تکنیک هایی برای شاد کردن کودک درون

سرفصل های مهم این مقاله

تکنیک هایی برای شاد کردن کودک درون

در مقاله قبلی در مورد کودک درون نوشتیم. اینکه کودک درون چیست، چه ویژگی‌هایی دارد و سرکوب کردن کودک درون، چرا بد است و چه عواقبی دارد.

ابتدا مقاله قبل را از لینک روبرو بخوانید: کودک درون چیست و چطورآن را بشناسیم؟

در مقاله پیش رو هم می‌خواهیم راهکارهای ساده و آسان و تکنیک هایی برای شاد کردن کودک درون را بدانید تا با به کار بردن این راهکارها کودک درون شاد و سالمی داشته باشید.

خاطرات مثبت را مرور کن…

کودکان همیشه از اتفاق‌های کوچک که برایشان می‌افتد شگفت زده و خوشحال می‌شوند و تا روزها در خاطرشان می‌ماند و برای پدر و مادرشان یا دیگران تعریف می‌کنند، از اتفاق‌های مدرسه می‌گویند، از بازی‌های که با کودکان دیگر انجام دادند یا از نکته خنده‌داری که با دوستشان داشته‌اند تعریف می‌کنند.

بکر فلیپس روانشناس می‌گوید: «هر شب سه تجربه مثبت که در طول روز داشتید را بنویسید. این کار می‌تواند به مهمی فارغ‌التحصیلی یا به سادگی دیدن پروانه‌ای روی یک گل باشد. چون یاد این خاطرات کوچک و کوتاه حس خوب کودک درون را برمی‌انگیزاند.»

همراه کودکان باش…

 سعی کنید با کودکان مهربانی کنید و همراه آن‌ها و با آن‌ها بازی کنید. آن زمان متوجه می‌شوید که کودک درون شما چقدر خوشحال و جالب است. در این صورت کودک درون شما هم از خواب بیدار می‌شود و شروع به بازی می‌کند. تا می‌توانید با کودکان بازی‌های گروهی داشته باشید از بازی کردن با کودکان لذت ببرید. در این صورت می‌بیند که کودک درون شما چقدر شاد و پرانرژی است.

 به راحتی «نه» بگویید

 حتماً اگر کاری را دوست ندارید انجام دهید یا جایی که دوست ندارید بروید به راحتی «نه» بگویید. آن زمان می‌بینید که کودک درون شما چقدر خوشحال می‌شود وقتی که شما بتوانید «نه» بگویید.
چون در این صورت است که چیزی را به او تحمیل نکردید.

بخند؛ به همین راحتی بخند!

 خندیدن (حتی نوشتن کلمه خندیدن) باعث نشاط روحی و روانی می‌شود. پس تا می‌توانید بخندید، چون شفای تمامی دردهاست.

و غذای روح و روان انسان خندیدن است پس به راحتی بخندید که کودک درون شما شاد شود.

می‌توانید تمرین خندیدن داشته باشید. حتی الکی بخندید تا عادت کنید.

یادتان هست در کودکی چقدر راحت می‌خندید پس حالا هم بخندید. خنده جزو یکی از بهترین تکنیک هایی برای شاد کردن کودک درون است.

بیشتر بخوانید:

چرا زود گریه می کنیم؟ 1 ساعت ویدیو روانشناسی برای درمان

گریه قشنگه…

وقتی دلت گرفت، گریه کنید، بگذارید اشک‌هایتان سرازیر شود. اجازه دهید که کودک درونتان آرام شود. چون خیلی از اوقات با گریه کردن کودک درون انسان آرام و ساکت می‌شود.

یک کار برای دل خودت انجام بده

بکر فلیپس می‌گوید: برقصید، برنامه تلویزیونی دلخواهتان را ببینید، با دوستانتان بگردید. کودکان همواره مشغول انجام کارهایی هستند که دوست دارند، شما هم از آن‌ها پیروی کرده و روزانه یک کار را برای دل خودتان انجام دهید.

زیر باران باید رفت…

 زیر باران قدم بزنید. وای! چه حسی دارد! اجازه بدهید باران خیستان کند و آن زمان است که کودک درون شما با نشاط می‌شود. تازه می‌توانید چتر نداشته باشید تا کاملاً خیس شوید.

خشم خود را ابراز کن..

 وقتی از موضوع یا مطلبی ناراحت هستید به زبان بیاورید و بگویید از این مسئله ناراحت هستید. در مورد علت ناراحتی خود توضیح دهید و اجازه بدهید که حرف دلتان گفته شود. در این صورت کودک درون شما بشکن می‌زند. چون شما توانسته‌اید احساس خود را بیان کنید.

عادت کن خلق کنی…

گابریل برن استاین، نویسنده کتاب «معجزات اکنون» می‌گوید: «هر چه تجارب خلاقانه و جدیدی به دست آوریم بیشتر با کودک درونمان در ارتباط خواهیم بود.»

خلاقیت به ما آزادی برای خود بودن و حس رهایی می‌دهد.

وقتی انسان درگیر روزمرگی می‌شود، خلاقیت او کم می‌شود؛ اما اگر بتواند با برنامه‌ریزی، عادت به خلق کردن را در خود ایجاد کند، می‌تواند با کودک درون خود ارتباط تنگاتنگی ایجاد کند.

این خلاقیت می‌تواند در پختن غذا یا خلاقیت در یک بازی یا می‌تواند در چیدمان خاص و خلاقانه یک اتاق باشد.

تغییر نام…

 اگر نام شناسنامه‌ای خود را دوست ندارید، نام دیگری برای خود انتخاب کنید.

شما یک نام شناسنامه‌ای دارید و یک نام که دوست دارید شما را با آن بخوانند. این کار کودک درون شما را شاد می‌کند.

 با خدا حرف بزن…

هر زمان احساس کردید که دوست دارید با خدا حرف بزنید این کار را انجام دهید. محل صحبت با خدا یا زمان صحبت با خدا مهم نیست. هر جایی و هر زمانی دوست داشتید با خدا حرف بزنید.

می‌تواند نیمه شب در رختخواب باشد، در اتوبوس باشد، در حال پیاده روی باشد و حتی در بهترین و بدترین حالات روحی. فقط با او صحبت کنید…

با رنگ‌ها، شهر را زیباتر کن…

 لباس‌هایی با رنگ‌های مختلف و شاد و زیبا بپوشید. سعی کنید لباسی باشد که دوست داشته باشید و برازنده شما باشد تا کودک درون شما از پوشش شما لذت ببرد.

اگر لباسی حس خوبی را به شما منتقل نمی‌کند سعی کنید آن را نپوشید.

از خود دلجویی کن…

 اگر در کاری شکست خوردید و یا اشتباهی مرتکب شدید با خود رفتار مهربانانه‌ای داشته باشید و از خودتان دلجویی کنید.

جلوی ِآینه بایستید و خود را نوازش کنید. بگویید این یک تجربه بوده است و خود را ببوسید. خودتان را به رستورانی که دوست دارید دعوت کنید و با خود مهربان باشید و خویشتن دوستی کنید. چون حتی اگر اشتباه هم می‌کنید باید خودتان را دوست بدارید. تا کودک درون شما خوشحال شود. می توانید مقاله خوب زیر را در این رابطه بخوانید:

 تمرکزت را بالا ببر و ذهن آگاه باش!

لزلی بکر فلیپس، روانشناس می‌گوید: «تمرکز به شما کمک می‌کند تا کاملاً در لحظه باشید. این یکی از چیزهایی است که بزرگ‌سالان در کودکان تحسین می‌کنند، چون همان‌گونه که برن استاین می‌گوید کودکان نگران گذشته و آینده نیستند، در زمان حال شما حقیقتاً می‌توانید زندگی را تجربه کنید.»

بکر فلیپس می‌گوید: نیازی نیست این کار خیلی زمان‌بر و رسمی باشد. توجه خود را برای چند لحظه به نفس‌های خود جلب کنید، چند قدم راه بروید و به حرکات و احساسات بدنتان توجه کنید، یک هویج را قاچ کنید و به حرکت چاقو روی آن و دستانتان توجه کنید یا حتی می‌توانید برای چند دقیقه به خطوط کف دست خود نگاه کنید. این موارد کمک می‌کند که شما روی حال تمرکز داشته باشید و با کودک درون خود ارتباط بگیرید.

تشکر و سپاسگزاری را یاد بگیر…

 از کودک درون خود تشکر کنید که همراه شما بوده با شما غمگین شده، با شما خندیده، در کنارتان بوده، اما خیلی وقت‌ها شما به او توجه نکردید.

 در شکست‌ها و پیروزی‌ها همراه شما بوده است.  پس از او تشکر کنید تا حالش بهتر شود چون کودک درون ما دوست دارد احترام ببیند، توجه ما را داشته باشد و او را درک کنیم تا حالش بهتر شود.

امیدوارم این مقاله بتواند به شما کمک کند که راهکارهایی برای شاد کردن کودک درون خود را بدانید و سعی کنید در هر سن و سالی که هستید کودک درون خود را شاد نگه دارید و اجازه ندهید کودک درون شما بزرگ شود.

یک محصول ویژه از مجموعه «بیشتر از یک نفر»

اگر به دنبال آرامش بیشتر و لذت بالاتر از زندگی تان هستید، این دوره را از دست ندهید.

کلیک کنید و اطلاعات کامل دریافت کنید:

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه دربارهٔ «تکنیک هایی برای شاد کردن کودک درون»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام همراه عزیز
    خوشحالیم که همراهمون هستید و به آموزش و یادگیری علاقه مندید و بهتون تبریک میگیم که تصمیم گرفتید با مشاهده مطالعه، آگاهانه تر زندگی کنید.
    بیشتر ازیک نفر

اسکرول به بالا