چگونه عادت‌های بد مدیریتی را از بین ببریم؟ + ویدیو

سرفصل های مهم این مقاله

پخش ویدیو

داستان گوجه فرنگی‌های کیسه‌ای!

کمپانی Morning Star بزرگترین تولید کننده رب گوجه فرنگی دنیاست! همان شرکتی که در دهه ۹۰ میلادی، تصمیم گرفت رب را به جای قوطی‌های حلبی رایج، در بسته بندی کیسه‌ای به دست مشتری برساند! 

داستان برند morning star

مدیر جدید یک باور منحصر به فرد داشت:

ما از جاده‌ای میریم که خلوت‌تره!

و با همین دیدگاه، امروز به یکی از غول‌های مواد غذایی آمریکا و دنیا تبدیل شده‌اند. زمانی که خط تولید جدید خود را تاسیس کردند تا رب کیسه‌ای آماده کنند، با یک واگن قرمز به رستوران‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌رفتند تا محصول جدیدشان را به همه معرفی کنند!

اما چه چیزی این کمپانی را از بقیه متمایز کرده؟ اختیار عمل برای همه کارکنان!

تا حدی که همه می‌توانند ایده بدهند و هیچ مدیر جدیدی مجبور نیست دنباله رو مدیر قبلی باشد.

اما همه سازمان‌ها مثل برند Morning Star موفق و پیشرو نیستند. اتفاقا در بسیاری از سازمان‌ها (حتی سازمان‌های موفق) ما شاهد یک اتفاق مشترک هستیم:

مدیران عادت‌های بدی دارند و همان عادت‌ها را به مدیران بعد از خود هم انتقال می‌دهند.

علت انتقال عادت بد به مدیر بعدی

دو دلیل عمده باعث می‌شود رفتارهای اشتباه یک مدیر به نسل بعدی هم منتقل شود:

۱) مدیر بعدی مجبور است شبیه مدیر قبلی رفتار کند چرا که در غیر این صورت اصلا مدیر نمی‌شد!

۲) به علت نبود آزادی عمل و تفویض اختیار، هیچ‌وقت یاد نگرفته روش جدید خودش را اجرا کند و همیشه تابع روش‌های قبلی بوده‌است.

 در حقیقت، یک مدیر با بازنشستگی از مجموعه نمی‌رود! بلکه یک جایگزین مثل خودش در سازمان باقی می‌گذارد! و این روند تا سال‌ها و نسل‌ها می‌تواند ادامه داشته باشد. 

راهکارهای مفید برای از بین بردن عادت‌ های اشتباه مدیریتی

برای از بین بردن عادات اشتباه مدیران قبل از انتقال به مدیران بعدی، راهکارهای زیادی وجود دارد که به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱) شناسایی عادت‌های اشتباه:

شما می‌توانید نقاط ضعف و قوت یک مدیر را از طریق نظرسنجی، بازخورد صادقانه از کارکنان، جلسات گروهی و سایر روش ها شناسایی کنید. در مرحله بعدی، به شاخص‌های کلیدی مثل بهره وری توجه کنید تا الگوهایی که نشان دهنده عادات اشتباه مدیریتی است را کشف کنید. و سپس با تجزیه و تحلیل آن، ریشه مشکلات را تشخیص دهید.

۲) شفاف سازی و گفتگو

صحبت با مدیران جدید طی جلسات صریح و شفاف، یکی از راهکارهایی است که می‌تواند از انتقال عادات اشتباه به نسل بعدی جلوگیری کند. شما لازم است به طور متقاعد کننده برای آن‌ها توضیح دهید که چرا رفتارهای اشتباه گذشته، برای وضعیت سازمان مضر است. ضمن شرح اهمیت تغییر، می‌توانید قدم‌های مهمی برای اصلاح رفتار اشتباه مدیر قبلی و ایجاد فرهنگ مدیریتی جدید بردارید.

۳) آموزش و توانمندسازی

برگزاری جلسات آموزشی برای مدیران فعلی و جدید یکی از راه‌های همیشه جوابگوست. فقدان آموزش می‌تواند ضربه مهلکی به فرهنگ سازمان شما بزند تا نه تنها از از بروز آن‌ها جلوگیری نشود، بلکه به تکرار آن دامن زده شود. وجود مربی یا مربیانی که رفتارهای اثربخش و آگاهی دهنده را در میان مدیران نهادینه کنند در این مرحله ضروری است

۴) نظارت و ارزیابی

رصد مستمر پیشرفت و پسرفت مدیران در عدم انتقال عادت‌های اشتباه بسیار موثر است. ارائه بازخوردهای منطقی و همچنین طرح‌های تشویقی و تنبیهی منصفانه می‌تواند به روند صحیح این مرحله کمک کند. سعی کنید با مدیران جدید به طور مداوم در مورد فرهنگ حاکم بر سازمان و دلایل اهمیت آن بحث و گفتگو کنید.

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of سیما عباسی

سیما عباسی

سیما عباسی، عضو تیم نویسندگان هلدینگ بیشتر از یک
امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۲۳ دیدگاه دربارهٔ «چگونه عادت‌های بد مدیریتی را از بین ببریم؟ + ویدیو»

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم محتوایی مطالعه کردید که براتون کاربردی بوده است؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ امیدواریم مجددا با محتوایی مفید در خدمت شما باشیم.

  1. علیرضا اعتمادی

    سلام و درود
    ممنونم از سخنرانی ارزشمند
    ممنونم از مقاله خوبتون که باعث میشه سطح آگاهی ها به شدت افزایش پیدا کنه

  2. «شناسایی عادت‌های اشتباه» از لقمان حکیم پرسیدند ادب از که آموختی؟ گفت: از بی ادبان! هر چه از ایشان در نظرم ناپسند آمد از فعل آن پرهیز کردم. زمانی که ما اشتباه مدیران را ببینیم باید از فعل آن جلوگیری بعمل بیاریم چونکه اسطوره ها مانند سخن نیوتن که گفته است من بر شانه غولان ایستاده ام و هزاران فرسخ جلوتر را میبینم. عمل میکنند./

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا