در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ اصول پایه‌ای و ضروری

سرفصل های مهم این مقاله

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!

در اطراف ما افراد کمی هستند که همواره نقاط قوت و مثبت ما را می‌بینند و با انرژی مثبت ابراز کرده و ما را تشویق می‌کنند. شاید حتی خود ما هم از جمله افرادی باشیم که نکات مثبت را می‌بینیم اما آن را ابراز نمی‌کنیم. شنیدن تعریف و تمجید از دیگران حس مثبت و اعتماد به نفسی در ما ایجاد می‌کند اما گاهی دچار ابهام و نگرانی در مورد نحوه پاسخ دادن به آن می‌شویم. در این مقاله تمامی نکات ضروری و مثال‌های کاربردی مورد استفاده برای جواب دادن به پرسش در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ را خلاصه کرده‌ایم.

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟

شواهد و مشاهدات مختلف نشان‌دهنده این است که تنها افراد کمی از دیگران تعریف و تمجید می‌کنند و بسیار خوب نکات مثبت و نقاط افراد را می‌بینند و به زبان می‌آورند. بسیاری از انسان‌ها یا نقاط قوت دیگران را نمی‌بینند و یا حداقل به زبان نمی‌آورند؛ بنابراین باید قدر انسان‌هایی که از شما تعریف و تمجید می‌کنند را بدانید و سخنان آنان را همانند هدیه جذابی با جعبه بزرگ و تو دل برو بپذیرید. حتما شما هم در موقعیتی قرار گرفته‌اید که شخصی به گرمی از شما تعریف و تمجید کرده است اما شما هول کرده و نمی‌دانید باید در جواب تعریف و تمجیدی دیگران چه بگوییم؟

نکته مهمی که باید در ذهن داشته باشید این است که شخصی که از شما تعریف و تمجید می‌کند این کار را با نهایت صمیمیت، گرما، عشق و از ته دل انجام می‌دهد بنابراین انتظار می‌رود شما نیز چنین پاسخ دل‌نشینی به او بدهید که او از سخن خود احساس رضایت کرده و به تکرار این کار تشویق شود. فرض کنید برای شخصی وقت گذاشته، هدیه‌ای مناسب و مورد پسند تهیه کرده و به او تقدیم می‌کنید؛ دوست دارید چه جوابی بشنوید؟ به قلب خود رجوع کرده و پاسخ مناسب را بیابید.

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه واکنش مناسبی بروز دهیم؟

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه واکنش مناسبی بروز دهیم؟

بهترین واکنشی که می‌توانید در جواب تعریف و تمجید دیگران داشته باشید یک واکنش متعادل است؛ نه خیلی کم و نه خیلی اغراق‌آمیز. بی‌توجهی و خنثی بودن در برابر تعریف و تمجید دیگران می‌تواند نشان‌دهنده غرور و تکبر باشد و برای هیچ شخصی خوشایند نیست. از طرف دیگر ابراز واکنش اغراق‌آمیز نیز ممکن است به‌صورت شوکه شدن یا مورد تمسخر قرار دادن برداشت شود و ذهنیت فرد مقابل را دچار تحریف کند. پس هنگام شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران سعی کنید به خودتان مسلط باشید، هول نکنید، لبخند بزنید، تعریف و تمجید را بپذیرید، با اعتماد به نفس پاسخ متعادل و دل‌نشینی را انتخاب کنید و از فرد مقابل نیز تعریف کنید.

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه نکاتی را رعایت کنیم؟

شنیدن تعریف و تمجید در برخی فرهنگ‌ها رایج و جا افتاده نیست و بسیاری از افراد عادت به شنیدن آن ندارند. این افراد ممکن است هنگام برخورد با این شرایط به جای تجربه افزایش اعتماد به نفس دچار افت اعتماد به نفس و عزت نفس شوند و در پی آن پاسخ‌هایی بدهند که هم خود را تحقیر کنند و هم فرد مقابل را از سخنی که گفته است پشیمان کنند؛ بنابراین ضروری است تا برخی نکات با اهمیت و ضروری را در جواب دادن به تعریف و تمجید دیگران در نظر داشته باشیم تا بتوانیم به بهترین نحو پاسخ دهیم.

همان‌طور که بیان شد شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران مانند گرفتن هدیه‌ای ارزشمند است که باید قدردان آن بوده و به‌درستی پذیرای آن باشیم. برای اینکه بتوانیم یاد بگیریم در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ لازم است نکات زیر را آموخته و به کار ببریم:

1_ بی‌تفاوت نباشیم

بدترین واکنشی که می‌توانید هنگام دریافت هدیه یا شنیدن تعریف و تمجید دیگران بروز دهید، بی‌تفاوتی و نادیده گرفتن است. گویا شما با این کار خود می‌گویید: من حرف تو را نشنیدم، سخن تو اهمیتی برای من ندارد، مگر من از تو نظر خواستم؟ لیاقت من بیشتر از این حرف‌ها است. خب که چی؟ و… .

شما با این واکنش خود ذوق و علاقه فرد مقابل را نادیده گرفته و نابود می‌کنید. به احتمال زیاد آن شخص هیچ‌گاه دیگر از شما تعریف و تمجید نخواهد کرد و حتی ممکن است هنگام دیدن نقاط قوت دیگران نیز دچار شک و تردید برای بیان آن شود. حداقل کاری که می‌توانید در جواب تعریف و تمجید دیگران انجام دهید تشکر کردن است. دیگران بدهکار شما نیستند و اگر از شما تعریف می‌کنند نشان‌دهنده حسن نیت آن‌ها است پس می‌توانید با گفتن یک تشکر ساده قدردان باشید.

 

 

 

 

2_ زبان بدن مناسبی داشته باشیم

رعایت زبان بدن در جواب تعریف و تمجید دیگران

ما انسان‌ها به دو روش کلامی و غیرکلامی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنیم و معمولا زبان بدن ما که همان ارتباط غیرکلامی است زودتر از زبان کلام یا همان ارتباط کلامی وارد مکالمه با دیگران می‌شود و پیام‌های ناخودآگاهی را از سمت ما به دیگران ارسال می‌کند. به همین دلیل لازم است که شما به هنگام شنیدن تعریف و تمجید دیگران زبان بدنتان را مدیریت کنید تا پیامی در راستای پیام کلامی شما به مخاطب ارسال کند. برای مثال بهترین تکنیک‌های زبان بدن در هنگام شنیدن تعریف و تمجید این است که لبخند بزنید، به سمت شخص مقابل برگردید و حالت دست‌ها و پاهای خود را به نماد پذیرش و گشوده بودن تغییر دهید.

 

 

3_ خودمان را کوچک نکنیم

از آنجایی که خیلی از ما عادت به شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران نداریم احساس می‌کنیم ما لیاقت شنیدن این حرف‌ها و قرار گرفتن در جایگاه موفقیت و پیروزی را نداریم به همین دلیل بلافاصله بعد از شنیدن تعریف و تمجید دیگران شروع می‌کنیم به تخریب و تحقیر کردن خود. برای مثال: نه بابا من کوچک‌تر از این حرف‌ها هستم. من نوکر شمام. شاگرد شمام. معمولا افرادی که عزت نفس و اعتماد به نفس بالایی دارند تعریف و تمجید دیگران را می‌پذیرند و تشکر می‌کنند.

اما افرادی که عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند در این شرایط به جای افزایش اعتماد به نفس، دچار از دست دادن اعتماد به نفس اندک خود شده و نمی‌توانند پذیرای تعریف و تمجید باشند و با حرف‌های منکرانه خود، خودزنی می‌کنند. این نکته را همواره در نظر داشته باشید که اگر دیگران از ما تعریف و تمجید می‌کنند یعنی نکته مثبت و نقطه قوتی در ما دیده‌اند و به نظرشان لیاقت تحسین و ستایش را داشته است. ممکن است ما خودمان به نکاتی که دیگران در تعریف و تمجید خود می‌گویند آگاه نباشیم اما می‌توانیم آن را بشنویم، بپذیریم، در خود جستجو کرده، آن را بیابیم و اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم.

4_ بحث و جدل نکنیم

در جواب تعریف و تمجید دیگران بحث نکنیم.

ممکن است افراد هنگام تعریف و تمجید کردن از موضوعاتی حرف بزنند که ما خوشمان نمی‌آید یا با نظر آن‌ها موافق نیستیم. در چنین شرایطی نیازی نیست حالت دفاعی و حمله گرفته و با فرد مقابل وارد بحث و جدل شوید. در ابتدا تفاوت‌های فردی را بپذیرید؛ بدانید که هر نکته یا ویژگی‌ای ممکن است به نظر شخصی خوب و جذاب باشد اما از نظر شما معمولی جلوه کند یا برعکس.

نکته دیگر این است که ما انسان‌ها معمولا ویژگی‌های خوب و بدی که دوست داریم داشته باشیم یا نداشته باشیم را در دیگران مشاهده می‌کنیم؛ مثلا اگر شخصی همواره لاغر بودن را دوست داشته باشد از نظرش لاغری نقطه قوت افراد است و باید به آن افتخار کنند در صورتی که ممکن است شما به‌عنوان یک فرد لاغر تمایل داشته باشید چاق شوید و از معایب لاغری ناراحت و خسته باشید.

در چنین شرایطی ممکن است فرد با دیدن لاغری شما شروع به تعریف و تمجید از لاغر بودن شما کند. با در نظر گرفتن تفاوت‌های فردی می‌توانید ببینید که گاهی تعریف و تمجید دیگران مربوط به مسائل شخصی خودشان است و نیازی نیست شما برای آن ناراحت یا عصبانی شوید در عوض می‌توانید با یک تشکر ساده و لبخند قدردان دقت و توجه او بوده و احساساتش را سرکوب نکنید.

5_ گاهی کوتاه جواب بدهیم

ممکن است فردی از شما تعریف و تمجید کند که صمیمیت خاصی با یکدیگر ندارید و نمی‌خواهید این صمیمیت بیشتر شود یا حتی با فکر و نظر او موافق نیستید. در چنین شرایطی نیازی نیست به پاسخ‌های طولانی و تجملاتی خاصی فکر کنید و استفاده از کلمات تشکر ساده و کلاسیک می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

6_ رک و راست پاسخ دهیم

سعی کنید هنگام پاسخ دادن به تعریف و تمجید دیگران وارد داستان‌سرایی و فلسفه نشوید. منظور و کلام خود را مختصر و مفید بیان کنید.

 

 

 

7_ تماس چشمی برقرار کنیم

در جواب تعریف و تمجید دیگران ارتباط چشمی مناسب برقرار کنیم.

همان‌طور که بیان شد تعریف و تمجید کردن از دیگران معمولا از ته دل و با صمیمیت انجام می‌شود و اگر این فرایند به‌درستی توسط هر دو طرف پیش برود می‌تواند به استحکام و تقویت رابطه کمک کند. به همین دلیل یکی از کارهای موثری که شما در جواب تعریف و تمجید می‌توانید انجام دهید برقرار کردن ارتباط چشمی است. ارتباط چشمی موجب افزایش صمیمیت و نزدیکی در رابطه می‌شود و به شما کمک می‌کند بهتر کلام یکدیگر را متوجه شده و درک کنید.

نکته ضروری در برقراری رابطه چشمی این است که در برخی فرهنگ‌ها برقرار کردن ارتباط چشمی به‌خصوص میان دو جنسیت متفاوت هنوز عادی نشده است و همچنین برخی افراد به دلایل مختلف با چشم در چشم شدن با دیگران راحت نیستند و احساس معذب بودن پیدا می‌کنند پس هنگام برقرار کردن ارتباط چشمی به واکنش فرد مقابل دقت کنید و اگر احساس کردید دچار بی‌قراری یا ناراحتی شد ارتباط چشمی را قطع کنید.

8_ اعتماد به نفس داشته باشیم

همه ما انسان‌ها ترکیبی از نقاط قوت و ضعف هستیم که ممکن است به آن‌ها آگاه باشیم یا نباشیم. گاهی برخی از ما صرفا بر نقاط ضعف خود تمرکز کرده و هیچ توجهی به نقاط قوت و پیروزی‌های خود نمی‌کنیم به همین دلیل اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی را تجربه می‌کنیم. افرادی که عزت نفس پایین دارند نمی‌توانند تعریف و تمجید دیگران را واقعی و از روی صمیمیت و واقعیت ببینند به همین دلیل ممکن است دچار سوءتفاهم و ناراحتی شوند و افت بیشتر اعتماد به نفس را تجربه کنند؛ بنابراین شاید بهتر است کمی دیدگاه خود را تغییر دهیم و نسبت به نقاط ضعف و قوت خود بیشتر آگاه شویم.

خودآگاهی منجر به درک و شناخت خود واقعی ما و افزایش اعتماد به نفسمان می‌شود. سعی کنید تعریف و تمجید دیگران را حتی اگر با آن موافق نیستید بپذیرید و سپس صحت یا عدم صحت آن را در وجود خود بررسی کنید. پیدا کردن نقاط قوتی که افراد در تعریف و تمجید کردن ذکر می‌کنند و دیدن آن‌ها در وجود خودمان نیز منجر به افزایش اعتماد به نفس می‌شود.

 

 

 

 

9_ فن بیان را رعایت کنیم

در جواب تعریف و تمجید دیگران با فن بیان مناسب صحبت کنیم.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در جواب دادن به تعریف و تمجید دیگران رعایت کنیم، اصول و قواعد فن بیان است. شما به هنگام جواب دادن باید بتوانید تن صدا و غیریکنواخت بودن آن را تنظیم کنید. باید بتوانید لحن مناسبی را انتخاب کرده و در جملات خود به کار ببرید تا بتوانید پیام کلام خود را به‌درستی منتقل کنید. باید بتوانید آکسان گذاری درستی بر کلمات انجام داده و گاهی سکوت کنید؛ بنابراین حتما یادگیری فن بیان را در اولویت برنامه خود قرار دهید.

 

 

10_ کلمات مناسب را انتخاب کنیم

یکی از مهم‌ترین نکات در پاسخ دادن به تعریف و تمجید دیگران استفاده کردن از کلمات مناسب است. شما باید بتوانید کلمات مودبانه متفاوتی را در ذهن خود داشته باشید و مترادف و متضاد کلمات را نیز بلد باشید تا در موقعیت‌های مختلف کلمات مناسبی را انتخاب کنید. استفاده از کلمات محترمانه در گفتگو موجب افزایش قدرت و تاثیرگذاری کلام شما شده و پیام مثبتی را به فرد مقابل منتقل می‌کند. برای افزایش دایره لغات خود باید تا حد امکان انواع متن‌ها و کتاب‌های نوشته شده در موضوعات مختلف را مطالعه و در مکالمات خود تمرین کنید. برای مطالعه بیشتر در مورد کلمات محترمانه، فواید استفاده از آن‌ها و نمونه کلمات به مقاله کلمات محترمانه مراجعه کنید.

11_ از خودمان تعریف نکنیم

نقطه مقابل کوچک کردن خودمان، تعریف کردن از خودمان است. همان‌طور که بیان شد مهم‌ترین نکته در جواب سوال در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ رعایت تعادل است. رعایت تعادل در این مورد یعنی نه خود را کوچک کنیم و نه شروع به تعریف کردن از خود کنیم. مطمئنا فرد مقابل نیز تمایل ندارد از فرد متکبر و از خود راضی تعریف کند و از گفته خود پشیمان می‌شود. رعایت تعادل یعنی پذیرفتن و تشکر کردن.

12_ به تعریف و تمجید دیگران وابسته نشویم

به شنیدن تعریف و تمجید دیگران وابسته نشویم.

شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران خصوصا از سوی مراجع قدرت و الگوهایمان بسیار شیرین و دلچسب است. فرض کنید شما در شرکتی مشغول به کار هستید و رئیس شما فردی بزرگ در حوزه کاری شما است. شما همواره تمام تلاش خود را برای بهترین بودن انجام داده‌اید و حال رئیستان متوجه عملکرد خوب شما شده و از کارتان تعریف و تمجید می‌کند. چه احساسی دارید؟ به نظرتان بعد از این داستان چه اتفاقی می‌افتد؟

بله درست است شما تلاش خود را برای دریافت و شنیدن مجدد تعریف و تمجید بیشتر می‌کنید؛ به عبارت دیگر شنیدن تعریف و تمجید به نوعی اعتیادآور است و انسان تمایل دارد مجدد و حتی با شدت بیشتری آن را تجربه کند؛ اما این نکته را در نظر بگیرید که افراد هیچ مسئولیت و اجباری برای تعریف و تمجید کردن از ما ندارند و ممکن است به هر دلیلی دیگر این اتفاق تکرار نشود پس بهتر است خود را به آن وابسته نکنید تا در صورت عدم تکرار دچار نا امیدی و خشم نشوید و اگر هم تکرار شد بتوانید همانند دفعه اول با آن ذوق کنید و هیجان زده شوید.

13_ تلافی کنیم

یکی از نکات ضروری در پاسخ دادن به تعریف و تمجید دیگران تلافی کردن آن است؛ یعنی شما نیز باید در جواب از فرد مقابل تعریف و تمجید کنید و با دقت نکات مثبت و نقاط قوت او را دیده و با استفاده از فن بیان خوب و مناسب و البته رعایت زبان بدن آن را ابراز کنید. با این کار حس مثبتی که فرد در شما ایجاد کرده است را با خودش شریک می‌شوید و او را به انجام مجدد این کار ترغیب می‌کنید.

14_ زیاده‌روی نکنیم

تعریف و تمجید کردن از یکدیگر را تبدیل به مسابقه کرده و زمان طولانی را صرف آن نکنید. در برخی موارد شاهد این قضیه هستیم که افراد آن‌قدر در جواب تعریف و تمجید هم مجدد تعریف و تمجید می‌کنند که در نهایت در هر دو طرف خسته و کلافه شده و از کار خود پشیمان می‌شوند. نقطه پایانی برای مکالمه خود در نظر گرفته و سعی کنید آن را طولانی نکنید. هر تعریف و تمجیدی یک پاسخ دارد و تمام.

15_ ابتدا فکر کنیم

در جواب تعریف و تمجید دیگران ابتدا فکر کرده و سپس سخن بگوییم.

از قدیم در متون مختلف نوشته و از زبان افراد مختلفی شنیده‌ایم که «اول فکر کن، بعد حرف بزن» بهتر است ابتدا به جوابی که می‌خواهید بدهید فکر کنید، رفتار و برداشت فرد مقابل از پاسختان را پیش‌بینی کرده و اگر همه‌چیز خوب بود پاسختان را بیان کنید. برای پاسخ دادن عجله نکنید چند لحظه مکث کرده و به ذهنتان اجازه تجزیه و تحلیل کردن بدهید تا نکات مختلفی که ذکر کردیم را در پاسخ بررسی کند و تایید یا رد نهایی را اعلام کند.

 

 

 

 

16_ حس خوب را شریک شویم

اگر تعریف و تمجیدی که دریافت کرده‌ایم به دلیل انجام یک کار گروهی بوده است و تعدادی از افراد در به نتیجه رساندن آن مشارکت داشته‌اند باید حس خوب ناشی از تعریف و تمجید را نیز با آن‌ها شریک شوید و به فرد مقابل اعلام کنید که این کار حاصل تلاش جمعی از دوستان است.

17_ تصحیح نکنیم

همان‌طور که بیان شد تعریف و تمجید دیگران ناشی از طرز دید آن‌ها، تجربیات آن‌ها، افکار و تجزیه و تحلیل شخصی آن‌ها است و ممکن است آن‌ها نکاتی را در تعریف و تمجید خود بیان کنند که کامل آن را ندیده و نمی‌شناسند به همین دلیل ممکن است به جنبه‌های محدود یا ناقصی از موضوع اشاره کنند. در چنین شرایطی نیاز نیست کلام آن‌ها را تصحیح و کامل کنید. بهتر است صرفا آن بخش یا آن مطلب را پذیرفته و تشکر کنید.

18_ سوء استفاده نکنیم

از هدیه دادن دیگران برای دریافت هدایای بیشتر یا رفع نیازهای خود استفاده نکنیم. برخی افراد در چنین موقعیت‌هایی سعی می‌کنند از شرایط موجود و رفتار خوب شخص مقابل استفاده کرده و به اهداف دیگر خود برسند اما این کار احساس بدی در شخص مقابل ایجاد کرده و او را از شما دور می‌کند.

19_ چاپلوسی نکنیم

تعریف و تمجید کردن را با چاپلوسی اشتباه نگیریم.

مرز باریکی میان تعریف و تمجید کردن با چاپلوسی وجود دارد و اگر به تفاوت‌ها و نکات ضروری ذکر شده دقت نکنیم ممکن است دچار اشتباه شویم. در تعریف و تمجید کردن ما واقعیات موجود را همان‌طور که هست و می‌بینیم بیان می‌کنیم نه آن‌طور که دوست داریم باشد اما در چاپلوسی از مطالبی استفاده می‌شود و نکاتی بیان می‌شود که واقعیت خارجی ندارد. در تعریف و تمجید کردن ما حامی اصل تعادل هستیم یعنی نه کمتر و نه بیشتر اما در چاپلوسی افراد از اصل اغراق استفاده کرده و نقاط قوت واقعی یا ساختگی را چندین برابر بیشتر نشان می‌دهند و نقاط ضعف واقعی را پنهان می‌کنند.

20_ ساده پاسخ دهیم

کلیشه‌ها و پاسخ‌های کلاسیک همواره ساده‌ترین و درعین‌حال کاربردی‌ترین روش پاسخ دادن به تعریف و تمجید بوده است. اگر شخصی برای شما ارزش قائل شده و از نقاط قوت شما تعریف می‌کند، قدردان باشید و با یک کلمه ساده از او تشکر کنید.

 

 

 

 

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ کلمات و جملات آماده

در این بخش تعدادی جمله آماده برای جواب دادن به تعریف و تمجید دیگران را گرد هم آورده‌ایم:

  • خیلی ممنون
  • لطف دارید
  • شما خودتون خوبید و خوبی‌های بقیه رو هم می‌بینید
  • سپاسگزارم
  • ممنون از تعریفتان
  • شما خودتون مایه افتخار فامیل (شرکت یا خانواده) هستید
  • خوبی از خودتونه
  • خیلی ممنون؛ این نظر لطف شماست.
  • من فکر می‌کنم شما هم فوق‌العاده هستید.
  • بسیار متشکرم؛ من هم (فلان) ویژگی شخصیتی شما را تحسین می‌کنم.
  • عزیزم ممنونم که این حس خوب رو به من منتقل کردی
  • ممنون از لطف شما
  • ممنون از محبت شما
  • متشکرم خیلی لطف دارید
  • سپاسگزارم بزرگوار هستید
  • مرسی از دقتتون
  • متشکرم از شما
  • مرسی که بهم یادآوری کردید

در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟

  • مرسی از تعریفتون
  • خوشحالم که اینو می‌شنوم
  • شما لطف دارید و قیاس به نفس می‌فرمایید.
  • شما خودتان خوبید همه را خوب می‌بینید.
  • انسان‌های بزرگی چون شما همه را بزرگ و خوب می‌بینند.
  • بسیار سپاسگزارم از انرژی مثبتی که به بنده بخشیدید.
  • شما هم دارای فضایل برجسته‌ای هستید (چند تا از خصوصیات بارز شخص تعریف کننده را برشمارید.)
  • شما هم مایه افتخار ما هستید.
  • شما همیشه نسبت به بنده لطف داشته‌اید و با به کار بردن جملات زیبایتان من را خشنود می‌نمایید.
  • جملات شما امیدوارکننده است و امیدوارم فرمایشات شما همین‌گونه باشد که می‌فرمایید.
  • وجود دوستی چون شما مایه خیر و برکت است و موجب افزایش اعتماد به نفس. الهی خدا حفظتون کنه.​
  • من از شما به خاطر گفتن موضوع قدردانی می‌کنم.
  • شنیدن این خیلی قشنگ است.
  • این خیلی شیرین است. با تشکر.

کلام آخر

در نهایت بهتر است یک جمع‌بندی مختصر و مفید از نکات ضروری در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ انجام دهیم. در پاسخ تعریف و تمجید ابتدا باید آن را بپذیرید، با زبان بدن، کلمات مناسب، فن بیان خوب، دوری از چاپلوسی و تکبر یا بی‌توجهی جمله‌ای مثبت به شخص مقابل بگویید و با تعریف و تمجید از او این احساس مثبتی که در شما ایجاد کرده است را به او نیز منتقل کنید. تفاوت‌های فردی را در تعریف و تمجید بپذیریم و تلاشی برای بحث یا اصلاح نکنیم. امیدوارم همواره حس خوب شنیدن تعریف و تمجید را احساس کنید و این حس خوب را در دیگران نیز ایجاد کنید.

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!

فریما سیار

فریما سیار

عضو تیم نویسندگان هلدینگ بیشتر از یک
امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۸۲ دیدگاه دربارهٔ «در جواب تعریف و تمجید دیگران چه بگوییم؟ اصول پایه‌ای و ضروری»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام دوست عزیز
    خوشحالیم که همراه بیشتر ازیکی ها دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  2. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز

    خوشحالیم که به محتوای آموزشی توجه دارید؛ تبریک به شما

    امیدواریم بازهم بتونیم با محتوایی مفید در خدمتتون باشیم.

    بیشتر ازیک نفر

  3. قبلا وقتی ازم تعریف می کردن به اشتباه می گفتم: نه بابا من که کاری نکرم و خلاصه خودم رو کوچیک می کردم اما حالا فهمیدم واقعا این کار اشتباهه
    ممنون بابت این مقاله ی مقید

  4. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  5. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  6. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  7. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  8. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که تو اولین روز سال جدید هم، دغدغه رشد و آموزش دارید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  9. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    چقدر خوب که تو عید نوروز هم دقایقی را به آموزش می گذرانید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک, بیشتر ازیک نفر

  10. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که همراهمون هستید و تو روزای اول سال جدید به فکر رشد فردیتون هستید؛ تبریک به شما
    امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  11. خیلی وقت ها میبینیم که آدم ها تعریف دیگران را قبول نمیکنند و شکسته نفسی میکنند چون فکر میکنند اینکار جواب خوبی به تعریف دیگران است
    سپاس از مجموعه بیشتر از یک

  12. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  13. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که تو این روزای شلوغ نوروز, شما به فکر رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  14. سلام، یک تعامل بین دو نفر از سلام زنده باشید و تعریف تجمید و اگر خیلی ارتباط نزدیک بود با هدیه و کادو برای ارتباط بسیار مهمه که چگونه لسانی صحبت می کنیم از این مقاله یک استراتژی میشه متوجه شد:
    «نحوه و شیوه بیان، پذیرفتن تعریف تمجید ، دوری از چاپلوسی و تملق و تکبر، و باز انتقال حس خوبی که به شما فرستاده است پذیرفتن وجود تفاوت های فردی در تعریف تمجید» همچنین (پیدا کردن دنیای مطلوب اون شخص که از صحبت هایش میشه فهمید) بعدش این جملات که ذکر شده میشه تاکتیک

اسکرول به بالا