جشنواره پاییزی محصولات (بعد از این زمان تمامی محصولات با قیمت اصلی به فروش میرسد)

کدتخفیف ۵۰ درصدی: fff

هوش موسیقیایی چیست؟ 8 نشانه کسانی که این هوش را دارند!

سرفصل های مهم این مقاله

هوش موسیقیایی چیست؟ 8 نشانه کسانی که این هوش را دارند!

حتماً شما هم شنیده‌اید که می‌گویند فلان خواننده یا فلان آهنگساز، هوش موسیقیایی خوبی داشته است!

اما هوش موسیقیایی یا به طور صحیح‌تر، هوش موسیقایی چیست؟ در این مقاله می‌خواهیم این نوع هوش را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم افرادی که از هوش موسیقیایی خوبی برخوردارند، چه نشانه‌هایی دارند؟

این نشانه‌ها را ببینید و تخمین بزنید که هوش موسیقیایی شما خوب است یا خیر.

هوش موسیقیایی چیست و چطور تعریف می‌شود؟

هوش موسیقایی ظرفیت تفکر در مورد موسیقی و ریتم است. در نظر گرفته می‌شود که افرادی که این نوع هوش را دارند، علاقه زیادی به موسیقی دارند، می‌توانند به راحتی آهنگ‌ها و ملودی‌ها را به خاطر بسپارند، درک درستی از آهنگ و موزیک داشته باشند، می‌توانند تفاوت‌های بین سطوح موسیقی را شناسایی کنند و به‌طورکلی از غوطه‌ور شدن در موسیقی لذت می‌برند.

توانایی نواختن ساز به طور طبیعی برای این نوع افراد به تمرین کمتری نسبت به افرادی که هوش موسیقیایی پایینی دارند، نیاز دارد.

هوش موسیقیایی، بخشی از نظریه گاردنر است…!

هوش موسیقیایی بخشی از نظریه هوش چندگانه (MI) است که توسط هاوارد گاردنر روانشناس هاروارد ارائه شده است.

برای خواندن مقاله کامل هوش‌های چندگانه، روی لینک زیر کلیک کنید:

بر اساس نظریه هوش‌های چندگانه یا MI، افراد با انواع مختلفی از هوش متولد می‌شوند. دیدگاه گاردنر در مورد هوش چندگانه برخلاف دیدگاه سنتی هوش است که به عنوان توانایی مهارت در ریاضیات، علوم، منطق عمومی و سایر اشکال دانش تعریف می‌شود. بر اساس این دیدگاه‌های سنتی، تست استاندارد هوش یا IQ برای سنجش میزان باهوشی یک فرد است، به کار می‌رود که اکنون مشخص شده این نوع سنجش فقط برای شناخت میزان بهره هوشی مناسب است نه هوش!

بر اساس نظریه گاردنر، یک فرد می‌تواند یک نوع هوش مانند هوش موسیقی داشته باشد، اما شکل دیگری مانند هوش درون فردی نداشته باشد و همچنان باهوش در نظر گرفته شود. افرادی که توانایی بسیار بالایی در هوش موسیقیایی دارند، معمولاً از کودکی، این ویژگی را نشان می‌دهند و به عنوان اعجوبه‌های با استعداد شگفت‌انگیز تفکر در الگوها، صداها و ریتم‌ها شناخته می‌شوند.

تعدادی از کسانی که هوش موسیقیایی بالایی داشته‌اند!

 

تعدادی از کسانی که هوش موسیقیایی بالایی داشته‌اند!

تعدادی از بزرگ‌ترین موسیقی‌دانان ایرانی و خارجی، هوش موسیقیایی بالایی داشته‌اند.

در بین موسیقی‌دانان خارجی، می‌توان به بتهوون، موتزارت، فردریک شوپن، فرانتس شوبرت، یوهان سباستین باخ و انیو موریکونه اشاره کرد.

در بین موسیقی‌دانان سرشناس ایرانی نیز می‌توانیم اساتیدی مثل قمرالملوک وزیری (آوازخوان)، حسین علیزاده (نوازنده تا و سه‌تار)، جلیل شهناز (نوازنده تار)، همایون خرم (نوازنده ویولن) و جلال ذوالفنون (نوازنده برجسته سه‌تار) را نام ببریم.

آهنگسازان، رهبران ارکستر، منتقدان موسیقی، سازندگان ساز و نوازندگان دارای هوش موسیقیایی بالایی هستند. افراد با این نوع هوش به نوع صداها، لحن و ملودی حساس هستند و به راحتی می‌توانند صداهای سازهای مختلف را تشخیص دهند.

افراد با هوش موزیکال بالا می‌توانند آلات مختلفی را بنوازند و ممکن است مدام آواز بخوانند و حتی خودشان موسیقی بسازند.

آیا اگر هوش موسیقیایی بالایی نداشته باشیم، نمی‌توانیم موسیقی‌دان شویم؟

این‌گونه نیست!

هوش چیزی ثابت نیست که نتوان تغییرش داد. شاید اگر هوش موسیقیایی کمی داشته باشیم، صرفاً به تمرین بیشتری نسبت به کسی که هوش موسیقایی بالایی دارد، نیاز داشته باشیم؛ نه اینکه نتوانیم موسیقی‌دان شویم.

ضمناً اینکه در هوش موسیقیایی از کسی پایین‌تر باشیم، احتمالاً در یک هوش دیگر از او بالاتریم؛ بنابراین نباید فکر کنیم که اگر کسی در چیزی از ما بهتر است، لزوماً از ما باهوش‌تر است.

افرادی که در توانایی موسیقی، ماهر به دنیا نیامده‌اند، هنوز هم می‌توانند مهارت‌های خود را از طریق تمرین بیاموزند. شما می‌توانید هوش موسیقی خود را با یادگیری در مورد تئوری موسیقی، یادگیری نواختن یک ساز جدید، ساختن آهنگ‌های خود، قرار گرفتن در معرض موسیقی‌های تازه و گوش دادن فعال به موسیقی کلاسیک همواره تقویت کنید.

نشانه‌های افرادی که هوش موسیقیایی بالایی دارند!

با برخی از نشانه‌های افراد دارای هوش موسیقایی بالا بیشتر آشنا شوید:

خوب سوت می‌زنند!!

 

ممکن است برایتان عجیب و جالب باشد، اما می‌توانیم سوت زدن را نمونه‌ای از هوش موسیقیایی بدانیم

ممکن است برایتان عجیب و جالب باشد، اما می‌توانیم سوت زدن را نمونه‌ای از هوش موسیقیایی بدانیم. سوت زدن باوجوداینکه بسیار ساده است، اما نوعی موسیقی است و دارای ویژگی‌های بسیاری است که با تعریف گاردنراز هوش موسیقیایی مطابقت دارد.

سوت زدن شامل توانایی تولید ریتم، زیروبم و لحن دلخواه است. سوت زدن می‌تواند یک واکنش عاطفی در شنوندگان ایجاد کند و توانایی بازتولید یک آهنگ با سوت نیز، مستلزم درجه خاصی از استعداد موسیقی است.

پس کسانی که هوش موسیقایی بالایی دارند، خوب سوت می‌زنند.

ژانرهای موسیقی را به راحتی تشخیص می‌دهند

یک ژانر موسیقی به انواع مختلف موسیقی بر اساس ویژگی‌های مشترک مختلف اشاره دارد.

ویژگی‌ها می‌تواند شامل ریتم و سرعت موسیقی، انواع سازهای مورد استفاده و سبک کلی آن باشد. رایج‌ترین ژانرها در فرهنگ مدرن غربی عبارت‌اند از: راک، آر اند بی، جاز، بلوز، هیپ‌هاپ و کانتری.

برخی از افراد در گوش دادن به یک آهنگ بسیار خوب هستند و بلافاصله می‌توانند تشخیص دهند که آن آهنگ به چه سبک موسیقی تعلق دارد. آن‌ها حتی می‌توانند تغییرات ظریف را در یک ژانر خاص شناسایی کرده و توضیح دهند. به‌عنوان‌مثال، در ژانر راک‌اند رول چندین نوع فرعی وجود دارد، مانند پاپ راک، راک کلاسیک، هوی‌متال، پانک راک و گرانج.

افراد دارای هوش موسیقیایی خوب، توانایی تشخیص چنین تفاوت‌هایی را با چند بار گوش دادن، به خوبی دارند.

می‌توانند خودشان آهنگ‌های جدیدی خلق کنند

توانایی نوشتن یک آهنگ عالی و البته جدید، واقعاً یک موهبت است. اگرچه ممکن است یک آهنگ وقتی به آن گوش می‌دهیم ساده به نظر برسد، اما در واقع یک فرآیند خلاقانه طولانی در آن وجود داشته است.

گاهی اوقات وقتی نوازندگان در مورد چگونگی به وجود آمدن یک آهنگ خاص صحبت می‌کنند، نشان می‌دهند که ایده آهنگ در یک لحظه غیرمنتظره به ذهنشان خطور کرده است؛ اما بعد از آن، کار واقعی شروع می‌شود.

شاید چند هفته طول بکشد تا نسخه نهایی یک آهنگ جدید، منتشر شود؛ یک آهنگ جدید یعنی شامل نسخه اولیه و بسیار ساده از آهنگ، سپس ضبط آن، سپس گوش دادن به آن و ایجاد تغییرات و تنظیمات جزئی؛ همه در مسیر خلق یک شاهکار!

بسیاری از آهنگ‌ها در طول تاریخ به شاهکارهای بی‌نظیر و بزرگی تبدیل شده‌اند که روح را نوازش می‌کنند.

با پاهایشان با ریتم موسیقی همراهی می‌کنند

افرادی که هوش موسیقیایی دارند، به طور طبیعی پای خود را با ریتم آهنگ هماهنگ می‌کنند.

آن‌ها حتی ممکن است این کار را آگاهانه انجام ندهند و فقط به طور خودکار اتفاق بیفتد. مغز آن‌ها عادت دارد که به موسیقی پاسخ دهد و بنابراین وقتی آهنگی را می‌شنوند، شروع به ضربه زدن با پا یا دست خود می‌کنند.

فردی با هوش موسیقایی نه چندان زیاد، این عمل به ظاهر ساده را بسیار دشوار می‌بیند. آن‌ها ممکن است مجبور شوند آهنگ را با دقت گوش کنند و واقعاً تمرکز کنند. حتی در این صورت، ریتم آن‌ها احتمالاً گهگاهی از بین می‌رود، ذهنشان سرگردان می‌شود و آگاهانه به چیزهای دیگر فکر می‌کنند.

ریتم آهنگ‌ها را در ذهنشان به یاد می‌آورند

 

برخی از مردم توانایی عجیبی در زمزمه کردن آهنگی دارند که فقط یک بار شنیده‌اند. این افراد ممکن است از نظر موسیقی باهوش در نظر گرفته شوند.

برخی از مردم توانایی عجیبی در زمزمه کردن آهنگی دارند که فقط یک بار شنیده‌اند. این افراد ممکن است از نظر موسیقی باهوش در نظر گرفته شوند.

بااین‌حال، افراد دیگر ممکن است به یاد داشته باشند که آهنگی در حال پخش است، اما وقتی سعی می‌کنند آن را برای خود زمزمه کنند، اصلاً شبیه آهنگ اصلی نیست.

این توانایی برای به خاطر آوردن آهنگ‌ها، زمزمه کردن آن‌ها و به خاطر آوردن ریتم و نوع موسیقی، نشانه این است که شما هوش موسیقی ذاتی دارید.

انگیزه یادگیری موسیقی دارند و عاشق موسیقی هستند

به عنوان آخرین گزینه می‌توان گفت که افراد دارای هوش موسیقیایی بالا، عاشق موسیقی هستند و از کودکی به آن عشق می‌ورزند.

اگر این افراد وارد عرصه موسیقی شوند، به احتمال زیاد می‌توانند به افرادی موفق تبدیل شوند.

سخن پایانی مقاله هوش موسیقیایی

در مقاله‌ای که خواندید، در مورد هوش موسیقیایی، اطلاعاتی دست اول و جذاب برایتان آماده کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. می‌توانید با تطبیق نشانه‌های 8 گانه‌ای که در این مقاله خواندید، ببینید آیا شما هم دارای هوش موسیقیایی خوبی هستید یا خیر.

خوشحال می‌شویم اگر نظراتتان را در پایین همین مقاله برایمان کامنت کنید.

چطور هوش کلامی خود را با تمرینات جذاب، افزایش دهیم؟

بدون اغراق و تعریف و بزرگنمایی، می‌گوییم دوره هوش کلامی مجموعه بیشتر از یک نفر، در مقایسه با دیگر دوره‌های مشابه، بر پایه حقایق علمی و همراه با تمرینات بسیار مؤثر طراحی‌شده است. روی تصویر زیر کلیک کنید و در مورد آن بیشتر بخوانید:

بسته جامع هوش کلامی | هوش موسیقیایی چیست؟

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۴ دیدگاه دربارهٔ «هوش موسیقیایی چیست؟ 8 نشانه کسانی که این هوش را دارند!»

  1. سلام خیلی متشکرم ازین اطلاعاتی که دادین بنده هر ۸ ویژگی را دارم تا قبل از اینکه بخونم نمیدونستم که این ۸ ویژگی رادارم واقعا ممنونم تازه خیلی به نواختن موسیقی با ارگ رو دارم ولی خب خانوادم نمیزارن بازم ممنون از اطلاعات خوب شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا