راه‌های افزایش اعتماد به نفس در رانندگی + تحقیقات علمی

سرفصل های مهم این مقاله

LOVELY

دوره رایگان چطور جذاب و دوست‌داشتنی باشیم؟!

جذابیت بر اساس اصول روانشناسی!

راه‌های افزایش اعتماد به نفس در رانندگی +تحقیقات علمی

رانندگی مانند هر مهارت‌ دیگری به اعتماد به نفس نیاز دارد. این‌گونه که فرد بداند می‌تواند از پس رانندگی برآید و کنترل ماشین و مسیر را در دست بگیرد. بااین‌حال خیلی از ما اعتماد به نفس کافی برای رانندگی نداریم. در این مقاله به اعتماد به نفس در رانندگی و نحوه افزایش آن می‌پردازیم. پیش از اینکه به سراغ افزایش اعتماد به نفس در رانندگی برویم، باید به این سؤال بپردازیم که چرا اعتماد به نفس کافی برای رانندگی نداریم؟ پاسخ این سؤال بخش مهمی از مسیر را برایمان هموار می‌کند، پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

دلایل عدم اعتماد به نفس در رانندگی

اگر عمیقاً به این سؤال فکر کنیم، با ترس و اضطراب‌های بسیار مهمی روبرو می‌شویم. خیلی از اوقات عدم اعتماد به نفس ما ریشه در ترس و اضطراب‌هایمان دارد. مثلاً ممکن است در کودکی تصادفی را تجربه کرده باشیم و همین حادثه به عامل اصلی بی‌اعتماد به نفسی ما تبدیل شود. پس در رانندگی مهم‌ترین قدم برای افزایش اعتماد به نفس، فهم و شناخت ترس‌ها و اضطراب‌هایی است که اجازه رانندگی را به ما نمی‌دهند.

 

 

چطور اعتماد به نفس لازم را برای رانندگی کسب کنیم؟

از راهکارهای زیر برای افزایش اعتماد به نفس در رانندگی استفاده کنید:

 

1- ترس و اضطراب‌هایتان را شناسایی کنید

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، شناخت دلیل ترس و اضطراب‌ها بخش مهمی از مسیر را برای ما فراهم می‌کند. برای مثال ممکن است ببینید ریشه ترستان یک تصادف است و یا تصادف پدر یا یکی از نزدیکان است؛ و یا حتی تماشای فیلم یک تصادف است. البته دلیل ترس و اضطراب‌ها همواره تصادف نیست و می‌تواند هر چیزی باشد. هر چیزی که رانندگی را در ذهن ما به یک عمل وحشتناک تبدیل کند.

 

2- به ترستان مواجه شوید

در مرحله بعد باید بتوانیم با شناخت از ترس‌هایمان، کم‌کم با آن‌ها مواجه شویم. در این مرحله تنها نیستید و می‌توانید از کمک دوستان و یا خانواده‌تان استفاده کنید. فراموش نکنید که این قدم بسیار مهمی است و باید با دقت برداشته شود.

 

3- توانایی‌های خود را دست‌کم نگیرید

یکی از دلایلی که اعتماد به نفس افراد برای رانندگی را کاهش می‌دهد، اشتباه در تخمین توانایی‌هاست. این‌گونه که فرد مدام در حال فاجعه‌سازی است و رانندگی را به یک کار فوق‌العاده سخت و وحشت‌انگیز تبدیل می‌کند. بااین‌حال نباید فراموش کنیم توانایی‌هایی داریم که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

 

4- برای کم‌کردن اضطرابتان از ورزش، مدیتیشن و متخصصین کمک بگیرید

در قدم آخر، شما می‌توانید با ورزش و یا مدیتیشن، اضطراب‌ خود برای رانندگی را مدیریت کنید. همچنین می‌توانید از روانشناسان و روان‌پزشکان کمک بگیرید و در صورت نیز قدم‌های درمانی لازم برای کنترل اضطرابتان را بردارید.

در این مورد، اگر می‌خواهید مدیتیشن را به صورت حرفه‌ای و 100 درصد علمی یاد بگیرید، اپلیکیشن آرامیا، بهترین گزینه است! در لینک آرامیا چیست؟ چه بود و چه می‌شود؟! این اپلیکیشن را بیشتر بشناسید.

از لینک‌های زیر هم می‌توانید این اپ را دانلود کنید:

 

رابطه جنسیت و اعتماد به نفس در رانندگی

 

رابطه جنسیت و اعتماد به نفس در رانندگی

به‌صورت کلی در جامعه، رانندگی یک فعالیت مردانه تلقی می‌شود و همین باعث می‌شود که زنان با مشکلات بیشتری برای رانندگی روبرو شوند. معمولاً زنان برای رانندگی در جامعه ما باید سرکوفت‌ها و تمسخرهای مختلفی را تحمل کنند. به همین خاطر شاید بتوان گفت مسئله اعتماد به نفس در رانندگی، برای خانم‌ها مسئله بزرگ‌تری باشد. به همین خاطر در این قسمت به این موضوع می‌پردازیم که آیا واقعاً زنان نسبت به مردان مهارت کمتری در رانندگی دارند؟

 

نگاهی به پژوهشی مهم در رابطه با جنسیت و مهارت رانندگی!

یکی از کلیشه‌های حاکم بر فضای ذهنی خیلی از ما این است که رانندگی را یک کار مردانه می‌دانیم و باور داریم که خانم‌ها برای رانندگی طراحی نشده‌اند. این کلیشه‌ها نه فقط بر ذهن مردها بلکه بر ذهن خود خانم‌ها هم حاکم هستند. در این تحقیق (1) و در طی دو آزمایش، این موضوع به بحث گذاشته شده است.

 

آزمایش اول

در آزمایش اول پژوهشگران خانم‌ها را به دو گروه تقسیم کردند. به یک گروه گفتند که می‌خواهند به کمک یک شبیه‌ساز رانندگی، مهارت‌های رانندگی آن‌ها را با آقایان مقایسه کنند. به گروه دوم نیز گفتند که می‌خواهند مهارت‌های رانندگی آن‌ها را بسنجند و هیچ حرفی در مورد آقایان زده نشد. در واقع فرق این دو گروه در این بود که پژوهشگران در گروه اول با پیش کشیدن بحث مقایسه با آقایان قصد داشتند کلیشه‌های ذهنی موجود در آن خانم‌ها را فعال کنند و ببینند که این کلیشه‌های منفی چه تأثیری بر عملکرد آن‌ها دارند؟!

پس از اتمام آزمایش اول پژوهشگران مشاهده کردند که خانم‌هایی که در گروه اول حضور داشتند (کلیشه فعال) به نسبت گروه دوم دو برابر بیشتر در آن تست رانندگی اشتباه کرده بودند. در واقع نتیجه حاصله این بود که پیش کشیدن پای آقایان در آزمایش باعث شده بود، کلیشه‌های ذهنی آن خانم‌ها فعال شوند و همین باعث شده بود که عملکردشان افت کند. برای بررسی دقیق‌تر، پژوهشگران آزمایش دومی را هم ترتیب دادند.

 

آزمایش دوم

این بار هم افراد به دو گروه تقسیم شدند. منتهی این دفعه به یک گروه گفتند که می‌خواهند مهارت‌های رانندگی‌شان را با آقایان مقایسه کنند و به گروه دوم گفتند که قصد دارند مهارت‌های رانندگی در بین جوان‌ترها و پیرترها را مقایسه کنند. در واقع این دفعه هم کلیشه‌های منفی علیه رانندگی زنان در گروه اول فعال شده بود اما تفاوتی که آزمایش دوم داشت این بود که در گروه دوم یک کلیشه مثبت فعال شده بود و آن کلیشه مثبت هم این بود که جوان‌ترها بهتر از افراد پیرتر رانندگی می‌کنند. این دفعه هم پژوهشگران افراد را پشت یک ماشین مجازی گذاشتند و از آنان تست رانندگی گرفتند.

در این آزمایش به طرز جالبی دیده شد که گروه دوم خیلی خطاهای کمتری داشتند و عملکردشان خیلی بهتر شده بود. در واقع، فعال شدن کلیشه‌های مثبت برعکس کلیشه‌های منفی باعث بهبود رانندگی خانم‌ها شده بود. در واقع نتیجه این آزمایش هم هماهنگ با آزمایش اول بود و نشان می‌داد که اگر کلیشه‌های منفی علیه رانندگی خانم‌ها کنار زده شوند، رانندگی خانم‌ها خیلی بهتر می‌شود و تفاوت‌هایی که بین رانندگی خانم‌ها و آقایان وجود دارد ناشی از کلیشه‌هایی هستند که علیه خانم‌ها وجود دارد؛ حالا باید به این سؤال جواب داد که این کلیشه‌ها چطور در عملکرد افراد تأثیر می‌گذارند؟!

 

کلیشه‌های منفی چگونه بر رانندگی خانم‌ها تأثیر می‌گذارند؟

 

کلیشه‌های منفی چگونه بر رانندگی خانم‌ها تأثیر می‌گذارند؟

در این پژوهش دیده شد که کلیشه‌های منفی از یک طرف اضطراب و افکار ناخوانده‌ای را به خانم‌ها تحمیل می‌کنند و از طرف دیگر باعث کاهش ظرفیت حافظه فعال آنان می‌شوند. این کلیشه‌ها همچنین باعث می‌شوند که افراد احتمال شکستشان را بیشتر تخمین بزنند.

برای مثال در هر دو آزمایش، آزمایشگرها از افراد می‌پرسیدند که به نظرشان چقدر در تست موفق می‌شوند و چند خطا خواهند داشت؟ آنان مشاهده کردند که افراد گروه اول که کلیشه‌های منفی در آن‌ها تحریک شده بود احتمال موفقیت خودشان را کمتر ارزیابی می‌کردند و احتمال می‌دادند که خطاهای بیشتری داشته باشند.

در این تحقیق همچنین شواهد و مستنداتی ارائه شده که نشان می‌دهند خانم‌ها مطمئن‌تر و امن‌تر از آقایان رانندگی می‌کنند و قوانین را کمتر زیر پا می‌گذارند.

 

سخن پایانی

در این مقاله به صورت مفصل و با استفاده از تحقیقات علمی، به بحث اعتماد به نفس در رانندگی پرداختیم. اعتماد به نفس ما در رانندگی به شدت متأثر از ترس‌ها و اضطراب‌هایمان است و برای بهبود آن نیازمندیم که ابتدا این ترس‌ها و اضطراب‌ها را بشناسیم و سپس به سراغ مدیریت آن‌ها برویم. از طرف دیگر هم خانم‌ها باید نسبت به کلیشه‌های رایج در جامعه آگاه باشند و اجازه ندهند که این کلیشه‌ها جلوی رانندگی صحیح آن‌ها را بگیرند.

 

منبع

  1. sciencedirect

 

اعتماد به نفس واقعی کجاست؟

اینجا؛ در بسته جامع اعتماد به نفس که بر پایه تازه‌ترین تحقیقات علمی و البته با کاربردی‌ترین تکنیک‌ها طراحی و تولید شده است؛ استفاده کنید و از داشتن اعتماد به نفس بالا، لذت ببرید…! (روی تصویر زیر کلیک کنید)

دوره اعتماد به نفس

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا