جشنواره پاییزی محصولات (بعد از این زمان تمامی محصولات با قیمت اصلی به فروش میرسد)

کدتخفیف ۵۰ درصدی: fff

چطور تاثیر روانی اخبار منفی را کم کنیم؟ (یک سؤال از پیام)

سرفصل های مهم این مقاله

چطور تأثیر روانی اخبار منفی را کم کنیم؟

حتماً چند وقت پیش ویدئوی تلخی از فردی که کودک کار را به داخل سطل زباله می‌اندازد و خنده‌های هیستریک سر می‌دهد را دیده‌اید و احساس منزجرکننده‌ای به شما دست داده است.

یا همین چند روز پیش ویدیویی از شخصی ماسک پوش که یک فرد معلول را می‌ترساند، دیده‌اید.

(به دلیل تلخ بودن محتوای این دو ویدئو، آن‌ها را بازنشر نمی‌دهیم). 

اخبار بد هم که به وفور هر روزه از طریق شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف به ما می‌رسد.

در تازه‌ترین قسمت، یکی از کاربران (این دفعه خودم!!)، یک سؤال بسیار مهم، پرسیده است:

سلام و وقت به خیر. بسیاری از اوقات می‌بینیم که در شبکه‌های اجتماعی یه چیزی خیلی وایرال میشه. بعضاً چیزهایی که نفرت‌انگیز هستند. مثل اون ویدئو که یه کودک کار رو به داخل سطل آشغال پرتاب میکنن. یا ترساندن فرد معلول با کرونا توسط یه آدم که ماسک زده. با این ویدیوها که احساسات رو جریحه‌دار میکنه و نفرت آدم رو برمی‌انگیزه چطور باید رفتار کرد؟ (خیلی‌ها دوس دارن با فحش و بدوبیراه خودشون رو آروم کنن. راه‌های دیگه‌ش چیه؟) امیدوارم منظورمو رسونده باشم. در کل لطفاً بگید که واکنش ما نسبت به ویدئوهای پربازدید منفی چی باید باشه.

پاسخ پیام بهرام پور را در فایل صوتی دقیقه‌ای زیر بشنوید و با ادامه مقاله همراه شوید.

دانلود راهکارهای عالی پیام بهرام‌پور برای کاهش تاثیر روانی اخبار منفی

تا بوده همین بوده…!

همیشه‌ی خدا چیزهایی بوده‌اند که ما را ناراحت و احساسات ما را جریحه‌دار کرده است. یکی از چیزهایی که ممکن است ذهن ما را دچار تشویش کند، ویدئوها و اخبار بدی است که هر روز و از راه‌های مختلف می‌تواند به ما برسد. (و به طور کلی محتوای آسیب زننده).

با گسترش شبکه‌های اجتماعی، مراقبت ما از خود در مقابل این ویدئوها، به پایین‌ترین حد ممکن رسیده است؛ بنابراین ضروری است خود را به سپرهای نامرئی و قوی مجهز کنیم و یاد بگیریم که چطور تأثیر روانی اخبار منفی را کم کنیم؟ و ویدئوهای بد را چطور کنترل کنیم؟

اجازه بدهید کمی بدبینانه به قضیه نگاه کنیم. رسانه‌ها چیزی را انتشار می‌دهند که یا واقعاً جذاب باشد و یا باعث تشویش و ترس شود. چون هدف خبررسانی و رسانه‌های خبری و اجتماعی، چیزی جز جذب مخاطب نیست و مخاطب عام باید هیجان زده شود تا از سایت و خبرگزاری و شبکه اجتماعی مورد نظر بازدید کند.

نمی‌توان انکار کرد که قرار گرفتن در معرض این میزان اخبار تلخ و تأثیرگذار همه ما را در معرض آسیب‌های روحی، روانی و در نهایت جسمی قرار خواهد داد.

برخی از ما در مواجهه با این اخبار، فشار عجیبی را روی قلبمان احساس می‌کنیم، دچار تپش قلب می‌شویم، بدنمان داغ یا به شدت سرد می‌شود، احساس گرفتگی در عضلات می‌کنیم، عرق می‌کنیم، سر درد می‌گیریم و به صورت کلی حالمان بد می‌شود…!

علاوه بر این بسیاری از ما دچار اضطراب و پریشانی روحی، افسردگی و بی‌قراری می‌شویم. این میزان خشونت انتقال یافته از طریق اخبار، برای مردمی که خود دچار مشکلات مالی یا غیره هستند، یک فشار مضاعف است.

چگونه اخبار منفی را از خودمان دور کنیم؟

پس باید چه کار کنیم؟

به عنوان فردی که در معرض این‌گونه اخبار هستید و آسیب‌های آن را احساس می‌کنید باید به دنبال راه‌کارهایی برای کم کردن عوارض آن باشید. یادتان باشد این خبرها اجتناب‌ناپذیرند. به عنوان فردی در جامعه که وضعیت سیاسی بر شما نیز وجود دارد احتمالاً ناممکن است که بخواهید خود را از آنچه در جریان است دور نگه دارید یا نسبت به آن بی‌تفاوت باشید؛ اما سلامت روی و جسمی نیز به اندازه رخدادها مهم هستند. ما مجبوریم بیاموزیم که چگونه از خود در برابر اخبار تلخ محافظت کنیم.

پیام بهرام پور راه‌های جالبی پیشنهاد می‌دهد. از جمله اینکه اصلاً چرا باید در معرض این اخبار و ویدئوها قرار بگیریم (می‌تواند نشان‌دهنده‌ی بی‌هدف بودن باشد!) و غیره که در فایل صوتی بالا به راحتی به آن دسترسی دارید.

علاوه بر صحبت‌های پیام بهرام پور در فایل صوتی بالا، می‌توانیم به این موارد تکمیلی هم اشاره کنیم:

دنیا رو به قهقرا و نابودی نمی‌رود…!

با شنیدن ویدئوهای بد و اخبار منفی، ممکن است حس کنید که دنیا در حال نابودی است و روز به روز تاریک‌تر و سیاه‌تر می‌شود! هرگز چنین نیست. تاریخ گواهی می‌دهد که روزهای تاریک‌تر و سال‌های سیاه‌تری هم بوده‌اند که گذشته‌اند و تمام شده‌اند.

چطور تأثیر روانی اخبار منفی را کم کنیم؟

وقتی باور کنیم دنیا رو به نابودی می‌رود، این موضوع بر روی تصمیم‌گیری‌های روزمره حال دلمان در طول روز، تأثیر منفی دارد،.

استیون پینکر، روانشناس و متخصص علوم شناختی، در پژوهشی ویژه که نتایج آن منتشر شده می‌گوید: «انسان امروز در دنیایی زندگی می‌کند که نسبت به قرن‌های گذشته خشونت کمتر و رفاه و امنیت و سلامت بیشتری را تجربه می‌کند.»

در واقع زندگی بشر نسبت به قرن‌های گذشته روند رو به پیشرفت داشته است اما نکته این است که با توجه به پیشرفت صنعت ارتباطات، امروز فجایع بیش از گذشته در مقابل چشمان ما هستند.

راستی، حتماً حتماً این ویدئوی جالب را نگاه کنید:

 

دنیا بد است؟ دست‌به‌کار شوید و کاری کنید…

بسیاری از اوقات، واکنش انفعالی داشتن باعث می‌شود تأثیر این اخبار بر ذهن ما بیشتر شود. دنیا را تیره‌وتار می‌بینید؟ بسیار خب! بلند شوید و برای زیباتر کردن دنیا خودتان دست‌به‌کار شوید!

اگر با پیگیری خبرهای روزمره احساس درماندگی می‌کنید، حداقل می‌توانید مطمئن باشید آدم بی‌تفاوتی نیستید و به رنج انسان‌ها اهمیت می‌دهید.

توصیه روانشناسان آن است که تلاش کنید احساس ناراحتی و درماندگی از خواندن خبرهای منفی روزمره، مانعی برای انجام کارهای مثبت نباشد؛ و برعکس، انگیزه‌ای شود که مؤثرتر و بیشتر از یک نفر باشید…!

یک راهش این است که خودتان را آن‌قدر غرق در آموزش کنید که علاوه بر خود، بتوانید روی اطرافیان خود هم تأثیر مثبت بگذارید؛ و یا با پیوستن به کمپین‌ها و فعالیت‌های‌ اجتماعی و سیاسی، می‌توانید بر حس منفی ناشی از خبرهای بد غلبه کنید و گامی مثبت در راستای موضوعی بردارید که برای شما اهمیت دارد.

این مقاله را هم بخوانید: چگونه با افکار منفی مبارزه کنیم ؟

اخبار منفی را چطور کنترل کنیم؟

لازم نیست همه چیز را ببینیم!

از دیدن ویدئوهای بد تا حد امکان فاصله بگیرید. اگر برای مثال ویدئویی از انداختن کودک کار به سطل آشغال، اجساد قربانیان یک حادثه، یا بدتر از آن صحنه کشته شدن یک انسان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، لازم نیست حتماً آن تصاویر را ببینید. مطمئن باشید چیزی را از دست نمی‌دهید…!

حتما به این پست هم نگاه کنید:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC NEWS فارسی (@bbcpersian)

بیشتر بر روی اهدافمان تمرکز کنیم

تمرکز بیشتر روی اهداف، مساوی است با کاهش قرار گرفتن در معرض اخبار بد! پیام بهرام پور در فایل صوتی به این نکته مهم به خوبی اشاره می‌کند.

پس اهدافی معین و قابل دسترس تعیین کنید و تمام وقت و تمرکزتان را روی دستیابی به آن قرار دهید. می‌بینید که به مرور حال دلتان خوب‌تر شده، انگیزه‌تان بیشتر شده و کمتر در معرض اخبار و ویدئوهای تلخ قرار گرفته‌اید.
هدف ندارید؟

ما تازه‌ترین روش هدف‌گذاری را به رایگان به شما آموزش می‌دهیم:  ویدیو وبینار هدف‌گذاری در شرایط بحران

چطور تاثیر روانی اخبار منفی را کم کنیم؟

خود مراقبتی را جدی بگیریم…

اگر شما آن دسته افرادی هستید که دیدن تصاویر خشونت‌بار زندگی شما را مختل می‌کند، دچار اضطراب شدید می‌شوید، کابوس شبانه می‌بینید و قادر به کنترل تأثیرات آن نیستید، هرچند که این اخبار برایتان اهمیت دارد، حداقل از تماشای ویدیوها پرهیز کنید. یکی از بهترین راه‌ها این است که کارها و عادت‌های خوب را جایگزین این عادت بد کنید.

مثلاً ساعاتی از روز را به‌ویژه قبل از خواب به خودتان اختصاص دهید، مدیتیشن کنید، مراقب آنچه که می‌خورید باشید، بوی خوب استشمام کنید، ورزش کنید، کمی با دوستانتان در مورد موضوعات معمولی صحبت کنید، فعالیت‌های غیر مرتبط با موضوعات سیاسی و اجتماعی انجام دهید.

روان‌شناسان راه‌کارهایی مانند، پیاده‌روی، گردش در طبیعت یا یوگا را نیز پیشنهاد می‌دهند و توصیه می‌کنند ساعات پرداختن به خبرهای ناخوشایند محدود و مختصر شود. به این ترتیب لازم است که اگر اخبار را از شبکه‌های اجتماعی یا تلویزیون‌ها پیگیری می‌کنید زمان آن را در طی روز کوتاه کنید و پس از آن ذهن خود را به چیزهایی مثبت منحرف کنید.

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of فرزانه جعفری

فرزانه جعفری

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا