تاکنون چند بار از ترس قضاوت شدن تن به کاری دادهاید که دوست نداشتهاید؟ چند بار در عوض باقیمانده پولتان از یک فروشگاه آدامس و یا شکلاتی را گرفتهاید که میدانستید امکان ندارد آن را بخورید؟ چندین بار در صف نانوایی دیگران جلوی شما پریدهاند و شما برای جلوگیری از تنش از حق خود کوتاه آمدهاید؟ آیا از صدای ضبط ماشین و یا پایین بودن شیشه ماشین رنجیدهاید و با این حال نتوانستهاید که از راننده خواهش کنید که صدای ضبط را کم کند و یا اینکه شیشه را بالا بیاورد؟ تا حالا برخلاف میل باطنیتان به درخواست یک دوست آری گفتهاید؟ چند بار برای «نه» گفتن در رودربایستی گیر کردهاید؟ اگر تجربه هر کدام از مثالهای ذکرشده را داشتهاید لازم است که کمی بیشتر درمورد آموزش مهارت شهامت و ابراز وجود بدانید. در این مقاله ابتدا به دلایل و ریشههای داشتن یا نداشتن شهامت میپردازیم. در مرحله دوم به سراغ مزیتها و معایب هر کدام از اینها میرویم و در آخر نیز یاد میگیریم که چگونه از حق خود دفاع کنیم و بدون داشتن ترس از دیگران خود را ابرازکنیم، پس با ما در ادامه این متن همراه باشید.
شهامت چیست؟ معنای شهامت به صورت ساده!
شهامت و یا ابراز وجود (Assertiveness) به معنی ابراز احساسات، باورها و مرزبندیهایمان به صورت قاطعانه و البته مودبانه است (1)؛ اینگونه که آنچه که واقعا هستیم و آنچه که میخواهیم را به نمایش بگذاریم و احساسات و خواستهها و باورهای خود را برای کسب رضایت دیگران پنهان و یا سرکوب نکنیم. برای مثال تصورکنید که یک دوست از شما درخواست میکند که به او پول قرضدهید. شما با کمی فکر به این نتیجه میرسید که خودتان به آن پول نیازدارید و نمیتوانید به درخواست او پاسخ مثبت دهید.
در چنین شرایطی شهامت داشتن به معنی عدم گیرافتادن در رودربایستی و گفتن یک «نه» قاطعانه و البته مودبانه است. یا به عنوان یک مثال دیگر تصورکنید که شما به یک فروشگاه میروید و فروشنده در عوض باقیمانده پولتان به شما آدامس و یا شکلاتی میدهد که شما میدانید امکان ندارد آن را بخورید.
در چنین شرایطی داشتن شهامت به معنی اعلام بیمیلی و بیعلاقگیتان به آن شکلات و درخواست برای باقیمانده پولتان است. در واقع وجه اشتراک هر دو مثال در این است که شما آنچه را که واقعا میخواهید، عملی میکنید و بخاطر دیگران پا روی محدودیتهای خود نمیگذارید. درواقع یک فرد با شهامت خودش را زندگیمیکند و برای جلب رضایت دیگران و یا ترس از قضاوت آنها از حقوق خود کوتاه نمیآید، در عین حالی که به دیگران بیاحترامی نیز نمیکند.
طیف شهامت به چه معناست؟
افراد را میتوان از نظر میزان شهامت در نقاط مختلفی از یک طیف قرارداد. در سمت چپ این طیف افرادی قرار میگیرند که خجالتی و کمرو هستند و به خاطر منافع دیگران روی احساسات و خواستههای خود پا میگذارند. در سمت راست این طیف نیز میتوان افرادی را قرارداد که برای گرفتن حقوق خود به خشونت و پرخاشگری روی میآورند و اینگونه حقوق دیگران را نیز پایمال میکنند.
تصورکنید که در صف نانوایی هستید و یک فرد با شکستن صف جلوی شما میایستد. در این شرایط اگر شما ممکن است که جسارت کافی برای دفاع از حق خود را به خرج ندادهاید. از طرف دیگر هم ممکن است که شما خیلی با پرخاشگری و با ضایع کردن حقوق انسانی آن شخص بخواهید حقوق خود را پس بگیرید، در این شرایط شما باید بدانید که پرخاشگری کردن درست مانند کوتاه آمدن از حقتان میتواند آسیبزا باشد.(2)
باید بدانیم که داشتن شهامت و ابراز وجود صرفا به معنی دفاع قاطعانه و البته محترمانه از حقوق و خواستههای خود است. در واقع یک فرد با شهامت سالم در وسط طیف شهامت قرارمیگیرد. چنین فردی نه به کسی اجازه میدهد که مرزبندیهایش را زیر پا بگذارد و از طرف مقابل نیز خود او مرزبندیهای دیگران را زیر پا نمیگذارد.
ریشههای نداشتن شهامت؛ چرا شهامت نداریم؟
دلایل نداشتن شهامت را باید در سبکهای تربیتی والدین و باورهای غالب جامعه جست. در فرهنگ ما همواره به منافع دیگران اشاره شده و کمتر برحقوق فردی افراد تاکید شده است. در واقع در فرهنگ ما ابراز وجود و تلاش برای گرفتن حقوق فردی معادل خودخواهی دانسته میشود و مدام افراد به گذشت و افتادگی توصیه میشوند.
بدون شک زندگی در چنین فرهنگی افراد را به سمت بیشهامتی و عدم توجه به نیازها و خواستههایشان سوق میدهد. از طرف دیگر نیز زندگی با والدینی که به فردیت ما توجه نداشتهاند و مدام خواستهها و نیازهای ما را انکار میکردند نیز زمینه ساز ترس ما از ابراز خواستهها و احساساتمان است. ما از ابراز وجودمان میترسیم چرا که از قضاوتشدن میترسیم. در واقع ما از آنجایی که از طردشدن از سمت دیگران میترسیم به تلاش برای راضی نگهداشتن آنها بر میآییم. البته از نقش عوامل ژنتیک درمورد خجولی افراد(3) نیز نباید غافل شد.
حال که به درک بهتری از موضوع شهامت رسیدهایم لازم است که ارتباط شهامت و چند رفتار خاص را کمی دقیقتر بررسی کنیم.
1. رابطه شهامت با خجالت
خجالتی بودن به معنای ترس از ارزیابی منفی دیگران است(4) یک فرد خجالتی ممکن است از ترس قضاوت منفی دیگران نیازها و خواستهها و یا تواناییهای خود را بیان نکند. چنین فردی در زندگی فرصتهای بیشماری را از دست میدهد چرا که معمولا از ابراز خود طفره میرود و تواناییها و خواستههای خود را پنهان میکند.
برای مثال کارمند شرکتی را تصورکنید که تواناییهای زیادی دارد اما با این حال به دلیل خجالتی بودن آن تواناییها را ابراز نمیکند. چنین فردی بدون شک فرصتهای زیادی برای کسب درآمد بیشتر را از دست میدهد چرا که کارفرمای او از گنجینه درونیاش با خبر نیست.
- مطلب مرتبط: خجالت چیست و افراد خجالتی چه ویژگیهایی دارند؟
2. تاثیر عزت نفس بر شهامت
عزتنفس به معنی ارزشمند بودن و یا دوستداشتنی دانستن خود است(5) فردی که عزت نفس بالایی دارد میداند که او همانگونه که هست دوستداشتنی و ارزشمند است و نیازی به سرکوب خواستهها و احساساتش برای کسب رضایت دیگران نمیبیند. چنین فردی از حقوق فردی خود دفاع میکند چرا که نیازی به پنهان کردن و سرکوبکردن خود نمیبیند.
3. شهامت و اعتماد به نفس
فرد هر چه که در رابطه با دیگران بیشتر به احساسات و خواستههای خود اهمیت دهد بر احساس ارزشمندی درونیاش افزوده میشود و بیشتر خود را باورمیکند. چرا که چنین شخصی میبیند در رابطه با دیگران بدون اینکه حقی از آنها ضایع کند خواستهها و مرزبندیهای خود را اعلام میکند و اجازه نمیدهد که مرزهای شخصیاش درهم شکسته شوند. در واقع ما باید بدانیم که میان عزتنفس و اعتماد به نفس و شهامت رابطهای چندسویه برقرار است.
- مطلب مرتبط: اعتماد به نفس چیست؟ اهمیت داشتن اعتماد به نفس!
4. شهامت و رودربایستی
در فرهنگ پر از تعارف ما ایرانیان این خیلی طبیعی است که ما مدام در رودربایستی قراربگیریم. با این حال ما باید بدانیم که ابراز وجود و توجه به احساسات و باورهای خود اصلا به معنی ظلم و بیاحترامی به دیگری نیست و ما صرفا به مرزبندیهای شخصی خود احترام گذاشتهایم.
5. شهامت نه گفتن و نه شنیدن
خیلی اوقات «آری» گفتن به دیگران به معنی یک «نه» بزرگ به خودمان است. ما نباید فراموش کنیم که در مجموع احساسات و نیازهای خودمان باید در اولویت زندگیمان قرار داشته باشند. عکس این موضوع نیز صادق است و بعضی اوقات ما ترس از نه شنیدن داریم که در این صورت ما نباید فراموش کنیم که نیازها و خواستههای دیگران نیز باید در اولویت زندگی خودشان قرار داشته باشد و آنها حق دارند که به ما «نه» بگویند و یا درخواست ما را رد کنند.
- مطلب مرتبط: تقویت و مهارت نه گفتن با 5 روش علمی
6. شهامت و انتقادپذیری
همانطور که در مورد قبل ذکرکردیم ما نباید فراموش کنیم که همانطور که نیازهای ما باید در اولویت زندگیمان قرارگیرند دیگران نیز حق دارند که نیازها و خواستههایشان را برای خود در اولویت قرار دهند. پس ما باید تاب و تحمل انتقادات آنها را به خودمان داشته باشیم.
همانگونه که ما حق داریم برای خواستههایمان بجنگیم دیگران نیز حق دارند که در رابطه با ما در جهت ابراز نیازها و احساسات خود تلاش کنند و ممکن است در جایی احساس کنند که ما از مرزهایشان گذر کردهایم و لازم بدانند که ما رو مورد انتقاد قراردهند. در هر حال ما نباید فراموش کنیم که انتقاد پذیری نیز به میزان زیادی شهامت و واقعبینی نیازمند است.
- مطلب مرتبط: انتقاد چیست؟ انواع انتقاد به چه صورت است؟
7. شهامت، گرفتن حق و ارتباطات قوی
در پژوهشهای زیادی به ارتباط میان شهامت و مهارتهای ارتباطاتی قوی اشاره شده است. در واقع قاطعیت ما در ابراز نیازها و احساسات و تواناییها باعث ایجاد حدومرزهای مشخص در رابطه میشود و از ایجاد توقعات و یا سوءتفاهمهای مختلف جلوگیری میکند. در واقع یک رابطه ایدهآل رابطهای است که دو طرف خیلی با یکدیگر شفاف هستند و از حقوق خود دفاع میکنند.
مزایای داشتن شهامت؛ چرا باید شهامت داشته باشیم؟
داشتن شهامت و ابراز وجود در زندگی سبب ایجاد تغییرات مثبت و مفیدی میشود که در ادامه به معرفی چند مورد از آنها میپردازیم.
1. کاهش اضطراب و استرس میشود
یکی از مهمترین مزایای ابراز وجود این است که اینگونه شما احساسات و افکار خود را سرکوب نمیکنید. در واقع توجه و اعتبار دادن به احساسات یکی از مهمترین قدمها در مدیریت عواطف میباشد. مهارت شهامت به شما کمک میکند به احساسات خود توجه کنید و آنها را به شکل سالم بیان کنید.(6)
2. بهبود تصویر شما از خودتان و افزایش عزتنفس و اعتمادبهنفس
تندادن به خواستههای دیگران و بی توجهی به نیازهای خود باعث ایجاد یک تنفر درونی نسبت به خودمان میشود. در واقع ما هر بار که خود را سانسور میکنیم ابعاد بیشتری از خودمان را انکار میکنیم و این باعث ایجاد یک تنفر و خشم درونی نسبت به خودمان میشود. در طرف مقابل ابراز وجود باعث افزایش اعتماد به نفس ما و احساس خوب ما نسبت به خودمان میشود. به میزانی که بیشتر خود را زندگی کنیم به خود نزدیکتر میشویم و بیشتر میتوانیم خود را بپذیریم. اینگونه ما روز به روز خود را ارزشمندتر و دوستداشتنیتر هم ارزیابی میکنیم و بر عزتنفس ما نیز افزوده میشود. (7)
- مطلب مرتبط: ۹ تکنیک “علمی و عملی” افزایش اعتماد به نفس
3. کاهش تنش در روابط و افزایش کیفیت
هر چه که در یک رابطه ما حد و مرزهای مشخصتری داشته باشیم احتمال پیش آمدن تنش هم کمتر میشود. در واقع زمانی که ما نسبت به یکدیگر کاملا شفاف باشیم احتمال پیش آمدن سوءتفاهمها کمتر میشود. از طرف دیگر ابراز وجود باعث جلوگیری از ایجاد توقعات بیجا میشود و بصورت کلی به شما کمک میکند روابط با کیفیتتری داشته باشید.
4. افزایش مهارتهای مدیریت و رهبری
ما به عنوان یک رهبر و یا مدیر نیاز داریم که خواستهها و نیازها و توقعات خود را خیلی شفاف با همکاران و کارمندان خود در میان بگذاریم. در پژوهشهای زیادی (8) شهامت و ابراز وجود به عنوان یکی از مهارتهای مهم در رهبری معرفی شده و دیده شده که به میزانی که افراد شهامت بیشتری داشته باشند، در رهبری گروه نیز موفقترند.
معایب داشتن شهامت
همانطور که در ابتدا گفتیم داشتن شهامت و ابراز وجود مهارتی کاملا سالم است. با این حال ممکن است دیگران این نوع رفتار را خودخواهی و یا بیاحترامی تلقی کنند. برای مثال در پژوهشی (9) دیده شده که دیگران افراد با شهامت را کمتر دوستداشتنی ارزیابی میکنند.
با این حال ما نباید فراموش کنیم که تلاش برای گرفتن حقوق فردی اصلا به معنای خودخواهی نیست. از طرف دیگر هم باید به خاطر داشته باشیم که قرار نیست ما برای کسب توجه و محبت دیگران مرزهای شخصی خود را زیر پا نهیم.
چگونه به یک فرد با شهامت تبدیل شویم؟
حال که جوانب مختلف موضوع شهامت را بررسی کردهایم وقت آن رسیده که به سراغ چند راهکار مختلف برای افزایش ابراز وجود صحبت کنیم.
1. خود را بیشتر بشناسید
برای ابراز وجود، در ابتدا لازم است که ما خود را بشناسیم. در واقع اگر ما خود را نشناسیم، نمیدانیم که باید چه چیزی را ابراز کنیم. پس در وهله اول ما باید سعی کنیم با استفاده از خدمات درمانی مختلف و یا خواندن کتابهای مختلف شناختمان از خود را عمیقتر و وسیعتر کنیم.
2. احساساتی که اجازه ابراز وجود به شما نمیدهند را بشناسید
موقعیتهایی که در آن نمیتوانید نه بگویید را مشخص کنید. سپس به دنبال احساساتی بگردید که جلوی نه گفتن شما را میگیرند. در مرحله بعد به سراغ باورهایی بروید که در پشت آن احساسات وجود دارد. سپس خطاها و اشتباهاتی که در آن الگوهای فکری نهفته است را پیدا کنید. برای مثال تصورکنید که در یک تاکسی نشستهاید و صدای ضبط شما را آزارمیدهد. مردد و دودل هستید و با خود کلنجار میروید که از راننده درخواست کنید صدای ضبط را کم کند. در چنین شرایطی از خود بپرسید که دقیقا چه احساساتی هستند که جلوی درخواست شما را میگیرند؟
تصورکنید که ترس از نه شنیدن و طرد شدن است که به شما اجازه ابراز خواستهتان را نمیدهد. در مرحله بعد به سراغ باورهایی بروید که آن احساس ترس را در شما ایجاد کردهاند.
برای مثال ممکن است شما این باور را داشته باشید که؛ «همه همیشه باید به من بله بگویند» و یا اینکه؛ «اگر دیگران درخواست من را رد کند در واقع به من بی احترامی کردهاند» اگر شما به صورت منطقی این باورها را زیر ذرهبین قراردهید یه این نتیجه میرسید که دیگران حق دارند که درخواست شما را رد کنند و با این حال این که دیگران درخواست شما را رد میکنند اصلا به این معنی نیست که آنها شما را خوار و حقیر میشمرند. در واقع ما باید موقعیتهایی که ابراز وجود در آن سخت است را به همراه احساسات و باورهای وابسته به آن مورد بررسی قراردهیم و در تله خطاهای شناختی مغز خود نیفتیم.
3. بدانید که قضاوت دیگران نمیتواند از ارزشمندی شما کم کند
اگر ما عمیقاً به رابطهمان فکر کنیم میبینیم که حرف و نظر دیگران نه میتواند از ارزشمندی ما کم کند و نه میتواند به ارزشمندی ما اضافه کند. در واقع درست است که عوامل بیرونی میتوانند روی احساس ارزشمندی ما تاثیر بگذارند ولی ما نباید فراموش کنیم که ما احساساتمان نیستیم. در واقع درست است که بازخوردهای دیگران چه مثبت و چه منفی میتوانند احساسات خاصی را در ما ایجاد کنند ولی با این حال بازخورد دیگران صرفا یک عامل بیرونی است و نمیتواند به ما چیزی کم یا اضافه کند.
در واقع هر بار که دیدید برای کسب رضایت دیگران از حقوق خود کوتاه میآیید به خود یادآوری کنید که نظر دیگران واقعا نمیتواند در زندگی شما تعیین کننده باشد و نظرات آنها ارزش اینکه شما از حقوق خود بگذرید را ندارند. برای مثال تصور که به فروشگاه میروید و فروشنده در عوض باقیمانده پولتان به شما یک آدامس میدهد. شما ممکن است علیرغم علاقه نداشتن به آن آدامس از ترس اینکه فروشنده به شما برچسب «خسیس» و یا «سختگیر» را بزند، آن آدامس را به در عوض باقیمانده پولتان تحویل بگیرد. در چنین شرایطی شما باید به خود گوشزد کنید که واقعاً اینکه یک فرد شما را خسیس میپندارد باعث تبدیل شدن شما به یک فرد خسیس نمیشود. این نکته در عین سادگی میتواند بسیار کاربردی باشد.
سخن پایانی
در این مقاله ما شهامت و ابراز وجود را بصورت کامل و مفصل مورد بررسی قراردادیم. شهامت عبارت است از ابراز قاطعانه و البته محترمانه نیازها، احساسات، باورها و تواناییها. متاسفانه به دلیل باورهای فرهنگی غالب در جامعه ما کمتر کسی این مهارت را داراست و این ما را ملزوم به آموزش در این زمینه میکند. شهامت میتواند مزایای زیادی از جمله افزایش عزتنفس و اعتماد به نفس و کاهش استرس را برای ما به همراه داشته باشد. از سمت دیگر داشتن شهامت باعث فرصتهای بیشتری را برای ما فراهم میکند. مهارت شهامت به سادگی به دست نمیآید و ما نیازمند تمرین و تکرار و اصلاح الگوهای فکری بسیاری برای کسب مهارت شهامت و ابراز وجود میباشیم.
اکنون شما در کامنت بگویید که نداشتن شهامت در کدام یک از موارد بالا باعث شده که نسبت به خودتان احساس خوبی نداشته باشید و آیا مطالب این مقاله سبب شد که از امروز تصمیم بگیرید مهارت شهامت را در زندگی خود تقویت کنید؟
منابع:
چگونه شهامت را عملی، واقعی و همیشگی یاد بگیریم؟
در دوره فوق العاده و ارزشمند شهامت یاد می گیرید که چطور به یک فرد با شهامت تبدیل شوید و دیگر کسی حقتان را نخورد.
روی تصویر زیر کلیک کنید:
۱۳۵ دیدگاه دربارهٔ «شهامت چیست و چگونه فردی با جرات باشیم؟»
سلام و درود
ممنون بابت این مقاله پرمحتوا، چرا که به نظرم در اکثر خانواده ها، مدارس، نظام های آموزشی و تربیتی رسمی، موضوع شهامت به عنوان یک مهارت قابل ارتقاء یا ویژگی شخصیتی اکتسابی، در نظر گرفته نشده و توجه چندانی به آن نمی شود و به موضوع شهامت فقط به عنوان یک خصلت شخصیتی و یا موروثی و ژنتیکی توجه می شود که بعضی ها بالفطره یا به طور فرهنگی و خانوادگی از ابتدا به میزان بالایی از آن برخورداند و بعضی دیگر دچار ضعف و کمبود آن هستند و از سوی دیگر تعداد بسیار کمی از افراد این موضوع رو به عنوان یک مهارت قابل آموزش و اکتسابی در نظر گرفته و در این راستا اقدامی و تلاشی انجام می دهند. قدردان تلاش های آقای بهرام پور و شما عزیزان بیشتر از یک نفر هستم که در همین راستا دوره ای تحت عنوان شهامت تهیه کرده اید چرا که بر این باورم همانطور که شما در متن مقاله به آن اشاره کرده اید، ضعف شهامت، مسائل فردی و اجتماعی و ارتباطی زیادی رو با خودش در پی دارد و با تقویت آن، مزایای بسیاری به همراه خواهد داشت و به طور طبیعی بسیاری از معضلات و مسائل مرتبط به این موضوع برطرف خواهد شد.
در پناه خدای مهربان، شاد و سلامت و توانمند و پیروز و بیشتر از یک نفر باشید✌✌✌
جناب اقای پیش بین عزیز؛ قدردان همراهی و قدردانی های بیکران شما هستیم.
سپاس بابت همراهی شما
عالی و موثر
دوره شهامت رو توصیه میکنم ببینید نیاز همگانی است/.
ممنونیم که نظرتون رو با عموم به اشتراک می گذارید؛ بیشتر ازیک نفر
سلام امکانش هست یه مینی دوره از شهامت داشته باشید که مبلغش کمتر باشه؟
سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید.
دوره رایگان اکسیر در خصوص همین موضوع هست که از طریق لینک زیر می توانید به این دوره دسترسی داشته باشید.
دوره رایگان اکسیر
بسیار عالی و مفید
سپاس بابت همراهی شما
با تشکر از مقاله مفید
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
بسیار عالی
سپاس بابت همراهی ارزشمند شما
شرکت در کارگاه رفع خجولی گری را توصیه می کنم
خوشحالیم که علاوه بر خودتون به فکر رشد فردی دیگرانم هستید؛ تبریک به شما
ممنون از مقاله و محتوای خوبش. به نظرم کمی با مثال موقعیت توضیح داده میشد عالی تر بود
خوشحالیم که اهل مطالعه و یادگیری هستید؛ امیدواریم در این خصوص در مقالات بعدی نیز در خدمت شما باشیم.
بیشتر ازیک نفر
کارگاه آموزشی رفع خجولی گری را به همه توصیه می کنم
سپاس بابت همراهی ارزشمند شما؛ خوشحالیم که دغدغه آموزش و یادگیری خود و دیگران را دارید.
مفید بود.
سپاس
سپاس بابت همراهی شما
درود بر شما عالی بود
خوشحالیم که دغدغه یادگیری دارید؛ همراهیتون باعث افتخاره
بیشتر ازیک نفر
بسیار زیبا بود. واقعاً تا به خود واقعی مان اهمیت ندهیم در مسیر کسب رشد با چالش مواجه خواهیم بود . خود واقعی و الهی ورژن خود با شهامت است.
مطالب مقاله خیلی مفید و کاربردی بود
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
بسیار عالی
ممنون از مقاله خوبتون
خوشحالیم که در این مقاله همراهمون بودید؛ امیدواریم بازهم با محتوایی کاربردی در خدمتتون باشیم.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
من دوره شهامت رو تهیه کردم عالی و بی نظیره
خوشحالیم که تو این روزای شلوغ اول سال، شما به فکر آموزش و یادگیری هستید؛ همراهیتون ارزشمنده.
بیشتر ازیک نفر
مفید و جالب بود
چقدر خوب که تو عید نوروز هم دقایقی را به آموزش می گذرانید؛ تبریک به شما
امسالتون مبارک, بیشتر ازیک نفر
نکات جالبی گفته شد عالی بود
چقدر خوب که تو عید نوروز هم دقایقی را به آموزش می گذرانید؛ تبریک به شما
امسالتون مبارک, بیشتر ازیک نفر
مرسی از مقاله خوبتون
بسیار عالی و کاربردی
ممنونم
ممنونیم بابت توجه و همراهیتون؛ بیشتر ازیک نفر
سپاس فراوان
خوشحالیم که به آموزش توجه دارید؛ تبریک به شما
بیشتر ازیک نفر
خیلی استفاده کردم ممنونم ازتون که منابع رو هم در اختیار گذاشتین
خوشحالیم که به آموزش توجه دارید؛ تبریک به شما
بیشتر ازیک نفر
عالی. شهامت از مفید ترین مهارت هاست
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه مطالعه و یادگیری دارید؛ تبریک به شما
ممنون مقاله خوبی بود
سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی، خوشحالیم که این روزا کنار دغدغه های دیگه زندگی به آموزش توجه دارید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
بسیار عالی است
ممنون
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که همراه بیشتر ازیکی ها دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام ممنونم بابت بخش بندی تاثیرات شهامت
سوالی که دارم اینه که معمولا موقع دفاع از حق خودم میرم تو فاز دفاعی و خشم و نفسم به شدت میگیره و نفس نفس میفتم و این مساله باعث میشه خجالت بکشم و احساس ضعف کنم که نمیتونم احساسم رو کنترل کنم . ممنون میشم در این مورد راهنمایی کنید که چیکار کنم ؟
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که به فکر رشد فردیتون هستید؛ بهتون پیشنهاد می کنیم در این خصوص در دوره رایگان اکسیر نیز از طریق لینک زیر همراهمون باشید.
دسترسی به دوره
بیشتر ازیک نفر
خوب
سپاس بابت همراهی شما
نظر اینکه اگه میشه دکمه “نظر مرا ثبت کن” رو رنگ بنفش کنید. به نظرم تو رابط کاربری تاثیر داره و هم اینکه آدم بدونه این دکمه فعال هست.
ممنون از بیشتر از یک
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که همراهمون هستید؛ ممنونیم که نظراتتون ور با ما به اشتراک می گذارید؛ نظر شما به تیم منتقل شد.
بیشتر ازیک نفر
واقعا مقاله خوبی بود، نوت برداری کردم.
خوشحالیم که به دنبال نکات آموزشی هستید؛ همراهیتون بسیار برامون ارزشمنده.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سپاس فراوان
خوشحالیم که بیشتر ازیکی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
ممنونم از مطالب عالیتون
خوشحالیم که بیشتر ازیکی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
ممنون
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
ممنون
از این که اهل مطالعه و یادگیری هستید بسیار لذت میبریم؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
دوره ی عزت نفس و شهامت چقدر با هم فرق دارن؟
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ تبریک به شما
آقای بهرام پور همیشه می گویند که اولین گام توسعه فردی، شهامت هست. اول با شهامت شروع کنید تا خودتون رو پیدا کنید و بعد برید سراغ اعتماد به نفس؛ اما بصورت کلی دوره اعتماد به نفس و شهامت مکمل همدیگه هستن و بهم کمک میکنن برای رشد شخصی شما
ما داریم در دریا غرق میشیم، شهامت کمک می کنه سرمون رو بیارمی بالا و زنده بمونیم و از خفگی آزاد بشیم و اعتماد به نفس کمک می کنه برسیم به ساحل 🙂
بیشتر ازیک نفر
دوره شهامت عالی بود
سلام همراه عزیز مطالعه؛ خوشحالیم که کنار دغدغه های زندگیتون اهل آموزش هستید.
سلام وخدا قوت به عزیزان بیشتر از یک نفر
من از شنیدن نه خیلی ناراحت میشم با خوندن این مقاله متوجه شدم که نیاز نیست همیشه به من جوابمثبت داده بشه.
ممنونم
همراه عزیز
خوشحالیم که به دنبال رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام
به عنوان یه زن ۴۰ ساله که با ترس و اضطراب زندگی رو میگذرونه،مقاله الهام بخشی بود
سپاس
سلام دوست عزیز اهل مطالعه؛ خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش دارید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
بسیار عالی و مفید
ممنون
سلام همراه عزیز اهل آموزش؛ خوشحالیم که همراه بیشتر ازیک هستید.
تشکر
ممنونیم بابت همراهیتون
کسانی که دوره شهامت رو “تهیه نکردن“
حداقل از موقعیت هایی که ازشون میترسید فرار نکنید. توی اون شرایط بمونید تا شرایط براتون عادی بشه
خوشحالیم که به فکر رشد فردی دیگران نیز هستید؛ همراهیتون ارزشمنده.
بسیار عالی و مفید
مرسی از مقاله خوبتون
خوشحالیم که اهل آموزش هستید.
مطالب مقاله خیلی مفید و کاربردی بود من قبل از خوندن مقاله شک داشتم برای تهیهی دوره شهامت الان دارم دورهی اعتماد بنفس رو کار میکنم و یاد میگیرم مطمئن شدم بعد از اون دورهی شهامت رو تهیه کنم
سپاس از تیم خوب بیشتر از یک
ممنونیم بابت همراهی ارزشمندتون؛ خوشحالیم که اهل آموزش هستید.
واقعا از سایتتون لذت میبرم 🙂
ممنون از مقالات متنوع و مفیدتون
خوشحالیم که اهل مطالعه مقاله هستید؛ امیدواریم در فرصت های بعدی نیز در خدمتتون باشیم.
بیشتر ازیک نفر
ممنون که کمک میکنید دنیا جای بهتری برای زندگی بشه
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که به فکر رشد فردی هستید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
خیلی ممنون از وبسایت بیشتر از یک نفر
خیلی عالی بود
سپاس از شما که تو دنیای امروز اهل یادگیری هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
دمت گرم
دمتون گرم که اهل آموزش هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام. من آشنای با شما را یک اتفاق خوب تو زندگیم میدونم و از شما بخاطر مقالات و…. که بسیار مفید هستند ممنون و سپاسگذارم.
خوشحالیم که اهل مقالات آموزشی هستید؛ تبریک به شما
مطالب واقعا فوق العاده ای بود
خوشحالیم که برای رشد فردیتون اهل مطالعه هستید؛ همراهیتون برامون ارزشمنده.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام خسته نباشید من قدرت نه گفتنم تقریبا صفر است از کودکی یادم دادند برای راضی کردن همه وخوشحال کردنشان کار کنم خدمت کنم در زندگی فردی ومشترکم خیلی ضربه ها از نه گفتن وحس دلسوزی زیاد و از خودگذشتگی بیش از حدم خوردم از لحاظ روحی وروانی واقعا پژمرده ام سنم چهل وچهار ساله مدام در ذهنم د
حال کلنجار رفتن وبگو مگو کردم با خودم هستم از من که گذشت که باشهامت باشیم من به فکر پسر بزرگم هستم که دقیقا عین خودمه از خودم هم بدتر چطور میتونم کمکش کنم به اینکه مثل من ضربه نخوره در زندگی فردی و مشترکش مدام در محل کار میون دوستانش از سادگی وحس همدلی وقدرت کم در نه گفتنش ازش سواستفاده میشه در محل کارش همه کارهارو به گردن میگیره و یا میندازند .میان دوستانش کمک وهمدلی وسادگیش باعث اذیتش میشه خودشم واقعا در اذیته ولی خوم میدونم که ریشه کار خودمم مادری هست که شهامتش تو هر نقطه زندگیش گرفتند وحق انتخاب بهش ندادند شاید نتونستم شهامت یادش بدم چون خودم پرپرواز نداشتم لطفا کمکم کنید پسرمون نجات بدم مثل من میون اینهمه گرگ له نشه آخه اون مسئول زندگی یه خانواده میشه
خوشحالیم که بین دغدغه های دیگر زندگی، شما دغدغه آموزش دارید؛ تبریک به شما
بهتون پیشنهاد می کنیم در این راستا در دوره رایگان اکسیر همراهمون باشد؛ در این خصوص خیلی میتونه براتون سودمند باشد.
دسترسی به دوره رایگان اکسیر
بیشتر ازیک نفر
سلام وقتتون بخیر
ممنون از تلاشهای ارزشمند تیم بیشتر از یک نفر
از این دوره طلایی ترین نکته ش برای من
قاطعانه،منصفانه،محترمانه
هست که خیلی تونسته کمکم کنه
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که همراهمون هستید و به آموزش و یادگیری علاقه مندید.
بهتون تبریک میگیم که تصمیم گرفتید با مطالعه آموزش، آگاهانه تر زندگی کنید.
رضایت و همراهیتون باعث افتخارمون هست؛ مرسی که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
بیشتر ازیک نفر
متاسفانه من در معامله یا فسخ قرارداد چیزی که برام ناشناخته هستند سخت هستش شهامت درخواست یا حرفی که تودلم هستوبزنم
سلام همراه عزیز
چقدر خوب که دنبال مقالات و محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم متن مقاله در این راستا براتون کاربردی باشد.
همچنین بهتون پیشنهاد می کنیم در این خصوص در دوره رایگان اکسیر نیز همراهمون باشید؛ جهت دسترسی به دوره روی دکمه زیر کلیک نمایید.
دوره رایگان اکسیر
بیشتر ازیک نفر…
سلام، تونستم با این مطالب با کیفیت،، درک شهامت کنم، پایدار باشید
ممنون که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ همراهیتون باعث افتخارمون هست…
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
واقعا مقاله جامع و عالی بود از خواندن لذت بردم. تشکر
در یک دیالوگی فیلمی شنیدم که میگفت شجاعت یعنی میدونم سخته اره سخته ولی فردا باز بهش فکر میکنم
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که اهل مطالعه و یادگیری هستید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
واقعا عالی بود. تشکر
شهامت به نظر من، با خودت بگی میدونم سخته اره سخته ولی باز فردا تلاش میکنم
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید…
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
یکی از درس هایکه خواندنش واقعا خیلی برایم مفید تمام شد همین مقاله شما بود
تشکر و قدردانی می کنم از شما استادبزرگوار
سلام مرضیه عزیز
ما هم از شما ممنونیم و خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
موفق و شاد باشید
چقدر درک قشنگی، منو یاد جمله معروف کتاب فراسوی شفای زندگی انداخت
شهامت؛ انجام کاری که از انجامش ترس داریم.
سلام
مقاله خیلی خوبی هست
و از شما برای ارسال آن صمیمانه تشکر و قدردانی مینمایم
نداشتن شهامت باعث
ایجاد و زیاد شدن اظطراب
و خود کم بینی
و ایجاد تنش شده است
مثل همیشه عالی و کاربردی
سلام آقای قاسمی عزیز
خوشحالیم که مقاله شهامت چیست برای شما کاربردی بوده.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
زمانی که شهامت پیدا کردم، طلاق گرفتم و فهمیدم که در چه رابطه اشتباهی بودم. با اینکه به خاطر بچه م عذاب میکشیدم ولی فهمیدم که بچه م هم الان راحت تره … درسته سخته ولی قبلا بیشتر اذیت میشد
سلام دوست عزیز
به شما تبریک میگیم که تونستید با شهامت تصمیمی رو بگیرید که خیلی از افراد زمانی که با اون مواجه میشن جرات گرفتن چنین تصمیمی رو ندارن.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
شهامت یعنی روبرو شدن با ترسهای واقعی و ساختگی
از هرچیزی که میترسی باهاش روبرو شو
خجالت و ... هم کاملا بزار کنار
همیشه همه جا گفتم که زندگی من تبدیل شده به قبل از یادگیری شهامت و بعد از یادگیری شهامت.
واقعا عالی هستید
مهدی عزیز سلام
از شما ممنونیم که نظر خودتون رو با سایر دوستان به اشتراک گذاشتید.
خیلی خوشحالیم که مطالب دوره شهامت برای شما کابردی بوده و تونسته چنین تغیر عظیمی رو توی زندگی شما ایجاد کنه.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
واقعا به این مهارت به شدت نیاز دارم.کاش تو مدرسه یاد میگرفتمش تا اینقدر حقم خورده نمیشد!!!
سلام آقای یوسفی عزیز
ممنون از اینکه نظر خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
امیدواریم با فراگیری آموزش های این چنینی اکثریت افراد جامعه این آموزش هارو ببینن و بتونن زندگی بهتری داشته باشن.
به امید دیدار شما در کارگاه حضوری شهامت
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
من عاشق شهامتم ، میبینمتون روز کارگاه♂️
سلام علی عزیز
خوشحالیم که درگاه حضوری شهامت قراره در دو روز با همدیگه کلی آموزش حرفه ای ببینیم.
مشتاقانه منظر دیدارتون هستیم.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
سلام
من یه معلم هستم وهمیشه جرات گفتن اون چیزی که تو دلم بوده را داشتم و از گفتنش لذت بردم، اطرافیانم خیلی خوب این خصلتم را میدونن. حتی توی مدرسه بین همکارام تنها کسی هستم که بدون هیچ ترسی حرفم را میزنم و از حقم دفاع میکنم.
خانم سلیمان عزیز سلام
از اینکه نظر خودتون رو در مورد مقاله شهامت چیست با ما به اشتراک گذاشتید از شما ممنونیم و بسیار خوشحالیم به حقوقی که دارید آگاه هستید.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
چه نکات جالبی را مطرح کردید خیلی عالی بود مرسی
سلام خانم جعفری عزیز
از شما ممنونیم که برای رشد و یادگیری خودتون مجموعه بیشتر از یک نفر رو انتخاب کردید.
خوشحالیم که مقاله شهامت چیست برای شما مفید بوده و امیدواریم با اقدام کردن به نکات گفته شده شاهد تغییرات مثبتی در زندگی روزه خودتون باشید.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
مطالبتون بسیار ساده و قابل فهم بود, ممنونم از شما بابت آموزش های خوبتون
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مقاله شهامت چیست برای شما کاربردی بوده.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
عالی بود ممنون میشم بگید چطوری میشه تو کارگاه شرکت کنم
سلام آقای رضایی عزیز
خوشحالیم که کارگاه حضوری شهامت نظر شما رو جلب کرده.
شما به دو طریق میتونید ثبت نام خودتون رو نهایی کنید اول اینکه از طریق بنر کارگاه وارد صفحه محصول بشید و بعد از پرداخت از طریق درگاه بانکی دوره برای شما داخل پروفایلتون قرار میگیره و یا اینکه از طریق کارت به کارت مبلغ اقدام کنید و تصویر رسید رو برای اکانت پشتیبانی واتساپ ارسال کنید.
در صورتی که برای تهیه دوره به مشاوره نیاز دارید لطفا به اکانت واتساپی که در صفحه کارگاه حضوری شهامت قرار داده شده پیام بدهید.
به امید دیدار شما
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
مرسی خیلی مطلب مفیدی بود من دوره شهامت ازتون خریدم و واااقعا تاثیر مثبتی در زندگیم داشت من خیلی خجالتی بودم و واقعا نه گفتن مخصوصا تو محیط کار برام سخت بود و همین باعث شده بود همکارام سو استفاده کنن و از زیر انجام کارای خودشون شونه خالی میکردن و از من درخواست میکردن و منم نمیتونستم نه بگم اما الان بعد دیدن این دوره خیلی قاطع یه جواب نه میگم و از حقم دفاع میکنم مرسی از شما برای این دوره های کاربردی
خانم مولایی عزیز سلام
خیلی خوشحالیم که دوره شهامت برای شما کاربردی بوده و تونستید با استفاده از آموزشهای این دوره تغییرات مثبتی در زندگی خودتون ایجاد کنید.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
من قبلا دوره شهامت رو شرکت کردم خیلی برام موثر بود
الانم میخوام برای اثر بخشی بیشتر این کارگاه رو شرکت کنم حتما
از اقای بهرام پور و مجموعه بیشتر از یک نفر خیلی سپاس گذارم که این اموزش های عالی رو به ما یاد میدن
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که برای رشد و یادگیری خودتون مجموعه بیشتر از یک نفر رو انتخاب کردید.
دریافت چنین بازخوردهایی از دوستانی مثل شما حس مسئولیت پذیری و انگیزه ما رو در این مسیر دو چندان میکنه.
به امید دیدار شما در کارگاه حضوری شهامت.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
من بی صبرانه منتظر روز کارگاهم
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحالیم که قراره در کارگاه حضوری شهامت دوستان عزیزی مثل شما رو ملاقات کنیم.
به امید دیدار شما
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
یه قانونی از آقای بهرام پور یاد گرفتم به اسم قانون درخواست. واقعا خیلی مواقع کمکم کرده و وقتایی که حتی فکر نمیکردم درخواستم در موضوعی مورد قبول قرار بگیره، ولی این اتفاق افتاده!
منتها یه سوال داشتم، بعضی وقتا حس میکنم توانایی درخواست ندارم. همون شهامتی که گفتین. انگار حس میکنم طرف مقابل رو با درخواست میرنجونم. چیکار باید کرد این موقع ها؟
مثلا درخواست اینکه پولم رو برگردونه، درخواست اینکه وسیله ای ازش قرض بگیرم یا …