نقشه ذهنی و کاربردهای آن – (mind map)

سرفصل های مهم این مقاله

در دنیای امروز با چنین حجم برنامه‌های روزانه، افکار و ایده‌ها، تمامی افراد به دنبال روشی هستند که از طریق آن بتوانند افکار، ایده‌ها و یا نت برداری هایشان را سر و سامان دهند. نقشه ذهنی و کاربردهای نقشه ذهنی پاسخی دقیق به تمام خواسته‌های این مدلی بشر در عصر جدید بود.

روشی کاملا علمی و کاربردی که از طریق آن میزان یادگیری و اثرپذیری مغز انسان چندین برابر خواهد شد. در ویدیو زیر نکاتی مهم در مورد نقشه ذهنی به شما ارائه کرده ایم. همین حالا ویدیو زیر را مشاهده کنید.

مشاهده کردید؟ چطور بود؟

نقشه ذهنی یکی از پرکاربرد ترین روش های یادگیری حال حاضر جهان است. در این مقاله آموزشی قصد داریم به بیان کاربرد های این روش فوق العاده بپردازیم.

در ویدیو زیر به صورت کامل و سریع سعی کردیم چندین کاربرد نقشه ذهنی و همچنین چندین نکته برای رسم نقشه ذهنی را خدمتتان توضیح دهیم. و در ادامه قصد داریم به آموزش نکاتی مهم در این باره بپردازیم.

آیا تا به حال نقشه ذهنی رسم کرده‌اید؟

در ویدیو زیر که بخشی از دوره های آموزشی تندخوانی و تقویت ذهن مجموعه بیشتر از یک نفر است به صورت کوتاه چندین کاربرد نقشه ذهنی را برای شما عزیزان شرح دادیم.

 

برخی از مواردی که در آنها استفاده از نقشه ذهنی بسیار پرکاربرد است عبارتند از:

– یادداشت برداری و خلاصه برداری کتب
– سازماندهی به تفکرات و ایده ها (بارش فکری)
– نوشتن متن سخنرانی
– تدریس و آموزش
– ارائه محتوا و دفاع و کنفرانس دانشجویی
– نوشتن جزوات و برداشت نکات کلاسی

بسیاری از شما عزیزان بدون شک تا به حال نشنیده بودید روشی وجود دارد که برمبنای عملکرد مغز شما عزیزان طراحی گردیده است و از طریق آن میتوانید مسیر یادگیری‌هایتان را متحول سازید. یکی از پرکاربردترین استفاده‌ها از نقشه‌های ذهنی نت برداری و خلاصه نویسی از کتابهاست. شما شاید تا به حال برای خودتان خلاصه ای از مطالب درسی تان را برای مرور قبل از امتحان آماده کرده اید

مشکل اساسی بسیاری از این خلاصه برداری ها مواردی از قبیل زیر است:

نمی‌دانیم چقدر باید یک متن را خلاصه کنیم

همواره ترس از فراموش کردن داریم

به دلیل همین ترس از فراموشی، حجم خلاصه‌هایمان زیاد می‌شود

کار وقت گیری است برای همین معمولا صرف‌نظر می کنیم

نمی دانیم روش صحیح خلاصه برداری کردن چگونه است

در بیشتر کلاس‌های تندخوانی و تقویت ذهن، زمانی که از شرکت‌کننده‌ها خلاصه برداری از جزوه هایشان را می خواهیم معمولا حرفی که می‌شنویم این است. کتاب‌های ما نمی‌شود.

به طور مثال مکالمه بین من و مخاطبین شرکت کننده در این کارگاه‌ها به صورت زیر است.

در ابتدا از آنها می خواهیم کتاب یا جزوه های مورد علاقه خودشان را که می گویند نمی شود تبدیل به نقشه ذهنی یا مایندمپ کنند. و برای ما بیاورند. در تصویر زیر عکس جزوه یکی از شرکت کنندگان را می بینید. از یکی از دروس تخصصی بچه های گروه های پزشکی و علوم پایه پزشکی. درس بیوشیمی

صفحه شماره یک این جزوه:

صفحه شماره دو این جزوه:

 

بسیاری از شما عزیزان هم جزواتی به چنین شکل در دروان تحصیل مدرسه یا دانشگاه داشته‌اید. و در ادامه من از این عزیزان خواهش می‌کنم که مثل همیشه، برای من همانطور که تا به حال انجام می‌دادند یک خلاصه بسازند و در جلسه بعدی کارگاه همراه داشته باشند. و به این صورت با تصویر بعدی روبرو می شویم معمولا

مطمئنا بسیاری از شما همین حالا گفته اید این عالی است. تازه حوصله هم داشته است از رنگ هم استفاده کرده است اما باید بدانید این خلاصه چندان مفید و کاربردی نیست.

خلاصه برداری به صورت مایندمپ و نقشه ذهنی به دلیل داشتن یکسری از قوانین همواره از چنین خلاصه‌برداری‌هایی مفیدتر است. تمام مطالبی که در تصویرهای بالا دیدید اگر بخواهیم تبدیل به یک شاخه از نقشه ذهنی‌مان کنیم به صورت زیر خواهد بود.

اگر یاد بگیرید که مطالب خود را به این صورت دسته بندی کنید و نقشه ذهنی بسازید بدون شک در یادگیری شما عزیزان بسیار موثر و کاربردی خواهد بود.

در این نوشتار قصد داریم به صورت رایگان یکی به یکی از مهم ترین سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم.

چطور این نقشه ذهنی رسم شد و من چطور می‌توانم کتاب تخصصی خود را تبدیل به نقشه ذهنی کنم که از من وقت زیادی نگیرید. به همین جهت بخشی از محصول غیر حضوری تندخوانی پلاس را برای شما عزیزان در ادامه قرار دادیم.

بدون شک با مشاهده آن بیشتر سوالات شما عزیزان پاسخ داده خواهد شد.

 

مشاهده کردید؟ اگر به این صورت نقشه ذهنی را رسم کنید از شما زیاد وقت نمی گیرد. اسم آن دقیقا بر روی آن قرار گرفته است. این تنها یک نقشه برای ذهن های شماست.

این روش سال هاست در کشورهای پیشرفته جهان استفاده می شود و از سال 1996 تونی بوزان قوانین رسم نقشه ذهنی را در کتاب. the mind map book به چاپ رسانید و در اختیار عموم قرار داد.

پیش از بیان قوانین و روش رسم نقشه ذهنی (mind map) به شما توصیه می کنم مقاله قبلی ما را در زمینه مایندمپ مطالعه کنید.

استفاده از نقشه ذهنی برای نگارش متن سخنرانی

 

همانطور که مشاهده کردید و در آن مقاله ذکر شد ما به سادگی می توانیم با تبدیل متن سخنرانی خود به نقشه ذهنی میزان یادسپاری مطلب در ذهنمان را چندین برابر کنیم.  حال قصد داریم چگونگی رسم یک نقشه ذهنی قدرتمند را با هم آموزش ببینیم

چطور یک نقشه ذهنی رسم کنیم؟

اگر می خواهید روند رسم یک نقشه ذهنی قدرتمند را به صورت کامل بیاموزید با من همراه شوید و ویدیو زیر را مشاهده کنید. همیشه سوال اکثر افراد شرکت کننده در دوره های ما این بود:

 

رسم نقشه ذهنی را باید از کجا شروع کنیم؟

اگر می خواهید یک بار برای همیشه این روش را یاد بگیرید همین حالا کاغذ و قلم بردارید و با من همراه شوید.
بهترین حالت استفاده از این آموزش این است که اگر شما متن سخنرانی یا خلاصه برداری دارید در کنارتان قرار دهید و همراه با من همین الان آن را تبدیل به یک مایندمپ قوی کنید.

به همین سادگی می توانید یک نقشه ذهنی رسم کنید.

دلیل این قوانین برای نقشه ذهنی چیست؟

شاید برای شما سوال شده باشد که دلیل اینکه باید مایندمپ خودمان را به این صورت رسم کنیم چیست.

به طور مثال چرا ما باید از رنگها استفاده کنیم؟

باید بدانید ذهن انسان از 2 نیم کره تشکیل شده است.

– نیم کره سمت چپ

– نیم کره سمت راست

هرکدام از این نیم کره ها

محمدرضا رمضان نیا

محمدرضا رمضان نیا

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۸ دیدگاه دربارهٔ «نقشه ذهنی و کاربردهای آن – (mind map)»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام آقای پورسلطانی
    خیلی خوشحالیم که مقاله نقشه ذهنی و کاربردهای آن برای شما مفید و کاربردی بوده.
    موفق و بیشتر از یک نفر باشید …

  2. سلام وقت به‌خیر. خداقوت میگم بهتون بابت آموزش های درجه یک و بی نظیر بیشترازیک.

    چرا امکان تهیه‌ی این محصول وجود نداره بزرگوار؟

  3. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام دوست عزیز
    تبریک به شما که اهل اموزش و یادگیری هستید.
    بدلیل دسته بندی های منظم تر یکسری دوره هامون در سایت غیر قابل خرید شده است و در صورت تمایل میتونید بصورت کارت به کارت برای تهیه محصول اقدام نمایید.
    ◀️جهت پرداخت بصورت کارت به کارت

    واریز وجه به حساب زیر
    نام صاحب حساب : پیام بهرام پور
    شماره کارت :

    ۶۱۰۴۳۳۷۸۷۷۸۴۹۷۱۹

    ❌جهت پرداخت بصورت کارت به کارت حتما ۱) فیش واریزیتون رو به همراه ۲)اسم و فامیل شریفتون و۳) ذکر نام دوره به شماره واتسپ زیر ارسال کنید

    ۰۹۹۳۶۸۶۷۰۷۲

    ⏰همکاران در روزهای اداری و غیر تعطیلی از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۸ پاسخگوتون هستند.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

اسکرول به بالا