چطور یک سخنران کاریزماتیک شویم؟
چطور یک سخنران کاریزماتیک شویم؟ تبدیل شدن به یک سخنران کاریزماتیک آرزوی هر فردی است و از همین رو مدتی است که در وبسایت بیشتر از یکنفر در مورد کاریزما و شخصیت کاریزماتیک مطالبی را مینویسیم و در مجموعه مقالات مربوط به کاریزما، موضوعات مختلفی از جمله ویژگیهای افراد کاریزماتیک و … ذکر شده است (اگر هنوز با مفهوم کاریزما آشنایی ندارید، مقاله کاریزما چیست و چطور میتوان شخصیتی کاریزماتیک داشت؟ را حتماً مطالعه کنید)
در این نوشته قصد دارم در مورد این موضوع صحبت کنم که چطور میتوانیم یک سخنران کاریزماتیک شویم؟
اهمیت یک سخنران کاریزماتیک
شاید تصوّر کنید که موضوع سخنرانی خیلی مهم است، اما حقیقت چیز دیگری است!
این که موضوع چقدر جالب یا برانگیزنده باشد همه موضوع نیست!
زیرا یک سخنران کاریزماتیک میتواند در هر شرایط نظر مخاطبان را به خود جلب کند.
روانشناسی به نام هاوارد فریدمن (Howard Friedman) در زمینه کاریزما مطالعاتی داشته تحقیقاتش نتایج عجیبی را در مورد این موضوع نشان میدهد.
در ابتدا فریدمن یک پرسشنامه درست کرد که به واسطه آن بتواند تشخیص دهد که افراد چه میزان شخصیت کاریزماتیکی دارند و افراد را به کاریزمای سطح بالا و پایین طبقه بندی می کرد.
دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید
این بررسی شامل سوال هایی مانند سوالات زیر بود:
- در مهمانی ها مرکز توجه هستم
- در کاری که انجام می دهم پر انرژی هستم
پاسخ دهنده ها گزینه هایی از بین «به هیچ وجه» تا «دقیقاً همین طور» داشتند میانگین امتیازات 71 هست (بالاترین امتیاز 117 است) این تحقیق شخصیت های جذاب را از شخصیت های غیر جذاب جدا می کند.
فریدمن این تحقیق را Affective Communications Test یا همان تست ارتباط مؤثر که به اختصار ACT نوشته میشود، نامید، به منظور اینکه مشخص کند مردم چقدر خوب میتوانند احساساتشان را به بقیه منتقل کنند…
فریدمن چند نفر از افرادی را که امتیاز خیلی بالا و خیلی پایین را در تست گرفته بودند را انتخاب کرد سپس به آنها یک پرسشنامه داد که از آنها پرسیده شده بود در آن لحظه چه احساسی دارند؟
افراد هر دو گروه در یک اتاق قرار داشتند آنها از دو دقیقه قبل در آن اتاق بودند و فرصتی نداشتند که با هم صحبت کنند،
بعد از این که زمانشان به پایان رسید از آنها خواسته شد پرسشنامه دیگری برای اندازه گیری حال و هوایشان پر کنند.
بدون گفتن کلمه ای، افراد با کاریزمای زیاد،حال و هوایشان روی افراد با کاریزمای پایین تاثیر میگذاشت!
اگر آنها خوشحال بودند افراد با کاریزمای کم گزارش می دادند که شادتر هستند.
افراد کاریزماتیک بیشتر لبخند میزدند و انرژی بیشتری در ابراز زبان بدنشان داشتند.
آنها شادی و احساسشان را نشان می دادند.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد که:
اشتیاق و علاقه بر روی دیگران اثر میگذارد و افرادی که به طور احساسی ارتباط برقرار نمی کنند (تماس چشمی کم،ثابت نشستن،بدون حرکات دست) نمی توانند بر افراد با کاریزمای بالا تاثیر بگذارد.
اگر شما در طبقه بندی افراد با کاریزمای بالا نیستید می توانید یاد بگیرید که چطور کاریزماتیک شوید و یک سخنران سرگرم کننده و جالب باشید.
رفتارهای یک سخنران کاریزماتیک قابل یادگیری است!
بر اساس تحقیقات یک استاد دانشگاه در زمینه جامعه شناسی و روانشناسی سازمانی به نام Mark Van Vugt در دانشگاه آمستردادم (VU) این موضوع اثبات شده است که مهارت های کاریزماتیک می تواند آموخته شود در این مقاله یک لیست شامل 10 روش برای ارتقا سطح کاریزمای شخصی با استفاده از روشی که او Charismatic Leadership Tactics یا همان فنون رهبری کاریزماتیک که به اختصار CLT می نامد پیشنهاد داده است،
من خیلی هیجان زده شدم وقتی که بیشتر این تاکتیکها و فنون را در طول سالها در دورههای آموزشی، کتاب و مقالات خودم آموزش داده بودم و در در کلاسها و سمینارهای مختلفم از جمله دوره جامع سخنرانی و فن بیان تکنیک هایی مثل استفاده از تشبیه،داستان،حکایت،یکسان کردن الفاظ،تمرکز بر روی زبان بدن،حالت چهره و تن صدا را مطرح کردهام.
در آن مقاله از Mark Van Vugt که به زودی آن را به صورت کامل ترجمه خواهم کرد و در سایت قرار خواهم داد، ده تاکتیک و فن بیان شده که با کمک آن بتوانید مهارتهای کاریزمای خود را افزایش دهید و مانند پروفسور Mark Van Vugt من هم شدیدا قبول دارم که کاریزما قابل آموختن است.
همچنین این نویسنده کتابی به عنوان Naturally Selected: Why Some People Lead, Why Others Follow, and Why It Matters دارد که در مورد این که چرا برخی از افراد موفق میشوند که یک رهبر و هدایت کننده باشند و برخی دیگر پیرو میشوند؟
سخنرانان کاریزماتیک چه ویژگیهایی دارند؟
سخنرانان کاریزماتیک، رفتارهایی را از خود بروز میدهند که اگر به آنها توجه کنیم و در صحبتهای خود از آنها ایده بگیریم،
بدون شک میتوانیم این حس قدرتمند را در مخاطبان ایجاد کنیم که یک سخنران قدرتمند در حال صحبت با آنها است.
در ادامه برخی از ویژگیهای مهم یک سخنران کاریزماتیک را بیان میکنم:
همدلی
همدلی بدون شک یکی از اصلیترین مهارتهای یک سخنران کاریزماتیک است که به ما کمک میکند تا بتوانیم به خوبی آنچه در دل مخاطب میگذرد را بفهمیم، درک کنیم و طبق آن رفتار کنیم.
پیشنهاد میکنم حتماً مقاله همدلی چیست را مطالعه کنید.
در این مقاله در مورد اثرات مهم همدلی صحبت کردیم و البته حتماً در ادامه در مورد مهارتهای همدلی در سخنرانی نیز مطالبی را ارائهه خواهیم کرد.
مثبت نگری
از دیگر مهارتهای ضروری برای یک سخنران کاریزماتیک ، این است که بتواند مثبت نگری داشته باشد و البته این حس را به دیگران نیز منتقل کند.
پیشنهاد میکنم حتماً مقاله نگرش افراد کاریزماتیک چگونه است؟ مثبت نگری را مطالعه کنید و فیلم مربوط به آن را نیز حتماً مشاهده کنید.
امیدوارم با این دید، جایگاه کاریزماتیک خود را ارتقا دهید.
هیجان
سومین ویژگی که قصد دارم در مورد آن با شما صحبت کنم، این است که همه سخنرانان در خود هیجانی دارند و این هیجان را نیز به دیگران منتقل میکنند. بدون شک گوش دادن به فایل صوتی کاریزمای سخنرانان از کجا میآید؟ میتواند حائز اهمیت باشد. زیرا هیجان و انرژی زیاد میتواند تعیین کند که مخاطبان شما در انتها چه حسی نسبت به سخن شما دارند؟
۲ دیدگاه دربارهٔ «چطور یک سخنران کاریزماتیک شویم؟»
با سلام و عرض ادب
متن را بسیار زیبا و قابل فهم دیدم.
موفق باشید
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که اهل آموزش و یادگیری هستید؛ همراهیتون برامون ارزشمنده…
روزگارتون نیک؛ بیشتر ازیک نفر باشید.