سلامت روان در بحران و حقایقی در مورد مغز
این یک لایو آموزشی مشترک بین دکتر علی صاحبی و پیام بهرام پور است که در تاریخ 8 اسفندماه 1398 و با موضوع « سلامت روان در بحران» انجام شد.
در این لایو میتوانید از دو آموزش دهنده حرفهای نکاتی عالی در مورد «بحرانها و چگونگی واکنش در مقابل آن» بیاموزید.
برای اینکه در مورد دکتر علی صاحبی و پیام بهرام پور بیشتر بدانید، میتوانید لینکهای زیر را باز کنید:
لایو آموزشی در مورد چیست؟
سلامت روان در بحران
خیلی از عوامل بیرونی و محیطی مثل بیماریهای صعبالعلاج، بحرانهای تجاری و مالی، نوسانت بازار سرمایه، نقض عضو، فرزند عقبمانده، تصادف و مرگ عزیزان، بلایای طبیعی، جدایی، اخراج از کار و ورشکستگی مالی افراد را دچار آسیب میکند و بسیاری از ما را زمینگیر میکند، طوری که فکر نمیکنیم هیچگاه از زیر آوار و پیامدهای این فجایع بیرون بیاییم؛ اما افرادی هستند که وقتی در چنین شرایط ناگواری قرار میگیرند، خیلی خوب و در مدت کوتاهی به جایگاه قبلی خود بازمیگردند و زندگی فعال خود را از سر میگیرند.
هر چند این عوامل ممکن است در زندگی ما آسیبهای بسیار زیادی ایجاد کند یا ما را ناامید و افسرده کند
دانش روانشناسی راهکارهای موثری نه تنها برای برای مدیریت و عبور بلکه حتی برای رشد و توسعه در شرایط پر استرس و بحرانی که خیلی از ما امروز درگیر آن هستیم در اختیار ما قرار میدهد، راهکارهایی که به ما میآموزند چگونه در زمان طوفانها خودمان را مدیریت کنیم و به سمت رشد و پیشرفت برویم.
دکتر صاحبی و پیام بهرام پور تلاش کردهاند علاوه بر راهکارهای عبور از بحران، از نقش مؤثر ارتباطات صحیح در این زمینه و سلامت روان در بحران بگویند.
ریشه بسیاری از بحرانهای اجتماعی چیست؟
یکی از مهمترین ریشههای شکل گیری بحرانهای اجتماعی، گسست اجتماعی است.
بحرانهایی مثل احتکار کردن ملزومات که در بحرانی مثل کرونا شکل میگیرد و یا بحرانهای دیگر، موقعی به وجود میآید که «پیوندهای اجتماعی» تبدیل به «گسستهای اجتماعی» شوند.
اگر افراد یک جامعه به درستی در مورد روابط و بالا بردن کیفیت هر نوع رابطهشان آموزش نبینند، همین میشود که در مواقع بحران، دیگران را فراموش میکنند و تنها خودشان را میبینند.
انزوا را بشکنید…
خیلی از افراد در مواقعی که شرایطی مثل شرایط کنونی پیش میآید، ترجیح میدهند انزوا در پیش بگیرند و یک حالت افسردگی برای خودشان درست کنند.
این انزوا نه تنها نمیتواند به حل بحران کمک کند، بلکه اجازه پیدا کردن راه حلها را از ما سلب میکند.
در این شرایط میتوانید راههای ارتباطی تازه مثل تماسهای تصویری را جایگزین کنید و از خانه بیرون نروید.
یک راه حل خوب دیگر، آموزش دیدن است. همیشه سعی کنید از تهدیدها فرصت بسازید. آموزش دیدن باعث میشود وقتی از این انزوا در آمدید و اوضاع به حالت عادی بازگشت، لااقل از خودتان راضی باشید که وقتتان را تلف نکردهاید.
بازی کردن هم با وجود اینکه دستکم گرفته شده است، راه حل مناسبی برای خانه نشینی های اجباری از نوع «کرونا» است.
چرا بازی، یک درمان فوق العاده و یک راه حل عالی برای سلامت روان در بحران است؟
روان شناسان بر این باورند که بازی فضای مناسبی را برای کسب گرایشهای مثبت فردی عاطفی و رفتاری سنجیده فراهم میآورد. آنچه در این راه به دست میآید، به سایر جنبههای زندگی نیز قابلانتقال است. بازی سبب میشود تا یاد بگیریم چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم و از این طریق انواع مختلف و متنوع مهارتهای عاطفی – اجتماعی را میآموزیم.
تحقیقات نشان داده است که افرادی که در کودکی زیاد بازی میکردهاند، در بزرگسالی ارتباطات بهتری با دیگران برقرار میکنند و موفقترند. کودک هنگام بازی میتواند کشف کند چه کسی است و چه تواناییهایی دارد، دنیا چیست و چگونه خود را باید با محیط هماهنگ کند. به راستی بازی میتواند به کودک اعتماد به نفس دهد، بازی کردن بچهها راهی است به سوی شکل گیری شخصیتی سالم و مفید. در نتیجه برای این که کودک در آینده زندگی خوب و بالندهای داشته باشد، فرایند بازی بسیار ضروری است.
بسیاری از ما به اهمیت این امر آشنایی نداریم.
در لایو بالا، دکتر صاحبی از نظر علمی و با بررسی مکانیسمهای مغز انسان، دلایل مهمی برای طراحی و یادگیری بازیهای مفید ارائه میکند.
سیستم دفاعی بدن با استرس چه رابطهای دارد؟
میدانیم که وقتی ذهن ما تحت شرایط استرسزا قرار میگیرد، مغز ما شروع به ترشح هورمونهای منفی خواهد کرد و در نتیجه ممکن است سیستم ایمنی بدن تضعیف شود.
در پاسخ به استرس، کورتیزول ترشح میشود. وجود سطح بالا و طولانی مدت کورتیزول در جریان خون (آنچنان که در استرس مزمن پیش میآید) دارای تأثیرات منفی است، مانند: – اختلال در عملکرد شناختی – اختلال در عملکرد غده تیروئید – عدم تعادل میزان قند خون و…
برخی از مشکلات سلامتی مربوط به افزایش چربیهای شکمی عبارتاند از حملات قلبی، ایجاد سطح بالای کلسترول بد و سطح پایین کلسترول خوب که خود به مشکلات سلامتی دیگری میانجامد.
دکتر صاحبی به سادگی در لایو بالا توضیح میدهد که دقیقاً در مغز ما چه اتفاقی می افتد و ما برای مقابله با این خطرات، چه راههای ساده را میتوانیم انجام دهیم. از جمله وجود ارتباطات قوی و سالم و خوب برای مقابله با کورتیزول ترشح کردن!
تحقیقات پزشکی نشان میدهد احساس اینکه در مقابل استرسها و بحرانها نمیتوانیم کاری از پیش ببریم، منجر به فلج شدن و ناتوانی واقعی ما خواهد شد. در مقابل اگر فکر کنیم که «میتوانیم» جلوی موانع و بحرانها ایستادگی کنیم و به دنبال راه حل بگردیم، منجر به ایجاد راه حل در مغز ما خواهد شد.
از جمله نکات مهم دیگری که در فیلم آموزشی یک ساعته « سلامت روان در بحران» میتوانید ببینید:
از نظر علمی، نوازش و در آغوش گرفتن چرا میتواند استرس ما را کاهش دهد؟
چطور کلام و واژههای حال خوب کن، میتواند منجر به کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن شود؟
انواع مهربانیها چگونه است و چطور میتوانیم مهربانی را گسترش دهیم؟
از نظر دکتر صاحبی در اوقات فراغت کنونی چه کتابهای آموزشی خوبی بخوانیم؟
نیلوفر مرداب!
ما برای روزهای بحرانی کسب و کارها هم از قبل فکر کرده ایم.
اکر فکر می کنید در این روزها کسب و کارتان دچار ضرر شده، بهتر است سری به «دوره رایگان و فوق العاده نیلوفر مرداب» بزنید.
پیام بهرام پور، راهکارهای این روزها را از بهترین و موفق ترین اساتید ایران، پرسیده است و به رایگان در اختیار شما قرار داده است.
۲ دیدگاه دربارهٔ «سلامت روان در بحران و حقایقی در مورد مغز؟ (دکتر علی صاحبی و پیام بهرام پور)»
سلام آقای کورانیان
بابت درگذشت پدر محترمتون به شما تسلیت میگیم و روحشون قرین رحمت باشه.
از شما ممنونیم که در چنین شرایطی آموزش میبینید و برای سلامت روان خودتون زمان میزارید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
دمتون گرم
من پدرم رو همین دو روز قبل از دست دادم، الان که این لایو رو دیدم خیلی حال بهتری دارم و ازش یادداشت برداشتم .
خدا خیرتون بده به حق این ماه مبارک