چرا باید اهدافمان را بنویسیم؟ نحوه اصولی نوشتن اهداف

سرفصل های مهم این مقاله

فواید نوشتن اهداف!

همه ما در مراحل مختلف زندگی،در مورد مکتوب کردن اهداف شنیده‌ایم،حال این سوالات مطرح می‌شوند؛ چرا باید اهدافمان را بنویسیم؟! آیا نوشتن هدف در میزان موفقیت،موثر واقع می‌شود؟! آیا یادداشت کردن جزئیات هدف به بهبود عملکرد و کاهش استرس و اضطراب کمک میکند؟! در این مقاله به پاسخ این سوالات و مزایای نوشتن اهداف و چگونگی انجام آن پرداختیم؛ بنابراین اگر تمایل دارید هدف‌گذاری خود را به بهترین‌ نحو آغاز کنید؛ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت نوشتن اهداف چقدر است؟

نوشتن هدف که اولین و مهم‌ترین مرحله هدف گذاری است، احساس خوشایند مفید بودن را به شما القا می‌کند. همچنین این مسئله آگاهی شما را نسبت به اهداف و آینده ای که به سمت آن حرکت می‌کنید افزایش‌می‌دهد.

شفافیت و توجه به جزئیات هدف، موجب می‌شود از فعالیت‌های غیر‌ضروری خودداری کرده و زمان و انرژی خود را تنها در راستای دستیابی به اهدافتان به‌کار بگیرید و از اتلاف وقت نیز جلوگیری کنید.

در حقیقت مشخص کردن اهداف و برنامه ها به طور دقیق و واضح، با در‌نظرگرفتن علایق و ویژگی‌های شخصیتی؛احساس داشتن یک زندگی هدفمند، افزایش بهره‌وری، اعتماد به نفس و موفقیت را برای شما به ارمغان می‌آورد.

چگونه اهداف خود را بنویسیم و در این مرحله به چه نکاتی توجه کنیم؟!

 

نکات نوشتن اهداف

به این نکات موقع نوشتن اهداف دقت کنید:

1. خودشناسی و توجه به علاقه‌مندی‌ها

بدون‌تردید گام برداشتن در مسیر اهدافی که هیچ‌گونه علاقه ای نسبت به آنها ندارید، خسته کننده خواهد بود‌‌. توجه داشته باشید که حتی در صورت موفقیت، فعالیت در زمینه‌ای که جذابیتی برایتان ندارد، نهایتا باعث آشفتگی و بی‌انگیزگی‌ شما می‌شود.

بنابراین باید از ویژگی‌ها و علایق خود شناخت کافی داشته باشید، چراکه این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و میزان پیوستگی و تدوام تلاش شما را تضمین می‌کند.

2. به جزئیات بیشتر بها بدهید و توجه کنید!

نوشتن اهداف با تمامی جزئیاتی که در ذهن شما وجود دارد؛ برای روشن شدن مسیر حرکت و آگاهی از شیوه و چگونگی انجام فعالیت‌هایتان در راستای رسیدن به مقصد نهایی، کمک کننده خواهد بود.

علاوه‌بر‌آن شرح دادن جزئیات ،داشتن درک کامل از هدف و بیان انتظاراتی که از خود دارید، آمادگی ذهنی و روانی شما را در آغاز به همراه‌ خواهد داشت.

3. اهداف اصولی و واقع‌بینانه

لازمه رسیدن به اهداف، باور داشتن آنهاست. فریب خود و خیال‌پردازی‌های غیر‌واقع‌‌بینانه در رابطه با اهدافی که در سر دارید؛ موجب می‌شود، تلاش‌های خود را بی‌فایده تلقی کنید و با تصور اینکه شکست خورده‌اید،انگیزه و اشتیاق خود را برای ادامه مسیر از دست بدهید.

همچنین در مورد تجسم آرمان‌ها و اهداف، توجه داشته باشید؛ زمانی که خود را در موقعیتی که به هدفتان رسیده‌اید؛ تصور می‌کنید، مغز با ترشح دوپامین، موجب ایجاد احساس لذت در شما می‌شود؛ چرا که قدرت تشخیص تفاوتِ بین تجسم و واقعیت را ندارد، بنابراین این مسئله عملکرد شما را در آینده کاهش می‌دهد.

4. طبقه بندی اهداف

اهداف خود را بر اساس زمانی که برای رسیدن به آنها نیاز دارید به سه دسته “کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت” تقسیم کنید. دسته بندی اهداف و داشتن آگاهی نسبت به زمان، از‌ میزان پراکندگی افکار،کلافگی، استرس و اضطرابتان می‌کاهد و بازدهی و عملکرد شما را بهبود می‌بخشد.

همچنین این موضوع، مسیر را برای شما هموار‌تر می‌کند، زیرا در این صورت‌ می‌دانید که در هر زمان به چه اندازه پیشروی داشته‌اید.

5. چارچوب و مقطع زمانی درست

تعیین مهلت برای رسیدن به اهداف به شما کمک می‌کند تا با تمرکز بالا، کارهایتان را به موقع انجام دهید و مهارت ارزشمند مدیریت زمان را بیاموزید‌. در حقیقت با تعیین فرصت مقرر و تقسیم کارها با توجه به زمان در دسترس، راحت‌تر به اهداف خود رسیدگی خواهید کرد.

6. یادداشت کوچکترین فعالیت‌های موثر

با نوشتن خرده فعالیت‌هایی که در بازه‌زمانی نسبتا طولانی، اثرگذاری‌ زیادی در میزان پیشرفتتان دارند؛ مسیر دشوار خود را کوتاه‌تر کرده و به موفقیت خود سرعت ببخشید.

7. مرور‌ و ویرایش اهداف

سعی کنید هرروز، زمانی را به مرور اهدافتان اختصاص دهید و در صورت نیاز تغییراتی را در آنها اعمال کنید. گذشت زمان، افزایش تجربه و پختگی به شما این امکان را می‌دهد تا اهداف خود را با دقت بیشتری بررسی کنید و برنامه‌ آینده پیش‌رو را با خلاقیت و نو‌آوری شگفت‌انگیزی،تنظیم کنید.

8. بهره‌وری بیشتر با مانیتورینگ

مانیتور کردن پروسه حرکت به معنای ثبت نتایج فعالیت ها و مقایسه آن‌ها با عملکرد، باعث میشود به خوبی از وضعیت خود آگاه شوید و با دانستن نقاط ضعف و قوت،مهارت های خود را بهبود بخشیده و بهره‌وری بیشتری داشته باشید.

علاوه‌بر‌آن‌؛ یادداشت، سنجش و پیگیری میزان پیشرفت در برابر اهداف، به افزایش اعتماد به نفس کمک نموده و از دلسرد شدن شما جلوگیری می‌کند.

سخن پایانی مقاله نوشتن اهداف!

نوشتن اهداف یعنی آگاهی دقیق از چیستی خواسته هایمان. این مسئله که مولفه‌ مهم و اساسی گام برداشتن در مسیر درست است، اشتیاق و تمرکز ما را برای رسیدن به اهداف ارزشمند،افزایش می‌دهد. نداشتن اهداف مشخص در دنیای انتخاب ها و فرصت های متنوع، سردرگمی و آشفتگی ما را به همراه دارد، بنابراین هدف‌گذاری و نوشتن اهداف به طور واضح، بسیار حائز اهمیت بوده و به بهره‌وری بیشتر و البته متعهد بودن ما نسبت به اهدافمان منجر می‌شود‌.

در این مقاله به نحوه صحیح نوشتن اهداف و اهمیت آن پرداختیم، همچنین دانستیم؛ سنجش میزان پیشرفت و یادداشت آن، دیدگاه ما را نسبت به نقاط ضعف و قوت خویش، شفاف خواهد کرد. امید است با توجه به نکات گفته شده، موضوع هدف‌گذاری و نوشتن اهداف را مهم بشمارید و در راه رسیدن به آرمان‌هایتان ثابت قدم و پیروز باشید.

 

چگونه هدف گذاری را رایگان و واقعا کاربردی یاد بگیریم؟

دوره‌ای رایگان برایتان طراحی کرده‌ایم که واقعاً جرء کاربردی‌ترین دوره‌ها در مورد هدف‌گذاری است. حتماً روی لینک زیر تصویر کرده و در مورد آن بیشتر بخوانید:

دوره هدفگذاری

آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه دربارهٔ «چرا باید اهدافمان را بنویسیم؟ نحوه اصولی نوشتن اهداف»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    دمتون گرم که تو دنیای امروزی دغدغه آموزش دارید.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

اسکرول به بالا