راهاندازی سایت یکی از بهترین روشهای گسترش کسبوکار است که با وجود سادگی، دانستن نکاتی را میطلبد. اگر از مبتدیانی هستید که بین نام دامنه و خدمات میزبانی وبسایت تفاوتی قائل نمیشوید، بهطورکلی لازم است بدانید؛ دامنه یا Domain به آدرس وبسایت اطلاق میشود که کاربر با تایپ کردن نام منحصربهفردی در نوار URL به وبسایت و محتوا دسترسی پیدا میکند.
در این مقاله ضمن توضیح دقیق دامنه به بررسی ویژگیهای آن و موارد مهم برای انتخاب نام دامنه میپردازیم.
دامنه چیست؟ چرا انتخاب نام دامنه اهمیت دارد؟
دامنه (Domain) همان آدرسی است که با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد وبسایت میشوید. زمانی که شما دامنه وب ایجاد میکنید، در واقع حضور واقعی خود را در اینترنت ثبت کردهاید. با رعایت نکات سادهای در مورد نام دامنه، وبسایت شما در رقابت با سایرین، در ذهن کاربران برتر جلوه داده شده و ماندگار میشود.
به بیان سادهتر، فرض کنید برای داشتن درآمد بهتر، کسبوکارتان را در منطقهای سرراست و پرتردد راهاندازی میکنید تا در خاطر همگان ثبت شود. درواقع مهمترین ویژگی، نشانی محل کار شماست که به ارجحیت آن نسبت به رقبا منجر میشود.
دامنه بهطورکلی از دو بخش اسم و پسوند تشکیل میشود:
۱. نام دامنه باید منحصربهفرد و ترجیحاً متناسب با فعالیت شما باشد، در حقیقت نامی مناسب است که به اندازه کافی توصیفی است و اطلاعات مهمی را انتقال میدهد.
۲. پسوندهای بسیاری نیز با ویژگیهای خاص خود وجود دارند مثل .net – .org – .com – .ir
بهعنوانمثال پسوند com مخفف Commercial مناسب مؤسسات تجاری و اقتصادی و پسوند org مخفف Organization برای ارگانها و سازمانها به کار میرود.
برای مثال به این آدرس توجه کنید:
1- پیشوند www مخفف کلمه World Wide Web است که گاها در آدرس وبسایتها استفاده میشود. 2- bishtarazyek قسمت اصلی دامنه و نام برند است.
۳. در این آدرس پسوند دامنه که به آن TLD هم گفته میشود، com است.
دامنه انتخابی ما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
۱. لیستی از کلمات مورد نظر و مترادف تهیه کنید. اگر نام دامنه دلخواه شما واژهای انگلیسی است، برای انتخاب بهتر ابتدا مترادفهای آن واژه را بیابید و سپس آزاد بودن دامنه را مورد بررسی قرار دهید.
۲. نام دامنه مورد نظر خود را در زبانهای دیگر با الفبای یکسان، جستوجو کنید. گاهی اوقات واژه هدف شما، همتای زیبایی در سایر زبانها دارد و ایدههای متنوعی به شما ارائه میدهد.
۳. دامنه کوتاه و تک کلمهای انتخاب کنید. دامنههای کوتاه به یادماندنیتر هستند و به همین دلیل کسبوکار شما با سرعت بیشتری گسترش مییابد.
۴. انتخاب دامنه با معنا از اهمیت بالایی برخوردار است. زمان انتخاب دامنه سعی کنید، نامی خلاقانه برگزینید البته نامهایی که فاقد معنای خاصی هستند، مورد توجه کاربران قرار نمیگیرند.
۵. بهتر است دامنه مرتبط با فعالیت شما باشد. زمانی که نام وبسایت مرتبط با فعالیت شماست، افرادی که تاکنون از سایت شما بازدید نکردهاند و نیازمند محتوای مرتبط هستند، جذب میشوند.
۶. املای آسان دامنه را از یاد نبرید. کلماتی که املای سخت و پیچیدهای دارند و موجب اشتباه افراد میشوند، گزینه مناسبی برای نام دامنه نیستند. انتخاب نام پیچیده برای دامنه امکان سودجویی افراد را افزایش میدهد درواقع ممکن است افرادی با کاهش یا افزایش تعداد کلمات، املای سادهتری برای دامنه پیشنهاد کنند و سایت شما دیده نشود.
۷. از خط فاصله و اعداد استفاده نکنید. استفاده از خط فاصله در دامنه از اعتبار آن میکاهد؛ زیرا همیشه باید یادآوری کنید که اشخاص خط فاصله میان حروف را از یاد نبرند. اعداد نیز معمولاً در ذهن ماندگار نمیشوند، بنابراین جز برای زیبایی دامنه از آنها استفاده نکنید.
۸. با اضافه کردن کلماتی به انتهای نام اصلی، دامنه خاص خود را ایجاد کنید. کلماتی مانند store,group,people و… به شما کمک میکنند تا ایده اصلی دامنه را با ایده مشابهی جایگزین کنید.
۹. به کار بردن نام اشیاء یا حیوانات مربوط به فعالیتتان در نام دامنه به مشهور شدن وبسایت شما کمک میکند. این روش هوشمندانه بهطور خودکار زمینه ایجاد یک نام تجاری منحصربهفرد را فراهم میآورد.
۱۰. میتوانید از نام شهر یا کشور خود در دامنه استفاده کنید. این شیوه مناسب کسبوکارهای محلی است و به آشنایی بیشتر کاربران با جوانب مختلف شغل شما میانجامد.
سخن پایانی مقاله انتخاب نام دامنه سایت
انتخاب صحیح نام دامنه اولین و مهمترین گام در راستای ایجاد وبسایت بوده که نیازمند زمان و البته خلاقیت است. ما در این مقاله ضمن بررسی تعریف دامنه و ویژگیهای آن دانستیم؛ دامنه متناسب با فعالیت به گسترش کسبوکار شما میانجامد که البته نیازمند زمان و البته خلاقیت است.
چند مقاله دیگر با موضوع راهاندازی سایت
- چرا باید سایت داشته باشیم؟ | مزایای راه اندازی سایت
- هفت ابزار رایگان سرچ کلمه کلیدی برای وب سایت
- سئو چیست؟ با 0 تا 100 سئو آشنا شوید!
- نکات قبل از طراحی سایت که به شما نگفتهاند!
مهمترین موارد دانش MBA (تنها در دو ساعت؛ کاملاً عملی و تجربی)
روی تصویر زیر کلیک کنید:
۲ دیدگاه دربارهٔ «دامنه سایت چیست و در انتخاب نام دامنه باید به چه نکاتی توجه کنیم؟»
با درود .
ضمن خداقوت به مجموعه بیشتر از یک مفتخرم به اینکه در سایه این مجموعه والا ، تغییرات خوبی رو برای خودم رقم زده و خواهم زد.
در مورد دامنه نکات مهمی یاد شد که بنده ازان بی اطلاع بودم البته لینک های ارجاعی و کمکی نیز خیلی کمک کردند.
سلام از همراهی شما بسیار متشکریم. امیدواریم بتوانیم در کنار هم در مسیر رشد با قدرت ادامه دهیم.