راه‌های کنترل خشم در زندگی زناشویی؛ 8 راه مدیریت خشم نسبت به همسر!

سرفصل های مهم این مقاله

LOVELY

دوره رایگان چطور جذاب و دوست‌داشتنی باشیم؟!

جذابیت بر اساس اصول روانشناسی!

راه‌های کنترل خشم در زندگی زناشویی؛ 8 راه مدیریت خشم نسبت به همسر!

رابطه زناشویی یک رابطه پیچیده است و می تواند پتانسیل تعارض های بسیاری را داشته باشد. زندگی زناشویی صرفاً شامل احساسات خوشایند نیست و پر از احساسات مختلف از جمله خشم، ترس، کینه، نفرت و انتقام است. همه این احساسات می‌توانند ما را مستعد پرخاشگری در زندگی زناشویی کنند.

از همین رو ضروری است که به مسئله پرخاشگری و مدیریت خشم در زندگی زناشویی پرداخت. در این مقاله به معرفی راه‌های مدیریت خشم در زندگی زناشویی می‌پردازیم.

مدیریت خشم در زندگی زناشویی چرا مهم است؟

رابطه با همسر از پیچیده‌ترینِ رابطه‌ها است. رابطه زناشویی به پرورش و مراقبت زیادی نیازمند است و هر مرد و هر زنی باید حتماً در رابطه با زندگی زناشویی آگاهی کسب کند. زن و مرد در طی زندگی احساسات متعارض زیادی را تجربه می‌کنند و احتمال تجربه خشم در آن‌ها بسیار بالا است.

روش های مدیریت خشم در زندگی زناشویی!

 

روش های مدیریت خشم در زندگی زناشویی!

در ادامه راه‌های مختلفی را برای مدیریت خشم در زندگی زناشویی معرفی می‌کنیم:

1- با دقت به خشم خود نگاه کنید

هر احساسی برای ما با پیامی همراه است. خشم نیز از این قاعده مستثنا نیست و اگر مورد واکاوی قرار گیرد اطلاعات ارزشمند و کمک‌کننده‌ای را برای زندگی‌مان به ما می‌دهد. توجه به خشم خیلی اوقات می‌تواند ما را با ابعاد پنهانی از خود و رابطه‌مان روبرو کند.

در واقع خشم خیلی از اوقات یک احساس ثانویه است و احساس اصلی ما نیست. ما معمولاً پرخاشگری و عصبانیت را فوراً به خشم ربط می‌دهیم. بااین‌حال پرخاشگری در زندگی زناشویی خیلی از اوقات ریشه در ترس و سایر احساسات ناخوشایند دارد. شناخت از خود و خشممان به ما کمک می‌کند که بهتر خشممان را بفهمیم و بهتر آن را مدیریت کنیم.

2- از گفت‌وگو طفره نروید

رابطه زناشویی بیش از هر چیزی به گفت‌وگو نیاز دارد. این نیاز هیچ‌وقت ناپدید نمی‌شود و ما مدام نیازمند به گفت‌وگو در رابطه با احساسات و تعارضات خود هستیم.

هرکدام از ما انسان‌ها دنیای خاص خود را داریم و طبیعتاً زمانی که کنار یکدیگر قرار می‌گیریم، تفاوت‌ها ما را با چالش‌های مختلفی روبرو می‌کنند. در چنین شرایطی افراد ممکن است به تلاش برای حذف تفاوت‌ها بپردازند که البته برنامه و انتخابی از پیش شکست خورده است.

راه دیگر این است که مدام در رابطه با این تفاوت‌ها و تعارضات به گفت‌وگوی شفاف و مستقیم بپردازیم. البته گفت‌وگو با هدف درک بهتر از یکدیگر و نه با هدف قانع کردن یکدیگر.

به‌صورت کلی سعی کنید که در شرایط مناسب به‌طور دقیق، مفصل و شفاف در رابطه با خشمتان گفت‌وگو کنید.

3- یکدیگر را همدلانه بشنوید

خیلی اوقات در رابطه زناشویی، افراد با یکدیگر صحبت می‌کنند ولی هیچ‌کدام حرف یکدیگر را نمی‌شنوند. به‌گونه‌ای که هر طرف فقط خود را می‌بیند و به حرف‌های طرف مقابل توجهی نمی‌کند.

بااین‌حال ما نباید فراموش کنیم که زندگی زناشویی به شدت نیازمند گوش دادن فعال است. ما باید بتوانیم خشم خود را با شفافیت به اشتراک بگذاریم و از این نیز مطمئن باشیم که همدلانه شنیده می‌شویم. زندگی زناشویی یک رابطه پیچیده است و بدون شنیدن همدلانه ِ یکدیگر نمی‌توان از این رابطه انتظار زیادی داشت.

4- یک رفتار را به کل شخصیت همسرتان تعمیم ندهید

یکی از اشتباهاتی که زوج‌ها در دعواهای خود مرتکب می‌شوند این است که یک رفتار را به کل شخصیت طرف مقابل تعمیم می‌دهند. مثلاً تصور کنید همسرتان یک شب دیر به خانه می‌آید.

شما ممکن است عصبانی شوید و به او بگویید: «تو فرد بی‌مسئولیتی هستی، تو همیشه دیر میای خونه» کلمات «بی‌مسئولیت» و «همیشه» در این مثال هر دو خبر از تعمیم افراطی ما می‌دهند که اگر کنترل نشوند زندگی زناشویی ما را به خطر می‌اندازند.

مدیریت خشم در زندگی زناشویی چرا مهم است؟

 

5- عذرخواهی را به عنوان یک گزینه در نظر داشته باشید

پذیرش اشتباه معمولاً برای ما سخت است. بااین‌حال ما نباید فراموش کنیم که پذیرش اشتباه نشانه ضعف نیست و نشانه بلوغ است.

متأسفانه خیلی از اوقات افراد با اینکه می‌دانند مقصرند و اشتباه کرده‌اند باز هم اشتباه خود را نمی‌پذیرند و ترجیح می‌دهند که با یکدیگر کلنجار بروند. بااین‌حال عذرخواهی خیلی اوقات می‌تواند جلوی مشکلات گسترده‌تر را بگیرد و رابطه ما را بهبود بخشد.

6- صحبت در مورد گذشته را به زمان مناسب‌تری موکول کنید

از دیگر اشتباهاتی که زوجین حین عصبانیت مرتکب می‌شوند این است که منتظر کوچک‌ترین جرقه برای پیش کشیدن مسائل گذشته‌اند.

طبیعتاً زمان عصبانیت، زمان مناسبی برای حل مسائل گذشته نیست و بهتر است که در یک زمان مناسب در رابطه با مسائل حل‌نشده گذشته گفت‌وگو کنیم. نه اینکه بخواهیم حین عصبانیت، بابت گذشته تسویه‌حساب کنیم.

7- از تحقیر و سرزنش همسر خود خودداری کنید

جان گاتمن با بیش از چهل سال سابقه فعالیت در حیطه زوج‌درمانی، تحقیر و سرزنش را به عنوان دو عامل ویرانگر زندگی زناشویی معرفی می‌کند. تحقیر و سرزنش همسر حین عصبانیت رابطه ما را با مشکلات بیشتری روبرو می‌کند و به‌طور جدی باید از آن خودداری کرد.

8- آماده بخشش و گذشت باشید

 بخشش یکی از چیزهایی است که زندگی زناشویی به شدت به آن نیاز دارد. درهرحال رابطه دو فرد با یکدیگر مستعد مشکلات و چالش‌های بسیاری است و طبیعتاً اشتباهات و کم‌کاری‌های مختلفی از سمت دو طرف پیش خواهند آمد.

باید بتوانیم بخشش را به عنوان گزینه‌ای برای بهبود رابطه در گوشه ذهن خود داشته باشیم.

سخن نهایی مقاله کنترل خشم در زندگی زناشویی!

در این مقاله به معرفی راه‌های مختلف برای مدیریت خشم در زندگی زناشویی پرداختیم. زندگی زناشویی مستعد تعارضات بسیاری است و باید بتوانیم با شناخت از خشممان، گفت‌وگو، شنیدن همدلانه، بخشش و دوری از تحقیر و سرزنش از آن مراقبت کنیم

مقالات تکمیلی وخواندنی دیگر در مورد خشم!

پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را نیز در مورد روش‌های مدیریت و کنترل خشم، مطالعه کنید:

چگونه خشم را تحت کنترل خود درآوریم؟

پاسخ ساده است.: با تمرینات عملی و موثر! این تمرینات کجاست؟ در دوره‌ای که منحصراً برای کنترل خشم و عصبانی با روش‌های علمی و موثر، طراحی و تولید کرده‌ایم. روی تصویر زیر کلیک کنید:

کنترل خشم در زندگی زناشویی | دوره ویژه کنترل و مدیریت خشم!

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه دربارهٔ «راه‌های کنترل خشم در زندگی زناشویی؛ 8 راه مدیریت خشم نسبت به همسر!»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که اهل مطالعه مقاله هستید؛ امیدواریم در فرصت های بعدی نیز در خدمتتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

  2. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام دوست عزیز اهل مطالعه؛ خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش دارید.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

اسکرول به بالا