر خنگی” بپرسیم:

 

ببخشید منظورت چیه؟

می‌تونم بدونم چرا این حرف رو می‌زنی؟

دلیل اینکه الان اینو گفتی رو می‌تونم بدونم چیه؟

 

 

 

 

 

راجع به سوالات باید فکر کنیم و بسته به شرایط مختلف از سوال خوبی استفاده کنیم.

 

حاضر جوابی با پرسیدن سوال, می تواند یک راه خیلی خوب باشد… بلدید چطور سوال بپرسید؟

آموزش فن بیان


 

سومین روش استفاده از طنز هست

این روش خیلی خیلی خوب جواب می‌دهد و در بسیاری از اوقات می‌توانیم به خوبی از آن استفاده کنیم. مثلاً اگر احتمالاً عکس‌های من را دیده باشید یا در برنامه‌ها حضور داشته باشید م‌ بینید بینی من کمی از حالت نرمال بزرگتر است.

 

من در دوران تحصیلم با این موضوع مشکل بزرگی داشتم به خاطر اینکه تعداد زیادی از دوستانم همیشه به من لطف داشتند و همیشه بینی من را مسخره می‌کردند.

 

بخوانید: چطور شوخ طبع باشیم و دیگران را بخندانیم؟

 

یکی از کارهایی که من همیشه خیلی خوب از آن استفاده می‌کردم این بود که سعی می‌کردم با طنز پاسخ آنها را بدهم. طوری شده بود که عملاً به جای اینکه به نقطه ضعف من تبدیل شود به نقطه قوت من تبدیل شده بود.

 

 

به عنوان مثال یکی از معلمان بسیار عزیزم که الان هم، هم استاد من و هم دوست من هست به من گفت:

 

بهرام‌پور تو چرا فقط نوک دماغتو نگاه می‌کنی؟

 

و من هم می‌گفتم: تا همونجاش هم اگه نگاه کنم خیلیه! راه دوری میشه!!

 

و این اولاً باعث طنز شده بود و بعد از سالیان سال وقتی ما همدیگر را می‌بینیم باز هم یاد این خاطره می‌افتیم و این خیلی جالب است، عملاً می‌توانست باعث ناراحتی من بشود در صورتی که به یک نقطه قوت تبدیل شد.

 

دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید

 

بنابراین فکر کنید ببینید چه نقاط ضعفی در ما وجود دارد وچه جواب های طنز امیزی می توانیم در این رابطه ارائه کنیم.

 

مثلاً کسانی که حس می‌کنند به هر دلیلی لزومی ندارد که دارای فرزند باشند و نمی‌دانم دیگران چرا و به چه اجازه‌ای اما حق خودشان می‌دانند که وسط جمع بگویند: راستی شما نمی‌خوای بچه دار بشی؟ و این که کار بدی است و دور از آداب معاشرت است، ما فعلاً به این موضوع کاری نداریم.

حالا اینکه چطور به این بحران پاسخی بدهیم واقعاً مساله‌ای خاص است، روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌شود به آن پاسخ داد مثلاً اگر جمع خودمانی است و شرایط خیلی سنگین نیست با طنز می‌شود گفت: اه چه نکته جالبی! اصلًا یادم نبود خوب شد یادم انداختی حتماً در دستور کار قرار میدم دستت درد نکنه متشکرم.

این کار می‌تواند تنش را کاملاً از بین ببرد البته به این بستگی دارد که شخص مقابل ما چه کسی باشد؟

 

مثلاً اگر بزرگ خاندان این سوال را از ما بپرسد و ما این جواب را به آن شخص بدهیم مطمئناً یک فاجعه آفریده‌ایم. بنابراین شخصی که این سوال را می‌پرسد خیلی مهم است.

 

 

 

 

روش چهارم پیش دستی کردن است

اینکه ما یک موضوعی به نظرمان می‌آید مورد بحث وچالش خواهد بود را خودمان به عمد پیش بیاوریم. البته باید این موضوع بسیار مشخص باشد نه این که حدس بزنیم شاید متوجه شدند اگر صدرصد مطمئنی که متوجه موضوع می‌شوند حالا می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

 

مثلاً من دوستی داشتم که نامش حسن بود و موهای سرش به طور کامل ریخته بود، هر موقعی که کسی را می‌دید می‌گفت که: من حسن فلانی هستم بهم میگن حسن کچل، تعداد زیادی کتاب هم در رابطه با من نوشتن کتابای شعر کودکان و…

 

به صورت طنز این را می‌گفت و عملاً راجع به این موضوع پیش‌دستی کرده بود و خیلی هم برای افراد جالب بود. حالا ما باید فکر کنیم نقاط یا نقاطی وجود دارد که باعث چنین چالش‌هایی شود که اصلاً ما اجازه ندهیم مرحله به حاضرجوابی نرسد پیش‌دستی کنیم و نگذاریم چنین بحثی پیش بیاید.

 

 

 

 

یکی دیگر از موضوعاتی که باید در نظر داشته باشیم نام خودمان هست

ممکن است ناممان یا نام خانوادگی‌مان به گونه‌ای باشد که بشود از آن یک طنزی استفاده شود، بنابراین ما خودمان می‌توانیم از آن استفاده کنیم البته در شرایطی که مناسب هست نه در یک جلسه کاملاً رسمی.

اعتماد به نفس چیست؟ اعتماد به نفس تان را با این برنامه عملی 10 روزه افزایش دهید

 

سه راهکار دیگری که می‌خواهم خدمت شما بگویم بسیار بسیار حرفه ای هستند.

 

یک بار این چهار راهکار اولیه را مشخص کنیم:

 

  • اول اینکه نگویید که اینطور نیستم هر بار که بگویید نیستم اینگونه برداشت می‌شود که هستید.
  • دوم اینکه با سوال پاسخ بدهید.
  • سوم استفاده از طنز
  • چهارم پیش‌دستی کردن بود.

 

اما نکته پنجم،

بعد از اینکه اتفاقی برای ما افتاد فردی به ما گیر داد، شوخی کرد، طنز گفت، تیکه انداخت یا هر چیز دیگری، بعد از آن وقتی برنامه تمام شد با خودمان فکر بکنیم که من چی باید جوابشو می‌دادم یا چه جوابی می توانست خیلی عالی و دندان شکن باشد

 

خب این می‌تواند عالی باشد و می‌تواند به ما کمک کند و خیلی‌ها با خودشان می‌گویند: آخ ای کاش می‌گفتم کاش …

 

این کاش گفتن‌ها فایده ای ندارد باید به خودمان تلقین کنیم دفعه بعد این اتفاق افتاد آمادهام که این را بگویم چشممان را می‌بندیم، تصویرسازی می‌کنیم، می‌بینیم یک نفر این را گفت و ما هم بلافاصله آن جواب را خواهیم داد که می‌تواند خیلی جالب باشد.

 

نکته ششم این است که دیگران چطور حاضر جواب هستند

این هم موضوع بسیار کاربردی هست

 

اگر اطرافیان‌مان، دوستان‌مان، آشناهایمان،کسانی هستند که حاضر جوابند وقتی یک بار حاضر جوابی کردند جواب جالبی دادند سریع باید حواسمان باشد و ببینیم آنها چه می‌گویند این را هم برای خودمان تکرار کنیم و دقیقاً مثل تمرین قبلی چشم‌هایمان را ببندیم و نگاه کنیم ببینیم ما هم اگر در آن شرایط بودیم چی می‌گفتیم و چه جوابی بهتره؟

آیا می‌توانیم بهترش بکنیم یا نه، همین را باید بگوییم این به ما خیلی کمک می‌کند.

 

 

 

اصلاً مجاورت با افرادی که حاضر جوابند می‌تواند خیلی خوب به ما کمک کند یا حداقل می‌توانید فیلم‌هایی را ببنید که در آن دیالوگ‌های حاضر جوابی جالبی وجود دارد.

فیلم‌هایی که درون‌مایه سیاسی دارند در این زمینه می‌تواند جالب باشد.

 

البته فیلم‌های زبان اصلی را عرض می‌کنم شاید در ترجمه فارسی خیلی زیبا در نیاید ولی به هر حال می‌تواند به ما کمک کند و یا کتاب‌هایی که در رابطه با نقل‌قول‌های جالب هستند، نقل‌قول‌های کوبنده که می‌تواند خیلی جالب باشد.

 

دیدن فیلم ها و سریال ها می توانند به شما کمک می کنند که حاضر جواب تر شوید….

 

شاید بد نیست البته من به زبان فارسی کتابی را در آن رابطه سراغ ندارم. اگر بتوانیم کتابی را پیدا کنیم می‌تواند خیلی به ما کمک کند یا حداقل نقل‌قول‌های مختلف را بررسی بکنیم.

 

آخرین نکته آمادگی برای سخنرانی بداهه هست

اگر ما یاد بگیریم که چگونه بداهه صحبت کردن و سخنرانی را انجام بدهیم به احتمال بسیار زیاد توانمندی مغزمان اینقدر زیاد خواهد شد که بدون هیچ نگرانی در هر جایی حاضر جواب باشیم یا حداقل خودمان را از آن بحرانی که وجود دارد خارج کنیم.

بنابراین توصیه می‌کنم اگر دوست دارید از دوره غیرحضوری مهارت‌های سخنرانی بداهه استفاده کنید تا مغز خودتان را تقویت کنید.

برای حاضر جوابی و اینکه در هر شرایطی بدون اطلاع قبلی بتوانید سخنرانی کنید باز هم تاکید می‌کنم تمام این مطالب قطعی نیستند بسته به شرایط، اینکه شما که هستید؟ و اینکه مخاطب‌تان که هست؟ می‌تواند واقعاً تاثیر‌گذار باشد و شرایط متفاوتی را رقم بزند.

 

از شما خیلی متشکرم و امیدوارم که این توانمندی را داشته باشید که در هر جایی که لازم شد بتوانید حاضرجواب باشید.

 

پیروز و موفق باشید خدانگهدار

 

برای دانلود فایل pdf کافیست اینجا کلیک کنید


زوایای پنهان و کمتر شناخته شده شخصیت‌تان را با فن بیان قدرتمند، به رخ دیگران بکشید:

روی تصویر کلیک کنید 

این دوره به تازگی ضبط شده، کاربردی، علمی و کامل است!

دوره فن بیان بیشتر ازیک

 

 

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of netpydar

netpydar

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۳۳ دیدگاه دربارهٔ «رادیو سخنرانی 29: چطور حاضر جواب باشیم ؟»

  1. خیلی ممنون از نکات خوبتون
    شما اینجا بیشتر حاضرجوابی جلوی نقاط منفی رو گفتید
    ولی من یه مشکلی که دارم اینه که دوستام من رو بخاطر زیاد درس خوندنم، یا اینکه مثلا یه بار یه جا رتبه خوب آوردم مسخره می کنن!
    اصلا هیچ وقت ادعایی نکردم که اینجوری بشه، کلا آدم کمرویی هستم و به نظرم همین هم باعث شده هی دستم بندازن. من هم بیشتر مواقع میخندم و سکوت میکنم. ولی این حرفاشون که هی بیشتر شده ، احساس میکنم اصلا من رو یه وجود دیگه ای میبینن و حرف زدنشون با من معمولا به این تیکه ها ختم میشه . این واقعا عذاب میده آدمو که نتونی خوب با دیگران ارتباط برقرار کنی.. اینکه نوجوون باشی هنوز ولی حتی دوستای نزدیکت و همکلاسی هات تو رو با لفظ «آقای ….» صدا کنن (که نشون از همون فاصله هست) حس خوبی اصلا نداره…

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی
      تبریک به شما که اهل مطالعه و یادگیری هستید؛ بهتون پیشنهاد می کنیم در خصوص موضوعی که مطرح کردید در مقاله زیر همراهمون باشید.
      مقاله
      بیشتر ازیک نفر

  2. سلام
    خیلی ممنون بابت مطالب مفیدی ک تهیه کردین
    و منی که فک میکردم حاظر جواب بودن بی ادبی و گستاخیه :/
    الان متوجه شدم که چیز خیلی خوبیه

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  3. خیلی اوقات حرفایی که به ما زده میشه و چون نمیدونیم چه جوابی بدیم سکوت میکنیم
    مقالتون عالی و کاربردی بود
    راهکار هایی که منبع معتر دارن و علمی هستن
    خسته نباشید

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید.
      دوره ای به این عنوان خیر، اما در دوره شهامت این موضوع را فرا خواهید گرفت که چگونه حقتون رو گرفته و حرفتون رو به مخاطبتون با اعتماد به نفس بزنید؛ جهت اطلاعات بیشتر از این دوره می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
      دوره شهامت

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  4. سلام
    در این زمینه بنده به شدت ضعف دارم بابت تکنیک های چطور حاضر جواب بودن ممنون
    امیدوارم باعث تغییراتی در من بشه

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  5. سلام و عرض ادب
    عموما اشتباهی ک مردم میکنن اینه که حاضر جوابی رو با پررویی و بی ادبی یکی میدونن
    خیلی خوبه که ما یاد بگیریم چجوری حاضر جواب باشیم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که همراهمون هستید و تو روزای اول سال جدید به فکر رشد فردیتون هستید؛ تبریک به شما
      امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید هم، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
      امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  6. خدیجه کریمی فرد.

    خیلی اوقات به دلیل تمرین کم در ان لحظه موضوعات را فراموش میکردم .با این مقاله فهمیدم تمرین سخنرانی بداهه به من کمک میکند این نقص را کم کنم.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ امیدواریم بازهم بتونیم با محتوایی مفید در خدمتتون باشیم.
      بیشتر ازیک نفر

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      چه خوب که اهل رشد و آگاهی هستید؛ خوشحالیم که تو جمع بیشتر ازیکی ها هستید.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا