حذف تکیه کلام و صدای اِ هنگام صحبت کردن (رادیو سخنرانی 8)

سرفصل های مهم این مقاله

آخرین به روزرسانی این مقاله: بهمن ماه 1399

حذف تکیه کلام و صدای اِ هنگام صحبت کردن

رادیو سخنرانی – برنامه 8 – حذف تکیه کلام و صدای اِ هنگام صحبت کردن ، در هشتمین برنامه رادیو سخنرانی، به معرفی ارائه روش هایی خواهیم پرداخت که تا حد ممکن از آواهایی همچون اِ …. استفاده نکنیم و می آموزیم که چطور تکیه کلام خود را از بین ببریم…

 

شما می‌توانید فایل صوتی برنامه هشتم با موضوع حذف تکیه کلام و صدای اِ اِ…. در صحبت را از لینک پایین دانلود کنید یا گوش بدهید!

download-it 

دانلود رادیو سخنرانی قسمت هشتم


دوره رایگان فن بیان و مهارت‌های ارتباطی به تازگی نسخه جدیدش ضبط شده است. از دستش ندهید:

آموزش فن بیان

 


و اما متن رادیو سخنرانی حذف تکیه کلام

اِ اِ اِ….
می‌خوام خدمتتون بگم که … اِ اِ …
می‌خوام بگم راستش که … نمی‌دونم چه جوری بگم؟ اِ……….
من پیام بهرام پورم، مربی و مدرس سخنرانی و فن بیان اِ…..

مطمئناً شما هم در این شرایط قرار گرفته‌اید! البته امیدوارم هیچوقت به این شدت نبوده باشه. شرایطی که فرقی نمی‌کنه در سخنرانی باشه، درمذاکره باشه، در صحبت رئیسمان و کلاٌ صحبت با هر کسی در هر جایی. اصلاً فرقی نمی‌کند ولی خیلی اوقات پیش می‌آید که ما نمی‌توانیم آنچه در ذهنمان هست را بیان کنیم. کلمه‌ها به ذهن ما نمی‌آیند و مجبوریم از چیزهای دیگر استفاده بکنیم و همش نفس بکشیم، گلویمان را صاف بکنیم و از چیزهایی مثل درواقع و در حقیقت و فی‌الواقع و … استفاده می‌کنیم.

من در برنامه هفتم رادیو سخنرانی در مورد اعتماد به نفس صحبت کردم و گفتم که اعتماد به نفس دو جز دارد، یک مهارت است و دومم ارزش است.
مطمئناً همه ما برایمان مهم است که صحبت خوبی بکنیم بنابراین به آن خیلی ارزش قائل هستیم اما این که آیا مهارتش‌ را داریم یاا خیر ممکن است که کار ما را خراب بکند. اجازه بدهید من یک جمله را بگویم به شما، یکی را با اِ… و دیگری را بدون اِ… ببینید چقدر می‌توانید روی اعتماد به نفس من حساب بکنید.

جلمه این است:
من امروز قصد دارم یک کتاب بخرم.
حالت اول: با اِ…
اِ… من اِ… امروز قصد دارم درواقع اِ… یک کتاب بخرم.
حالت دوم بدون اِ…
من امروز قصد دارم یک کتاب بخرم
یا من امروز قصد دارم یک کتاب بخرم.
می‌بینید چقدر فرق دارد. خیلی راحت اگر بخواهیم بگویم واقعاً زشت است که ما در صحبت‌هایم اِ… اِ… بکنیم یا از چیزهایی استفادهه بکنیم که نشان دهد ما به صحبتمان مسلط نیستیم.

در این برنامه یعنی فایل هشتم از رادیو سخنرانی من می‌خواهم یک سری موضوعات و روش‌هایی خدمت شما ارائه بکنم که از این جاا پر کُن‌ها مثل اِ… مثل درواقع و مشابه این رها بشویم.

همانطور که من در هفته‌های گذشته خدمت برخی از دوستان قول داده بودم که این هفته یک محصولی را آماده می‌کنیم در مورد کمم آوردم کلمات و از این دست مثل سخنرانی بداهه، این که حرفمان را در دلمان نگه نداریم و خیلی خوب بیان کنیم و موضوعاتی از این دست.

اما متأسفانه به دلیل بدقولی یکی از دوستان این محصول این هفته آماده نشد و من برای جبران قصد دارم در این برنامه از رادیو سخنرانی به شما راهکارهایی را بگویم که چطور تکیه کلام‌ها و همچنین اِ… را از صحبت خودمان حذف کنید.

قبل از شروع باید توضیحی خدمت شما ارائه بکنم این که اِ… یا چیزهایی مشابه اِ… کارشان زمان خریدن برای ما هستند.

یعنی ماا (منظور ذهن ما هست) اینطور فکر می‌کنیم که اگر ساکت باشیم خوب نیست و باید با یک چیزی فاصله را پر بکنیم و بعد صحبت به یادمان و شروع کنیم به صحبت کردن. اِ… بنابراین اِ… سعی اِ… هیچوقت ساکت نباشیم.

بنابراین خیلی مهم است که ما بدانیم این دیدگاه اشتباه هست. هرچند اکثر ما این را می‌دانیم اما ذهن ما این را هنوز متوجه نشدهه است. پس اصلاً استفاده کردن از چیزهایی مثل درواقع، در حقیقت، فی‌الواقع، اِ… و … بیش از اندازه اصلاً خوب نیست.


شرکت کنید:

آزمون رایگان “چقدر از صحبت در جمع می ترسید؟”


استفاده از کِش برای شرطی سازی

روشی که من می‌خواهم خدمت شما عرض کنم، روشی است که از شیوه روانشناسی شرطی سازی استفاده می‌کند.

قبل آن لازم است که من کمی در مورد شرطی سازی با شما دوستان عزیز صحبت بکنم.

پاولوف (Pavlov) یک دانشمند روسی بود که آزمایش‌های زیادی را در مورد گوارش انجام داده بود و به صورت اتفاقی یک آزمایشی راا انجام داد و متوجه شد که سگ‌ها وقتی که ظرف غذا را مشاهده می‌کنند بازهم بزاق دهانشان ترشح می‌شود با این که در ظرف غذا هیچ غذایی وجود ندارد و این باعث شد که در ذهن پاولوف ایده‌ای ایجاد شود که آزمایشی را انجام دهد.

یک اتاقی را فراهم کرد. در آن اتاق ابتدا صدایی پخش می‌شد و در بعضی از آزمایش‌ها نوری ساطع می‌شد و چند ثانیه بعد از آن غذا در اختیار سگ قرار می‌گرفت. یعنی از بالا غذا ریخته می‌شد و سگ آن را می‌خورد.

چند مرتبه بعد از این که این اتفاق افتاد خیلی جالبه بدونید که وقتی نور ساطع می‌شد یا این صدا نواخته می‌شد، حتی با این که غذایی به سگ داده نمی‌شد و سگ فکر می‌کرد که الان قرار هست غذا به او برسد.
این یک توضیح خیلی ساده از شرطی سازی کلاسیک هست که من خدمت شما عرض کردم. البته این فقط برای حیوان‌ها نیست وو انسان‌ها هم شرطی می‌شوند.

اجازه بدهید من یک مثال ساده بزنم، کافی است که من بگویم؛ لواشک ترش!
همین الان خود من هم دهنم آب افتاد! این شاید بشه گفت نوعی از شرطی سازی است که ما وقتی این کلمه زیبا را می‌شنویم، ذهنن ما بزاق را ترشح می‌کند و اصطلاحاً آب دهان ما راه می‌افتد.

حالا این را چرا عرض کردم؟ این همه وقت را گذاشتیم که شرطی سازی را بیان بکنیم تا به اینجا برسیم که:
ما باید به ذهنمان یاد بدهیم که وقتی که اِ… بگویی جریمه خواهی شد! بهترین کار این است که یک کش دور دستمان بندازیم و هرر زمان که اِ… گفتیم، این کش را مقداری بکشیم و رها بکنیم. یک ضربه کوچک به دست ما می‌خورد، بعد از 10 تا 15 بار، خواهیم دید که صدای اِ… از جملات ما به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و بعد از یک مدت هم حذف خواهد شد.

چرا؟ به دلیل این که ذهن ما می‌بیند اگر اِ… بگویم، تنبه می‌شوم و ناخودآگاه این مشکل حل خواهد شد. بنابراین نیاز نیست که تمرین‌های عجیب و غریبی انجام دهیم و یا کارهای خاصی انجام دهیم.

این یک روش ذهنی بود که تا حد زیادی این مشکل را رفع می‌کند حالا اگر نمی‌توانید کش بندازید به دستتان مثلاً جایی هستید که انداختن یک کش به دست خیلی زیبایی ندارد و جالب نیست می‌توانید دستتان را فشار دهید یا یدونه ضربه بزنید روی دستتان. فرقی نمی‌کند فقط یک تنبه کوچک. حالا لازم نیست شوک الکترنیکی به خودتان وصل یا سرتان را بکوبید به دیوار! نه یک کار خیلی کوچک هم ذهن ما متوجه می‌شود و لازم نیست که خیلی خودتان را به زحمت بندازید.
چند راهکار دیگر هم در این زمینه می‌خواهم خدمت شما عرض بکنم.

 

 

 

 

سکوت کنید!

مورد بعدی این است که ما بدانیم سکوت خیلی قدرتمند است و اصلاً هم عیب ندارد!
یعنی اگر ما بخواهیم اِ… بگوییم یا سکوت بکنیم، بلاشک سکوت در اولویت قرار دارد، حتی اگر چند ثانیه هم سکوت بکنیم، هیچچ مشکلی ندارد اما اِ………………..
زمان این دو یکی بود ما ببینید که چقدر این دو متفاوت هستند. پس خیلی دقت بکنید که مکث کردن و سکوت کردن و بی‌صدا بودنن می‌تواند خیلی خیلی اثرگذارتر و زیباتر و قدرتمند‌تر از اِ… گفتن باشد پس اصلاً از این موضوع نترسیم و هر زمان که چیزی به ذهنمان نیامد، به جای اِ… گفتن سکوت بکنیم.

تنظیم دقیق ابتدای صحبت

روش دوم یا راهکار بعدی که می‌خواهم خدمت شما عرض بکنم این است که ما 30 ثانیه اول صحبت خود را خیلی دقیق بدانیم که اینن اوایل برایمان کمی سخت است که چطور صحبتمان را شروع بکنیم.
من همیشه در سخنرانی‌هایم می‌گویم حداقل اگر مثلاً کل سخنرانی را 5 مرتبه تمرین می‌کنید، ابتدای سخنرانی (مثلاً یک یا دوو دقیقه اول) را 20 مرتبه تمرین کنید. خیلی سخت‌گیرانه اول سخنرانی را مشخص کنید و دقیق بدانید و البته به پایان هم فکر کنید. این دو قسمت خیلی مهم هستند و معمولاً دچار اشکال می‌شوند.

تبدیل اِ… به اوم

مورد بعدی این هست اِ… رو به محض این که یادمان می‌افتد تبدیل کنیم به اوم! یعنی اولویت ما این بشود به جای این که بگوییم اِ…. بگوییم اوم….

این دو فایده دارد:

1. اولاً برای مخاطبین خیلی نامحسوس‌تر هست و خیلی کمتر آنها را اذیت می‌کند

2. دوم این که انرژی بیشتری از ما می‌برد، ذهن ما ترجیح می‌دهد که اصلاً اِ… نگوید و چون ما اِ… را تبدیل کردیم اوم، بنابراین ترجیحح می‌دهد که اوم را هم دیگر نگوید!
بنابراین ما باید سعی کنیم به جای اِ… بگوییم اوم که به مرور این خیلی کم خواهد شد و البته مخاطبان هم خیلی اوقات متوجه اینن موضوع نخواهند شد.

ضبط صدا

تمرین بعدی که می‌خواهم خدمت شما عرض بکنم این هست که صدای خودتان را ضبط بکنید. وقتی صدای خود را ضبط می‌کنید متوجهه چند موضوع خواهید شد. اولاً این که خیلی بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید از اِ… استفاده می‌کنیم.
و دوم که یک روش بسیار هوشمندانه است، شما متوجه می‌شوید الگوی اِ… گفتن شما کجا هست؟ آیا وقتی فعل جمله تمامم می‌شود اِ… را بیان می‌کنید؟ یا زمانی که مثلاً دنبال فعل هستید اِ… اِ… می‌کنید. یا وسط جمله اِ… نمی‌دانید چه بگویید؟

پس حتماً باید این الگو را پیدا بکنید و وقتی این الگو را پیدا کردید بتوانید از آن استفاده بکنید. حواستان باشد اگر در پیدا کردن فعل‌هاا مشکل دارید، یک لیست از فعل‌های مهم و ضروری انتخاب کنید دم دست خود داشته باشید و گاهی به آن نگاه بکنید و هم معنی‌های آن فعل را پیدا بکنید و کلاً وقتی الگو را به دست بیاورید خیلی خیلی این کار راحت می‌شود.

 

 

 

 

توان ذهن خود را دست کم نگیرید

به عنوان نکته آخری که خدمت شما عرض خواهم کرد، ذهن ما در دقیقه می‌تواند بین 500 تا 600 کلمه را بسازد و در مورد آن فکر کند.. اما ما به طور میانگین فقط 150 کلمه حرف می‌زنیم، یعنی می‌توان گفت که ما یک چهارم یا یک سوم مغزمان را به کار می‌گیریم. پس اصلاً نگران نباشیم و اگر می‌بینید که اِ… زیاد می‌گویید صرفاً به خاطر تمرین نکردن است و ندانستن.

مغز همه ما این توانمندی را دارد که این کلمات را خیلی زیبا و با قدرت و پشت سر هم بگوید و هیچ اِ… را هم استفاده نکند.
پس پیشنهادی که دارم، سعی کنید از همیشه مقداری سریع‌تر صحبت بکنید، به جهتی که وقتی شما سریع‌تر صبحت می‌کنید، ذهنن شما یاد می‌گیرد که باید سریع‌تر کلمات را بسازد و بعد یاد می‌گیرید که در حالت عادی زمانی که می‌خواهید معمولی صحبت بکنید و سرعتتان پایین می‌آید دیگر به هیچ عنوان اِ… نخواهید گفت.

امیدوارم این درس مورد توجه شما قرار گرفته باشد و بازهم عذرخواهی می‌کنم که نتوانستیم این بسته آموزشی را خدمت شما ارائهه بکنیم. ان‌شاالله این بسته آموزشی هفته آینده (هفته آخر دیماه) آماده خواهد شد و ما آن را تقدیم حضور شما بزرگواران خواهیم کرد…


سایر مقالات مفید در زمینه صحبت کردن در جمع

◻️ چطور جذاب صحبت کنیم ؟

◻️ چگونه مودبانه صحبت کنیم؟ اثرگذاری بیشتر کلام


هرآنچه در مورد صداسازی باید بدانید اینجاست!

محصولی فوق‌العاده در زمینه صداسازی به شما معرفی می‌کنیم. با این دوره، صدایی جذاب و قدرتمند داشته باشید. کلیک کنید:

نویسنده: تیم نویسندگان بیشتر از یک

نویسنده: تیم نویسندگان بیشتر از یک

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه دربارهٔ «حذف تکیه کلام و صدای اِ هنگام صحبت کردن (رادیو سخنرانی 8)»

  1. سلام آقای بهرام پور عزیز
    بسیار ممنون از راهکارهای خیلی خوبی که ارائه کردین.
    اتفاقا من هم این مشکل رو دارم.
    حتما این راهکارها رو امتحان خواهم کرد.
    سلامت و شاد باشین

  2. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ امیدواریم در مقالات بعدی نیز در خدمتتون باشیم.
    بیشتر ازیک نفر

اسکرول به بالا