چه زمانی از شغل کارمندی استعفا بدهیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

 

چه زمانی از شغل کارمندی استعفا بدهیم

بسیاری از ما کارمند هستیم و دوست نداریم تا آخر کارمند بمانیم، اما اینکه چه زمانی استعفا دهیم و به مشاغل مورد علاقه‌مان روی آوریم، دغدغه و موضوع بسیار مهمی است که پاسخش را باید بدانیم. شغل کارمندی همانند سایر مشاغل دارای مزایا و معایب است که به دلیل داشتن یکسری مسائل، افراد زیادی علاقه‌مند به استعفا و تشکیل کسب و کار خود هستند. اما نکته اینجاست که آیا در هر زمانی که تصمیم گرفتیم از شغل خود استعفا بدهیم باید فورا دست به اقدام بزنیم؟ بهترین زمان برای استعفا از شغل کارمندی چه موقع است؟ در این مقاله تلاش می‌کنیم به این دغدغه‌ها پاسخ مناسب و شایسته‌ای بدهیم، پس در ادامه این متن همراه ما باشید.

 

پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل مطالعه متن این فیلم مشاهده کنید

 

چرا شغل کارمندی را انتخاب می‌کنیم؟

درست است که کارمندی، اغلب پیشرفت‌های چشم‌گیری به همراه ندارد، با این حال این شغل خالی از فایده هم نیست. بیایید با هم برخی از فواید این شغل را مرور کنیم:

 

  • درآمد ثابت و تقریباً مطمئن!

یکی از مزایای کارمند بودن، داشتن حقوق ثابت و درآمد نسبتاً مطمئن است. چرا این مدل حقوق گرفتن جذاب است؟ چون حس امنیت به افراد می‌دهد. وقتی کارمند هستید، می‌دانید که اگر وظیفه تعریف‌ شده را به‌درستی انجام دهید، درآمد ثبات را سر ماه دریافت خواهید کرد. به همین سادگی!

البته همین ثابت بودن حقوق، برای بسیاری از افرادی که از شغل کارمندی استعفا می‌دهند، چالش بزرگی است، به ویژه در اوضاع اقتصادی کنونی و تورم زیادی که در اقتصاد کشورمان وجود دارد.

 

  • داشتن حق بیمه

درست است که در شغل آزاد هم می‌توان حق بیمه را پرداخت کرد، با این حال، در شغل کارمندی، این کارفرماست که موظف به تحت پوشش بیمه بردن کارمند دارد و همین ضرورت باعث می‌شود کارمندان رسمی خیالشان بابت داشتن حق بیمه راحت باشد.

همچنین داشتن حق بیمه، خود حس امنیتی همراه دارد که باعث می‌شود نگرانی‌هایمان بابت اتفاقاتی نظیر بیماری، از کارافتادگی و یا خسارات مختلف راحت شود.

یکی از دیگر از مزایای مهم داشتن بیمه، استفاده از بیمه بیکاری است. یعنی اگر به هر دلیلی به پس از مدتی کار کردن، تصمیم به ترک کار بگیرید و یا ناچار به ترک کار بشوید، می‌توانید تا پیدا کردن شغل بعدی خود، از بیمه حقوق بیکاری دریافت کنید.

 

  • داشتن وظایف مشخص

این هم از مواردی است که هم می‌تواند فرصت باشد هم تهدید؛ هم می‌تواند ضرر باشد هم فایده! برخلاف فریلنسری یا داشتن شغل آزاد، شما هر روز چالش‌های تازه ندارید و کارتان ساده‌تر است.

 

معایب داشتن شغل کارمندی چیست؟

حالا اجازه دهید کمی هم از زیان‌های کار کارمندی برایتان بگوییم!

 

  • اول: تکراری بودن کار

کارها در کارمندی اغلب تکراری و ماشینی است. شما مجبورید هر روز کارهایی انجام دهید که روز قبل هم انجام داده‌اید.

 

  • دوم: چالشی نبودن کارها و عدم یادگیری مطالب تازه

عدم وجود چالش در کار، یادگیری را متوقف خواهد کرد. وقتی از چالش‌ها دور بمانید، در ناحیه امن خود گرفتار شده و دست از یادگیری می‌کشید.

 

  • سوم: همیشه برای کسی دیگر باید کار کنید!

در شغل کارمندی، همیشه دستور دهنده کسی دیگر است. شما طعم رهبر بودن، رئیس خودتان بودن را بعید است، بچشید. هرچه تلاش کنید، برای دیگران و منفعت دیگران است. هر روز وقت زیادی می‌گذارید تا برای دیگران کار کنید و این باعث می‌شود طعم و لذت داشتن کسب و کار و زحمت کشیدن برای خودمان را نچشیم.

 

  • چهارم: درآمد محدود است و سقف دارد!

در شغل کارمندی، درآمدتان محدود است و همیشه سقف دارد. اما وقتی شغل خودتان را داشته باشید، هیچ محدودیتی برای افزایش درآمدتان نخواهید داشت. در کارمندی، در بهترین حالت مدیر میانی و ارشد خواهید شد که آن هم سقف درآمدی‌اش محدود است.

 

چه موقع از شغل کارمندی استعفا بدهیم؟

اگر دقت کرده باشید، هر چیز تازه‌ای برای ما هیجان انگیز است. مثلاً شغل تازه‌ای با عنوان بازاریابی بیمه، طبیعتاً می‌تواند کمی ما را قلقلک دهد که کار کارمندی را رها کنیم و به سمت بازاریابی بیمه برویم. اما چطور باید بفهمیم که این هیجان کاذب هست یا خیر؟

اولین نکته‌ای که باید به آن دقت کنیم این است که ببینیم آن کار به اندازه کافی تنوع دارد یا خیر. مثلاً همین شغل بازاریابی از نظر برخی افراد تنوع زیاد و از نظر برخی دیگر تنوع کمی دارد. نظر من این است که این شغل، تنوع کمی دارد.

اما شغلی مثل سخنرانی یا مدرس بودن، تنوع زیادی دارد و می‌توانیم سال‌ها کارهای متنوع و مختلفی انجام دهیم و آموزش‌های متنوعی هم ببینیم.

دومین نکته این است که تا پیش از استعفا دادن از شغل اصلی، کمی در حیطه شغل مورد علاقه‌مان وارد شویم و ببینیم واقعاً برای ما جذابیت دارد یا خیر. به طور کلی اینکه کارتان را رها کنید یا خیر بستگی زیادی به شرایط کنونی زندگی‌تان دارد.

مثلاً کسی که هنوز متأهل نیست و دغدغه مالی خیلی بدی هم ندارد، راحت‌تر می‌تواند شغل قبلی‌اش را رها کند تا کسی که دو تا بچه هم دارد.

 

اگر از شغل کارمندی بیرون بیایم آیا کار برایم هست؟

 

اگر از شغل کارمندی بیرون بیایم آیا کار برایم هست؟

سوال بسیاری از افراد این است که آیا کار پیدا می‌شود یا خیر؟ باید بگوییم برای کسی که به دنبال کار باشد، توانمندی داشته باشد، مطالعه داشته باشد و برای رشد فردی‌اش ارزش قائل شود و در راستای آن اقدام کند، همیشه کار هست. حتی در بدترین شرایط. در واقع کسانی که همیشه می گویند «کار نیست»، کسانی هستند که می‌خواهند در خانه بنشینند تا کسی بیاید و آن‌ها را سر کار ببرد.

اما کسی که در جستجوی کار است، در هر کجا، دانه‌ای می‌کارد، روابط خوب با افراد مهم برقرار می‌کند، برای ارتباطاتش وقت می‌گذارد و ابتدا به فکر رشد و پیشرفت شخصی خودش است. بعد از آن می‌بینید که در هرجا که دلش بخواهد می‌تواند استخدام شود و هرکاری بخواهد می‌تواند راه اندازی کند.

همین الان، مجموعه‌ها و شرکت‌های بسیار زیادی هستند که به دنبال افراد خوب و معتمد و کار درست هستند. کسانی که کارشان را به خوبی بلدند و مسئولیت پذیری در کار را به خوبی پیاده‌سازی می‌کنند.

 

چرا استعفا دادن بدون پیش زمینه کار اشتباه است

اول قبل از اینکه فکری برای استعفا کنید، لازم است اقداماتی انجام دهید. اگر بدون فکر و تدبیر ناگهانی استعفا دهید، دچار استرس خواهید شد. استرس باعث کاهش پهنای باند مغز شما شده و باعث می‌شود نتوانید تصمیم درستی بگیرید و این مصداق بارز از چاله به چاه افتادن است.

این را در نظر بگیرید که اگر برای مدتی کار موردنظرتان را پیدا نکردید یا کسب و کارتان را راه اندازی نکردید، استرس خواهید گرفت و نمی‌توانید زندگی را تامین کرده و در هزینه‌های روزمره‌تان دچار مشکل می‌شوید. مثلاً اگر 3 ماه بدون حقوق بمانید، می‌توانید زندگی را اداره کنید؟ درنتیجه حتما نسبت به شرایطی که در آن حضور دارید انتخابی همراه با تدبیر داشته باشید.

 

برای شما آزادی مهم‌تر است یا امنیت شغلی؟

امنیت شغلی چیست؟ امنیت شغلی یعنی به قول معروف داشتن آب‌ باریکه یا حقوق ماهیانه که مقدار و تاریخ واریز آن مشخص باشد. امنیت شغلی احتمالاً  یعنی داشتن بیمه، یعنی داشتن حقوق بازنشستگی و…! البته که در شغل آزاد هم می‌توانید تمام این موارد را داشته باشید، اما اگر از بیرون آمدن از ناحیه امن خودتان بترسید، بهتر است در همان شغل کارمندی بمانید. چون استعفا دادن و بیرون آمدن از دور باطل کارمندی، تبعات خاص خودش را دارد.

اگر برای شما امنیت، اولویت و ارزش بالاتری دارد، نمی‌توانید شغل آزاد داشته باشید و کسب‌وکار خودتان را راه‌اندازی کنید؛ مگر اینکه اولویت و ارزش‌هایتان را تغییر دهید! اما اگر آزادی برایتان آن‌قدر مهم است که حاضر هستید خیلی چیزها را کنار بگذارید و هر بهایی که لازم است را بپردازید، آن‌وقت می‌توانید شغل آزاد داشته باشید و در کسب و کارتان موفق شوید.

 

چرا مدرس بودن و آموزش به دیگران، از کارمندی بهتر است؟

شغل‌هایی مثل مدرس بودن، مزایایی دارد که هرگز یک کارمند نمی‌تواند آن‌ها را تجربه کند.

 

1- درآمد بالا در مقابل درآمد کم

در کارمندی، درآمدتان یک سقف دارد و شما در بهترین حالت، آن سقف برایتان افزایش پیدا می‌کند. اما در شغلی مثل تدریس و آموزش، هرچه جامعه آماری‌تان بزرگ‌تر و مهارت‌هایتان بیشتر باشد، درآمدتان هم تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد.

 

2- آزادی عمل در قبال محدودیت زمانی

وقتی به قول معروف آقا بالاسر داشته باشید، طبیعتاً آزادی عمل محدودی هم خواهید داشت. اما در شغلی مثل سخنرانی و همچنین آموزش به دیگران، شما رئیس خودتان هستید و آزادی عمل بسیار بیشتری دارید.

 

3- انعطاف و خلاقیت بالا در قبال انعطاف و خلاقیت کم!

در شغل کارمندی هر روز راس ساعتی مشخص باید به سر کار بروید و راس ساعتی مشخص برگردید! وظایفتان هم از قبل مشخص شده. اما در شغلی مثل آموزش، هم خلاقیت زیادی به خرج می‌دهید و هر روز چیزهای تازه یاد می‌گیرید و هم ساعت کارتان دست خودتان است.

 

چگونه از کار استعفا بدهیم؟

اینکه برای استعفا نزد چه کسی و دقیقاً چه زمانی باید بروید، موضوع مهمی است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم. این هم که بعد از استعفا چه کنیم، باید از قبل فکرش را کرده باشیم. سعی کنید برای استعفای خود دلیل موجه و توجیه مناسبی داشته باشید.

یک نامه استعفا کوتاه و ساده بنویسید و از زیاده‌گویی پرهیز کنید. نامه استعفا باید شامل تعریف و قدردانی از کارفرمای فعلی‌تان قدردانی از تلاش‌های او باشد. روز بعد از استعفا، اولین روز شما برای پیدا کردن شغل جدید یا راه‌اندازی کسب‌وکار شماست.

 

سخن پایانی

بهترین کسی که می‌تواند تشخیص دهد چه زمان از شغل کارمندی استعفا بدهید، خود شما هستید. اینکه چه زمانی موقع مناسبی برای این کار است و چگونه باید این درخواست را مطرح کنید؛ اینکه حتماً باید از قبل به فکر تبعات احتمالی تصمیم به استعفا باشید و برای بعد از این تصمیم حتماً اقدامات لازم را انجام دهید. ما در این مقاله با بیان مزایا و معایب شغل کارمندی، علت ناگهانی استعفا ندادن از شغل کارمندی را گفتیم و سعی کردیم بهترین نکات را برای زمان درست استعفا دادن به شما عزیزان بیان کنیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده و بتوانید موثرترین انتخاب را داشته باشید. منتظر کامنتای شما عزیزان در مورد اینکه به نظر شما چه موقع برای استعفا مناسب است؟ هستیم.


 

در این مدرسه، کسب‌وکارتان را راه‌اندازی می‌کنید و در 100 روز به سوددهی می‌رسانید!

روی تصویر زیر کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذاریم:

مدرسه کسب و کار | راه اندازی و به سود رساندن بیزینس در 100 روز

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه دربارهٔ «چه زمانی از شغل کارمندی استعفا بدهیم؟»

اسکرول به بالا