11 دلیل اهمیت صداقت داشتن و گفتن حقیقت

سرفصل های مهم این مقاله

11 دلیل اهمیت داشتن صداقت در زندگی و راستگو بودن

 

ممکن است در شرایط اضطراری و خاص، دروغ گفتن راحت‌ترین و سریع‌ترین راه به نظر برسد، بااین‌حال در این مقاله به شما 11 دلیل می‌گوییم که چرا صداقت داشتن در زندگی و شهامت گفتن حقیقت، بهترین سیاست است! بعد از بیان دلایل، وقت آن است که به سراغ چند روش برویم که کمکمان می‌کند فردی صادق و راست‌گو باشیم. خوشحال می‌شویم نظرات شما را در پایان مقاله بخوانیم:

 

دلایل، اهمیت و مزایای گفتن حقیقت و صداقت در زندگی

این مزایای راستگویی و صداقت، به اندازه کافی قانع‌کننده به نظر می‌رسند. آن‌ها را دنبال کنید:

 

1. صداقت داشتن، احساس عذاب وجدان و گناه را کم می‌کند

وقتی بیشتر ما چیزی را به کسی می‌گوییم که صادقانه نیست، احساس گناه، پشیمانی و عذاب وجدان می‌کنیم. احتمالاً احساس بدی داریم که به کسی نگوییم واقعاً چه فکر یا احساسی داشتیم. اوضاع موقعی بدتر می‌شود که مجبوریم به دروغ گفتن ادامه دهیم و دروغی پشت دروغ دیگر بگوییم. احساس گناه می‌تواند بر قلب ما سنگینی کند. وقتی صداقت را انتخاب می‌کنید، از این احساس گناه جلوگیری کرده و از استرس غیرضروری اجتناب می‌کنید.

 

در مورد عذاب وجدان و احساس گناه، این مقاله را حتما مطالعه کنید؛ یک ویدئوی یک ساعته هم ضمیمه‌اش کرده‌ایم:

چطور از عذاب وجدان و احساس گناه رها شویم؟

 

2. صداقت و راستگوبودن، اعتمادبه‌نفس شما را افزایش می‌دهد

وقتی چیزی که در سر دارید را صادقانه بیان می‌کنید، دیگر نگران واکنش مردم یا نگران لو رفتن قضیه نمی‌شوید! وقتی حرف راست بزنید، جسارت گفتن حقیقت را داشته‌اید، چون معمولاً افرادی که زیاد دروغ می‌گویند، افرادی بزدل هستند و اعتمادبه‌نفس کمتری دارند.

 

3. با صداقت، حسن شهرت به دست می‌آورید

مردم به اندازه کافی باهوش هستند و می‌فهمند چه کسی دروغ می‌گوید و چه کسی صادق است. وقتی دروغتان لو برود، دیگر جمع کردن اعتماد از دست رفته سخت و دشوار می‌شود. همه ما قبول داریم که افراد دروغ‌گو مورد اعتماد نیستند. حسن شهرت می‌تواند یک عامل تعیین‌کننده برای ارتباطات سالم، به دست آوردن فرصت‌ها و همچنین مقبولیت نزد دیگران باشد.

زمانی که صادق هستید، سطحی از شخصیت را نشان می‌دهید که باعث می‌شود افراد بیشتری به سمت شما جذب شوند. این باعث می‌شود که افراد بیشتری در رسیدن به اهداف یا رویاهای شما در زندگی از شما حمایت کنند. انتخاب این‌که صادق باشید، شهرتی برای شما ایجاد خواهد کرد که می‌تواند در تمام طول زندگی شما به نفعتان باشد.

 

4. دروغ‌گویی احتمالاً منجر به ارتباطات ضعیف می‌شود

 

دروغگویی مانند برف است که هرچه آن را بغلتانی بزرگتر خواهد شد

اگر دروغ‌گو باشید، به زودی تأثیر منفی آن را روی ارتباطاتتان می‌بینید. دوستان نزدیکتان را از کنار خود پراکنده خواهید کرد و ضمن اینکه کمتر کسی اعتماد خواهد کرد که بتواند ارتباط سالم با شما برقرار کرد.

 

5. احترام جذب می‌کنید!

مردم برای کسانی که صداقت دارند، طبیعتاً احترام بیشتری قائل‌اند. دروغ گفتن همان‌طور که گفتیم منجر به از دست رفتن اعتماد و آن هم منجر به کم شدن احترام توسط دیگران خواهد شد.

 

6. صداقت باعث بهتر شدن دیگران می‌شود

گاهی اوقات مردم به دیگران دروغ می‌گویند تا احساس بهتری داشته باشند. درحالی‌که این یک دلیل کاذب برای انجام آن است، احساس بهتر لزوماً باعث بهتر شدن فرد نمی‌شود.

وقتی آن‌قدر صادق باشید که به مردم بگویید در کاری خوب نیستند، آن‌وقت می‌توانند بیشتر تمرین کنند و بهتر شوند. اگر آن‌قدر صادق باشید که به کسی بگویید که رفتار درستی با شما نداشته است، او می‌تواند تصمیم بگیرد که تغییر کند و یاد بگیرد چگونه با شما بهتر رفتار کند.

اگر هیچ‌کس در مورد کاستی‌هایمان با ما صادق نبود، رشد کردن برای همه ما بسیار سخت‌تر می‌شد.

 

7. صادق بودن روابط شما را تقویت می‌کند

سریع‌ترین راه برای تلخ کردن رابطه، دروغ است. همان‌طور که قبلاً گفتیم، صداقت در مقابل دروغگویی می‌تواند باعث شود که مردم بیشتر به شما اعتماد کنند.

هرچه مردم بیشتر به شما اعتماد کنند، بیشتر مایل‌اند با شما به شیوه‌ای عمیق‌تر صحبت کنند. وقتی در مورد شخصیت خود صادق باشید و از طریق اعمال خود از آن حمایت کنید، مردم از نزدیک‌تر شدن به شما احساس راحتی می‌کنند.

شما می‌توانید یک رابطه عاشقانه ایجاد کنید که به‌طور بالقوه می‌تواند تا آخر عمر ادامه داشته باشد.

 

8. صداقت، کلمات و حرف‌های شما را ارزشمند می‌کند

هنگامی‌که به‌طور مداوم صادق باشید، هنگام صحبت کردن، وزن بیشتری به کلمات شما می‌بخشد. وقتی می‌گویید ایده‌ها یا تلاش‌های خلاقانه‌شان خوب است، مردم می‌توانند بدانند منظور شما این است. آن‌ها می‌توانند بفهمند که شما وقتی از آن‌ها تعریف می‌کنید یا کلمات تشویق‌کننده‌ای به آن‌ها ارائه می‌دهید، منظور شما این است. این حرف شما را مهم می‌کند.

 

9. صداقت به شما آرامش می‌دهد

 

سیاست راستگویی و صداقت بهترین سیاست است!

هر چه احساس گناه و استرس ناشی از دروغ‌گویی کمتر باشد، آرامش بیشتری خواهید داشت. در چنین شرایطی، شما بار دروغ‌گویی را روی شانه‌هایتان احساس نمی‌کنید. در عوض، با خیالی آسوده زندگی می‌کنید و می‌دانید که کاملاً صاف‌وصادق بوده‌اید و به‌هرحال گمراه‌کننده نبوده‌اید.

 

10. صداقت به افراد این امکان را می‌دهد که شما را آن‌گونه که هستید دوست داشته باشند

افراد، گاهی اوقات دروغ می‌گویند تا احساس کنند بیشتر مورد پذیرش دیگران قرار می‌گیرند یا اینکه مردم را بیشتر دوست داشته باشند. دو مشکل در این مورد وجود دارد.

یک مشکل این است که اگر مردم در نهایت ما را به خاطر دروغ‌هایمان دوست داشته باشند، وقتی متوجه شوند همه چیزهایی که ما گفتیم دروغ بوده، دیگر ادامه دادن دوست داشتن برایشان دشوار خواهد شد.

مشکل دیگر این است که اگر کسی بر اساس دروغ‌های شما، شما را دوست نداشته باشد، هرگز نمی‌دانید که اگر در وهله اول صادق بودید، واقعاً از شما خوشش می‌آمد یا خیر.

در زندگی، برخی از مردم ما را دوست خواهند داشت و برخی دیگر ما را دوست نخواهند داشت. خیلی بهتر است که با خود کاملاً صادق باشید و شخصی را پیدا کنید که شما را دقیقاً همان‌طور که هستید دوست داشته باشد.

 

11. صادق بودن پاداش دارد

لابد داستان‌های متعددی شنیده‌اید که در آن افراد یک کیف پول گم شده یا مقدار زیادی پول نقد روی زمین پیدا کرده‌اند و وقتی آن افراد پول را به صاحبان برگرداندند، مقداری از پول را به عنوان پاداش دریافت می‌کردند.

صداقت هم همین‌جور است. البته که نمی‌توان انتظار داشت صداقت همیشه پاداش به همراه دارد، اما بدون تردید آرامش خاطر و اعتمادبه‌نفس ناشی از صداقت بهترین پاداش است. همه ما از دریافت پاداش در این راه‌ها لذت می‌بریم.

بهترین سیاست این است که صادق باشید، زیرا مسلماً می‌تواند استرس کمتری را در زندگی به شما وارد کند و به شما کمک کند تا به آنچه می‌خواهید بیشتر برسید.

 

چطور می‌توانیم در زندگی صادق باشیم

 

روش های افزایش صداقت و راستگویی در زندگی

شما می‌توانید در زندگی خود صادق باشید با انتخاب اینکه بیشتر در مورد نحوه فکر و احساس خود در لحظه صحبت کنید. دفعه بعد که افراد از شما سؤالی می‌پرسند، صادق باشید و محترمانه رفتار کنید. در اینجا به چند نکته مفید در رابطه با صادق بودن و صداقت داشتن اشاره می‌کنیم.

 

1. از اغراق بپرهیزید

گزافه‌گویی و اغراق، دروغ‌هایی رایج هستند، ما در مورد توانایی‌ها یا استعدادهای خود زیادی اغراق می‌کنیم. به صورت برعکس هم ممکن است در مورد اینکه چقدر بد هستیم، اغراق و مبالغه کنیم. با هر سؤالی که از شما پرسیده می‌شود رک و صریح باشید. حتی اگر خیلی زیاد مردم را تحت تأثیر قرار ندهد، باز هم می‌توانید احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.

 

2. هر روز به صداقت خود فکر کنید

مانند هر هدف دیگری در زندگی، سعی کنید صداقت را به یک هدف در زندگی تبدیل کنید و هر روز پیشرفتی کوچک برای آن داشته باشید. راهی که می‌توانید این کار را انجام دهید این است که هر روز به میزان صداقت خود فکر کنید. می‌توانید یک دفترچه داشته باشید و در مورد دروغ‌هایی که آن روز گفتید بنویسید و به این فکر کنید که چرا آن‌ها را گفته‌اید. هنگامی که دلیل آن را فهمیدید، به راه حلی برای آن فکر کنید و خود را تشویق کنید که صادقانه‌تر حرکت کنید.

 

3. جزئیات مهم را نادیده نگیرید

در کنار اغراق‌ها، یکی دیگر از روش‌های رایج دروغ‌گویی مردم، کنار گذاشتن جزئیات مهم است. ما آن جزئیات را کنار می‌گذاریم زیرا از عواقبی که می‌تواند از آن جزئیات ناشی شود می‌ترسیم. درحالی‌که صداقت ممکن است منجر به واکنش خوشایندی نشود، بهتر است در حال حاضر با آن واکنش کنار بیایید تا اینکه بعداً اگر کسی متوجه شد که شما دروغ گفته‌اید، با آن برخورد کنید.

 

4. حساسیت را تمرین کنید

افراد، گاهی اوقات می‌توانند از صداقت دوری کنند، فقط به این دلیل که نمی‌خواهند به کسی صدمه بزنند؛ اما شما می‌توانید صادق باشید درحالی‌که هنوز به احساسات دیگران احترام می‌گذارید. در مورد حساسیت بیاموزید و هر زمان که مجبور شدید به کسی چیزی بگویید که شنیدنش برایش دشوار است، از آن استفاده کنید.

 

5. به خود اطمینان داشته باشید

انتخاب صادق نبودن به نوعی به ناامنی بودن مربوط می‌شود. افراد با اعتمادبه‌نفس معمولاً کمتر به این موضوع می‌پردازند که مردم چطور قضاوتشان می‌کنند. افراد ناایمن بیشتر نگران این هستند که چگونه مردم درباره آنچه می‌گویند قضاوت می‌کنند و در نتیجه اغراق و دروغ‌گویی را انتخاب می‌کنند. از جملات تأکیدی مطمئن برای تشویق خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید با مطالعه مقاله اعتماد به نفس چیست؟ بهترین راهکار برای افزایش اعتماد به نفس اعتمادبه‌نفستان را زیادتر کنید.

 

6. در کنار دروغ‌گویان نباشید

افراد اطراف ما می‌توانند بر رفتار ما تأثیر بگذارند. اگر دائماً در اطراف افرادی هستید که بیشتر اوقات دروغ می‌گویند، احتمالاً با دروغ گفتن بیشتر احساس مشکل خواهید کرد. در عوض، اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که در برخورد با دیگران صداقت را رعایت می‌کنند. اجازه دهید سطح صداقت آن‌ها بر شما تأثیر بگذارد تا بتوانید به همان اندازه فردی صادق باشید. صادق بودن همیشه آسان نیست.

گاهی اوقات این می‌تواند یک آزمون واقعی برای شخصیت ما باشد که چیزی بگوییم که می‌دانیم ممکن است کسی دوست نداشته باشد؛ اما در دراز مدت، وقتی تصمیم می‌گیرید از دروغ گفتن اجتناب کنید و صادقانه‌تر باشید، زندگی می‌تواند بسیار بهتر شود.

 

سخن پایانی

مقاله‌ای که مطالعه کردید، در مورد صداقت و راست‌گویی بود. تلاش کردیم با ۱۱ دلیل به شما ثابت کنیم که بهتر است صداقت را پیشه کنید و هرگز منافع درازمدت راست‌گویی و صداقت را به منافع کوتاه‌مدت و ناپایدار دروغ‌گویی نفروشید. در ادامه ۶ راهکار به شما ارائه دادیم که بدون تردید کمک می‌کند به فردی صادق‌تر تبدیل شوید و از فواید آن استفاده کنید.

 

منبع:

antimaximalist.com/honesty-is-the-best-policy/

 

در پایان مقاله می‌خواهیم یک دوره رایگان و یک دوره فوق‌العاده دیگر به شما معرفی کنیم:

در ابتدا دوره رایگان زیر را ببینید تا جذاب‌تر و پرنفوذتر به نظر برسید:👇

 

دوره رایگان چطور جذاب و دوست داشتنی باشیم؟

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۰ دیدگاه دربارهٔ «11 دلیل اهمیت صداقت داشتن و گفتن حقیقت»

  1. درووووود ممنون از مقاله ارزشمندتون
    جسارتا بیشتر از دیدگاه روانشناسی و معنوی بود آقای دکتر اگه امکان داره درمورد تاثیری ک دروغ بر روی مغز و نورونها میزاره هم محتوا بزارید
    با سپاس فراوان
    و تشکر ویژه ک همیشه مطالب علمی و آموزنده میزارید

  2. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید.
    ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید؛ نظرتون منتقل خواهد شد.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  3. باسلام و احترام
    ممنون از مقاله خوبتان، مطالبی آموزنده برای شخص من داشت. اما سوالاتی را هم برایم پیش آورد. به عنوان مثال:
    راستگویی و صداقت تا چه حد توصیه می شود و قایل تحمل است؟
    خانواده ای را در نظر بگیرید که سرپرست برای بدست آوردن کاری باید دروغی بگوید مثلا در مورد اعتقاد یا عقیده سیاسی خود. اگر نگوید کار را بدست نمی آورد و خانواده اش دچار مشکل یا از هم پاشیدگی می شود. همسرش می گوید تو هم همین طور رفتار کن، دیگران هم همین کار را می کنند اگر انجام ندهی احمقی و ساده لوح.
    یا یک فرد در جاده تصادفی منجر به مرگ مصدوم می کند و فرار می کند، کسی هم خبری ندارد. اعتراف به اینکار ممکن است باعث هزینه بسیار سنگین مالی، از هم پاشیدگی خانواده و زندان بشود، تمام روابطش را از دست بدهد.
    خواستم ببینم نظرتان چی هست؟

  4. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    چقدر خوب که دنبال مقالات و محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم متن مقاله در این راستا براتون کاربردی باشد.

    در این خصوص بهتره به مشاورین خانواده مراجعه نمایید.

    اپلکیشن پل با ارئه خدمات مشاوره انلای در این زمینه براتون کاربردی خواهد بود.

    سایت مجموعه پل

    بیشتر ازیک نفر…

اسکرول به بالا