۵ نکته منحصربه‌فرد تفاوت تنبلی با اهمال کاری

سرفصل های مهم این مقاله

تفاوت تنبلی با اهمال کاری؛ و ۵ نکته منحصربه‌فرد در مورد این دو ویژگی!

بسیاری از ما در به تعویق انداختن انجام یک کار تا آخرین مهلت استادیم! درحالی‌که برخی دیگر نیز به دلیل نداشتن انگیزه و اراده برای انجام کارهایشان، آن را به تعویق می‌اندازند. اهمال کاری و تنبلی دو چیز هستند که اغلب با یکدیگر در هم تنیده‌اند، اما مفاهیم کاملاً متفاوتی دارند. اهمال کاری، به تعویق انداختن عمدی کار است، اما تنبل‌ها معمولاً تعللشان عمدی نیست و احساس خوبی به تنبلی خود ندارند. در اهمال کاری، به تعویق انداختن کاری چیزی است که در کنترل شماست درحالی‌که تنبلی اغلب این‌طور نیست. در این مقاله، همه‌چیز را در مورد تفاوت تنبلی با اهمال کاری موردبحث قرار خواهیم داد و ۵ نکته در این زمینه به شما آموزش می‌دهیم.

تعریف اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری نه به معنای انجام ندادن کار، بلکه به معنای «به تأخیر و به تعویق انداختن» کار است. وب‌سایت very well mind اهمال‌کاری را «به تأخیر انداختن یا به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه یا گذشتن از مهلت آن‌ها» تعریف می‌کند.

اما در حین تأخیر، ممکن است کارهای دیگری مانند خواندن کتاب، ورزش کردن، انجام وظایف یا هر چیز دیگری که هنوز سازنده تلقی می‌شود را انجام می‌دهید. به بیان ساده، تفاوت بین تنبلی و به تعویق انداختن در کاری است که در بازه زمانی بین انتظار و رسیدن به کار انجام می‌دهید.

تعریف تنبلی چیست؟

فردی تنبل است که انگیزه او برای کاری نکردن به انگیزه او برای انجام کار غلبه کند.” به‌عبارت‌دیگر، اگر میل شما به بیکاری عمدی به جای انجام کار مورد انتظار، غلبه کرد یعنی شما تنبل هستید. در اینجا یک مثال ساده وجود دارد. شما باید ظرف‌هایی را بشویید، اما عمداً تصمیم می‌گیرید این کار را انجام ندهید.

شما نه‌تنها شستن ظروف را به دیگران واگذار می‌کنید، بلکه می‌نشینید و هیچ کاری انجام نمی‌دهید درحالی‌که به‌خوبی می‌دانید می‌توانید کار را در چند دقیقه تمام کنید. کلمه کلیدی در اینجا «بیکاری» است، یا «درگیر شدن در سایر فعالیت‌های کمتر سخت یا کمتر خسته‌کننده»!

تنبلی مفهومی بسیار گسترده است که شناخت آن و بررسی ویژگی تنبلی می‌تواند تاثیر شگفت انگیز در چگونگی رفع آن داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای شناخت بیشتر تنبلی، مقاله تنبلی چیست را مطالعه کنید.

تفاوت تنبلی با اهمال کاری چیست؟

شما می‌توانید به‌سادگی با انجام زودتر وظایف خود و تغییر طرز فکر خود، اهمال کاری را کنترل کنید، اما تنبلی چیزی نیست که شما انتخاب کنید. تنبلی می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که شما به دلیل کار زیاد به استراحت نیاز دارید، درحالی‌که به تعویق انداختن کار می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند ترس از شکست یا کمال‌گرایی باشد.

اکنون که این دو اصطلاح را تعریف کردیم، دانستن چهار نکته اصلی برای متمایز کردن هر دوی آن‌ها مهم است.

  • اهمال کاری یک فرآیند فعال است و تنبلی بی‌تفاوتی یا بی‌تحرکی است.
  • اهمال کاری، آسودگی لحظه‌ای دستیابی به چیزهای دیگر قبل از انجام وظیفه است و تنبلی، عدم تمایل به عمل است.
  • اهمال کاری مجموعه‌ای از کارهای سازنده است که انجام می‌شود و تنبلی یعنی کاری نکردن با وقت اضافی.
  • اهمال کاران اغلب کار را در نهایت انجام می‌دهند و افراد تنبل معمولاً اصلاً به آن کار اهمیت نمی‌دهند.

نکته دیگر این است که هر دو چرخه معیوب هستند که اغلب به سختی می‌توان از آن‌ها خارج شد. اهمال کاری هیجان دستیابی به وظایف و در نهایت انجام کار مورد نظر را دارد و تنبلی به‌سادگی، اهمیت دادن به انجام یا عدم انجام کار را رها کرده است.

وقتی افراد اهمال کاری می‌کنند، کارهای دیگری برای سپری کردن زمان انجام می‌دهند. برای افراد تنبل، اغلب اوقات کاری برای انجام دادن باقی نمی‌ماند، اما هنوز اراده‌ای برای انجام کار ندارند. بنابراین حتی اگر به تعویق انداختن کار هزینه بیشتری نسبت به تنبلی داشته باشد، احتمال دارد که اهمال‌کننده کار را به پایان برساند تا فرد تنبل. یک فرد اهمال‌کننده انگیزه لازم برای انجام یک کار را دارد و یک فرد تنبل گاهی حتی به خود زحمت انگیزه داشتن هم نمی‌دهد.

چرا تنبلی و اهمال کاری را با هم اشتباه می‌گیریم؟

 

چرا تنبلی و اهمال کاری را با هم اشتباه می‌گیریم؟

تنبلی و اهمال کاری مفاهیم مشابهی دارند، اما انگیزه‌ها و تعاریف متفاوتی دارند. وقتی افراد تنبل هستند، به‌سادگی انگیزه انجام کار را ندارند و در نهایت هیچ کاری انجام نمی‌دهند. تنبلی حالتی از ذهن است که برای شما اتفاق می‌افتد و اغلب کنترلی روی آن ندارید.

به بیان ساده، تنبلی ناشی از فقدان انگیزه برای انجام کاری است. حتی بیدار شدن در صبح زمانی که تنبل باشید، به اندازه کافی دشوار است. این را می‌توان به راحتی با اهمال کاری اشتباه گرفت که به تعویق انداختن انجام یک کار خاص به‌صورت تعمدی است.

به راحتی می‌توان فرض کرد که به تعویق انداختن کار از تنبلی ناشی می‌شود، درحالی‌که در واقع، این به‌هیچ‌وجه درست نیست. به تعویق انداختن کارها ناشی از انجام ناتوانی شما در انجام به‌موقع وظایف به دلایلی مانند کمال‌گرایی یا ترس از شکست است.

شما احساس می‌کنید که باید جزئیات پیچیده را کامل کنید، بنابراین شروع کار را به تأخیر می‌اندازید. این تنبلی نیست، زیرا اگر تنبل باشید، در وهله اول برای انجام هر کاری مشکل خواهید داشت.

نشانه‌های مشترک تنبلی و اهمال کاری؛ شباهت‌ها!

 

نشانه‌های مشترک تنبلی و اهمال کاری؛ شباهت‌ها!

حالا که کمی در مورد تفاوت تنبلی با اهمال کاری گفتیم، در اینجا به ۵ نکته منحصربه‌فرد در مورد شباهت‌های بین اهمال کاری و تنبلی اشاره می‌کنیم:

۱- به راحتی تسلیم می‌شوید!

چه به دلیل تنبلی و چه به علت اهمال کاری، زود تسلیم شدن، نشانه‌ای از تنبلی و اهمال کاری است. اگر تنبل هستید، هیچ انگیزه‌ای برای انجام کاری برای آن روز ندارید، بنابراین به‌طور کامل از تلاش برای کار و فعالیت بر اساس شرایط خود صرف‌نظر می‌کنید.

ازآنجایی‌که انگیزه شما کم است، به خود زحمت نمی‌دهید تا از جای خود بلند شوید و سعی کنید وظایف خود را انجام دهید. از سوی دیگر، اگر اهمال کار هستید، به خود زحمت نمی‌دهید تا کار را فوراً به پایان برسانید، زیرا نمی‌توانید جزئیات را به درستی دریافت کنید یا می‌ترسید چندین اشتباه مرتکب شوید.

شما از تلاش خود در یک پروژه یا کار صرف‌نظر می‌کنید، بنابراین کاملاً تسلیم می‌شوید.

2. بیش‌ازاندازه استراحت می‌کنید

استراحت لزوماً چیز بدی نیست، بااین‌حال، افراد تنبل و اهمال کار تمایل دارند استراحت‌های زیادی انجام دهند. شاید هم از آن به عنوان یک راه فرار برای جلوگیری از اتمام یک ضرب‌الاجل خاص استفاده می‌کنند یا از آن استفاده می‌کنند تا احساس خوبی نسبت به این واقعیت داشته باشند که انگیزه ندارند.

اگر تنبل هستید، بیش‌ازحد استراحت می‌کنید، یا بدتر از آن، تنها کاری که در طول روز انجام داده‌اید این است که بدون تلاش برای کار مفید، استراحت کنید. اگر اهمال کار هستید، به جای اینکه کاری را به پایان برسانید تا نگرانی نداشته باشید، وقت خود را صرف استراحت‌های غیرضروری می‌کنید تا از رویارویی با مسئولیت‌های خود اجتناب کنید.

3. کارها را بیش‌ازحد به دیگران واگذار می‌کنید

این که هر از چند گاهی درخواست کمک کنید، مشکلی ندارد، اما اینکه دائماً مسئولیت‌ها را به دوش دیگران بیندازید، نشانگر این است که شما به دلیل تنبلی و اهمال کاری گناهکار هستید.

اگر تنبل هستید، انرژی یا اراده انجام کاری را ندارید، بنابراین در نهایت کار یا ضرب‌الاجل را به شخص دیگری محول می‌کنید. اگر اهمال کار هستید، برای تمام کردن کارها در آخرین لحظه عجله دارید تا زمانی که متوجه شوید نمی‌توانید آن را انجام دهید، بنابراین به کسی دیگر واگذارش می‌کنید و دست از مسئولیت برمی‌دارید.

4. نگرانی و اضطراب دارید!

چه تنبل باشید و چه اهمال کار، نگرانی و اضطراب موضوع مشترک در هر دو سناریو هستند. اگر تنبل هستید، نمی‌توانید نگران نباشید که بی‌انگیزگی شما چه نتیجه‌ای در زندگی شما خواهد داشت، خواه فرصت‌های از دست رفته یا چیز دیگری باشد.

اگر اهمال کار هستید، دچار اضطراب فلج‌کننده‌ای شده‌اید که کار به پایان نخواهد رسید، یا بدتر از آن، اشتباهات زیادی مرتکب شده‌اید و نتیجه خوبی نگرفته‌اید! همان‌طور که قبلاً ذکر شد، اهمال کاری می‌تواند ناشی از ترس از شکست باشد، به همین دلیل است که افرادی که کار را به تعویق می‌اندازند، این احساس دائمی اضطراب را در درون خود دارند.

5. کمال‌گرایی دارید!

کمال‌گرایی بیشتر به افراد اهمال کار تعلق دارد تا افراد تنبل. اهمال کاری اغلب ناشی از نیاز به کامل بودن در تمام یا چند جنبه از زندگی است و این به‌تنهایی می‌تواند شما را به تأخیر در تکمیل یا حتی شروع کارها سوق دهد.

اگر کارها را به تعویق می‌اندازید، احتمال زیادی وجود دارد که بترسید انتظارات خود را برآورده نکنید یا شکست بخورید. بااین‌حال، باید بدانید که کمال‌گرایی یک شمشیر دولبه است که می‌تواند زندگی‌تان را مختل کند.

6. فشار احساس می‌کنید!

وقتی تنبل و اهمال کار هستید، به راحتی احساس فشار می‌کنید، مخصوصاً به این دلیل که احساس انجام ندادن کاری یا به تعویق انداختن کارتان تا آخرین لحظه، فشار و توقع زیادی به خودتان وارد می‌کند.

زمانی که حوصله انجام کاری را ندارید، برای انجام کاری تحت فشار هستید و زمانی که ضرب‌الاجل‌ها را رعایت نمی‌کنید، برای به پایان رساندن آن‌ها تحت فشار هستید.

سخن پایانی

در پایان، امیدواریم این مقاله بتواند بینشی در مورد همه‌چیزهایی که در مورد تفاوت تنبلی با اهمال کاری می‌دانید به شما بدهد. درحالی‌که کنار آمدن با این چیزها همیشه آسان نیست، اما اگر با تنبلی و اهمال کاری سر و کار دارید، بدانید که این پایان دنیا نیست. برای تنبلی، بدانید که انگیزه همیشه یک انتخاب است و می‌توانید کاری برای مقابله با تنبلی انجام دهید. برای اهمال کاری، همیشه می‌توانید با ترس خود از شکست کنار بیایید یا به‌سادگی وظایف خود را زودتر انجام دهید تا بعداً درگیر نشوید.

 

چطور تنبلی و اهمال کاری را درمان کنیم؟

اگر می‌خواهید با تکنیک‌ها و تمرین‌های فوق‌العاده موثر و کاربردی برای همیشه از شر تنبلی و اهمال کاری خلاص شوید، سری به این محصول بزنید. روی تصویر زیر کلیک کنید:

تفاوت تنبلی با اهمال کاری - دوره ویژه رفع تنبلی و اهمال کاری

آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه دربارهٔ «۵ نکته منحصربه‌فرد تفاوت تنبلی با اهمال کاری»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    تبریک به شما که دغدغه یادگیری دارید؛ خوشحالیم بابت همراهیتون.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

اسکرول به بالا