آرامیا چیست؟ چه بود و چه می‌شود؟!

سرفصل های مهم این مقاله

LOVELY

دوره رایگان چطور جذاب و دوست‌داشتنی باشیم؟!

جذابیت بر اساس اصول روانشناسی!

اگر اینستاگرام بیشتر از یک نفر یا اکانت اینستاگرام خود پیام بهرام پور را دنبال کرده باشید، فکر نمی‌کنم کلمه آرامیا برای‌تان واژه ناآشنایی باشد و قطعا بارها اسم این اپلیکیشن را شنیده‌اید. امروز در این مقاله که سعی می‌کنم خیلی هم طولانی نشود، می‌خواهم آرامیا را به‌شکل دیگری، خارج از جنبه کسب و کار، به شما معرفی کنم!

 

آرامیا چیست؟

آرامیا چیست؟ چه بود و چه می‌شود؟!

آرامیا اسم یک اپلیکیشن، سایت و همینطور کسب و کار است که در آن نحوه مدیتیشن کردن به‌شکل علمی، به ساده‌ترین زبان ممکن به مخاطبان آموزش داده می‌شود. در واقع هر فرد بدون هیچ آشنایی قبلی، می‌تواند به کمک صوت‌هایی که در اپ اندروید و IOS آرامیا وجود دارد، یک مدیتیشن حرفه‌ای و البته علمی را تجربه کند.

 

مدیتیشن؛ چشم سوم؟

در این سال‌هایی که مدیتیشن وارد ایران شده، به این دلیل که بیشتر در کلاس‌هایی مثل قانون جذب، انرژی‌درمانی و… از آن استفاده کرده‌اند، اغلب مردم تصور می‌کنند مدیتیشن با چشم سوم و این چیزها گره خورده. اما جالب است بدانید اصلا اینطور نیست! در واقع از حوالی سال 1930 میلادی بود که تحقیقات پیرامون مدیتیشن شکل گرفت و سپس در حوالی دهه 1970، دکتر جان کابات زین (Jon Kabat-Zinn) و البته دیگر محققان، با انجام تحقیقات جدی‌تر، متوجه شدند که انجام این تمرین به‌شکل مداوم می‌تواند تاثیرات زیادی روی سلامتی انسان داشته باشد. از کاهش استرس گرفته تا بهبود خواب، افزایش تمرکز و توجه، کاهش نشخوار فکری، کاهش احتمال ابتلا به افسردگی و آلزایمر و… .

 

بعد از این بود که چیزی به اسم مدیتیشن سکولار یا همان مدیتیشن غیر دینی، به عنوان یک روش درمانی علمی در سطح جهان گسترش پیدا کرد. تا جایی‌که امروز جدایِ از تایید جوامع علمی، سلبریتی‌های معروفی مثل اپرا وینفری، آلن، هیو جکمن، کتی پری، ویل اسمیت و… هم از آن به‌شکل مداوم استفاده کرده و این موضوع را بارها در مصاحبات و کتاب‌های‌شان گفته‌اند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید حتما مقاله ((مدیتیشن چیست)) را بخوانید.

 

چه شد که آرامیا به وجود آمد؟! هدف چه بود؟

اپلیکیشن مراقبه و مدیتیشن آرامیا

حدودا 1 سال پیش بود که آرامیا با ایده استاد بهرام پور خودمان و به همراهی خانم فاطمه محمدی، بنیان‌گذار نوین کتاب گویا، راه‌اندازی شد. اما با چه انگیزه و هدفی؟

اغلب کسب و کارها در جهان ابتدا با انگیزه مالی به وجود می‌آیند و خب آرامیا هم از این قاعده مستثنی نبوده و نیست! اما یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های ما در آرامیا، این است که ما هدف بسیار بزرگ‌تری در پس اهداف مالی‌مان داریم؛ آنهم تاثیر عمیقی است که از از طریق فرهنگ‌سازی برای مدیتیشن کردن، روی جامعه مخاطبان ایرانی می‌گذاریم. به زبان دیگر، چشم‌انداز ما در آرامیا این است که یک روز؛ همه فارسی‌زبان‌ها به کمک مدیتیشن زندگی معناداری برای خودشان بسازند، ذهنی آرام داشته و تا جایی‌که در اختیارشان هست، سالم باشند.

حالا که حرف از سلامتی شد، اجازه بدهید بر عکس نیمی از مقالات سطح وب فارسی، این‌بار به‌شکل علمی در مورد سلامتی صحبت کنیم!

 

تاثیرات مدیتیشن بر اساس حقایق علمی

تاثیرات مدیتیشن بر اساس حقایق علمی - نرم افزار آرامیا

بالاتر به این موضوع اشاره کردم که مدیتیشن از حوالی سال 1970 میلادی در جامعه غرب شناخته شد. در واقع طی این سال‌ها مخاطبان غربی به مرور به انجام این تمرین‌ها علاقه‌مند شدند اما علاقه‌مندتر از مخاطبان عادی، محققان بودند! جالب است بدانید در این چند 1 سال، بیشتر از 3 هزار تحقیق در مورد مدیتیشن انجام شده! این یعنی محبوبیت این موضوع حتی در میان جامعه علمی هم به شدت زیاد است. در هر حال، این تحقیقات که در ادامه به چندتایی از آنها لینک هم می‌دهم، این فواید را برای مدیتیشن تایید کرده‌اند:

 

1_ ذهن آگاهی

در واقع مفهوم بالاسریِ مدیتیشن، ذهن آگاهی (Mindfulness) است! اجازه بدهید اینطور بگویم: یکی از مهم‌ترین دلایل ارزشمند بودن مدیتیشن، این است که انجام مداومش باعث می‌شود به ذهن آگاهی برسید. اما ذهن آگاهی چیست؟

  • تا الان چند بار شده تلفن همراه‌تان را از جیب درآورده تا ببینید ساعت چند است، اما بعد از خاموش کردن آن ساعت را فراموش کنید؟
  • چند بار شده حین صحبت کردن با دیگران بفهمید نیمی از حرف‌های‌شان را متوجه نشده‌اید؟
  • چند بار شده بعد از غذا خوردن اصلا یادتان نیاید که این وعده غذایی را خورده‌اید؟
  • چند بار شده به خاطر پرفکر بودن و استرس داشتن، متوجه شوید یک بسته چیپس یا یک بشقاب غذا را بدون اینکه گرسنه باشید، خورده‌اید!

اینها همه زمان‌هایی است که در آن ذهن‌تان از لحظه حال آگاه نیست و طبق گفته محققان، ما به طور میانگین 47 درصد از زمان روزمان را در این شرایط می‌گذرانیم. حالا مدیتیشن مهم‌ترین راهکاری است که ذهن ما را به آگاه بودن عادت می‌دهد. جالب است بدانید اغلب مزایایی که در ادامه می‌گویم هم در واقع مزایای همین آگاهیِ ذهنی است.

 

2_ کاهش استرس و اضطراب

اگر دقت کرده باشید، یکی از مهم‌ترین دلایل استرس و اضطراب ما، این است که ذهن‌مان دائم یا به فکر آینده مبهم است و از آن ترس دارد، یا به گذشته می‌اندیشد و به خاطرش حسرت می‌خورد. اما ذهنِ آگاه نه در لحظه گذشته است و نه آینده، بلکه همین لحظه حال را تجربه می‌کند.

البته تاثیر مدیتیشن بر کاهش استرس و اضطراب صرفا از این مسیر نیست و به روش‌های گوناگون آرامش ذهنی و بدنی‌مان را افزایش می‌دهد. در هر حال، تحقیقات مختلف از جمله این تحقیق، تایید کرده‌اند مدیتیشن بر استرس تاثیر مثبت زیادی دارد.

 

3_ بهبود خواب

اپلیکیشن آرامیا برای اندروید و آیفون

آمار مختلفی در مورد گستردگی مشکل بی خوابی در جهان وجود دارد، به طور میانگین گفته می‌شود که بین 35 الی 55 درصد مردم در جهان مشکلاتی مثل بی‌کیفیتیِ خواب، مشکل در به خواب رفتن و مشکل در به خواب ماندن دارند.

در هر حال، مدیتیشن با افزایش آرامش، با کاهش استرس و دیگر مسائل، باعث می‌شود فرد بعد از مدتی خواب بهتری را تجربه کند. تحقیقات مختلف هم از جمله این تحقیق تایید کرده‌اند که مدیتیشن می‌تواند تجربه خواب بهتری را برای فرد به وجود بیاورد.

 

برای بهبود کیفیت خواب خود، این مقاله را حتما بخوانید:

اهمیت خواب کافی ؛ چرا «خواب» این همه مهم است؟

 

4_ افزایش تمرکز و توجه

متاسفانه دنیای امروز ما به دلیل وجود رسانه‌های مختلف، مخصوصا اینستاگرام و توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی، دنیای کمبود و بحران تمرکز است. همین موضوع چیزی است که باعث می‌شود امروز کودک‌تان یا حتی خودتان نتوانید 30 دقیقه به‌شکل متمرکز کتاب بخوانید یا اصلا بدون حواس‌پرتی، کارتان را انجام بدهید.

البته بحران تمرکز و توجه فقط به این چیزها محدود نمی‌شود و بسیاری از مشکلات امروز ما آدم‌ها به این 2 برمی‌گردد. در هر حال تایید شده که مدیتیشن تاثیر به شدت زیادی روی افزایش قدرت ذهن و مغز در تمرکز کردن دارد و توجه ما انسان‌ها را دوباره بهبود می‌دهد. (منابع علمی: 12)

درباره تمرکز و روش‌های بهبود آن، حتما مقالات زیر را مطالعه کنید:

 

5_ کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر

با توجه به اهمیت زیاد آلزایمر و پیری ذهن، تحقیقات زیادی در مورد این موضوع و ارتباطش با مدیتیشن انجام شده. در ادامه 2 تا از جالب‌ترین این تحقیق‌ها را به شما معرفی میکنم:

  • درتحقیق اول، مشخص شد که مدیتیشن کردن می‌تواند توجه، حافظه و سرعت ذهنی را در افراد مسن افزایش بدهد.
  • درتحقیق دوم تایید شد که مدیتیشن هم می‌تواند سرعت پیر شدن ذهن در اثر بالا رفتن سن را کاهش داده و هم می‌تواند حافظه را در افرادی که زوال عقل دارند بهبود بدهد.

 

6_ کنترل درد!

شاید عجیب به نظر برسد، اما در هر حال باید بدانید که تحقیقات تایید کرده‌اند مدیتیشن حتی می‌تواند باعث شود درد کم‌تری تجربه کرده و آن را کنترل کنید. در اپلیکیشن آرامیا هم ما یک دوره مدیتیشن کنترل درد داریم که می‌تواند حتی به‌شکل کوتاه‌مدت باعث کاهش دردهای بدنی‌تان شود.

 

دیگر مزایای مدیتیشن چیست؟

برای اینکه از طولانی شدن مقاله جلوگیری کنم، دیگر مزایای مدیتیشن را بدون اشاره به منابع علمی و به‌شکل خلاصه می‌نویسم. اما اگر نیاز به اطلاعات بیشتر همراه با شواهد علمی دارید، حتما پیج اینستاگرام آرامیا را دنبال کنید و لایوهای 3 شنبه را ببینید:

  • کاهش فشار خون و بهبود بیماری‌های مرتبط
  • کمک به ترک اعتیاد
  • کمک به خویشتن‌دوستی
  • کمک به کاهش نشخوار فکری
  • افزایش سطح کیفیت زندگی
  • کمک به دوری از خود تخریب‌گری
  • افزایش مهربانی
  • و…

با توجه به این مزایا، فکر می‌کنم الان متوجه شده باشید چرا می‌گویم انگیزه تیم آرامیا، فرهنگ‌سازی برای مدیتیشن میان مخاطبان ایرانی است و اینقدر این هدف برای ما ارزش دارد… .

 

تیم آرامیا!

تیم تشکیل دهنده اپلیکیشن آرامیا

در حال حاضر تیم آرامیا به‌شکل دورکاری و از شهرها و البته کشورهای مختلف در کنار هم فعالیت و سعی می‌کنند سرعت رشد آرامیا در رسیدن به اهداف مالی و دیگر اهداف را افزایش بدهند. به طور خلاصه تیم فعلی آرامیا به این شرح هستند:

  1. پیام بهرام پور؛ هم‌بنیانگذار و مدیر آرامیا
  2. فاطمه محمدی؛ هم‌بنیانگذار و مدیر تولید آرامیا
  3. محمد علی محمدی؛ مدیر بازاریابی
  4. آرمین محمدی؛ برنامه نویس اپلیکیشن
  5. سعید جلالی؛ برنامه نویس back end
  6. نادیا انتخابی؛ روانشناس و پژوهشگر آرامیا
  7. فاطمه خاکباز؛ گرافیست
  8. فاطمه فخری؛ ادمین اینستاگرام
  9. مهدی ابراهیمی؛ مدیر سئو و تولید محتوا
  10. علی عسگری: گوینده
  11. محمد امرایی: گوینده
  12. رامونا شاه: گوینده
  13. بهروز کاشی ساز: صدابردار و مدیر دوبلاژ
  14. رامین ستوده: میکس و مسترینگ
  15. مریم انصاری: هماهنگ کننده
  16. مهسا عزیزی: هماهنگ کننده

 

دانلود آرامیا و اشتراک 7 روزه رایگان

تا امروز که این مقاله را می‌نویسم، اپلیکیشن آرامیا بیشتر از 70 هزار بار دانلود شده و البته افتخارمان این است که از این تعداد مخاطب، امتیاز 4.9 از 5 را دریافت کرده‌ایم! اگر شما هم دوست دارید به کمک اپلیکیشن آرامیا به دنیای جذاب و متفاوت ذهن آگاهی پا گذاشته و مدیتیشن را بخشی از برنامه روزانه‌تان کنید، می‌توانید همین حالا با ورود به صفحه دانلود آن، اپلیکیشن را دانلود کنید.

 

 

مهدی ابراهیمی

مهدی ابراهیمی

مدیر سئوی هلدینگ بیشتر از یک
امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام و عرض ادب
    به نظرم نماز بهترین روش برای رسیدن به ذهن آگاهیه اگر با توجه و آداب خونده بشه چون درنهایت مارو به خدا میرسونه

اسکرول به بالا