چه کسی هست که دوست نداشته باشد فرزندش اعتماد به نفس مفید داشته باشد؟ کدام والدین هستند که به فکر توسعه فردی و رشد فرزندشان نباشند؟ گاهی اوقات اما، داشتن فرزندی که به جای اعتماد به نفس واقعی، اسیر سوگیری اعتماد به نفس کاذب باشد، میتواند آزاردهنده باشد و ضمناً آینده او را تحت تأثیر قرار دهد. کودکی که اعتماد به نفس کاذب دارد، تواناییهایش را بیشازاندازه ارزیابی میکند؛ بهطوریکه ممکن است بدون اینکه متوجه شود با غرور یا اعتماد به نفس کاذب، دیگران را از خود دور کند. رسیدگی به یک کودک با اعتماد به نفس کاذب، تلاش شما به عنوان والدین را میطلبد و اجتناب از غلبه بر اشتیاق و انعطافپذیری آنها کلید برقراری تعادل است. در اینجا چند نکته برای مدیریت اعتماد به نفس کاذب در کودکان و بیشازحد وجود دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
- مطلب مرتبط: اعتماد به نفس کاذب چیست؟
چگونه اعتماد به نفس کاذب در کودکان را مدیریت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر!
راهکارهای زیر، کمک میکند شما به عنوان والدین، بتوانید مدیریت مؤثرتری روی اعتماد به نفس کودکان داشته باشید. چون در صورت اهمالکاری شما در این زمینه، اعتماد به نفس کاذب میتواند به سوگیری دائمی در ذهن و رفتار کودک تبدیل شده و آسیبهایی در آینده متوجه او کند.
پرورش اعتماد به نفس در کودکان سبب این میشود که در بزرگسالی بیشتر احساس ارزشمندی داشته باشند. برای داشتن کودکان با اعتماد به شما مقاله 10 راه ساده افزایش اعتماد به نفس در کودکان را پیشنهاد میکنیم. |
1. به آنها بیاموزید که به دیگران احترام بگذارند
کودکی که اعتماد به نفس کاذب دارد، به طور مداوم خود را بهتر از دیگران ارزیابی میکند و گاهی اوقات تا حدودی خودمحور است. آنها ممکن است تصمیم بگیرند به کمبود توانایی دیگران بخندند و شما باید به آنها نشان دهید که احترام گذاشتن به دیگران از اهمیت زیادی برخوردار است. به آنها یادآوری کنید که همه آدمها، استعدادها، تواناییها و علایق خود را دارند، همه قرار نیست در همهچیز عالی باشند و این هیچ اشکالی ندارد.
2. آنها را تشویق کنید که در مورد تواناییهای خود متواضع باشند
یکی دیگر از راهکارهای مدیریت اعتماد به نفس بیشازحد و کاذب در کودکان، آموزش فروتنی به بچههاست. مطمئناً، فرزند شما ممکن است بهترین بازیکن فوتبال یا سریعترین دونده باشد، اما وقتی به او تبریک میگویند باید کمی متواضع باشد و از مردم به خاطر کلمات محبتآمیزشان تشکر کند. فرزند شما باید تشویق شود که لبخند بزند و به جای اینکه بگوید بهترین است، این واقعیت را در پاسخ بگوید که دستاوردهایش، نتیجه تلاش سخت و تمرین زیاد است.
3. به آنها یادآوری کنید که هرگز دیگران را دستکم نگیرند
وقتی اعتماد به نفس بیشازاندازه بالا میرود، میتواند این پیامد را برای کودک شما داشته باشد که رقابتجویی را کنار بگذارد و خود را در مقابل مخالفان برتر و بالاتر بداند. این نگرشی نیست که بتواند در آینده به او کمک کند. باید تلاش کنید تا فرزندتان یک «ورزشکار خوب»، یک فرد موفق و فردی با اعتماد به نفس بالا، اما فروتن و متواضع باشد.
4. الگو و الهامبخش بودن را یادشان بدهید!
ممکن است فرزند شما بسیار با استعداد و فوقالعاده باشد، اما باید به او آموزش دهید که این استعداد فوقالعادهاش را الگوی کند تا دیگران هم از آن استفاده کنند. به او الهامبخش بودن را آموزش دهید و بگویید اینکه دیگران از او الهام بگیرند، حس لذت بخشی دارد.
به کودک خود یادآوری کنید که استعدادهای آنها باورنکردنی است (زیرا نمیخواهید آنها را تحقیر کنید)، اما این بدان معناست که آنها باید الگوی رفتاری برای بچههای کوچک آینده باشند که به آنها نگاه میکنند. اگر فرزندتان قرار است تبدیل به یک سلبریتی شود، باید منصف، فروتن، الهامبخش، صبور و همدل باشد.
5. به آنها این حقیقت را بگویید که تعریف از خود، تمجید و تحسین نیست!
منظور این است که اگر از خود زیادی تعریف کنیم و منیت و غرور بیشازحد داشته باشیم، به این معنی نیست که مورد تحسین دیگران هم قرار بگیریم.
فرزند شما ممکن است در کارهایش عالی عمل کند، اما باید یاد بگیرد تعریف از خودش، فایدهای ندارد. به آنها بگویید که مانند یک حرفهای تحسینهای دیگران را بپذیرند و مدام با تعریف بیشازحد از خودشان، خودخواه به نظر نرسند.
6. کودک خود را به چالش بکشید
اگر کودک شما بیشازحد اعتماد به نفس دارد، او را با کارهای مختلف به چالش بکشید تا تمرین کند و بهاینترتیب چگونگی تقویت تواناییهای خودش را به او یادآوری کنید. گاهی لازم است در مقابل خواستههای آنان، مخالفت شدید کنید و به آنها اجازه ندهید که در کاری که انجام میدهند از خود راضی شوند؛ وگرنه به زودی علاقه خود را به کلی از دست خواهند داد.
7. به صورت صریح و شفاف با فرزندتان ارتباط برقرار کنید
اگر کودک شما خودخواه و با اعتماد به نفس کاذب است، صریح و شفاف به او بگویید! گاهی لازم است با او صادقانه رفتار کنید . به او بگویید با اینکه عملکرد درخشانی دارند، با استعداد هستند و ویژگیهای مثبت فراوانی دارند، نباید فراموش کنند که برتری نسبت به دیگران ندارند و همه انسانها در ویژگیهای اخلاقی برابرند و باید حرمت همه حفظ شود.
سخن پایانی
نتایج تحقیقات نشان میدهد افراد دارای اعتماد به نفس کاذب، ریسکهای بزرگتری در زندگی متحمل میشوند. اینکه فرزند شما ریسکپذیر باشد، لزوماً چیز بدی نیست. اتفاقاً میتواند با احتمال موفقیتها و دستاوردهای بیشتر در ارتباط مستقیم باشد، منتها اعتماد به نفس بیشازاندازه هم میتواند آسیبزننده باشد. در این مقاله تلاش کردیم با ارائه چند راهکار، به شما کمک کنیم که اعتماد به نفس کاذب در کودکان خود مدیریت و کنترل کنید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت کافی برده باشید و برایتان مؤثر و مفید بوده باشد. خوشحال میشویم در قسمت کامنتها نظرات خود را برایمان بنویسید.
اعتماد به نفس واقعی را کجا پیدا کنیم؟
برای اینکه کودکانی با اعتماد به نفس واقعی و سودمند داشته باشید، لازم است خودتان هم به فردی با اعتماد به نفس واقعی تبدیل شوید. در بسته جامع زیر که هم علمی و هم کاربردی است، مهمترین و بهترین مطالب را در مورد اعتماد به نفس پیدا میکنید! روی تصویر کلیک کنید:
۴ دیدگاه دربارهٔ «7 راه ساده برای مدیریت اعتماد به نفس کاذب در کودکان»
خیلی جالب بود.اکثر اوقات بچه به دلیل تجربه کمی که دارند تصور میکنند همه چیز را میدانند!
خوشحالیم که که دنبال کننده مطالب آموزشی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
خیلی عالی
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که همراه بیشتر ازیکی ها دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.