طرز برخورد با افراد مسخره کننده
احتمالاً شما هم در موقعیتهایی قرارگرفتهاید که مورد تمسخر واقع شدهاید و نمیدانستهاید با افراد مسخره کننده، چگونه رفتار کنید! یا سوالات زیر برایتان پیش آمده است:
- چرا همه منو مسخره میکنن؟
- جواب دندان شکن به مسخره کنندگان چیست؟
- تمسخر دیگران چرا روی میدهد؟
در مقاله پیش رو تلاش کردهایم بهترین راهکارها و روشهای برخورد و رفتار با افراد مسخره کننده را به شما یادآور شویم. اگر راهکار دیگری هم میشناسید، آن را در قسمت کامنت ها برایمان بنویسید تا دیگران هم استفاده کنند.
افراد مسخره کننده چه ویژگیهایی دارند؟
بسیاری از این افراد از تمسخر دیگران و گستاخی لذت میبرند. احتمالاً این رفتار آنها میتواند ناشی از دلایل زیر باشد:
- حسادت
- دشمنی و کینهای که از قبل مانده
- مشکلات روانی آنها
- و….
افرادی که دیگران را مورد تمسخر قرار میدهند، اغلب پرخاشگر هستند و اینکه دیگران نسبت به آنها حس بدی داشته باشند، برایشان اهمیتی ندارند. برخی از این افراد هم خودشیفته هستند و خود را برتر و بالاتر از دیگران میبینند.
چند روش رفتار با افراد مسخره کننده که به خوبی کاربرد دارد!
راه های مختلفی برای رفتار با افرادی که ما را مورد تمسخر و تحقیر قرار میدهند، وجود دارد. از روش های زیر برای مقابله با افراد طعنه زن و متلک پران استفاده کنید:
روش اول: مبتنی بر نادیده گرفتن طرف مقابل
در روش اول، شما بر اعصاب خود مسلط هستید و با نادیده گرفتن فرد مسخره کننده، تلاش دارید او از رفتار ناشایست خود، نتیجه نگیرد. شاید انجام کارهای زیر در این زمینه راهگشا باشد:
قیافه عبوس و جدی به خود بگیرید! 👇
از او روی گردان شوید! 👇
این روش هم مبتنی بر زبان بدن است. شما با رویگردانی از طرف مقابل به اون نشان میدهید که رفتارش زشت و منزجر کننده است. سعی کنید شانه و پای خود را در جهت عکس طرف مقابل به کار بگیرید و نسبت به رفتارش بی تفاوت باشید.
محل را ترک کنید! 👇
رفاقت تعطیل…!
اگر رفتارهای چنین شخصی چندبار تکرار شده، هیچ لزومی ندارد دوستیتان را با چنین فرد بی ادبی ادامه دهید. بنابراین یک بار برای همیشه او را ترک کنید و رفاقتتان را با افرادی مودبتر برقرار کنید.
روش دوم: مبتنی بر مقابله با فرد مسخره کننده
در روش دوم مقابله با افراد تحقیر کننده، به روشی تهاجمی تر عمل میکنید و این بار مقابله به مثل میکنید. این ابتکارات را دنبال کنید:
رک و رو راست جوابش را بدهید! 👇
شوخ طبعی هم جواب میدهد 👇
شوخی بسیاری از اوقات هم از سطح تنشها میکاهد و هم بهترین راهکار است. اگر بلد باشید بحث را به سمت شوخی ببرید، احتمالاً فضایی دوستانه، جایگزین فضای سنگین تمسخر و تحقیر خواهید کرد.
اگر نمیدانید چطور باید شوخ طبع باشید، مقالات زیر را مطالعه کنید:
اگر او بی ادب است، شما اینطور نباشید! 👇
او را به محلی دیگر ببرید و خصوص حرف بزنید
از فرد مقابل بخواهید با شما به مکانی دیگر بیاید تا صاف و پوست کنذه با هم در فضایی تازه ملاقات و صحبت کنید. اگر لجبازی کرد و پرخاشگری کرد، روشی دیگر را امتحان کنید. اما اگر مودبانه از او چنین درخواستی کنید، به احتمال زیاد درخواستتان را رد نخواهد کرد.
درشرایطی که مورد تمسخر قرار میگیرید، ممکن است خشمگین شوید!
از روش های زیر، خشم خودتان را کنترل کنید!👇
تمرینات کنترل خشم ؛ 5 روش علمی و ساده
چطور با افراد مسخره کننده که سخنرانی را به هم میریزند برخورد کنیم؟
معمولاً برخوردها در چنین شرایطی با افراد مسخره کننده دو حالت دارد.
- یا به صورت خیلی ضربتی و کوبنده است
- و یا خیلی بیتفاوت که کنترل سخنرانی از دست داده میشود.
هر دو این حالات اشتباه هستند و ما باید از انرژی فرد به بهترین نحو استفاده ببریم.
چطور افراد مسخره کننده را بسیار حرفهای مدیریت و کنترل کنیم و اجازه ندهیم که کار ما را خراب کنند؟
طرز برخورد با افراد مسخره کننده در سخنرانی را در فیلم زیر تماشا کنید:
مدیریت بحران افراد مسخره کننده به روش خلبانان
فرض کنید که خلبان یک پرواز مسافربری هستید و مسئولیت جان و سلامتی تمام مسافران هواپیما به عهده شما است. در حین پرواز با یک ایراد و یا یک آلارم که شما را از یک ایراد و یا یک نقص فنی آگاه می کند، مواجه می شوید. مسلما یک خلبان کارکشته و زبده هرگز تصمیم سریع و عجولانه ای نمی گیرد و ممکن است که یک شخص عادی بگوید که خب کاری به این قطعه ای که دارد ایراد را اعلام می کند ندارم و یا اینکه اصلا این قطعه را خاموش کن و یا از مدار خارج بکن!
این می تواند خطر خارج شدن مدیریت پرواز را در ادامه داشته باشد. اما یک سخنران هم میتواند مثل یک خلبان خیلی خیلی در اوج باشد و خب مسئولیت مدیریت آن مخاطبان را در سخنرانی خودش به عهده داشته باشد.
در حقیقت باید از تکنیک هایی که خلبان ها استفاده می کنند به عنوان سخنران استفاده بکنید. خلبان وقتی ایراد را می بیند شروع می کند به بررسی کردن و بلافاصله متوجه می شود که ایراد بسیار بسیار اورژانسی هست و یا اطلاع از عیبی است که ممکن است در چند دقیقه آینده پیش بیاید و بنابراین آنجا تصمیم میگیرد که حالا چه برخوردی با آن ایراد و یا نقص فنی بکند.
خب، در پرواز ما و در حقیقت در سمینار ما، در سخنرانی ما شخصی از حضار شروع می کند به اصطلاح خوشمزگی و جوک تعریف کردن و جواب های طنز به سوالات ما دادن.
مسلما خیلی از سخنران ها چیزی که الان وجود دارد، به شدت با آن شخص برخورد می کنند مثل خلبان ناشی که خیلی سریع می خواهد آن قطعه را از مدار خارج کند و به هیچ عنوان مطلع نیستند که این به ضرر آن پرواز و به ضرر آن سمینار خواهد بود، بنابراین این کار به هیچ عنوان کار منطقی و کار عاقلانه ای نیست. راهکارهای مختلف وجود دارد که من می خواهم اینجا چند نمونه از بهترین راهکارها را با همدیگر بررسی بکنیم.
راهکار اول مدیریت افراد مسخره کننده در سخنرانی
اولین راهکاری که باید حتما مد نظر قرار بدهیم این است که: با آن شخص و با آن ایراد مقابله نکنیم. بررسی بکنیم ببینیم که موضوع چه چیزی است. خیلی وقت ها این جور افراد فقط احتیاج به توجه دارند و فقط می خواهند به نوعی جلب توجه بکنند که در جمع و بخصوص توسط سخنران دیده بشوند، بنابراین آن چیزی که آنها می خواهند در وهله اول خیلی راحت می توانیم یک مقدار کم رنگتر به آنها بدهیم.
می توانیم از انرژی آنها به نفع سمینار استفاده کنیم به این صورت که اگر چیز خنده داری گفتند کمی با آنها همراهی می کنیم و لبخند می زنیم و خب این فرصت را میدهیم که حتی جمع هم به حرف آنها عکس العمل نشان بدهند و بخندند و خب چیزی که خیلی مهم است بلافاصله بعد از اینکه لبخند جمعی تمام شد صحبت خودمان را طبق برنامه ادامه می دهیم.
راهکار دوم مدیریت افراد مسخره کننده در سخنرانی
مورد بعد اینکه ما می توانیم در حین سخنرانی و در فرصت های مختلفی که برای ما پیش می آید بارها و بارها دوباره از انرژی آن شخص استفاده کنیم . حرف ها و موارد مختلف را به آن شخص ارجاع بدهیم و از او بخواهیم حرف خنده دار را دوباره تکرار کند و یا خودمان آن کار را انجام بدهیم.
این همان توجهی است که آن شخص می خواهد و ما در حقیقت با این کار داریم به او توجهی که خواهان آن است را می دهیم.
راهکار سوم مدیریت افراد مسخره کننده در سخنرانی
مورد سوم این است که حتما زمانی که آن شخص دارد از خودش به اصطلاح خوشمزگی ها را بروز می دهد و آن حرف های خنده دار را می زند بعد از کمی همراهی به او یادآوری کنیم که هدف از سخنرانی چیست
و از او بخواهیم که به انتظارات ما توجه بکند حالا نوبت او است که با ما همکاری بکند.
با ترفندهای مختلف هم از طریق شوخی و طنز و هم گاهی کمی جدی تر می توانیم به او یادآوری بکنیم و از او بخواهیم که با ما همراهی بکند و خب زمانی که شما دارید فرصت های مختلفی را برای او بوجود می آورید به احتمال خیلی زیاد آن شخص با شما همراه خواهد بود.
خب این سه راهکار برای همراهی با آن شخصی است که می خواهد یک مقدار توجه جمع را به خودش جلب بکند، اما گاهی وقت ها پیش می آید که آن شخص به هیچ عنوان هیچ کدام از این راهکارها را نمی پذیرد و شما می بینید که او دارد مدیریت آن برنامه و آن سخنرانی را بهم می زند.
رفتار قاطعانه با کسانی که سخنرانی را به تمسخر میگیرند
آنجا زمانی است که لازم است که یک مقدار جدی تر با آن برخورد بکنید.
خب، بهترین کاری که می توانیم بکنیم این است که
در حین صحبت کردن قدم بزنیم و به سمتش برویم و دستی روی شانه اش بگذاریم و چیزی در گوشش بگوییم
و یا اینکه از او بخواهیم اجازه بدهد که من بحث را ادامه بدهم.
حالا در ساعت استراحت با هم صحبت می کنیم یا اگر زمانی وجود دارد مثل استراحت از او بخواهیم که اجازه بدهد یک مقدار بحث ما جدی تر بشود. آخر جلسه فرصتی می دهیم که یک مقدار با همدیگر همراه باشیم.
چطور خشممان را مواقعی که مسخره میشویم کنترل کنیم؟
بسیاری از این موقعیتها ممکن است ما را دچار خشم عصبانیت کنند. خدای نکرده، یک لحظه خشم میتواند موجب یک عمر پشیمانی شود. اگر میخواهید بهترین و کاربردیترین روشهای مقابله با خشمگین شدن را یاد بگیرید، محصول زیر برای شما آماده شده است:
روی تصویر زیر کلیک کنید: