روم نمیشه پولمو پس بگیرم | نحوه پس گرفتن پول و طلب

سرفصل های مهم این مقاله

پیام بهرامپور

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!!


موقعیت های زیر برای شما هم آشنا هستند؟

 پولی را به دوستتان قرض داده‌اید اما او حتی به روی خودش هم نمی‌آورد؟

 به خواهر، برادر یا دوستان پول یا هر چیز دیگری قرض داده‌اید اما رویتان نمی‌شود درخواست پس دادن کنید؟

 فکر می‌کنید اگر به دوستتان درخواست بدهید پولتان را پس بدهد، کار زشتی مرتکب شده‌اید؟

 احساس عذاب وجدان به شما دست می‌دهد از اینکه بگویید پولم را پس بده؟

 در مورد پول قرض دادن به این و آن بدبین شده‌اید ولی درعین‌حال دلتان می‌خواهد بتوانید به دیگران کمک کنید؟

رفتارهای این چنینی در برابر دوستان یا خانواده که مثلا چیزی به آنها قرض داده‌اید اما رویتان نمی‌شود پس بگیرید، بسیار آزار دهنده است.

حالا به سراغ روش‌های پس گرفتن پول در این مقاله بروید:

اغلب ما این سوالات را از خود در مورد نحوه پس گرفتن طلب می‌پرسیم:

◻️ چگونه حقم را بگیرم؟

◻️ دنبال پیام برای پس گرفتن پول می‌گردم!

◻️ پس گرفتن پول از دوست با چه روشی بهتر است؟

◻️ چطور قرضم را از دوستم پس بگیرم؟

◻️ و حتی برخی به دنبال دعا برای پس گرفتن طلب می‌گردند!!!

هرکسی از دویدن به دنبال چیزی که به کسی قرض داده متنفر است. به خصوص اگر با کسی طرف باشید که عین خیالش هم نباشد و یا خودش را به کوچه علی چپ بزند!

نحوه پس گرفتن طلب | نحوه پس رفتن پول

 

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا دوستتان پولی که قرض داده‌اید را برنمی‌گرداند. مثلاً شاید واقعاً پول ندارد، شاید سخت مشغول جور کردن آن پول باشد و غیره.

بااین‌حال برخی آدم‌ها هستند که اصلاً عین خیالشان هم نیست و تا وقتی روش صحیح پس گرفتن پول قرض داده شده را ندانید نمی‌توانید پولتان را زنده کنید!

احتمالاً به این دلیل که او بهترین رفیق شما یا خویشاوند نزدیک شما است، نمی‌خواهید و دوست ندارید پولتان را پس بگیرید، بااین‌حال، این فکر که قادر به گرفتن پولتان نباشید و ندانید چطور پولتان را پس بگیرید نیز قلب شما را از درون فشار می‌دهد!

اگر دوستی دارید که درخواست کمک مالی می‌کند، در اینجا چند نکته مفید وجود دارد که شما می‌توانید با چنین شرایطی مقابله کنید. قبل از آن؛ به این نکته توجه کنید که:

 

نکاتی که باید هنگام قرض دادن پول به دوستتان در نظر بگیرید

قبل از اینکه تصمیمی بگیرید، سؤالات زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا شخص مقابل، درآمد منظمی دارد؟
  • شخصی که قصد قرض دادن به او را دارید، چقدر درآمد دارد؟
  • طرف مقابل، به جز بدهی به شما، چه تعهدات مالی دیگری دارد؟
  • وضعیت مالی شخصی او چگونه است؟
  • آیا در گذشته برای بازپرداخت وام یا بدهی‌اش به شما، مشکلی به وجود آمده است؟
  • آیا گزینه بهتری برای آن‌ها وجود دارد؟

بهترین راه این است که کاملاً با خود صادق باشید و این سؤالات را بپرسید. در رودربایستی گیر نکنید، حتی اگر ممکن است ناخوشایند باشد. خیلی بهتر است که اکنون این کار را انجام دهید، به جای زمانی که پول را به آن‌ها قرض داده‌اید و اوضاع خراب شده است.

 

دو عاملی که موقع قرض دادن پول نباید فراموش کنید!

این که می‌خواهید به یک دوست وام بدهید، به این بستگی دارد که شرایط رابطه شما با او چقدر خوب است. و عواملی که در تعیین این مسئله به شما کمک می‌کنند عبارت‌اند از:

سیستم ارزش شما:

چقدر اهمیت دادن به او مهم است؟ آیا پس‌انداز مالی شما به‌اندازه کافی هست که با دادن قرض به او به مشکل نخورید؟

خطر بالقوه:

چقدر به دوست خود اعتماد دارید؟ آیا ارزش ریسک کردن را دارد تا به او کمک کنید؟ اگر دوست شما هرگز پول را به شما پس ندهد ، چه می‌کنید؟

اگر معیارهای بالا برای شما مطلوب به نظر می‌رسد، پیش بروید و به دوست خود کمک کنید. بااین‌حال، اگر شک دارید و یا از نظر اخلاقی عذاب وجدان و تردید دارید، اقدامات زیر را فراموش نکنید:

 

1- یک قرارداد کتبی تنظیم کنید!

 

چگونه پولمان را پس بگیریم؟ نحوه پس گرفتن پول

خیلی اوقات این کار امکان‌پذیر نیست. اما اگر واقعاً به قرض دادن پول به دوستتان شک و تردید دارید، در کمال احترام از او رسید بخواهید یا قراردادی با او تنظیم کنید که یک مدرک در دستتان داشته باشید. این کار، پس گرفتن پول را بعدا برایتان راحت‌تر می‌کند.

یک توافق کتبی به شما کمک می‌کند تا شفافیت لازم برای برنامه بازپرداخت را به دست آورید. برخی از نکاتی که باید مطمئن شوید که در توافقنامه پیش از قرض دادن ذکر می‌کنید به شرح زیر هستند:

 مقداری که قرض می‌دهید

 برنامه بازپرداخت توسط دوستتان

 شروطی که تعیین می‌کنید

 حالت پرداخت توسط او به صورت شفاف و واضح

 جزئیات بازپرداخت را طوری نگه دارید تا اطمینان حاصل شود که همه چیز مطابق با قرارداد نوشته شده باشد.


 

به جزو موارد بالا برای پس گرفتن پول، خواندن این مقالات هم توصیه می‌شود:

◾️ چگونه خجالت را کنار بگذاریم؟ 10 تمرین رفع خجالت

◾️ 9 نشانه و ویژگی مهم افراد خجالتی

◾️ کم رویی چیست؟ | دلایل و درمان کمرویی

◾️ چطور نه بگوییم ؟ | ویدئوی آموزش نه گفتن

◾️ مهارت نه گفتن در زندگی (رادیو سخنرانی)

◾️ چطور پررو باشیم؟ 7 تمرین کاربردی برای پررو شدن!

◾️ خجالت در جوانان | علل + 7 راهکار درمان قطعی

 

پولمان را چطور پس بگیریم؟ نحوه پس گرفتن طلب و پول

 

2- سکوت قرض گیرنده و بی تفاوتی او!

این چیزی است که هیچ قرض دهنده و وام‌دهنده‌ای دوست ندارد انجام دهد، حداقل دوستی که با انجام کار و کمک به شخصی کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهد. حالا اگر پس از دریافت پول، وام‌گیرنده کاملاً دراین‌باره سکوت کند. کاری که می‌توانید انجام دهید این است که طی بازه‌های زمانی مرتب، به او یادآوری کنید! اگر فرد بهترین دوست شما است، می‌توانید چاشنی طنز را هم به درخواست و یادآوری‌تان اضافه کنید و کمی طناز و شوخ طبع باشید.

توضیح دهید اما خواهش نکنید. به او بگویید که به پولتان نیاز دارید و اگر او سر موقع پول را برگرداند، از او سپاسگزار خواهید بود.

اگر این کار موثر واقع نشود، در اینجا دو کار ساده وجود دارد که شما می‌توانید انجام دهید:

 

❌ اول: او را ناچار به پرداخت کنید تا پولتان زنده شود. چگونه؟

هر وقت برای ناهار، سینما یا شاید برای کنسرت با هم بیرون می‌روید، دوست خود را مجبور کنید حساب کند! با این کار دوست شما پولی را که به شما بدهکار هستند جبران می‌کند.

به نظر شما کار زشتی است؟ خیر! به این فکر کنید که دوستتان شما را مجبور کرده چنین رفتاری داشته باشید. می‌توانید اینگونه هم فکر کنید که چطور او بی‌تفاوت باشد ولی شما کاری نکنید که زشت به نظر برسد؟ اصلا برایتان مهم نباشد که کارتان زشت به نظر می‌رسد!

 

❌ دوم: جیغ بکشید و فریاد بزنید

فقط اگر به اندازه کافی شجاعت داشته باشید (و اگر آن فرد را زیاد دوست نداشته باشید) این گزینه را انتخاب کنید. گاهی اوقات به جز با داد و فریاد یا تند صحبت کردن، نمی‌توانید پولتان را زنده کنید!

این روشی است که تا حدی تکان‌دهنده و غیر متمدنانه به نظر می‌رسد! ممکن است دوستتان به شما بگوید: ” بگیر بابا! پولت را نخواستم” و پولتان را فوراً برگرداند. البته سعی کنید در مورد ریسک انجام این روش خوب فکر کنید. چون ممکن است رابطه‌تان با فرد موردنظر کن‌فیکون شود!

 

3- دوست خود را به یک وام دهنده ‘جایگزین’ معرفی کنید

اگربا خود می‌گویید “روم نمیشه پولم رو پس بگیرم” این یک راه عالی است. شما می‌توانید برای دوستتان یک وام پیدا کنید و به او معرفی کنید تا بگیرد و پولتان را پس بدهد و در عوض به جای مورد نظر بدهکار شود.

 

4- برای پول‌های کلان، به صورت مستقیم و شفاف پولتان را درخواست کنید

اگر دوستی از شما مبلغ بالایی را قرض گرفته است (این مبلغ بسته به افراد مختلف می‌تواند دو رقمی، سه یا حتی بیشتر باشد)، تعارف را کنار بگذارید. شما کاملا حق مطالبه پولتان را دارید. اگر خوب به قضیه نگاه کنید دوستی‌تان به همین برگرداندنِ پول بستگی دارد. در تحقیقی که شرکت پی پال انجام داده است اینطور آمده که یک سومِ دوستی‌ها در آمریکا بر اثر پس ندادنِ قرض‌های سه رقمی قطع می‌شود!!!

 

5- پیام برای پس گرفتن پول را فراموش نکنید!

فرض کنید موقع قرض دادن پول، درباره موعد برگرداندنش حرفی نزده‌اید. به هرحال دوست‌تان بوده است و شما خجالت کشیده‌اید که برایش شرایط تعیین کنید.

در این حالت می‌توانید از طریق ایمیل، تلگرام یا رو در رو(دو مورد اول راحت‌تر به نظر می‌رسد) متنی شبیه به متنِ زیر و با ادبیات خودتان، به او بگویید:

«سلام، خیلی خوشحالم که از بین همه دوستات، برای مشکلِ(دلیل مشکل مالی‌اش را بنویسید) پیش من آمدی. راستی اون مساله چطور پیش رفت؟

اون موقع اصلا یادم نبود که درباره برگردوندنش حرف بزنم. فکر میکنی چقدره دیگه زمان میبره که پسش بدی؟ به نظرم بیا یه زمانی رو واسه برگردوندش تعیین کنیم. پیشنهاد زمانیت رو بهم خبر بده حتما»

با گفتن چنین حرف‌هایی، خوشبختانه توپ را در زمین حریف انداخته‌اید. مطمئن باشید که به پیام شما جواب می‌دهد و برای برگرداندن قرضش زمانی را پیشنهاد می‌کند.

شما برای گرفتن طلب از دوست چه راهکاری به ذهنتان می رسد؟

لطفا در قسمت کامنت‌ها از تجربیات خود در این زمینه بگویید!


 

چند نکته که قبل از اقدام برای پس گرفتن پول باید انجام دهید!

ضمن توجه به تمام نکاتی که گفتیم، این نکات را هم برای پس گرفتن طلب و پول رعایت کنید:

 

1- خود را وارد تقابل و درگیری نکنید!

اگر واقعاً برای دوستی خود ارزش قائل هستید ، در هنگام درخواست پول و پس گرفتن طلبتان، تا حد ممکن ایجاد درگیری نکنید!  ممکن است از این‌که کار به اینجا رسیده، آزرده باشید، اما اگر در این مورد بی‌ادبی کرده و درگیری ایجاد کنید، هم دوستی‌تان به پایان خواهد رسید و هم احتمال رسیدن به پول، کمتر می‌شود!

این را به خود یادآوری کنید تا بتوانید در مورد پس گرفتن طلب، خونسردی خود را حفظ کنید.

 

2- وضعیت مالی خود را برایش شرح دهید

دوست شما باید بداند باوجوداینکه به او پول قرض داده‌اید، اما این نشان‌دهنده وضعیت خوب مالی شما نبوده! برایش به‌طور واضح شرح دهید که شما هم زیر قرض به افراد دیگر هستید و یا اگر او پولتان را برنگرداند، دچار وضعیت بدی خواهید شد!

 

3- احساس فوریت را به درخواست طلب، اضافه کنید

افزودن احساس فوریت به درخواستتان کمک می‌کند تا  شخص مقابل بفهمد که پس از قرض دادن پول به او، اکنون در وضعیت مالی دشواری قرار دارید.

عباراتی مانند، “متأسفم که این را می‌پرسم، اما من واقعاً به آن پول نیاز دارم تا قبض برقم را تا پایان این ماه پرداخت کنم”، به‌خوبی جواب می‌دهد. بااین‌حال، ضرب‌الاجل را خیلی زود تعیین نکنید، در غیر این صورت، او را در وضعیت وحشتناک استرس‌زا قرار می‌دهید!

کمی به آن‌ها وقت بدهید تا پولتان را جفت‌وجور کند!

 

4- از والدین آن‌ها درخواست بازگرداندن طلبتان را کنید!

این جزو آخرین راه‌حل‌هاست. اما اگر ناامید شده‌اید و فکر می‌کنید مقدار پولی که شخص مقابل به شما بدهکار است، به اندازه کافی قابل‌توجه است، تماس با والدین آن شخص می‌تواند در نهایت این موضوع را حل کند.

با اینکه والدین او شاید مقصر این واقعه نباشند، اما وقتی چاره‌ای نداشته باشید، این حق شماست که از هر راهی به دنبال بازگرداندن پول قرض داده باشید.

البته که این راه‌حل هم تضمین 100 درصدی بازگشت وجه شما را ندارد، اما امیدواریم که والدین آن‌ها بتوانند جبران مافات کنند!

 

چند نکته حقوقی در مورد پس گرفتن طلب

گاهی‌اوقات مجبور هستید پولی که قرض داده‌اید را اثبات کنید. به همین خاطر باید زمان قرض دادن و قبل از بروز تعارض، شرایط اثبات طلب و قرض را فراهم کنید. مثلا می‌توانید رسید انتقال‌وجه را نگه‌دارید یا از طرف مقابل پرینت حساب بخواهید.

نکاتی که قبل از قرض دادن پول باید به آنها توجه داشته باشید:

  • نه گفتن را یاد بگیرید تا اگر به کسی اطمینان نداشتید، بتوانید “نه” بگویید.
  • همیشه بدترین حالت را در نظر بگیرید، نباید قرض دادن باعث به خطر افتادن شرایط زندگی‌تان شود.
  • زمان و نحوه بازپرداخت پول را طی کنید تا تعهد و مسئولیت‌پذیری وام‌گیرنده افزایش یابد.
  • تا حد امکان، مبلغ و شرایط را مکتوب کنید. این یکی از قدرتمندترین شیوه‌های طی کردن و ایجاد تعهد است.
  • خودتان را گول نزنید! اگر در بازه‌زمانی مشخص شده پول‌تان را دریافت نکردید، بی‌توجه نباشید، تعارف نکنید و بهانه نیاورید! این ملاحظه‌ها و سهل‌انگاری‌ها، میزان تعارض بین شما و دیگران را بالا برده و بی‌اعتمادی را افزایش می‌دهد.
  • فراموش نکنید که همیشه امکان اقامه دعوا و شکایت وجود دارد. در صورتی که با بی‌توجهی، عدم پایبندی به تعهد، اجتناب و فریب‌کاری مواجه شدید، می‌توانید برای بازپس‌گیری طلب خود از این طریق اقدام کنید.
  • فرد طلب‌کار در شرایط خاص امکان طرح عوا و شکایت دارد. در حقیقت ماده 651 قانون مدنی به فرد شاکی امکان پیگیری قرض و طلب پیش از زمان تعیین شده را نمی‌دهد و باید در موعد مقرر اقدام کند.
  • فرد وام گیرنده، باید عین جنس، مال یا پول را به فرد طلب‌کار عودت دهد.
  • در صورتی که وام گیرنده نتواند “کالای قرض گرفته شده” را بازگرداند، موظف است معادل ارزش ریالی آن را پرداخت کند. ارزش ریالی کالا در طول زمان ممکن است افزایش یابد و لازم است ارزشِ روز آن کالا محاسبه گردد.

 

سخن پایانی مقاله پس گرفتن پول

در مقاله بالا تلاش کردیم روش‌هایی به شما برای پس گرفتن پول یاد بدهیم که جکمتر جایی گفته شده است. همچنین نکاتی در مورد پس گرفتن طلب که به شمما کمک خواهد کرد این کار را با آرامش بیشتر و احتمال موفقیت بالاتر انجام دهید. مشتاق خواندن نظرات شما در پایین همین مقاله هم هستیم…

 

روم نمیشه پولمو پس بگیرم | ما بهتون کامل یاد دادیم 🙂

ما در بسته شهامت بهترین، ساده‌ترین و موثرترین راه‌ها را به شما آموزش داده‌ایم که دیگر نه کسی بتواند حقتان را بخورد و نه شما از اینکه حقتان پایمال می‌شود حرص و جوش بخورید!

با شهامت، دیگر هرگز نه خجالت بکشید و نه در گفتن “نه” ناتوان باشید.

کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم…!


منابع این مقاله:

1- www.savethestudent.org

2- www.comparehero.my

3- www.money.co.uk

4- www.medium.com

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۲ دیدگاه دربارهٔ «روم نمیشه پولمو پس بگیرم | نحوه پس گرفتن پول و طلب»

  1. همیشه اونایی که پول قرض میگیرند زمانی که مشکلشان حل میشود دیگه فراموش میکنند که بدهکار هستند
    تازه طلب کارت هم میشوند

  2. یه قانون برای خودت تعیین کن که به هیچ کسی پول یا هرچیز دیگه ای قرض ندی،چند بار که بپیچونیشون،دیگه کسی سمتت نمیاد

  3. با سلام
    سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۲۰میلیون تومان به یکی از دوستام کمک مالی کردم والان خودم شدیدا به اون پول نیاز دارم و نکته‌ای که خیلی آزارم میده اینه که دوستم واقعا شرایط باز پرداخت پول من رو نداره
    نمیدونم چیکار کنم

  4. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی
    حتما با دوستتون هم فکری کرده و بررسی کنید ببینید چطور میشه حداقل بخشی از مبلغ رو به شما برگردونند؛ در واقع با چه روش ‌هایی مثل وام گرفتن و…
    اما بصورت کلی کاری از دست شما ساخته نیست وقتی امکان بازپرداخت وجود ندارد.
    ضمن اینکه شما دوره شهامت رو تهیه کردید؟
    باتوجه به اینکه این دوره در خصوص گرفتن حق و حقوق فردی با شهامت هست…

  5. سلام من مبلغ نسبتا کمی رو به یکی از دوستای صمیمی قرض دادم از اون موقع که قرض دادم زمان زیادی میگذره و من به اون پول نیاز دارم و اون شرایط باز پرداخت را داره ولی یجوری رفتار میکنه انگار که نباید پول را پس بده و من از اینکه به اون بگم پولم رو پس بده خجالت میکشم لطفا کمک کنید

  6. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که برای مسائلتون بدنبال محتوای آموزشی هستید.
    در متن مقاله به راهکارهایی در این خصوص اشاره شده که میتونه براتون مفید باشه…
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  7. واقعا اگه روت نمیشه پولی که به کسی قرض دادی رو بخواهی به هیچ عنوان به کسی پول قرض نده
    همیشه خودت رو جوری به دیگران معرفی کن که بقیه. بدونن تو نه برای پس دادن پول کسی بد قولی ونه اینکه خوشت میاد که طرف مقابل پولی که روبهش دادی سرموقع پس نده
    اگه به کسی پول قرض میدین وطرف سرموقع پولتون رو برنمیگردونه مشکل ازسمت شماست نه طرف مقابل

  8. من ده سال پیش طلا هامو فروختم و به کسی قرض دادم :حالا طلا شده دو میلیون و هفتصد هزار تومان اما پول من بی ارزش شده : وحتی الانم روم نمیشه ازش بخوام خودشم انگار نه انگار: و میدونم داره : الان رابطه ای باهاش ندارم ولی نمیدونم چطور پولم و ازش بخوام

  9. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    چقدر خوب که دنبال مقالات و محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم متن مقاله در این راستا براتون کاربردی باشد.
    بیشتر ازیک نفر…

  10. من یه درآمد خیلی خیلی ضعیف داریم با دو تا دانشجو که توخرجشون موندیم.دوماه پیش یکی از دوستانم گفت برای دوهفته ای ده تومن پول لازم داره.چون دوستم بود و برا اولین بار درخواست میکرد روم نشد بگم ندارم خدا قرض گردم و بهش دادم.الان دوماهه اصلا به روش نمیاره.یکی دو بار بهش پیام دادم که منم قرض کردم و رو حرفت حساب کردم ولی با خونسردی میگه جور میکنم میدم.موندم جواب طلبکارا رو چی بدم خودمم ندارم حسابی بدقول و بدحساب شدم..

  11. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    چقدر خوب که دنبال مقالات و محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم متن مقاله در این راستا براتون کاربردی باشد.
    این موضوع نیازمند پیگیری و گفت و گو خیلی زیاد از طرف شما می باشد…
    بیشتر ازیک نفر…

  12. سلام من به کسی پول دادم ۲ما گذشت ازش پول خاستم میگه ندارم ۱ما صبر کن الان ۴ماهم میخان میگه امروز نه فردا مطسفانه امروز فرداشم تمام نمیشه نمی‌دونم خودشم واضش بالا دو میلیارد هست

  13. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که اهل مطالعه هستید؛ بابت اتفاق پیش اومده متاسفیم…
    با ایشون همفکری کنید ببینید چه بخشی از اون پول رو میتوانند بهتون برگردونند؟ و روش های مختلف از جمله وام و… رو می توانید بررسی نمایید.
    این موضوع صرفا نیاز به صحبت کردن شاید فراوان دارد.
    بیشتر ازیک نفر

  14. سلام من چجوری پولمو پس بگیرم زنگ میزنم بش بلاکم کرده از واتساپ و تلگرام جوابمو نمیده دوستم نیست بش گفتم پروژمو انجام بده ولی پولمو نمیده

  15. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید؛ شاید لازمه از طریق مراجعه حضوری و یا پیگیری قانونی اقدام نمایید.
    بیشتر ازیک نفر

  16. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    در این خصوص باید با وکلای مربوطه در ارتباط باشید؛ متاسفانه در این زمینه مجموعه بیشتر ازیک اگاهی و اطلاع کافی ندارد.
    بیشتر ازیک نفر

  17. روی خودتون کار کنید ک خجالت نکشید رک بگید پولمولازم دارم.حالا اگرم الان نداری یکی دوروز فرصت میدم..کار طرف مقابل خجالت داره نه کار شما.همچین دوست و آشنایی نباشه بهتره کات و تمام

اسکرول به بالا