11 کسب‌وکار؛ بهترین انتخاب برای شغل دوم در شرایط بحران

سرفصل های مهم این مقاله

پیام بهرامپور

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!!

تا همین 15-20 سال قبل هم بسیاری از خانواده‌ها با یک شغل که سرپرست خانوار بر عهده داشت، گذران زندگی می‌کردند و مشکل خاصی پیش نمی‌آمد. حالا اما اگر زن و مرد با هم کار کنند هم به سختی می‌توان هزینه‌های زندگی را تأمین کرد.

برای همین هم خیلی از ما به دنبال شغل دوم می‌گردیم تا بتوانیم از عهده مخارج زندگی برآییم و لااقل بتوانیم پس‌اندازی برای روز مبادا داشته باشیم.

در این نوشته، می‌خواهیم 11 شغل جالب که می‌توانید به عنوان شغل دوم انتخاب کنید را برایتان لیست کرده‌ایم. تلاش کرده‌ایم این شغل‌ها به ویژه برای دوران رکود و بحران‌های اقتصادی مفید باشند و به شما کمک کنند با انرژی کم و سرمایه ناچیز، به اهداف مالی خودتان برسید.

دلایلی که باعث می‌شود به دنبال شغل دوم باشیم!

 

دلایلی که باعث می‌شود به دنبال شغل دوم باشیم!

بحران‌های اقتصادی، کرونا، کم ارزش شدن پول و سایر اتفاقات طبیعی و گاهی غیرمنتظره، به ما می‌آموزد که نباید منابع مالی‌مان را محدود کنیم. معمولاً افرادی که به یک جریان درآمدی متکی هستند، در شرایط نامتوازن و غیرمترقبه، آسیب خیلی بیشتری می‌بینند.

برخی از دلایل اینکه باید به فکر شغل دوم و درآمد دوم باشیم، به این شرح است:

  • شغل دوم کمک می‌کند امنیت مالی بالایی داشته باشیم و در نتیجه امنیت روانی‌مان تأمین شود
  • شغل دوم کمک می‌کند زودتر به اهدافی از جمله استقلال مالی، خرید خانه و راه‌اندازی کسب‌وکار برسیم.
  • شغل دوم کمک می‌کند ارتباطاتمان گسترش یابد، شبکه‌سازی وسیع‌تری داشته باشیم و با افراد تازه‌ای آشنا شویم
  • شغل دوم کمک می‌کند تجربه‌های تازه‌ای کسب کنیم و احتمال با فرصت‌های تازه‌ای روبرو شویم.

11 شغل دوم برای دوران بحران‌های اقتصادی

بسیار خب! از اینکه تا اینجای مقاله همراهمان بودید، از شما متشکریم. به سراغ ادامه مقاله برویم و با هم لیست این 11 شغل را بخوانیم.

1. تعمیرات و خدمات خودرو، قیمت خوب، خدمات خوب!

در زمان‌های بحران اقتصادی، رکود و تورم، خیلی از افراد توانایی خرید ماشین نو را ندارند و بنابراین ترجیح می‌دهند با رسیدگی بیشتر به ماشین خودشان، قید خرید ماشین جدید را بزنند. بنابراین می‌توانید با یک مغازه تعمیراتی و به کار گرفتن تعمیرکاران ماهر، یک کسب‌وکار پرسود به عنوان شغل دوم راه‌اندازی کنید.

اگر بتوانید در این کسب‌وکار، کارهای خلاقانه انجام دهید، می‌توانید مشتریان اولیه و مشتریان بیشتری جذب کنید. مثلاً معاینه رایگان خودرو در روزهای تعطیل، تعمیر رایگان به ازای هر 5 بار تعمیر و …

2. تعمیرات کفش؛ وقتی کفش حسابی گران است!

 

اگر بتوانید یک مرکز برای تعمیر انواع کیف و کفش و لباس راه‌اندازی کنید، مطمئناً درآمد قابل‌توجهی کسب خواهید کرد

وقتی قیمت کفش و لباس سر به فلک بکشد، طبیعی است که سعی کنیم از کفش و لباس‌های قدیمی خودمان به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم. هرچه قدرت خرید مردم پایین‌تر بیاید، میزان خریدشان هم کمتر خواهد شد.

بنابراین اگر بتوانید یک مرکز برای تعمیر انواع کیف و کفش و لباس راه‌اندازی کنید، مطمئناً درآمد قابل‌توجهی کسب خواهید کرد.

3. خدمات آرایشگری و پیرایش تعطیلی ندارد!

هیچ‌وقت بازار کار آرایش و پیرایش تعطیل‌پذیر نیست. بانوان و آقایان اینکه به خودشان برسند را هرگز ترک نمی‌کنند. اگر بتوانید مرکزی دایر کنید که خدمات آرایشگری را با قیمت مناسب ارائه دهد، مشتریان زیادی جذب می‌کنید.

یکی از راه‌های خلاقانه برای کسب درآمد بیشتر در این شغل دوم، خدمات سیار است. خیلی از افراد دوست دارند در خانه بنشینند و شما به عنوان آرایشگر به سراغشان بروید.

4. خریدوفروش کتاب‌های دست دوم، ارزان‌تر و به‌صرفه‌تر!

در شرایطی که اوضاع نشر و کتاب پیچیده شده و قیمت کتاب حسابی بالا رفته است، بازار خریدوفروش کتاب‌های دست دوم، داغ‌تر از همیشه است. بسیاری از افراد کتاب‌خوان، ممکن است شرایط مالی خوبی نداشته باشند. یک بازار دست دوم خریدوفروش کتاب راه‌اندازی کنید و از آن درآمد مناسبی دریافت کنید.

این کار را هم می‌توانید به صورت آنلاین انجام دهید و هم به صورت یک مغازه فیزیکی! با انتخاب این شغل دوم، هم به توسعه و رواج کتاب‌خوانی کمک خواهید کرد و هم این کار در راستای حفظ محیط‌زیست می‌تواند کمک کننده باشد.

5. غذای ارزان، سالم و به‌صرفه!

 

وقتی رستوران رفتن خیلی گران تمام می‌شود، می‌توانید با راه‌اندازی یک غذا فروشی کم‌هزینه، جای رستوران‌ها را برای خانواده‌ها بگیرید

غذا گران است، با توجه به تورمی که همیشه در کشور ما وجود داشته است، غذا همچنان یکی از گران‌ترین هزینه‌های هرکسی است. اگر بتوانید با مدیریت و خرید مواد اولیه ارزان‌تر و درست کردن غذاهای ارزان قیمت و سالم و با کیفیت، کسب‌وکاری راه بیندازید، بدون تردید، احتمال موفقیتتان چند برابر می‌شود.

وقتی رستوران رفتن خیلی گران تمام می‌شود، می‌توانید با راه‌اندازی یک غذا فروشی کم‌هزینه، جای رستوران‌ها را برای خانواده‌ها بگیرید. مثلاً انواع ساندویچ‌های کم‌هزینه و خوشمزه، غذاهای گرم کم‌هزینه و ارزان و …

6. فریلنسری؛ ارائه هزینه کم، درآمد بالا!

هر هنر و مهارتی که داشته باشید، می‌توانید به عنوان شغل دوم از آن کسب درامد کنید. مهارت‌هایی مثل برنامه‌نویسی، نویسندگی و تولید محتوا، تدوین، ایجاد پادکست‌های خلاقانه و پرمحتوا و … می‌تواند درآمد عالی برایتان به همراه داشته باشد.

اگر هم هیچ‌کدام را بلد نیستید، با شرکت در یک دوره خوب در این زمینه‌ها و یادگیری یک مهارت، می‌توانید به عنوان شغل دوم در بحران‌های اقتصادی روی آن حساب کنید. همین حالا در ایران، هزاران نفر به صورت فریلنسری کار و کسب درآمد می‌کنند، البته اگر اینترنت یاری کند و مدام قطع نشود!!!!

7. نگهداری از کودکان؛ مسئولیت بالا ولی پردرآمد!

بسیاری از زن و شوهرهایی که کارمند هستند و سرکار می‌روند، دغدغه نگهداری از کودکانشان را دارند. اگر بتوانید در نگهداری از کودکان یاری‌شان کنید، می‌توانید به عنوان شغل دوم، از آن درآمد کسب کنید.

البته برای این کار باید آموزش ببینید، صبور باشید، مسئولیت‌پذیری را به خوبی بلد باشید و در کل انرژی و حوصله داشته باشید.

8. معلم خصوصی، کم دردسر و پرفایده!

خیلی از خانواده‌ها با توجه به ضعف کودکانشان در درس‌ها، نیاز به معلم خصوصی دارند. شما هم به صورت غیرحضوری و هم به صورت حضوری می‌توانید با شغل معلم خصوصی، شغل دوم پردرآمدی در دوران بحران و رکود برای خود دست‌وپا کنید.

کافی است آگاهی کارتان را به خوبی در شبکه‌های اجتماعی یا به صورت بروشور تبلیغ کنید و مشتریان خوبی جذب کنید. البته برای اینکه در این کار موفق باشید باید زمان‌بندی و برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشید.

9. کسب‌وکار آنلاین؛ پیشرفت در آن، انتها ندارد!

کسب‌وکارهای آنلاین، طیف بسیار گسترده‌ای دارند. همین حالا هزاران فروشگاه در اینستاگرام امرار معاش می‌کنند و در این پلت فرم رایگان، محصولاتشان را می‌فروشند.

حتی بعد از مدتی می‌توانید به ترک شغل اول خود فکر کنید و تمرکزتان را روی فروشگاه اینستاگرامی بگذارید.

راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین هم ایده خوبی است. فروشگاهی که هیچ‌وقت تعطیلی ندارد و می‌تواند به عنوان شغل دوم، یک درآمد غیرفعال و عالی برای شما ایجاد کند.

10. خدمات سیار در منزل دیگران، از هنرت پول در بیاور!

 

خدمات سیار در منزل دیگران، از هنرت پول در بیاور!

فردی فنی و کاربلد هستید؟ آگاهی کارتان را به دیگران بدهید و تعمیرات سیار انجام دهید. مثلاً تعمیر انواع لوازم خانگی، آبگرمکن، نصب کولر و پکیج و ده‌ها کار دیگر مثل نصب کابینت و … همچنین می‌توانید خدمات نظافتی و تعمیراتی را به عنوان شغل دوم و پاره‌وقت، در نظر بگیرید.

از جمله دیگر کارها در این زمینه می‌توانیم به باغبانی، نگهداری از فضای سبز، تعمیر تلویزیون و … اشاره کنیم

11. مشغول شدن در باشگاه‌های ورزشی، بدون پول ورزش کن!

اگر می‌خواهید هم ورزش کنید و هم کار دوم و شغل دوم داشته باشید، می‌توانید در یک باشگاه ورزشی به عنوان دستیار یا متصدی مشغول کار شوید و در مواقع بیکاری، ورزش هم بکنید.

این کار یک روش عالی برای کاهش هزینه‌های سرگرمی و ورزشی و البته کسب درآمد بیشتر است.

سخن پایانی مقاله شغل دوم در مواقع بحران اقتصادی

ایده‌های بسیار بیشتری برای شغل دوم وجود دارد که دوست داریم شما هم در قسمت کامنت‌ها به آن‌ها اشاره کنید. لطفاً برایمان بنویسید که آیا شما هم شغل دوم دارید؟ تجربه این کار را داشته‌اید؟ ایده متفاوتی برای کسب درآمد غیرفعال به ذهنتان می‌رسد؟ امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و ضمناً برایتان به اندازه کافی مفید بوده باشد.

 

در این مدرسه، کسب‌وکارتان را در 100 روز راه‌اندازی می‌کنید!

روی تصویر زیر کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذاریم:

مدرسه کسب و کار | راه اندازی و به سود رساندن بیزینس در 100 روز

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا