جشنواره پاییزی محصولات (بعد از این زمان تمامی محصولات با قیمت اصلی به فروش میرسد)

کدتخفیف ۵۰ درصدی: fff

شبکه‌ سازی چیست؟ چگونه یک شبکه حرفه‌ای بسازیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

نتورکینگ

دنیای امروز، دنیای ارتباطات است. ما برای حرکت در هر مسیری نیازمند به برقراری ارتباط با دیگران هستیم. در واقع انسان امروزی هیچ راه گریزی از برقراری ارتباط ندارد و ضروری است که مهارت‌های لازم برای ایجاد شبکه‌های سالم و قوی را به‌دست آورد. ارتباطات مختلف خیلی بیشتر از آن‌چه که فکرش را کنیم در زندگی ما اثرگذارند. در واقع از نانوایی سر کوچه گرفته، تا همسر و دوستان و آشنایان و همکاران، همگی در دایره ارتباطی ما جای دارند و تاثیر به‌سزایی بر زندگی ما می‌گذارند. پس ضروری است که با یادگیری مهارت‌های شبکه‌سازی بهترین استفاده را از این دایره ببریم، به گونه‌ای که هم خودمان و هم دیگران از دایره ارتباطی شکل گرفته بهره کافی را ببریم. ما در این مقاله به‌صورت مفصل به مهارت‌های شبکه‌ سازی می‌پردازیم.

شبکه سازی چیست؟

تا سخن از شبکه‌سازی و یا نتورکینگ (Networking) می‌شود ناخودآگاه ذهن ما به سراغ کسب‌وکارها و شرکت‌های هرمی می‌رود، با این حال باید تاکید کرد که شبکه‌ سازی ابداً فعالیتی اقتصادی نبوده بلکه بیش از این‌که یک فعالیت اقتصادی باشد، فعالیتی اجتماعی است.

در واقع در شبکه‌سازی هدف صرفاً ایجاد یک شبکه ارتباطی برای کسب پول نیست، بلکه هدف اصلی از ایجاد شبکه‌های قوی برخورداری از یک زندگی اجتماعی خوب است. ما چه بپذیریم و چه نپذیریم روزانه در حال تعامل و برقراری ارتباط در شبکه‌های مختلف هستیم. از شبکه ارتباطی با همسر و دوست گرفته تا شبکه‌هایی که در محیط کار تشکیل می‌دهیم. پس ضروری است که با انواع شبکه‌ها و روش‌های مختلف شبکه‌ سازی آشنا شویم.

قدرت شبکه‌ سازی؛ اصلا چرا باید شبکه‌سازی کنیم؟

 

قدرت شبکه سازی

شاید با خود بگویید من که مهارت و استعداد کافی برای رسیدن به خواسته‌هایم را دارم. پس چه نیازی دارم که شبکه سازی کنم؟ چه نیازی به دیگران دارم؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که درست است که داشتن استعداد و مهارت کافی بخشی اساسی از مسیر پیشرفت است، با این حال ما برای این‌که بتوانیم نهایت استفاده را از مهارت‌های خود ببریم نیازمند شبکه‌های ارتباطی قوی هستیم. تصور کنید که دانش انگلیسی شما بسیار وسیع و عمیق است و به خوبی می‌توانید از طریق آموزش آن کسب درآمد کنید.

طبیعتا بین زمانی که شبکه ارتباطی شما متشکل از افراد یک شهر باشد، با زمانی که این شبکه متشکل از جمعیت یک کشور است تفاوت بسیار زیادی وجود دارد. در حالت اول شما می‌توانید از این مهارت خود برای اثرگذاری و آموزش در یک شهر استفاده کنید، اما در حالت دوم شما می‌توانید در یک کشور اثرگذار باشید و از دانش انگلیسی خود برای کمک به کل مردم کشورتان استفاده کنید. پس نباید فراموش کرد که شبکه‌ سازی قوی لازمه اثرگذاری است و ما برای اثرگذاری بیشتر و استفاده بهتر از استعدادهای‌ خود نیازمند ایجاد شبکه‌های ارتباطی قوی هستیم.

آشنایی با انواع شبکه سازی

 

انواع شبکه سازی

به صورت کلی در طول زندگی در شبکه‌های مختلفی قرار می‌گیریم. در اینجا این شبکه‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کنیم: شبکه سازی شخصی و شبکه سازی شغلی.

۱. شبکه سازی شخصی

این شبکه متشکل از همسر، دوست و آشنایان ما هستند. در واقع این شبکه شامل افرادی است که ما در زندگی شخص‌مان با آن‌ها در ارتباط هستیم. شبکه سازی شخصی تاثیر به‌سزایی را روی شبکه شغلی ما می‌گذارد، پس ضروری است که مهارت‌های ارتباطی لازم برای حضور در این شبکه را یاد بگیریم و ابتدا زندگی شخصی خوبی را برای خود بسازیم.

۲. شبکه سازی شغلی

این شبکه متشکل از همکاران، رئیس، کارمندان و همچنین همه افرادی است که به نوعی با شغل ما ارتباط دارند. این شبکه به‌طور متقابل بر شبکه شخصی ما اثر می‌گذارد و از آن اثر می‌پذیرد. برای ایجاد یک شبکه شغلی قوی نیز ما نیازمند مهارت‌های بسیار مهمی هستیم که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

آموزش مهارت شبکه‌ سازی

 

مهارت شبکه سازی

حال که به درک خوبی از شبکه‌سازی رسیده‌ایم وقت آن رسیده که برای پاسخ به سوال چگونه شبکه سازی کنیم به سراغ روش‌های شبکه‌سازی برای بهبود مهارت‌ خود برویم:

1. بدانید که شبکه بازنده ندارد و یک تعامل برنده-برنده است

زمانی که صحبت از شبکه می‌شود خیلی از افراد فورا به این موضوع فکر می‌کنند که چگونه از دیگران سواستفاده کنند و یا اینکه چگونه از دیگران به عنوان ابزار استفاده کنند. با این حال ما نباید فراموش کنیم که شبکه، محلی برای ارتباطی انسانی است و قرار نیست ما از کسی به عنوان ابزار استفاده کنیم، بلکه هدف این است ما با تشکیل یک شبکه ارتباطی اجتماعی به یکدیگر کمک کنیم و مسیر رسیدن به اهداف را برای یکدیگر هموارتر کنیم.

2. به سراغ شبکه‌های همخوان با خودتان بروید

یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که افراد حین شبکه‌ سازی مرتکب می‌شوند این است که به سراغ افرادی می‌روند که اصلا با آن‌ها همخوانی ندارند. واقعیت این است که دیگران نیز مانند ما به فکر رشد و پیشرفت‌شان هستند و این کاملا طبیعی است که فردی که در پله دهم از مسیر زندگی خود است، علاقه‌ای به حضور در شبکه ما به عنوان فردی که در پله اول است، نداشته باشند. پس اولین نکته در شبکه‌سازی این است که به سراغ افرادی برویم که از نظر موقعیت اجتماعی و اقتصادی با ما همخوانی داشته باشند و بتوانند از ارتباط با ما برای پیشرفت خودشان کمک بگیرند.

3. بدانید که دیگران به سادگی برای شما اعتبار خرج نمی‌کنند

همانطور که گفتیم شبکه‌های ارتباطی ما باید به گونه‌ای باشند که به دو طرف رابطه سود برسانند. طبیعتا دیگران زمانی می‌توانند برای ما اعتبار و زمان خرج کنند که بدانند به گونه‌ای آن اعتبار نیز برای خودشان خرج خواهند شد. پس بار دیگر باید تاکید کرد که شبکه‌ سازی مستلزم همخوانی دو طرف و کسب اعتبار از یکدیگر و سپس خرج آن برای یکدیگر است.

4. واسطه‌های قدرتمند را از یاد نبرید

خیلی اوقات تلاش برای ارتباط با یک واسطه قدرتمند، خیلی بیشتر از تلاش بیهوده برای ارتباط با یک فرد قدرتمند می‌تواند به ما کمک کند. برای مثال ما می‌توانیم از طریق ارتباط و شبکه‌سازی با ادمین یک پیج، در نهایت به فرد مورد نظرمان وصل شویم. البته که هیچ‌گاه نباید به رابطه با واسطه‌ها به چشم یک ابزار نگاه کرد و همانگونه که واسطه‌ها قرار است به ما کمک کنند، ما نیز باید به نوعی بتوانیم به آن‌ها کمک کنیم. به‌صورت کلی هدف این است که ما واسطه‌ها را فراموش نکنیم و بدانیم که کمک زیادی می‌توانیم از آن‌ها دریافت کنیم.

5. مراقب درخواست‌های نامعقول باشید

خیلی اوقات افراد از یکدیگر درخواست‌های عجیب و غیرمعمولی را می‌کنند و این باعث آسیب رسیدن به شبکه ارتباطیشان می‌شود. برای مثال خیلی از افراد شاید علاقه‌مند به قرار حضوری با ما نباشند و این منطقی نیست که یک فرد روی حد و مرزهای طرف مقابل پا بگذارد و از او درخواست قرار حضوری کند. پس باید مراقب باشیم که درخواست‌ها و توقعاتمان متناسب با شرایط رابطه و میزان صمیمیت و اعتماد باشد.

6. سعی کنید مهارت‌های مهم و کلیدی را در خود پرورش دهید

حضور در هر شبکه‌ای نیازمند داشتن یک‌سری مهارت‌های خاص است. البته منظور از مهارت نوعی توانایی خارق‌العاده نیست بلکه حتی می‌تواند یک آشپزی ساده باشد. قطعا داشتن مهارت آشپزی خیلی اوقات می‌تواند در یک شبکه به عنوان یک امتیاز مثبت تلقی شود. پس سعی کنید که برای پرورش شبکه‌های مختلف مهارت‌های مورد نیاز و اثربخش در هر شبکه را یاد بگیرید.

با دسترسی به دوره‌های رایگان و اثربخش بیشتر از یک نفر، خودتان را از لحاظ توسعه فردی، حسابی رشد دهید! روی لینک کلیک کنید: دوره‌های رایگان بیشتر از یک نفر

7. به دیگران بازخورد دهید و قدردان آن‌ها باشید

بازخوردها نقشی بسیار کلیدی در روابط ما دارند. واقعیت این است که انسان‌ها دوست دارند نتایج کارهایشان را در آینه دیگران ببینند. زمانی که ما به دیگران بازخورد می‌دهیم در واقع به آن‌ها احساس دیده‌شدن و شنیده شدن می‌دهیم. زمانی که بازخورد ما با قدردانی همراه باشند و دیگران واقعا این را حس کنند که ما بابت تلاش‌ها و کمک‌هایشان قدر‌دان هستیم، احساس مفید بودن می‌کنند و در می‌یابند که کمک‌ها و تلاش‌شان نادیده گرفته نشده. به همین خاطر است که بازخوردها نقش بسیار مهمی را در ایجاد و نگهداری شبکه‌های قوی دارند.

8. به دیگران کمک کنید و حمایت‌کننده آنان باشید

قطعا ما در مسیر زندگی و حرکت‌ به سوی اهداف‌ خود به کمک و حمایت عاطفی یکدیگر نیازمندیم. در یک شبکه ارتباطی قوی افراد در زمان‌های لازم به یکدیگر کمک می‌کنند و از نظر عاطفی نیز حامی یکدیگر هستند.

9. بر روی پرورش رابطه وقت بگذارید

خیلی اوقات افراد گمان می‌کنند که صرفا ایجاد یک رابطه برای پیشرفت کافی است و نیازی به کار دیگری نیست. با این حال ما نباید فراموش کنیم که پرورش و نگهداری رابطه اگر مهم‌تر از ایجاد آن نباشد، کم‌اهمیت‌تر نیز نیست. پس فراموش نکنید که یک رابطه چه کاری باشد و چه شخصی، همواره نیازمند پرورش باقی می‌ماند. البته برای پرورش حتما نیازی نیست که ما کار خارق‌العاده‌ای انجام دهیم و صرفا دادن یک هدیه و یا یک پیغام می‌تواند به دیگران نشان دهد که ما به آنان اهمیت می‌دهیم و به یادشان هستیم.

سخن نهایی

در این مقاله به‌صورت مفصل درمورد شبکه‌ سازی صحبت کردیم. باید بدانیم که دنیای امروز دنیای ارتباطات است و موفقیت ما به شیوه‌های مختلف به دیگران گره خورده است. پس ضروری است که تلاش کنیم شبکه‌های ارتباطی سالم و کارآمدی را با دیگران ایجاد کنیم. برای برقراری شبکه‌های ارتباطی شخصی و یا شغلی به مهارت‌های و دانسته‌های خاصی نیازمندیم و بدون کسب این مهارت‌ها ممکن است به خوبی نتوانیم در شبکه سازی خبره شویم. پس لازم است که هر چه زودتر در این زمینه مهارت بیشتری کسب کنیم.

چطور از معجزه شبکه سازی استفاده کنیم؟

شبکه سازی، مهارتی است که ما را قدرتمند و توانا می‌کند. اهرمی است که می‌تواند موفقیت‌هایمان را سریع‌تر و راحت‌تر کند. در این دوره، این مهارت مهم را یاد بگیرید!

روی تصویر زیر کلیک کنید:

دوره جامع شبکه سازی

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱ دیدگاه دربارهٔ «شبکه‌ سازی چیست؟ چگونه یک شبکه حرفه‌ای بسازیم؟»

  1. مسعود کیهانی

    برایان بناجارو یه جمله معروف داره در مورد شبکه سازی در کسب و کار میگه: “داشتن شبکه‌ای از مخاطبین به من این امکان را می‌دهد تا با مشتریان بالقوه به روشی موثرتر و مستقیم‌تر ارتباط برقرار و در زمان و هزینه‌های تبلیغاتی صرفه‌جویی کنم”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا