چگونه بامزه باشیم؟ (پاسخ صفر تا صد به همه سوالات)

سرفصل های مهم این مقاله

پیام

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!

افراد بامزه خیلی حرفه‌ای می‌توانند در شرایط مختلف با استفاده از شوخ‌طبعی مسیر خود را به سمت قلب افراد هموار کنند. این نکته را در ذهن داشته باشید که هیچ‌کس بامزه و شوخ‌طبع به این دنیا نیامده است، هر فرد بامزه‌ای که می‌شناسید یک روز از خود سوال کرده است: چگونه بامزه باشیم؟ و سپس با مطالعه، آزمون‌وخطا، تمرین و تجربه تکنیک‌های بامزه بودن را به ویژگی‌های شخصیتی خود تبدیل کرده‌ است. پس اگر شما هم‌اکنون این سوال را از خود می‌پرسید، می‌توانید مسیرتان را با مطالعه این مقاله آغاز کنید.

به چه افرادی بامزه گفته می‌شود؟

افراد بامزه ترس قضاوت شدن ندارند.

بامزه بودن یک صفت نسبی است؛ یعنی ممکن است شما یک فرد یا یک رفتار و لطیفه را بامزه بدانید اما دیگران این‌گونه فکر نکنند. به همین دلیل است که ممکن است تمام افراد حاضر در یک جمع به شوخ‌طبعی شما نخندند. به‌طورکلی می‌توان گفت افراد بامزه چند ویژگی مشترک دارند:

1_ وابسته به دیگران نیستند

افراد بامزه معمولاً با تنها بودن، تنها فیلم دیدن، تنها غذا خوردن، تنها رستوران رفتن و تنها سفر رفتن مشکلی ندارند و نیاز ندارند تا همیشه برای انجام هر تفریحی گروهی را جمع کنند. آن‌ها در هر موقعیتی چه در جمع و در ارتباط با دیگران و چه در تنهایی خود راه و روش خوش گذراندن و شاد بودن را بلد هستند.

2_ نگران قضاوت شدن نیستند

افراد بامزه ممکن است با خود، دیگران یا هر موقعیت و شرایطی شوخی کنند، لباس‌های مورد علاقه خود را بپوشند، مدل موها و آرایش خود را تعویض کنند و در هیچ‌یک از این موارد نگران قضاوت دیگران نباشند.

3_ زودرنج نیستند

افرادی که ما اکنون بامزه می‌خوانیم، قطعاً مدت‌زمانی را به آزمون‌وخطا روش‌های بامزه بودن در میان مردم گذرانده‌اند، بسیار تجربه دارند که دیگران به حرف آن‌ها نخندند، توجه نکنند، عصبانی شوند، انتقاد کنند و… به همین دلیل آموخته‌اند که هر رفتار و سخنی را برای خود بزرگ نکنند و رنجیده نشوند.

4_ خودشناسی دارند

افراد بامزه پس از مدتی تمرین می‌آموزند که توانایی آن‌ها در کدام زمینه است و در کدام مسائل نباید وارد شوند. به همین دلیل با توجه به ظرفیت و توانایی خود کار می‌کنند و از حد ظرفیت خود فراتر نمی‌روند.

5_ عمل‌گرا هستند

این افراد اعتقاداتی در مورد مسائل مختلف دارند و نه‌تنها در حرف و سخنان بامزه آن‌ها را ابراز می‌کنند، بلکه در عمل هم همین مسائل را نشان می‌دهند. مثلاً اگر اعتقاددارند باید آنتایم بود و با همین مسئله هم شوخی می‌کنند، خودشان هم آدم وقت‌شناسی هستند و در عمل نیز سر تایم مقرر در محل قرار حاضر می‌شوند.

6_ ذهن باز و خلاقی دارند

افراد بامزه ذهن خلاق و سازنده‌ای دارند.

این افراد در هر موقعیت و هر موضوعی به‌راحتی می‌توانند بامزه باشند و گویی از قبل برای هر سناریویی تمرین کرده‌اند و همیشه آماده جواب دادن هستند.

7_ فن بیان خوبی دارند

اگر شما بانمک‌ترین و جذاب‌ترین حرف‌های دنیا را بزنید بدون اینکه اصول فن بیان را رعایت کنید، مطمئن باشید هیچ‌گاه به‌عنوان یک فرد بامزه شناخته نمی‌شوید. یک فرد بامزه بلد است جمله را چگونه آغاز کند، ادامه دهد و پایان دهد. یا از چه لحن، تن صدا و ریتمی استفاده کند.

 

 

8_ کنجکاو هستند

افراد بامزه برای اینکه بتوانند با مسائل شوخی کنند باید اطلاعات بیشتری در مورد محیط، شرایط و افراد اطراف خود داشته باشند به همین دلیل می‌بینیم که این افراد کنجکاوانه در مورد مسائل مختلف کنکاش می‌کنند.

9_ خوش‌بین هستند

برای بامزه بودن، خوش‌بینی و دیدن نیمه پر لیوان ضروری است. افراد بامزه قادر هستند در شرایط سخت و بحرانی نیز نیمه پر لیوان را ببینند و این‌گونه روحیه خود و اطرافیان را بالا ببرند.

10_ کینه‌ای نیستند

افراد بامزه اغلب در زمان حال زندگی می‌کنند و سعی می‌کنند به‌جای افسوس، غم و خشم برای گذشته و نگرانی برای آینده، زمان حال را ببینند و از آن لذت ببرند. به همین دلیل با کینه گرفتن و عصبانیت حال خود را بد نمی‌کنند.

مزایای شوخ‌طبعی و بامزه بودن چیست؟

شاید بگویید «خب که چی؟»، «بامزه بودن چه فایده‌ای داره مگه؟». بامزه بودن فواید و مزایای مختلفی دارد که شاید با دانستن آن‌ها شما هم ترغیب شوید این توانایی خود را تقویت کنید. در این بخش به بررسی برخی از این مزایا می‌پردازیم:

1_ افزایش اعتمادبه‌نفس

مطالعات مختلف نشان‌دهنده این هستند که افراد بامزه پس از مدتی که روش‌های درست را آموختند، بهتر می‌توانند در جمع افراد ابراز وجود کنند و با بامزگی خود بر روی آن‌ها تأثیر بگذارند، به همین دلیل اعتمادبه‌نفسشان بالا می‌رود.

2_ افزایش خلاقیت

شوخ‌طبعی می‌تواند برای ذهن مانند یک زنگ تفریح عمل کند و در شرایط بحرانی و اضطراب زا تمرکز افراد را برای چند لحظه از مسئله بردارد تا بعد با ذهن بازتری بتوانند به حل مسئله فکر کنند و تفکر خلاقی داشته باشند.

3_ نرم کردن انتقاد

با شوخ‌طبعی انتقاد کنید تا موثر واقع شود.

اگر می‌خواهید از فردی یا سیستمی یا هر چیز دیگری انتقاد کنید و احتمال موثر واقع شدن آن بیشتر باشد، شما باید بتوانید از شوخ‌طبعی خود به‌جای خشم بهره ببرید. اگر شما انتقاد خود را در میان سخنان بامزه و با لحن شوخ خود بیان کنید بهتر و راحت‌تر در ذهن افراد نفوذ می‌کند و افراد در مقابل تفکر به آن موضوع جبهه نمی‌گیرند.

4_ افزایش ارتباطات اجتماعی

یکی از راه‌های موثر نفوذ در قلب دیگران و برقراری ارتباط با آن‌ها، استفاده از شوخ‌طبعی و بامزه بودن است. ما معمولاً زودتر با افراد بامزه گرم و صمیمی می‌شویم. توجه داشته باشید که در بامزه بودن خود به دیگران توهین نکنید و از مرزهای آن‌ها عبور نکنید که در این صورت برقراری ارتباط از همان ابتدا خراب می‌شود.

5_ باهوش‌تر دیده شدن

طعنه و طنز به‌طور یکسان یک ویژگی مشترک دارند: آن‌ها نیاز به تفکر خلاق دارند که به‌سرعت در کلامتان جاری می‌شوند؛ بنابراین در موقعیت‌های پیچیده وقتی به طنز متوسل می‌شوید باهوش‌تر به نظر می‌رسید.

6_ مقابله با تنش‌ها

فروید شوخ‌طبعی را یک مکانیسم دفاعی بالغانه می‌داند. از نظر فروید شوخ‌طبعی یک استعداد استثنایی و نادر است که به ما اجازه می‌دهد در مواجهه با تنش به خودمان بگوییم: با تغییر دیدگاه به همین سادگی می‌توان دنیا را از یک جای ترسناک به یک زمین بازی تبدیل کرد.

7_ بهبود خلق‌وخو

شوخ‌طبعی و بامزه بودن نیازمند مثبت اندیشی و مثبت نگری است به همین دلیل افراد بامزه در برخورد با مسائل مختلف خلق مثبتی دارند و کمتر هیجاناتی مانند خشم، ترس و غم را تجربه می‌کنند و در هنگام تجربه نیز، روش‌های کنترل آن را بلد هستند.

8_ سلامت روان بیشتر

بامزگی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

تجربه ناکامی‌ها، شکست‌ها، تجربه طولانی‌مدت هیجانات منفی مانند غم و خشم و ترس، دیدگاه منفی به مسائل، تجربه دائمی استرس و اضطراب، وابستگی به افراد و… مواردی هستند که احتمال بروز اختلالات روانی را بیشتر می‌کند. درصورتی‌که افراد بامزه و شوخ‌طبع تقریباً کمتر از سایر افراد با این چالش‌ها مواجه می‌شوند.

9_ تقویت سیستم ایمنی بد

شما با شوخ‌طبعی و خندیدن سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی را افزایش می‌دهید و اثر سلول‌های T را در بدن خود افزایش می‌دهید. این سلول‌ها مانند ارتش دفاع برای مقابله با بیماری عمل می‌کنند.

10_ کمک به دیگران

شما با شوخ‌طبعی خود، البته درصورتی‌که در چارچوب و به‌اندازه باشد، می‌توانید در شرایط سخت و چالش‌برانگیز به دیگران کمک کنید تا اندکی از فشار روانی که بر آن‌ها وارد می‌شود خلاص شوند.

11_ ترس و استرس را کاهش می‌دهد

اگر برای اولین بار در حال صحبت کردن با فردی هستید و ترس و استرس نمی‌گذارد به‌درستی صحبت کنید و تمرکز داشته باشید، شوخ‌طبعی شما یا طرف مقابلتان می‌تواند تا حدودی تنش موقعیت را کم‌تر کند.

12_ یادگیری را بیشتر می‌کند

شوخ‌طبعی یادگیری را افزایش می‌دهد.

همه ما تجربه داشته‌ایم که در دوران مدرسه، از درسی بیشتر خوشمان می‌آمد و آن را به‌خوبی یاد می‌گرفتیم که کلاس شاد و معلم شوخ‌طبعی داشت.

در گفتگوی حضوری چگونه بامزه باشیم؟

برخی افراد با استفاده از آزمون‌وخطا روش‌های بامزه بودن را می‌آموزند اما برخی روش‌ها و تکنیک‌ها می‌تواند شما را در این مسیر کمک کند برای مثال:

1_ از دیبی تقلید کنید

حتما همه شما با شخصیت دیبی در برنامه کلاه قرمزی آشنایی دارید. او عادت داشت سوالات را برعکس پاسخ می‌داد و همین نکته شخصیت او را بامزه کرد. هنگامی‌که از شما سوالی می‌شود در ابتدا بدون خنده و با جدیت تمام، پاسخی که هیچ‌کس انتظارش را ندارد بدهید؛ مثلا اگر انتظار شنیدن «نه» دارند بگویید «بله» و برعکس. با این تکنیک مخاطبین خود را شوکه می‌کنید و همین باعث خنده می‌شود. سپس بعد از اتمام خنده می‌توانید پاسخ حقیقی خود را بگویید.

مثال: در شرایطی که 6 طبقه را با پله بالا رفته‌اید و نفس‌زنان و با عرق روی صورت به مقصد می‌رسید.

از شما سوال می‌شود: پله‌ها اذیتت کرد؟

پاسخ دهید: نه بابا خیلی حال داد. دوست دارم برم پایین بازم برگردم.

2_ با اعداد بازی کنید

در این تکنیک نیز از عنصر غافلگیری مخاطب استفاده می‌کنیم. اگر در سخنی که می‌گویید قرار است از اعداد و ارقام صحبت کنید، ابتدا ذهن مخاطب را در جهت معکوس ببرید و سپس با گفتن مقدار واقعی عدد او را شگفت‌زده کنید و شوخ‌طبعی و بامزگی خود را نشان دهید.

مثال: اگه گفتین ماشینم رو چند خریدم؟ مفت افتاد واسم؛ یعنی کل کشور رو بگردین ماشین با این امکانات و زیبایی با این قیمت پیدا نمی‌کنید. یدونه بود اونم شانس من بود.

همش 2 میلیارد ناقابل

3_ با شماره سه گل بزنید

در این تکنیک شما به سه کلمه نیاز دارید که دو کلمه اول کامل مشابه هم و هم‌گروه هستند اما کلمه سوم، کلمه‌ای کاملا متفاوت و دور از انتظار است. همان‌طور که می‌بینید این تکنیک نیز با عنصر غافلگیری پیش می‌رود.

مثال: فرض کنید در مورد آزمون اخیر شما سوال شده است و شما می‌خواهید با شوخ‌طبعی پاسخ دهید و از این تکنیک استفاده کنید به همین دلیل می‌گویید: همشو خونده بودم، آزمون هم عالی بود همش از همون مطالب بود، منم خراب کردم و قبول نمیشم.

 

 

4_ جابه‌جایی نقش‌ها

شخصیت‌های داستان را جابه‌جا کنید.

فرض کنید می‌خواهید داستان یا خاطره‌ای را در جمع تعریف کنید. درصورتی‌که تمام افراد جمع باشخصیت‌ها و نقش‌های این داستان شما آشنا باشند می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید. مثال رایجی که برای این تکنیک به کار می‌رود داستان شنل قرمزی و گرگ است. استفاده از این تکنیک در این داستان این‌گونه است که نقش گرگ و شنل قرمزی برعکس می‌شود؛ یعنی شنل قرمزی تبدیل به آدم بدجنسی می‌شود که به دنبال گرگ معصوم است. در این تکنیک هم از روش دیبی استفاده می‌کنیم تا بامزه باشیم.

مثال: فرض کنید تمام افراد حاضر در جمع مریم را به‌آرام بودن، مظلوم بودن و گوشه‌گیری می‌شناسد و علی را به‌عنوان پسری شیطون، دردسرساز و فعال. حال داستان ازاین‌قرار می‌شود:

دیروز با مریم و علی رفته بودیم کوه. وای از دست این مریم، انقدر حرف زد، بدو بدو کرد علی رو کلافه کرد. بنده خدا علی هی می‌خواست سکوت کنه و چیزی نگه اما مگه این مریم آروم می‌گرفت. انقدر شیطنت کرد که ترسیدیم بلایی سرمون بیاد و مجبور شدیم برگردیم.

5_ از عبارت «حالا هر چی» استفاده کنید

اگر در موقعیتی گیر کردید که حس کردید ممکن است مورد قضاوت و تمسخر قرار بگیرید به‌جای اینکه هول کرده و اعتمادبه‌نفس خود را از دست بدهید، لبخند بزنید و با گفتن جمله «حالا هر چی» یا «بگذریم» با شوخ‌طبعی و بامزگی، خود را از آن موقعیت خلاص کنید. از این تکنیک می‌توانید در شرایطی که لغزش کلامی داشته‌اید یا مطلبی را به‌اشتباه بیان کرده‌اید و دیگران می‌خواهند با این اشتباه شما را مسخره کنند استفاده کنید.

مثال:

– یه رستوران خوب پیدا کردم دیشب رفتم یک پرس کتاب خوشمزه خوردم. جاتون واقعا خالی بود.

-کتاب خوردی؟ نوش جونت. حالا که انقدر خوشمزه بود کاش چند جلد می‌خوردی.

– با لبخند و اعتمادبه‌نفس: حالا هرچی، بگذریم.

6_ داستان واقعی بگویید

اگر می‌خواهید انسان بامزه‌ای باشید باید بتوانید وقایع خنده دار متفاوتی که در موقعیت‌ها و شرایط مختلف زندگی خود و دیگران می‌بینید را به خاطر بسپارید تا در صورت لزوم بتوانید در شرایطی با موضوع مشابه، از داستان واقعی به‌جای جوک استفاده کنید. جوک‌ها داستان‌های خنده‌دار ساختگی هستند و ممکن است در هر شرایطی به کار نیاید اما استفاده از داستان‌های واقعی هم در دسترس‌تر است و هم برای تمامی افراد قابل‌لمس‌تر. پس بهتر با آن ارتباط می‌گیرند.

7_ خنده را برای آخر نگه دارید

چگونه بامزه باشیم؟

سعی کنید بخش خنده‌دار سخن خود را برای انتها نگه دارید تا هم حس کنجکاوی مخاطبین تحریک شده باشد و هم مجبور نباشید در میان خنده مخاطب بپرید تا ادامه مطلب را بگویید.

مثال: داشتم می‌مردم از ترس، یه نفر افتاده بود دنبالم من هر چی سریع‌تر می‌رفتم اونم میومد. آخرش هر دو داشتیم می‌دویدیم. در یه خونه باز بود رفتم تو در رو بستم. پشت سرم اومد هی به در می‌کوبید و داد می‌زد. بعد دیدم یا خدا، داره از دیوار میاد بالا. مونده بودم چیکار کنم که بیشتر شما رو به هیجان بیارم که دیدم تا همین‌جا کافیه.

در گفتگوی آنلاین چگونه بامزه باشیم؟

در گفتگوی آنلاین از تمام تکنیک‌های ملاقات حضوری می‌توانید استفاده کنید اما طبعا به دلیل مجازی بودن رابطه باید برخی نکات را رعایت کنید تا بتوانید بامزه باشید. برای بامزه بودن در گفتگوی آنلاین می‌توانید از تکنیک‌های زیر استفاده کنید:

1_ متن بامزه آماده ارسال کنید

ساده‌ترین راه بامزه بودن در فضای مجازی استفاده از جوک‌ها و داستان‌های طنز آماده‌ای است که در شبکه‌های مجازی مختلف وجود دارد و حتی برخی صفحات به‌صورت اختصاصی برای این متن‌ها به وجود آمده‌اند.

2_ عکس و فیلم طنز ارسال کنید

معمولاً عکس و فیلم تاثیر بیشتری بر فرد مقابل می‌گذارد؛ بنابراین می‌توانید تصاویر و ویدیوهایی که خودتان را به خنده می‌اندازد را برای دوستانتان ارسال کنید.

3_ حساسیت زیاد به خرج ندهید

ما معمولا با افرادی وارد تعامل می‌شویم که روحیاتی مشابه خودمان داشته باشند؛ بنابراین آن چیزی که برای شما خنده‌دار است به احتمال زیاد برای شخص مقابل هم خنده‌دار خواهد بود حال با درجه کمتر یا بیشتر. پس برای ارسال یک متن یا تصویر و فیلم حساسیت زیادی به خرج ندهید و دائم آن را ویرایش نکنید یا توضیحش ندهید.

4_ شوخ‌طبعی را ادبی نکنید

شما معمولا با افرادی وارد فضای شوخی و بامزه بودن می‌شوید که رابطه‌ای با آن‌ها دارید بنابراین زبان شوخی خود را به‌صورت عامیانه نگه دارید و ادبی سخن نگویید.

5_ به زمان و شرایط توجه کنید

موقعیت‌شناسی و زمان‌سنجی در بامزه بودن اهمیت دارد.

مطمئن باشید بامزه‌ترین متن‌ها و شوخی‌ها هم ساعت 3 نصف شب برای کارمندی که ساعت 8 شب به خانه آمده و روز بعد هم باید ساعت 5 بیدار شود جذاب نیست. در چنین شرایطی فرد نمی‌تواند شوخ‌طبعی شما را ببیند و درک کند. پس موقعیت سنج و زمان‌شناس باشید.

6_ مختصر و مفید سخن بگویید

سعی کنید متن، فیلم، صوت یا خاطره کوتاهی را برای شوخ‌طبعی و بامزه بودن انتخاب کنید. طولانی و زمان‌بر بودن مخاطب را خسته و کلافه می‌کند و شوخ‌طبعی شما دیده نمی‌شود.

7_ لحن شوخی فراموش نشود

برای اینکه مطلب شما بتواند شما را بامزه جلوه دهد باید لحن شوخی و خنده داشته باشد. می‌توانید مطلب خود را در یک پیام صوتی یا ویس ارسال کنید تا بتوانید از تکنیک‌های فن بیان برای انتقال بهتر و صحیح‌تر مطالب استفاده کنید. اگر قصد نوشتن و تایپ کردن دارید دقت کنید که انتخاب کلمات، کوتاه و بلندی متن، تکه‌تکه نوشتن متن، کشیدن حروف، استفاده از استیکر و… می‌تواند نقش همان لحن شوخی را ایفا کند.

 

 

در محل کار چگونه بامزه باشیم؟

یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که ما زمان زیادی از عمرمان را در آنجا صرف می‌کنیم، محل کارمان است؛ بنابراین طبیعی است که بخواهیم در محل کارمان نیز بامزه باشیم اما سوال اینجاست که چگونه بامزه باشیم؟ برای بامزه بودن در محل کار به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • به زندگی شخصی افراد وارد نشوید.
  • در مورد مسائل جدی کاری شوخی نکنید.
  • اگر ابتدای کارتان است تعداد دفعات شوخی در روز را از کم آغاز کنید.
  • سعی کنید با همکارانی را به شما نزدیک تراند شوخی کنید.
  • زمان و موقعیت همکارانتان را برای شوخ‌طبعی بسنجید.
  • اگر بامزگی شما باب میل همکارانتان نبود از آن‌ها دلخور نشوید.

سوالی که در این بخش به وجود می‌آید این است که چرا باید در محل کار بامزه و شوخ‌طبع باشیم؟ پاسخ این سوال را با ذکر مزایای شوخ‌طبعی در کار می‌دهم:

در محل‌ کار چگونه بامزه باشیم؟

1_ شوخی محیط خشک و جدی کار را گرم و صمیمی می‌کند.

2_ روحیه کارمندان را بالا می‌برد.

3_ میزان غیبت و تاخیر کارمندان را کمتر می‌کند.

4_ به مدیریت استرس کارمندان کمک می‌کند.

5_ روابط بین اعضای سازمان زودتر، بهتر و باکیفیت‌تر شکل می‌گیرد.

6_ خلاقیت اعضای سازمان را بالا می‌برد.

7_ جلسات کاری خشک و خسته‌کننده را منعطف‌تر می‌کند.

8_ فضا را برای انتقاد سازنده بدون شکستن حرمت و جایگاه افراد باز می‌کند.

9_ مقابله افراد با شرایط بحران را راحت‌تر می‌کند.

10_ افراد بهتر می‌توانند به یکدیگر و به مدیریت اعتماد کنند.

11_ همبستگی میان مراتب مختلف سازمان بیشتر می‌شود.

12_ شوخ‌طبعی در تبلیغ کسب‌وکار، ماندگاری و تاثیر تبلیغ را بیشتر می‌کند.

در ملاقات‌های دوستانه و عاشقانه چگونه بامزه باشیم؟

دوست، پارتنر و همسر نزدیک‌ترین افراد زندگی یک فرد هستند به همین دلیل شوخ‌طبعی و بامزه بودن کمی راحت‌تر است اما اگر به زنگ خطرهای شوخی توجه نشود می‌تواند بسیار خطرناک باشد. افراد معمولا از ارتباط گرفتن با فرد شوخ‌طبع و منعطف بسیار خوشحال می‌شوند به همین دلیل سعی کنید بدون توهین، تحقیر و تمسخر بامزه باشید و شخص مقابل را جذب خود کنید. برای بامزه بودن در رابطه با دوست یا همسر خود می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید:

1_ حس شوخ‌طبعی فرد مقابل را بررسی کنید

شما با کمی مشاهده و دقت به موضوعاتی که در فیلم‌ها، اتفاقات روزمره، داستان‌ها و… باعث خنده همسر یا دوستتان می‌شود می‌توانید حوزه طنز او را پیدا کنید و هرگاه خواستید حس شوخ‌طبعی خود را نشان دهید از آن موضوعات بهره ببرید.

2_ خاطره گویی کنید

می‌توانید خاطرات قدیم یا اتفاقات خنده‌داری که در طی روز برایتان رخ می‌دهد را برای دوست یا همسرتان بیان کنید.

3_ محتوای طنز را بازگو کنید

می‌توانید متن طنزی که در فضای مجازی می‌بینید را با لحن شاد و شوخ بخوانید یا برای شخص مقابل نیز ارسال کنید.

 

 

4_ شوخی‌های دونفره داشته باشید

دامنه شوخ‌طبعی در روابط نزدیک وسیع‌تر است.

به‌مرورزمان و پیشرفت رابطه اتفاقات مشترکی برایتان می‌افتد و تجربیاتی پیدا می‌کنید که می‌توانید در ادامه از این مسائل به‌عنوان شوخی‌های دونفره خود استفاده کنید به‌گونه‌ای که در هر جمع و موقعیتی با گفتن یک کلمه یا یک اشاره هر دو متوجه منظور شوید.

5_ حرکات بامزه انجام دهید

همان‌طور که بیان شد دوست یا همسرتان نزدیک‌ترین فرد در زندگی شماست و نیازی نیست شما نگران قضاوت شدن از سمت او باشید پس با خیال راحت می‌توانید متن آهنگ‌ها و فیلم‌ها را اجرا کنید یا حرفتان را با حرکات پانتومیم بزنید تا حس شوخ‌طبعی وارد رابطه‌تان شود.

6_ از لحظه‌به‌لحظه زندگی استفاده کنید

یک فرد بامزه انسان خلاقی است. پس می‌توانید از کوچک‌ترین اتفاقات زندگی مانند ریختن چای بر زمین هم موضوعی برای شوخی و خنده ایجاد کنید.

7_ شوخی فیزیکی کنید

در رابطه با نزدیکان تنها جایی است که می‌توانید از شوخی‌های فیزیکی استفاده کنید. شوخی فیزیکی هم شرایط خاص خود را دارد. شوخی نباید آزار دهنده، درد آور و برخلاف میل فرد مقابل باشد. برای مثال می‌توانید با لمس دست، هل دادن جزئی، کشیدن لپ و… شوخی خود را ابراز کنید.

زنگ خطرهای بامزگی و شوخ‌طبعی

همان‌طور که در جای‌جای مقاله عنوان شد شوخی کردن و بامزه بودن برخی نکات حساسی دارد که در صورت عدم رعایت نه‌تنها شوخ‌طبعی از بین می‌رود بلکه ممکن است عواقب دیگری نیز داشته باشد پس با نهایت دقت به نکات زیر توجه کنید:

1_ مخاطب خود را بشناسید

برخی افراد ممکن است از هیچ مدل شوخی خوششان نیاید پس نباید در کنار این افراد شوخ‌طبعی خود را فعال کنید. همچنین هر فردی از موضوعات خاصی در طنز خوشش می‌آید و شما باید این موضوعات را شناسایی کنید تا بتوانید نزد آن فرد بامزه باشید.

2_ زمان و مکان را ارزیابی کنید

از قدیم گفته شده «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.» شما نباید در هر موقعیت و زمانی شوخی کنید. برای مثال شوخ‌طبعی در مجلس عزا یا در زمان خواب افراد معنایی ندارد.

3_ به خودتان بخندید

بررسی‌ها حاکی از آن است که یکی از مواردی که می‌تواند موجب خنده افراد شود، داشتن حس برتری است؛ بنابراین شما با شوخی کردن با خودتان این حس برتری را به مخاطب می‌دهید و او را به خنده وادار می‌کنید.

4_ از توهین، تحقیر و تمسخر دوری‌کنید

توهین و تمسخر دیگران بامزه نیست.

هرچقدر هم شما لحن شوخی، خنده و حرکات بدنی به توهین و تحقیر اضافه کنید، هیچ‌گاه فردی به تحقیر شدن خود نمی‌خندد. حتی اگر نزد شخصی، فرد دیگری را تحقیر کنید ممکن است ابتدا خنده کوتاهی بگیرد اما در ادامه حس بدی به فرد مقابل دست می‌دهد زیرا متوجه می‌شود ممکن است شما با فرد دیگری به تمسخر خودش نیز بنشینید.

5_ به حریم شخصی افراد وارد نشوید

یاد بگیریم برخی موضوعات خاص خود فرد است و هیچ‌کس اجازه صحبت کردن درمورد آن‌ها را ندارد مثلا: قد، وزن، درامد، روابط خصوصی، رتبه کنکور، محل زندگی، دین، مذهب، روابط جنسی و… .

6_ زمان را از دست ندهید

بهتر است تا موقعیت شوخی فراهم‌شده است شوخ‌طبعی خود را نشان دهید و با فکر کردن و تحلیل کردن بیش‌ازحد زمان طلایی شوخی را از دست ندهید.

7_ زمان تمام کردن را تشخیص دهید

شما از طرز نگاه کردن، حرکات دست، پا و بدن افراد می‌توانید متوجه شوید که وی از سخنان شما خسته شده است یا می‌خواهد زودتر آن مکان را ترک کند. پس حواستان به زبان بدن افراد باشد.

بامزه بودن با بی‌ادبی تفاوت دارد

شاید تصور خیلی از افراد این باشد که بامزگی‌، شان و شخصیت افراد را پایین می‌آورد. لازم به ذکر است بامزه بودن با لودگی و بی‌ادبی تفاوت دارد. در بامزه بود برخلاف لودگی، فرد از برخی اصول و اخلاقیات پیروی می‌کند تا بتواند با حفظ شان و جایگاه خود و شخص مقابل گرمی و صمیمیت را به رابطه اضافه کند.

کلام آخر

همان‌طور که در بخش‌های مختلف مقاله اشاره کردیم بامزه بودن در جمع‌ها و موقعیت‌های مختلف فواید بسیاری دارد که در صورت رعایت ملاحظات اخلاقی در شوخی، می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید. در نهایت لازم به ذکر است برای حرفه‌ای شدن در این حوزه باید بتوانید از افراد موفق الگوبرداری کنید، به خودتان ایمان داشته باشید، تمرین بسیار داشته باشید، از آزمون‌وخطا نترسید و با پشتکار بسیار، مسیر موفقیت را در پیش بگیرید.

پیام

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!

فریما سیار

فریما سیار

عضو تیم نویسندگان هلدینگ بیشتر از یک
امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵۱ دیدگاه دربارهٔ «چگونه بامزه باشیم؟ (پاسخ صفر تا صد به همه سوالات)»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    چه خوب که از افرادی هستید که به رشد فردیشون توجه دارند؛ تبریک به شما
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  2. شوخ طبعی یه مهارته
    اولش خوب نیستید، نقاط قوت خودتون رو میشناسید و روی همون مانور میدید.
    مثلا من توی شوخی های کاراکتری خیلی خوبم،‌ و از تیکه کلام ها خوب استفاده میکنم.
    شما هم اگر دوست داشتید این کارو کنید خیلی خوبه

  3. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که به دنبال نکات آموزشی هستید؛ همراهیتون بسیار برامون ارزشمنده.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  4. بسیار عالی و آموزنده بود
    و البته به خودم و دیگر دوستانی که این مقاله رو خوندن باید بگم توجه داشته باشیم که هر نکته ای که در این مقاله ذکر شده نیاز به تمرین و تکرار زیادی داره!!! و الکی الکی بامزه نمیشیم

  5. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام دوست عزیز
    خوشحالیم که همراه بیشتر ازیکی ها دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  6. هر نوع بامزه بودن خوب نیس
    بامزه بودن قواعد و اصول داره
    باید مراقب بود به حریم شخصی کسی توهین نشه
    و احترام همگی حفظ بشه
    خیلی ممنونم عالی بود

  7. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  8. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  9. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  10. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  11. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  12. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  13. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  14. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که در این مقاله در خدمت شما بودیم؛ امیدواریم باز با محتوایی مفید همراهتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

اسکرول به بالا
پیام

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور!

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!