چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟ 7 نکته مهم

سرفصل های مهم این مقاله

چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟

در روزهایی که ویروس کرونا دیگر جزئی از زندگی روزمره ما شده و نظم جهان را به صورت بی سابقه‌ای به هم زده، بسیاری از افراد به دورکاری روی آورده‌اند.

در این مطلب ساده و کوتاه می‌خواهیم بررسی کنیم که چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟

شما چه کارمند باشید، چه کارفرما نیاز به یادگیری این مطالب دارید. این راه‌های ساده و کوتاه را به کارگیرید تا بدانید چطور می‌توانید در روزهای کنونی که احتمالاً تا مدتی ادامه دار هم خواهد بود، چطور بهتر و اثربخش‌تر از راه دور کار کنید.

با این مقاله از وب سایت بیشتر از یک نفر همراه شوید.

چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟

چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟

نکته: دورکاری اصلاً چیز موقتی نیست! جالب است بدانید تا قبل از اتفاقات اخیر هم بیش از 30 درصد آمریکایی‌ها از راه دور کارشان را انجام می‌دادند. پس تا دیر نشده، راه‌های اثربخش‌تر شدن دورکاری را یاد بگیرید:

نکته اول: هنوز چیزی عوض نشده است!

اولین نکته که باید برای اثربخش‌تر شدن دورکاری مدنظر قرار دهید این است که ساعات کارتان را درست مثل ساعات کار در اداره یا محل کار تنظیم کنید.

همان‌طور که در محل کار 8 یا 9 ساعت کار می‌کردید، در خانه هم به همان اندازه و ترجیحاً مطابق با همان ساعات کار کنید.

مثلاً از ساعت 9 صبح تا 6 بعدازظهر!

سعی کنید تمام کارهای خودتان را در این بازه زمانی انجام دهید و بعد از آن را به استراحت و کارهای روزمره دیگر بپردازید.

چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم؟

نکته دوم: آنلاین باشید و حواستان به کارفرماها باشد!

در این روزهای خانه‌نشینی اجباری، چون هرکس در خانه خودش کارها را به پیش می‌برد، احتمالاً میزان هماهنگی‌ها کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

برای جلوگیری از این ناهماهنگی‌ها، شما باید بیشتر حواستان به نوتیفیکیشن های شبکه‌های اجتماعی یا گوشی‌تان باشد. چون ممکن است مدیر شما کاری فوری از شما بخواهد و آنگاه اهمیت آنلاین بودن و در دسترس بودن بیشتر مشخص خواهد شد؛ بنابراین بهتر است بر خلاف توصیه‌های روزهای معمولی، این بار گوشی و شبکه‌های اجتماعی را از حالت سایلنت بودن درآورید.

همچنین برای کسانی که در تیم‌های فروش یا پاسخگویی فعالیت می‌کنند، این آنلاین بودن از همه چیز مهم‌تر است. چون مشتریان انتظار بیشتری برای پاسخگویی خواهند داشت.

این کار البته نباید به حواس پرتی شما منجر شود؛ بنابراین از افراط در این زمینه خودداری کنید نکته بعدی را بخوانید تا بهتر متوجه شوید.

نکته سوم: عوامل حواس پرتی را کم کنید

بدون تردید، در محل کار حواس شما بیشتر جمع است و تمرکز بالاتری دارید. در روزهای خانه‌نشینی اما عوامل حواس پرتی بیشتر خواهند شد.

برای جلوگیری از حواس پرتی در خانه می‌توانید در یک اتاق مجزا به کار بپردازید و به افراد خانه بگویید که تا حد امکان در ساعات کاری مزاحم شما نشوند! می‌توانید اطلاعیه‌ای پشت در اتاقتان بچسبانید با این عنوان: «من سرکار هستم! لطفاً فقط در صورت ضرورت وارد شوید!»

نکته چهارم: خوبی‌هایش را هم مدنظر قرار دهید!

کار کردن در خانه، انصافاً خوبی‌هایی هم دارد! مثلاً شما می‌توانید با یک پیژامه و به صورت بسیار راحت مشغول کار شوید، هروقت خسته شدید، سر یخچال بروید و ناخنکی به خوراکی‌های داخل آن بزنید. می‌توانید یک لیست از آهنگ‌های مورد علاقه‌تان را در مواقع راحتی، پلی کنید و یا می‌توانید هرموقع خسته شدید، چند دقیقه‌ای دراز بکشید و استراحت کنید!

خلاصه می‌توانید خودِ خودِ خودتان باشید!

(البته برخی منابع می‌گویند که بهتر است با پیژامه یا لباس‌های خیلی غیررسمی کار نکنیم چون با ارسال سیگنال «حالا وقت کار نیست!»، بر بازدهی ما اثر منفی داشته باشد!)

دورکاری اثربخش تر

نکته پنجم: هماهنگ و هوشیار باشید!

علاوه بر توصیه‌ای که در «نکته دوم» برای شما داشتم که باید حواستان به مدیران باشد، برای اینکه بدانیم «چطور دورکاری اثربخش تری داشته باشیم» شما باید از کار سایر همکاران هم تا حدودی سر دربیاورید و اطلاع داشته باشید. تلاش کنید که ارتباطتان با سایر همکاران قطع نشود. اینکه بدانید هرکسی مشغول چه کاری است، به استرس کمتر و هماهنگی بیشتر شما کمک خواهد کرد. در نتیجه اثربخشی کارتان بیشتر خواهد شد.

نکته ششم: برنامه ریزی درست و حسابی و قوی

اگرچه به نظر می‌رسد در خانه راحت هستید و نیازی به برنامه ریزی ندارید، اما باید بگویم این یک اشتباه استراتژیک است!

اپلیکیشن های خوبی برای انجام برنامه ریزی روزانه وجود دارد. یکی از بهترین و تازه‌ترین راه‌های برنامه ریزی هم همان متد GTD است که در محصول مدیریت زمان و برنامه ریزی به صورت مفصل به آن پرداخته‌ایم.

اما حتی اگر نرم افزار هم استفاده نمی‌کنید، لااقل از قلم و کاغذ غافل نشوید…!

نکته هفتم: از استراحت لطفاً غافل نشوید!

شاید این‌طور به نظر برسد که در خانه‌ایم و نیازی به استراحت نداریم؛ اما پیام بهرام پور مطابق با استانداردهای جهانی توصیه می‌کند دستکم هر ساعت یک‌بار، به مدت یک ربع استراحت مطلق داشته باشید.

همچنین توصیه می‌شود هر ساعتی که کار می‌کنید، چندین نرمش ساده هم انجام دهید. یادتان باشد خانه‌نشینی می‌تواند به چاقی و کم‌تحرکی ما دامن بزند. برای یادگیری تمرین‌های ساده و مهم و نرمش‌های خوب به محصول «حرفه‌ای» رجوع کنید!

قهوه و چای هم برای نشاط و هوشیاری بیشتر شما توصیه می‌شود.

استفاده از این نکات می‌تواند شما در کار در منزل و این قرنطینه‌ای که متأسفانه به دلیل ویروس کرونا دچارش هستیم را کمک کند. امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم به شرایط عادی بازگردیم. همچنین پستی که درباره ویروس کرونا نوشته‌ایم و نکات مربوطه را یادآور شده‌ایم، حتماً مطالعه کنید.

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا