جشنواره پاییزی محصولات (بعد از این زمان تمامی محصولات با قیمت اصلی به فروش میرسد)

کدتخفیف ۵۰ درصدی: fff

با کودک درونگرا چگونه رفتار کنیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

چگونه با کودکان درونگرا رفتار کنیم؟ نحوه رفتار با کودک درونگرا

ما انسان‌ها با ترجیحات و ویژگی‌های شخصیتی خاصی به دنیا می‌آییم و در گذر روابط اجتماعی مختلف نیز ویژگی‌های مختلفی را در خود پرورش می‌دهیم. ممکن است در مراحل خاصی از زندگی‌مان ترجیح بیشتری به درون‌گرایی یا برون‌گرایی داشته باشیم. کودکی یکی از مراحل مهمی است که در آن، ترجیحات کودک را باید به دقت زیر نظر داشت. کودکان درون‌گرا معمولاً به دلیل تفاوتی که با سایر کودکان دارند متحمل فشارهای مختلفی می‌شوند. در این مقاله سعی می‌کنیم که به نکاتی که باید در ارتباط با کودک درونگرا رعایت کنیم، بپردازیم.

مهم‌ترین نکات در نحوه رفتار با کودک درونگرا

 

مهم‌ترین نکات در نحوه رفتار با کودکان درونگرا

بهتر است برای رفتار با کودک درونگرا، این نکات را بدانید:

1. درون‌گرایی بیماری نیست که به دنبال درمان آن باشید

از گذشته دور یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که والدین در رابطه با کودکان به آن دچار می‌شده‌اند این بوده که به درون‌گرایی به عنوان یک ترجیح یا ویژگی نگاه نمی‌کرده‌اند، بلکه به عنوان یک آسیب و بیماری به آن می‌نگریستند.

بااین‌حال واقعیت این است که درون‌گرایی یک بیماری نیست که به دنبال درمانش بگردیم، بلکه صرفاً یک ویژگی است که باید آن را بپذیریم. بسیاری از معیارهای رابطه‌ای که در جامعه به عنوان نرمال به آن نگاه می‌شوند، معیارهایی برون‌گرایانه هستند.

بااین‌حال نباید فراموش کنیم که همه افراد جامعه به یک شیوه فکر و عمل نمی‌کنند. افراد درون‌گرا ممکن است شیوه‌های ارتباطی متفاوتی را در پیش بگیرند اما این تفاوت به معنی بیمار بودن آنان نیست.


مینی دوره کاربردی برای شما که الگو هستید! والدین گرامی! شما الگوی کودکانتان هستید، اگر می‌خواهید کودکان شما کمرو و کم حرف و خجالتی تربیت نشوند، در مینی دوره رایگان رفع خجالت و کمرویی شرکت کنید.


2. کودکان درون‌گرا را مجبور به حرف زدن نکنید

کودکانی که ترجیح بیشتری به درون‌گرایی دارند ممکن است علاقه کمتری به حرف زدن داشته باشند. این موضوع باعث می‌شود که خیلی از والدین به دلهره بیفتند و مدام به کودکشان فشار بیاورند که حرف بزند.

در این مورد باید بدانیم اینکه کودکی علاقه کمتری به حرف زدن دارد به این معنی نیست که مهارتی در حرف زدن ندارد. در واقع در این شرایط نیز باید توجه داشته باشیم که میل به کم‌حرفی یک آسیب نیست و صرفاً یک ترجیح است. به همین خاطر نباید فشار مضاعفی را به کودکان وارد کرد.

3. به کودک درونگرا برچسب خجالتی نزنید

 

به کودکان درونگرا برچسب خجالتی نزنید

موضوع مهم دیگری که در رفتار با درون‌گرایان باید به آن توجه داشت این نیست که به آن‌ها برچسب «خجالتی» نزنیم. درون‌گرا بودن با خجالتی بودن متفاوت‌اند و اگر فردی درون‌گراست به این معنی نیز که خجالتی نیز هست و از طرف مقابل اینکه فردی خجالتی است به این معنی نیست درون‌گراست.

خجالت نوعی ترس و ارزیابی منفی از قضاوت دیگران نسبت به خودمان است درصورتی‌که درون‌گرایی یک ویژگی شخصیتی است. این دو با یکدیگر یکی نیستند و باید مراقب باشیم که به کودک درون‌گرا برچسب خجالتی نزنیم.

4. کودکان درونگرا را با اجبار وارد محیط‌های شلوغ نکنید

از دیگر اشتباهات ما در رابطه با کودکان درون‌گرا این است علاقه آن‌ها به تنهایی را هم‌معنی ترس از جمع می‌دانیم. همین باعث می‌شود که والدین از هر فرصتی استفاده کنند که با زور و اجبار کودکان را وارد جمع کنند.

این کار باعث می‌شود که فشار مضاعفی به کودکان وارد شود و به شیوه متفاوتی آنان را تحت فشار می‌گذارد. باید بدانیم که درون‌گرایی، جمع گریزی نیست. درون‌گرایی همچنین با انزوا و منزوی بودن نیز متفاوت است. باید به این نکات دقت کنیم و فشار مضاعفی را به کودکانمان وارد نکنیم.

5. صرفاً به‌عنوان یک انسان به او نگاه کنید و کنارش باشید

در آخر لازم است بر این نکته تأکید کنیم که افراد درون‌گرا نیز انسان هستند. هیچ انسانی صد درصد درون‌گرا یا برون‌گرا نیست. انسان‌ها در گذر زمان و در طی روابط اجتماعی مختلف تغییر می‌کنند و ممکن است در برهه‌ای از زمان ترجیح بیشتری را به سمت درون‌گرایی یا برون‌گرایی نشان بدهند.

به همین خاطر ضروری است که نسبت به همه یک نگاه انسانی را داشته باشیم و سعی نکنیم که به‌عده‌ای به خاطر تفاوتشان نگاه آسیب‌شناسانه‌ای داشته باشیم. صرفاً همین‌که به کودکانمان به عنوان یک انسان نگاه کنیم کمک می‌کند که تفاوت‌ها را به رسمیت بشناسیم، آن‌ها را بپذیریم و فشار مضاعفی را به آنان وارد نکنیم.

سخن پایانی مقاله نحوه رفتار با کودک درونگرا

در این مقاله به نکاتی که در رابطه با کودکان درون‌گرا باید به آن توجه داشت، اشاره کردیم. درون‌گرایی یک آسیب نیست و نباید نگاهی آسیب‌شناسانه داشت. کودک درونگرا را همچنین با زور نباید وارد به جمع کرد یا آن‌ها را نباید وادار به حرف زدن کرد. همچنین نباید به آن‌ها برچسب خجالتی زد و باید تلاش کرد که صرفاً او را به عنوان یک انسان دید.

 

چطور ارتباط موثر را با تمرین و مثال یاد بگیریم؟

در این دوره، از تکنیک‌های علمی و تمرینات موثر استفاده کرده‌ایم تا به شما نحوه برقراری ارتباط واقعاً موثر را آموزش دهیم. روی تصویر زیر کلیک کنید و اطلاعات بیشتری دریافت کنید:

دوره ارتباط موثر و رضایت از زندگی | روش رفتار با کودکان درونگرا چیست؟

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا