کنترل خشم در کودکان؛ برای کنترل خشم فرزندمان چه کنیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

کنترل خشم در کودکان؛ برای کنترل خشم فرزندمان چه کنیم؟

پرخاشگری کودکان همواره از موضوعاتی نگران‌کننده برای والدین بوده است. بااین‌وجود می‌دانیم خشم احساسی طبیعی است که مسئله حائز اهمیت در مورد آن ابراز خشم به شیوه‌ای مناسب است.

حال این سؤالات مطرح می‌شوند که چگونه به فرزند خود بیاموزیم خشم و عصبانیت خود را کنترل و آن را به درستی بروز دهد؟! کدام روش‌ها مفید واقع می‌شوند و کدام یک اوضاع را بدتر می‌کنند؟! در این مقاله به بررسی پاسخ این پرسش‌ها می‌پردازیم بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.

راهکارها و روش های کنترل خشم کودکان!

از این روش ها برای کنترل خشم کودکانتان استفاده کنید:

1. علل عصبانیت کودک را بیابید

اولین و مهم‌ترین گام در این راستا، یافتن دلایل خشمگین شدن کودک است. فرزند شما ممکن است به دلایل گوناگون مانند؛ مشکلات در روابط دوستانه، مشاجره اعضای خانواده، اضطراب و استرس در زمان امتحانات، تغییرات هورمونی دوران بلوغ و… نتواند خشم خود را به درستی مدیریت و آن را کنترل کند.

آگاهی شما نسبت به این مسئله و روشن‌سازی مسیر موجب می‌شود، به آسانی با کودک خود صحبت و او را راهنمایی کنید، یا با اصلاح رفتار و شیوه تربیتی خود به بهبود شرایط کمک نمایید.

2. از تنبیه فیزیکی بپرهیزید

 

یکی از راهکارهای کنترل خشم کودک اصلاح رفتاری است که موحب بروز تنش شده است. بدون شک پرخاشگری کودک، عصبانیت و خشم والدین را نیز برمی‌انگیزد.

یکی از راهکارهای کنترل خشم کودک اصلاح رفتاری است که موحب بروز تنش شده است. بدون شک پرخاشگری کودک، عصبانیت و خشم والدین را نیز برمی‌انگیزد.

اگر شما از آن دسته والدینی هستید که به هنگام اشتباه فرزندشان قادر به کنترل احساسات خود نیستند، از کوره در می‌روند و به تنبیه فیزیکی روی می‌آورند؛ از یک روانشناس کمک بگیرید. خشم شما و تنبیه فیزیکی نه تنها مانع از عصبانیت فرزندتان نمی‌شود بلکه با آثار جبران‌ناپذیری که بر روان او باقی می‌گذارد؛ به مرور زمان شدت پرخاشگری او را افزایش می‌دهد؛ بنابراین به جای ایجاد احساس درد و شرم، در کمال آرامش و خونسردی پیامدهای اعمال کودک را به او نشان دهید.

3. حفظ اقتدار اهمیت بسیار بالایی دارد

یکی دیگر از روش‌های کنترل خشم کودک حفظ اقتدار در برخورد با اوست. اجازه ندهید خشم فرزندتان به وسیله‌ای برای دستیابی او به خواسته‌هایش تبدیل شود. احتمالاً عصبانیت کودک شما را ترغیب می‌کند که برای رفع ناراحتی او و همچنین جلوگیری از کلافگی خودتان، به سرعت هرچه می‌خواهد را در اختیارش قرار دهید و خواسته‌هایش را برآورده سازید؛ اما به یاد داشته باشید که درصورت انجام این عمل، فرزندتان خشم، فریاد زدن و… را بهترین روش برای رسیدن به خواسته‌هایش تلقی می‌کند و مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

4. از روش‌های متناسب با ویژگی‌های کودک استفاده کنید

جدا کردن کودک از محیط و عاملی که موجب بروز تنش در او شده، باعث دور شدن وی از احساس خشم و عصبانیت می‌شود. در این هنگام او را در موقعیت‌های متفاوتی قرار دهید و از او درخواست کنید به انجام فعالیت‌های موردعلاقه‌اش بپردازد تا آرام شود.

برخی از کودکان توسط بازی‌های فکری احساس بهتری پیدا می‌کنند، بعضی از آن‌ها با مرتب کردن اتاقشان و تعدادی نیز با نقاشی کشیدن و یا فعالیت‌هایی ازاین‌دست آرامش پیدا می‌کنند. درواقع پاسخ چگونگی کنترل خشم فرزندمان در شناخت ما از او نهفته است و گاهی کارهایی که موجب برطرف سازی خشم یک کودک می‌شوند، بر دیگری اثر ندارند.

5. الگوی فرزندتان باشید

تنها دانستن شیوه‌های کنترل خشم کودکان کافی نیست و نحوه‌ رفتار شما با دیگران و همچنین فرزندتان در این زمینه بسیار مهم است. اگر شما در ذهن کودکتان فردی عصبانی باشید که هیچ‌گاه نمی‌تواند خشم خود را مدیریت کند؛ نباید از او انتظار رفتار مطلوبی داشته باشید‌ چراکه در این شرایط کودک توجهی به توصیه‌های شما نمی‌کند.

6. گفت‌وگوی مناسب را از یاد نبرید

ناتوانی در بیان احساسات زمینه عصبانیت کودک را فراهم می‌آورد. در خانواده فضایی را ایجاد کنید که فرزندتان بتواند به سادگی در مورد احساساتش صحبت کند. این موضوع توانایی مدیریت در مواجهه با احساسات مختلف را برای او به ارمغان می‌آورد.

توجه داشته باشید زمانی که با فرزند خود صحبت می‌کنید، آرام باشید. اگر روز سختی داشته‌اید و عصبانی هستید؛ زمان مناسب‌تری را برای این‌ کار انتخاب کنید. نتایج قابل‌درک رفتارهای کودک را به او گوشزد کنید. به‌عنوان‌مثال یادآور شوید که رفتارهای پرخاشگرانه مانند فریاد زدن، پرت کردن وسیله‌ها و آسیب فیزیکی به افراد؛ باعث می‌شود او دوستان خود را از دست بدهد.

7. بازی‌ها، روشی کارآمد برای کنترل خشم کودکان هستند

 

بازی‌ها، روشی کارآمد برای کنترل خشم کودکان هستند

اگر بازی به شکلی هدفمند در راستای کنترل خشم کودک برنامه‌ریزی شده باشد؛ بسیار مفید واقع می‌شود. کودکان در محیط امن بازی می‌توانند مفاهیمی چون صبر، تلاش، آینده‌نگری را بیاموزند‌.

باز‌ی‌های‌ فیزیکی یا بازی‌هایی که ذهن کودک را وادار به فعالیت و استدلال می‌کنند؛ با افزایش نشاط و انگیزه کودک به آرامش روان او کمک می‌کنند. همچنین خواندن کتاب‌های داستان مناسب سن کودک در رابطه با کنترل خشم، بسیار مؤثر هستند.

سخن پایانی مقاله کنترل خشم در کودکان!

درک تفاوت میان احساس خشم و رفتار‌های پرخاشگرانه برای کودکان دشوار است، بنابراین آموزش این مسئله به گونه‌ای که فرد تا حد زیادی متوجه تفاوت آن‌ها بشود؛ بر عهده والدین قرار می‌گیرد و از مشکلات پیچیده بسیاری پیشگیری می‌کند.

در این مقاله به بررسی راهکارهایی در جهت کنترل خشم کودکان پرداختیم و دانستیم پرخاشگری والدین که الگوی فرزندان‌ خود هستند؛ متقابلاً منجر به عصبانیت و برانگیخته شدن کودکان می‌شود‌‌. البته گاهی ممکن است شرایط روانی و عاطفی خاص کودک منجر به عصبانیت و عدم توانایی کنترل وی بشود که در این صورت نیاز است با یک متخصص روان‌شناس یا روان‌پزشک مشورت کنید.

چطور با کودک لجباز و انتقاد ناپذیر رفتار کنیم؟

بسیاری از ما با کودکانی روبرو می‌شویم که لجباز هستند. نجوه رفتار با این کودکان، باید حرفه‌ای و اصولی باشد؛ چون کودکان روحیات حساسی دارند و نحوه غلط برخورد با آنان، می‌تواند آینده‌شان را تحت تاثیرات بدی قرار دهد. پس با بهترین روش‌های رفتار با کودکان انتقاد ناپذیر و لجباز، در دوره زیر آشنا شوید. روی لینک زیر کلیک کنید:

مقابله با خشم کودکان و کنترل ان | دوره لجبازی کودکان

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا