5 دلیل اهمیت وجود برنامه‌ ریزی روزانه برای کودکان

سرفصل های مهم این مقاله

LOVELY

دوره رایگان چطور جذاب و دوست‌داشتنی باشیم؟!

جذابیت بر اساس اصول روانشناسی!

پنج دلیل که اهمیت برنامه‌ریزی روزانه برای کودکان را به شما نشان می‌دهند! احتمالاً تا کنون کمتر درباره برنامه‌ریزی روزانه برای کودکان شنیده‌اید. بااین‌حال برنامه‌ریزی صرفاً محدود به زندگی بزرگ‌سالان نیست و کودکان نیز می‌توانند از یک برنامه ریزی روزانه منظم و منعطف سود ببرند. در این مقاله به بررسی اهمیت برنامه‌ ریزی برای کودکان و ویژگی‌هایی که یک برنامه مناسب برای کودکان داشته باشد سخن می‌گوییم. پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

چرا باید برای کودکانمان برنامه‌ ریزی روزانه داشته باشیم؟

داشتن یک برنامه ریزی در خانواده اهمیت و فواید زیادی دارد که از مهم‌ترین آن می‌توان گفت که کودکان می‌آموزند که در آینده نیز تمامی کارهای خود را با برنامه پیش ببرند، در ادا چند دلیل مهم دیگر برای داشتن برنامه ریزی برای کودکان را توضیح داده‌ایم.

1- برنامه‌ ریزی به زندگی ما و کودکمان نظم و چارچوب می‌دهد

برنامه‌ها به دلیل نظم و ترتیبی که دارند می‌توانند زندگی ما و کودکمان را در یک چارچوب مشخص قرار دهند. توجه داشته باشید که برنامه‌ریزی صرفاً به کودکان کمک نمی‌کند، بلکه به خود والدین نیز کمک می‌کند.

در واقع والدین با برنامه‌ای که برای کودک می‌چینند، بخش زیادی از برنامه خود را نیز مشخص می‌کنند. به همین دلیل است که برنامه می‌تواند هم به والدین و هم به کودکان نظم و چارچوب دهد.

2- برنامه‌ ریزی باعث ایجاد عادت‌های سالم در کودک می‌شود

برنامه‌ریزی روزانه کودکان معمولاً سه‌بخش مهم دارند: خواب، تغذیه و سرگرمی.

هر سه این موارد از اصلی‌ترین نیازهای کودک و به‌صورت کلی انسان‌ها هستند. والدین باید بدانند که برنامه‌ای که آنان برای کودک مشخص می‌کنند تأثیر مهمی در سلامتشان دارد.

در میان این سه مورد خواب و تغذیه کودک با توجه به سن او اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند و والدین باید توجه جدی به خواب و تغذیه کودک داشته باشند.

سرگرمی‌های مختلف نیز با قراردادن کودک در معرض محرک‌های مختلف می‌توانند به رشد بیشتر و بهتر مغز او کمک کند. به صورت کلی والدین باید بدانند که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توانند عادت‌های سالمی را در کودک خود ایجاد کنند.

3- برنامه‌ریزی به کودکان مدیریت و نظم را آموزش می‌دهد

والدین با برنامه‌ریزی روزانه برای کودکان به‌صورت غیرمستقیم مهارت مدیریت زمان و نظم در زندگی را نیز به کودک آموزش می‌دهند. در واقع در پروسه برنامه‌ریزی کودک می‌تواند با برنامه‌ریزی روزانه و اهمیت آن آشنایی بیشتری پیدا کنند و همچنین مهارت بیشتری نیز در مدیریت زمان و همچنین زندگی پیدا کنند.

4- برنامه‌ریزی می‌تواند اشتیاق کودک شما رو مضاعف کند

از دیگر فواید برنامه‌ریزی این است که کودک را نسبت به فعالیت‌های پیش‌رو مشتاق نگه ‌می‌دارد. برای مثال کودک می‌داند که پس از خوردن غذا، نوبت به تماشای تلویزیون خواهد رسید.

به همین دلیل از طرفی با میل و اشتیاق بیشتری به سمت خوردن غذا می‌رود و از طرف دیگر نیز با اشتیاق و هیجان منتظر برنامه‌های بعدی خواهد ماند.

5- برنامه‌ریزی به از استرس ما و کودکمان کم می‌کند

برنامه‌ریزی روزانه به دلیل نظم و ساختاری که به زندگی می‌دهد از میزان ابهام و استرس زندگی ما کم می‌کند. در واقع این‌گونه دیگر مجبور نیستیم که در طی روز مدام به کارهای مختلف فکر کنیم، بلکه از قبل یک برنامه مشخص داریم که باید طبق آن عمل کنیم. این موضوع تا حد زیادی می‌تواند از استرس ما و کودکمان کم کند.

برنامه‌ریزی روزانه کودکان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

 

برنامه‌ ریزی روزانه کودکان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

هر برنامه ریزی برای اثرگذارتر بودن باید ویژگی‌ها و قوانین خاصی داشته باشد. مهم‌ترین ویژگی برنامه ریزی کودکان را در ادامه بیان کردیم.

1- متناسب با سن کودک و نیازهای او در هر سن باشد

مهم‌ترین عاملی که والدین برای برنامه‌ریزی کودک باید در نظر بگیرند این است که آن برنامه‌ریزی متناسب با سن کودک و میزان رشد کودک باشد.

طبیعتاً هر کودکی متناسب با سن خاص خود نیازهای متفاوتی را داراست. به همین خاطر ضروری است که والدین قبل از برنامه‌ریزی روزانه در رابطه با نیازهای کودکشان آگاهی پیدا کنند.

2- انعطاف‌پذیر باشد

انعطاف، دیگر ویژگی یک برنامه‌ریزی مناسب است. یکی از مهم‌ترین اشتباهات والدین برنامه‌ریزی سخت و محکم برای کودکان است. بااین‌حال باید بدانیم که کودکان این‌گونه آسیب می‌بینند و درصد موفقیت برنامه‌ها نیز پایین می‌آید.

بدون شک یک برنامه‌ریزی همه‌جانبه برنامه‌ای است که احتمال ناتوانی و نتوانستن را در خود جای داده باشد.

3- سرگرم‌کننده باشد

نباید از یاد ببریم که یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند ما و کودکان را به برنامه‌هایمان متعهد کند میزان سرگرم‌کننده‌بودن برنامه است. والدین باید بتواند با نهایت خلاقیت برنامه کودکان را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که خشک و خسته‌کننده نباشد و پر از سرگرمی باشد.

سخن پایانی

در این مقاله به اهمیت برنامه‌ ریزی روزانه برای کودکان و همچنین ویژگی‌های یک برنامه مناسب برای کودکان پرداختیم. برنامه‌ریزی روزانه لازمه زندگی ما بزرگ‌سالان و کودکان است. برنامه‌ریزی می‌تواند هم به زندگی ما به عنوان والدین و هم به زندگی کودکان کمک کند. برنامه‌ریزی روزانه برای کودکان، به ما و آن‌ها ساختار و چارچوب می‌دهد، از استرس‌مان کم می‌کند، عادت‌های سالمی را در کودکان ایجاد می‌کند، به آن‌ها مدیریت زمان و زندگی را یاد می‌دهد و شوق و اشتیاق را در آن‌ها زنده نگه‌میدارد. نکته مهمی که والدین باید به آن توجه کنند این است که برنامه‌ای که برای کودکان تنظیم می‌کنند منعطف، سرگرم‌کننده و متناسب با سن کودکان باشد.

 

چطور برنامه ریزی و مدیریت زمان را یاد بگیریم؟

قبل از اینکه به بچه‌ها آموزش برنامه ریزی و مدیریت زمان دهیم، باید خودمان سرمشق و الگویشان باشیم. در دوره زیر، مهم‌ترین تکنیک‌های برنامه ریزی و مدیریت زمان را یاد بگیرید. روی تصویر زیر کلیک کنید:

دوره مدیریت زمان و برنامه ریزی برای اینکه برنامه ریزی را به کودکان هم یاد بدهیم!

آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا