معرفی 5 بازی برای تقویت هوش کلامی؛ لذت‌بخش و ساده!

سرفصل های مهم این مقاله

LOVELY

دوره رایگان چطور جذاب و دوست‌داشتنی باشیم؟!

جذابیت بر اساس اصول روانشناسی!

معرفی 5 بازی برای تقویت هوش کلامی؛ لذت‌بخش و ساده!

هوش کلامی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای ارتباطاتتان باید یاد بگیرید. خوشبختانه تقویت هوش کلامی، امکان‌پذیر است. به وسیله بازی، تمرین‌های مختلف و تکنیک‌های متنوع. در مقاله پیش رو به سراغ چند بازی برای تقویت هوش کلامی و هوش زبانی خواهیم رفت. تا انتهای متن همراهمان باشید.

هوش کلامی یعنی تسلط به کلام و توانایی سخنوری در ارتباطات! برای شناخت دقیق‌تر مقاله هوش کلامی چیست را به شما پیشنهاد میکنیم.

5 بازی برای تقویت هوش کلامی

حالا با هم به مرور برخی از بازی‌های ساده و کم خرج برای تقویت هوش کلامی خواهیم رفت. این بازی‌های تقویت هوش کلامی، نیاز به استمرار دارند تا تأثیر خودشان را بر هوش کلامی شما بگذارند.

1- حل جدول متقاطع!

 

بازی برای تقویت هوش کلامی: 1- حل جدول متقاطع!

هنوز هم که هنوز است، حل کردن جدول می‌تواند برای تقویت هوش کلامی مؤثر و مفید باشد. احتمالاً شما هم در دوره‌ای از زندگی‌تان حسابی به حل جدول علاقه‌مند شده‌اید. برای اینکه هوش کلامی خود را تقویت کنید، این یک بازی مناسب است. هم باعث افزایش و بهبود دایره لغاتتان می‌شود و هم اینکه مغز شما دائماً به دنبال کلمات مختلف می‌گردد و ورزش می‌کند. ضمن اینکه با این کار، مترادف‌ها و متضادها و هم‌قافیه‌های کلمات را هم خواهید شناخت.

2- تکرار کلمات دشوار!

یادتان هست که در کودکی چقدر این بازی را انجام می‌دادیم؟ بازی تکرار عبارات دشوار! این هم یک بازی برای تقویت هوش کلامی است که می‌تواند اثرات خودش را داشته باشد. کلمات و عباراتی انتخاب کنید که هم آوا یا شبیه به هم هستند و سپس سعی کنید چند بار سریع و پشت سر هم تکرارشان کنید.

چند مثال برایتان آورده‌ایم که کارتان را راحت کرده باشیم:

  • افسر ارشد ارتش اتریش
  • غولا رو با قند گول بزنیم
  • سه دزد رفتن به بز دزدی ُ یه دزد یه بز دزدید ُ یه دزد دو بز دزدید
  • این باد چه بد باد بدی بود که من باد به بد بادی این باد دگر باد ندیدم

حتی این بازی می‌تواند موجب خنده‌های شما و دوستانتان در هنگام انجام شود، چون احتمال اشتباه در آن زیاد است. بازی کنید و لذت ببرید.

3- داستان‌سرایی از کلمات!

 

بازی برای تقویت هوش کلامی: 3- داستان‌سرایی از کلمات!

سه کلمه را انتخاب کنید که کاملاً به هم بی‌ربط باشند. سپس سعی کنید یک داستان خنده‌دار یا جدی از دل این سه کلمه بنویسید.

مثال برای کلمات:

  • قند – لوله – تلفن
  • لیوان – هیتلر – فوتبال
  • باغبان – فردوسی پور – اورانگوتان
  • آب‌لیمو – هدفون – سنجد

تلاش کنید یک داستان سر هم کنید. مثلاً با چهار کلمه “سیاوش قمیشی – جنگ جهانی دوم – بدمینتون – قوری” می‌توانیم این داستان خنده‌دار و بی‌ربط را بنویسیم:

در جنگ جهانی دوم تمامی افراد حاضر در صحنه در حال تلاش بودند تا جنگ را پیروز شوند. از آن طرف هم شب‌ها سیاوش قمیشی برای آن‌ها موسیقی اجرا می‌کرد. با تمام مشقتی که در جنگ بود، موقع اجراهای قمیشی همه با او شروع به خواندن می‌کردند تا برای روز بعد انرژی دوباره بگیرند.

من که آن گوشه می‌نشستم درحالی‌که همیشه نگران پدرم بودم، شعرها را بلندبلند می‌خواندم. هر شب یک قوری چای زعفرانی برای او دم می‌کردم تا نفسی تازه کند و خستگی‌اش را به در کند. بعدازآن، همه بچه‌ها را در کوچه جمع می‌کردم تا بدمینتون بازی کنیم تا کمی از نگرانی‌ام را از ذهن و دل بیرون کنم!

با این بازی، هم هوش کلامی‌تان بهبود می‌یابد، هم قدرت داستان‌گویی‌تان بیشتر می‌شود و هم اینکه می‌توانید یک نوع پیوستگی بین کلمات ایجاد کنید.

4- حل جدول سودوکو

جدول سودوکو، نوعی جدول است که در کشور ژاپن بسیار محبوب است. تحقیقاتی که در دانشگاه ادینبرو در بریتانیا انجام شده نشان می‌دهد که سودوکو می‌تواند «ژن‌های بقاء» را که معمولاً خاموش هستند در مغز تحریک و بیدار کند. در نتیجه، باعث می‌شود سلول‌های مغزی مدت طولانی‌تری عمر کنند و در مقابل بیماری، سکته‌ها و اثرات داروها تاب‌آوری بیشتری داشته باشند.

پژوهشی دیگر که در دانشگاه آکسفورد به انجام رسیده، حکایت از کمک حل جدول سودوکو به تولید سلول‌های تازه مغزی دارد. بی‌نظیر است؛ این‌طور نیست؟

5- مخفف بسازید و برعکس!

سعی کنید با مخفف سازی کلمات، آن‌ها را به بازی بگیرید. همچنین سعی کنید چندین مخفف روی کاغذ بنویسی و تلاش کنید برایشان معادل‌یابی کنید. مثلاً ما می‌گوییم: تافا و شما این عبارت خیالی را برایش می‌سازید: تعاونی استفاده‌کنندگان فندک‌های اتمی! این یک بازی خوب برای تقویت هوش کلامی است.

6- عادل فردوسی پور شوید!

اگر به دنبال یک بازی برای تقویت هوش کلامی خودتان هستید، بازی گزارشگری را امتحان کنید. یک بازی جالب و هیجان‌انگیز که می‌توانید گروهی هم آن را اجرا کنید. تکه‌های از یک مسابقه فوتبال، والیبال یا هر رشته دیگری را از اینترنت دانلود کنید و سپس پخش کنید. صدای آن را قطع کرده و بازی را درست مثل گزارشگران ورزشی، گزارش کنید.

اگر این کار را گروهی انجام دهید، لذت بیشتری خواهید برد. به جای ورزش، می‌توانید مستند هم دانلود کنید. یا اصلاً روی دیالوگ‌های بازیگران یک فیلم، صحبت کنید. این یک بازی فوق‌العاده برای تقویت هوش کلامی است.

7- تکمیل جملات و داستان‌های ناقص

برای انجام این بازی، می‌توانید به دو صورت عمل کنید:

  1. اول: یک جمله نصفه نیمه بگویید و از دوست، همسر یا فرزندتان بخواهید آن را تکمیل کند. مثلاً بگویید: “دیروز در حال رفتن به کافه بودم که یکهو…” و او باید 5 جمله به آن اضافه کند.
  2. دوم: یک جمله نصفه بگویید و از همبازی خود بخواهید که تکمیلش کند. بعد که او با یک جمله آن را تکمیل کرد، شما بار دیگر باید آن را ادامه دهید. آن‌قدر این بازی را ادامه می‌دهید که مثلاً به 50 جمله برسید و یک داستان از دل آن بیرون بیاید.

سخن پایانی مقاله بازی‌های تقویت هوش کلامی

در این مقاله به 7 بازی تقویت هوش کلامی که می‌تواند به بهبود این مهارتتان کمک کند اشاره کرده و نحوه انجامشان را هم خدمتتان گفتیم. تقویت هوش کلامی در نهایت می‌تواند مهارت‌های ارتباطی شما را به نحو محسوسی بهتر کرده و دستاوردهایی هم به همراه خودش داشته باشد.

آیا شما نیز بازی دیگری سراغ داری؟ آن را در قسمت کامنت‌ها برایمان بنویسید!

دوره تقویت هوش کلامی؛ با بازی و تمرین و تکنیک!

بدون اغراق و تعریف و بزرگنمایی، می‌گوییم دوره هوش کلامی مجموعه بیشتر از یک نفر، در مقایسه با دیگر دوره‌های مشابه، بر پایه حقایق علمی و همراه با تمرینات بسیار مؤثر طراحی‌شده است. روی تصویر زیر کلیک کنید و در مورد آن بیشتر بخوانید:

بسته جامع هوش کلامی | بازی برای تقویت هوش کلامی

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۰ دیدگاه دربارهٔ «معرفی 5 بازی برای تقویت هوش کلامی؛ لذت‌بخش و ساده!»

اسکرول به بالا