مطالعه اصولی LWF | یکی از برترین روش‌های مطالعه

سرفصل های مهم این مقاله

حتماً شما هم از اینکه خیلی اوقات مطالب کتاب‌هایی که می‌خوانید را فراموش می‌کنید، کلافه هستید؛ نمی‌دانید یک روش مطالعه اصولی چیست و چطور یادش بگیریم؛ در این مقاله یک روش عالی را یاد می گیرید!

یکی از برترین روش های مطالعه اصولی در جهان روش مطالعه LWF  مخفف (learning without forgetting) به معنی یادگیری بدون فراموشی است. همانطور که در کتاب از شنبه اشاره شد می توانید با به کارگیری این روش مطالعه، این کتاب و همچنین تمام کتب درسی و غیر درسی تان را به بهترین نحو ممکن مطالعه کرده و آنها را کاملا یاد بگیرید.

بهترین روش مطالعه اصولی چیست؟

روش مطالعه LWF از 8 مرحله تشکیل شده است. این روش گام به گام بر روی کتاب “ازشنبه” (که عکسش را کمی پایین‌تر می‌بینید) اجرا شده است و میتوانید از این نمونه الگو گرفته و در تمامی کتاب هایی که مطالعه می کنید استفاده کنید.

 مرحله اول مطالعه اصولی: بررسی اجمالی کل کتاب

 مرحله دوم مطالعه اصولی: بررسی اجمالی یک فصل

 مرحله سوم مطالعه اصولی: سوال گذاری

 مرحله چهارم مطالعه اصولی: خواندن با برداشت کلمات کلیدی

 مرحله ششم مطالعه اصولی: رسم الگوی یاد آوری (مایندمپ)

 مرحله هفتم مطالعه اصولی: تفکر و امتحان

 مرحله هشتم مطالعه اصولی: مرور با زمانبندی

این مراحل را گام به گام، خیلی ساده و کوتاه به شما معرفی می‌کنم. (فقط از شما خواهشی که داریم این است: اگر مطالب این مقاله برایتان مفید بود، لطفا لینک آن را برای کسی که نیاز دارد، بفرستید!)

 کتاب از شنبه - روش مطالعه اصولی

مرحله اول مطالعه اصولی | بررسی اجمالی کل کتاب

در اولین گام، کل صفحات کتاب را به صورت اجمالی مرور کنید. دقت کنید این کار نباید بیش از 3تا 5 دقیقه از شما زمان بگیرد خیلی حساس نباشید و تنها مواردی چون:

 سرتیترها

 عناوین

 تصاویر

 جداول و…

سعی کنید هدف کلی کتاب را متوجه شوید. در این مرحله می توانید فهرست مطالب کتاب را نیز مطالعه کنید.

مرحله دوم مطالعه اصولی | بررسی اجمالی یک فصل

در این مرحله شروع به مطالعه فصل اول می کنید. این بار هم نباید بیش از 5 دقیقه از شما زمان بگیرد. توجه داشته باشید در این مرحله باید متوجه مفهوم کلی فصل بشوید، چرا؟ در مرحله بعد خدمتتان خواهم گفت.

مرحله سوم مطالعه اصولی | سوال گذاری

این مرحله یکی از مهم ترین مراحل مطالعه اصولی است. باید به دقت انجام شود شاید خیلی از شما مراحل قبلی را کم و بیش انجام میدادید اما این مرحله را می بایست جدی بگیرید! سوالها به ذهن قلاب می‌شوند. سوال گذاری به چه ترتیب است؟

برخی از کتب کار شما را راحت کرده‌اند و در ابتدا و یا انتهای آنها این امر رعایت شده است. یعنی سوال‌های ابتدا و انتهای فصل دارند. می‌توانید از آن سوال‌ها استفاده کنید یا اینکه خودتان شروع به طرح سوال از متن پیش از خواندن آن کنید.

روش مطالعه اصولی - چرا طرح سوال خوب است؟

نکته مهم: لطفا صبور باشید نگویید من که هنوز فصل را نخوانده‌ام چرا باید سوال‌های آن را بخوانم ! بدانید که این سوالها مهم‌ترین اهداف نویسنده از نگارش این فصل بوده‌اند. اگر شما پیش از مطالعه این سوالها را بخوانید ذهن شما ناخودآگاه در متن به دنبال پاسخ این سوالات میگردد و به این ترتیب شما در هنگام خواندن بهترین قسمت های متن را به خوبی یاد خواهید گرفت.

اما آیا کتاب ازشنبه هم چنین سوالاتی دارد؟ خیر! اما این کتاب از یک روش فوق العاده‌ای استفاده می کند.

اقدامک

اگر با دقت به فصول این کتاب نگاه کرده باشید خواهید دید که هر فصل از تعدادی اقدامک تشکیل شده است. این اقدامک ها همان حکم سوالات را دارند و می توانید با مطالعه آنها متوجه شوید هدف پیام بهرام‌پور از نگارش این فصل چه بوده است.

 اگر به همین نمونه اقدامک توجه کنید متوجه خواهید شد که این فصل باید در رابطه با چگونگی انجام کارها و همچنین تقسیم بندی امور به واحدهای کوچکتر باشد. اینطور نیست؟



مرحله چهارم مطالعه اصولی | خواندن با برداشت کلمات کلیدی

در این مرحله شروع به خواندن کتاب خواهید کرد اما نه به صورت همیشگی، پیشنهاد ما به شما استفاده از تکنیک های تندخوانی است. که می توانید آنها را به سادگی یاد بگیرید.

یک نکته مهم: در هنگام مطالعه باید هرکلامی که از نظرتان مهم کلیدی رسید برداشت کنید. دقت کنید خط کشیدن زیر کلمات مهم در متدهای مطالعه جدید جایی ندارد. به جان آن هرکلمه و تیتری که از نظرتان مهم رسید برروی کاغذی کنارتان یادداشت کنید. این کلمات برای ما چه کاربردی خواهند داشت؟ در مرحله ششم به پاسخ این سوال خواهیم رسید.

مطالعه اصولی - آیا خط کشیدن زیر کلمات مهم، منسوخ شده است؟

مرحله پنجم مطالعه اصولی | بازنگری کلمات کلیدی

در این مرحله پس از پایان فصل یکبار به کلمات کلیدی که یادداشت کرده اید با دقت نگاه کنید. سعی کنید جملات مرتبط به آن کلمات را به یاد آورید. اگر نتوانستید می بایست بخش مربوط به آن کلمه را دوباره مرور کنید.

مرحله ششم مطالعه اصولی | رسم الگوی یاد آوری (مایندمپ)

این مرحله یکی از مهم ترین مراحل برای مطالعه اصولی و یادگیری است. در این مرحله شما باید یک الگوی یاد آوری برای خود ترسیم کنید. شاید نامهای مختلفی از آن شنیده باشید از قبیل درخت حافظه، نقشه ذهنی، مایندمپ و …

اما چطور باید یک الگوی یاد آوری رسم کنید؟

برای رسم الگوی یاد آوری می بایست از کلمات کلیدی که در مرحله چهارم برداشت کردید استفاده کنید. اگر با دقت به صفحه 53 کتاب “ازشنبه” رجوع کنید برای شما یک نمونه الگوی یاد آوری (نقشه ذهنی) فصل 2 رسم شده است.

شما می توانید برای بقیه فصول این کتاب نیز به همین نحو یک الگوی یاد آوری رسم کنید.

مرحله هفتم مطالعه اصولی | تفکر و امتحان

در این مرحله شما به الگوی یادآوری خود نگاه می کنید.مثلا تصویر زیر، نقشه ذهنی کتاب مهندسی خوشبختی است که مازیار بهرامی رسم کرده است.

نقشه ذهنی کتاب مهندسی خوشبختی - مزالعه اصولی

چه چیزهایی را به یاد خواهید آورد؟

سعی می کنید آن مطلب را به طور کامل برای خود یادآوری کنید و از خود امتحان بگیرید. بهترین حالت این است که برای فرد دیگری از روی این الگو این فصل را توضیح دهید.

یک ضرب المثل فرانسوی به طنز می گوید: اگر در رابطه با چیزی اطلاعات کمی داری آن را درس بده! خودتان معلم شوید تا بهتر بیاموزید.

آموزش یک راه خوب برای یادگیری- مطالعه اصولی

مرحله هشتم مطالعه اصولی | مرور با زمانبندی

اگر می خواهید یک مطلب درسی و یا یک کتاب مانند از شنبه را به طور کامل یاد بگیرید، باید مانع از آن شوید که این مطلب از ذهنتان خارج شود. شما باید این مطالب را از حافظه کوتاه مدتتان وارد حافظه بلند مدتان کنید. اما چگونه؟

پیش از آن که برای شما از زمانبندی مرور بگویم بهتر است شما منحنی فراموشی را ببینید. طبق این منحنی شما متوجه خواهید شد که ما دقیقا در چه زمان درصد یادگیری ما پایین می آید.

منحنی فراموی می‌گوید:

اگر شما مفاهیم دروس را 100 %  یاد گرفته باشید، بعد از گذشت 24 ساعت نزدیک به 20 تا 30 درصد از اطلاعات را فراموش می‌کنید. پس اگر مطالب را مرور نکنید، هر روز به این عدد اضافه می‌شود. تا جایی که از 100% مطالب اصلی، فقط 20 تا 30 درصد آن در حافظه ماندگار می‌شود.  اینجاست که مهم ترین اصل یادگیری ، یعنی مرور دروس جلوه پیدا می‌کند. بنابراین باید بررسی کنیم که مرور دروس بر اساس روند منطقی و مشخصی باشد تا از فراموشی مطالب جلوگیری شود. اما بهترین روش مرور دروس چیه؟

توجه کردید؟

بیشترین میزان فراموشی دقیقا در همان 24 ساعت پس از یادگیری صورت می گیرد. پس بهترین راه چیست؟

بهترین راه این است؛

دقیقا در زمانهایی که یادگیری کاهش پیدا می کند شما با مرور مانع از کاهش درصد یادگیری شوید پس بهترین زمان برای مرور به شرح زیر است:

 بلافاصله پس از یادگیری

 فردای یادگیری

 سه روز بعد از یادگیری

 یک هفته بعد از یادگیری

 15 روز بعد از یادگیری

اگر این روند را برای مرورتان رعایت کنید شک نکنید یادگیری به صورت کامل انجام پذیرفته است و آن مطلب وارد حافظه بلند مدتان شده است.

یک پیشنهاد:

پیشنهاد می‌کنم اگر علاقه مند به انجام این تکنیک شدید و قصد دارید اهمال کاری هایتان را کنار بگذارید و دیگر به این روش مطالعه داشته باشید برای خود یک دفترچه مرور درست کنید.

خیلی عالیست اگر شما در یک سررسید دقیقا مشخص کنید یک مبحث را در چه زمانی یاد گرفته و در چه زمان هایی نیاز به مرور دارید.

امیدارم مطالب فوق برایتان مفید و کاربردی بوده باشد و هرجا که هستید موثر و بیشتر از یک نفر باشید..

چند مقاله خیلی خوب دیگر برای یادگیری بیشتر در زمینه مطالعه:

برای اینکه مطالعه بهتری داشته باشید، شاید بد نباشد 14 تا نکته هم در مورد مطالعه موثرتر کتاب‌ها بلد شوید. اگر تمرکز ندارید، مقاله راه های افزایش تمرکز در مطالعه، برای شماست. یک روش مطالعه به نام پس ختام هست که در مقاله بهترین روش مطالعه، به شما کامل آموزش داده شده.

شاید اگر فواید کتاب خوانی و همچنین اشتباهات رایج کتابخوانی را بدانید، همین باعث شود هر سال بیشتر کتاب بخوانید یا حتی کتاب‌های خوانده نشده ‌ای را بخوانید که روی هم تلنبار شده اند. خلاصه ما برای هر مشکل شما، یک راه حل داریم!

چطور روش‌های مطالعه اصولی را حرفه‌ای بیاموزیم؟

در بسته جامع تندخوانی نوروریدینگ، آموزش تندخوانی را به صورت کاملاً اصولی می‌آموزید. در این بسته، روش های مطالعه‌ای به شما آموزش داده می‌شود که برترین محققین و کارشناسان جهان دراین زمینه طراحی کرده‌اند و درستی آن‌ها به صورت علمی تست شده است:

 

پشتیبانی بیشتر از یک

پشتیبانی بیشتر از یک

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۸ دیدگاه دربارهٔ «مطالعه اصولی LWF | یکی از برترین روش‌های مطالعه»

  1. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام جناب کارگر عزیز
    از شما ممنونیم که برای رشد و یادگیری خودتون مجموعه بیشتر از یک نفر رو انتخاب کردید.
    لطفا از مقالاتی که در خصوص جزوه نویسی در سایت نوشته شده است استفاده نمایید.
    موفق و بیشتر از یک نفر باشید …

  2. سلام و درود
    بسیار عالی بود واقعا
    من روش مطالعه درستی نداشتم و همیشه هم دچار کندخوانی و کمبود وقت میشم ولی از امروز تصمیم دارم روش مطالعه ام رو به کل عوض کنم و منطبق با روش فوق پیش برم..اگر میشه لطفا در رابطه با خلاصه نویسی کنکوری و اصولی هم راهنماییمون کنید
    خسته نباشید

  3. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    سلام فاطیما عزیز
    از شما ممنونیم مجموعه بیشتر از یک نفر رو برای رشد و یادگیری خودتون انتخاب کردید.
    ما به شما پیشنهاد میکنیم مقاله مربوط به روش جزوه نویسی کرنل را مطالعه نمایید.
    ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
    موفق و بیشتر از یک نفر باشید…

  4. سلام. من امروز برای اولین بار از این روش استفاده کردم و تأثیر فوق العاده‌ش رو دیدم. متشکرم بابت این مقاله 🙂

  5. پشتیبانی بیشتر از یک بیشتر ازیک.

    خوشحالیم که برای رشد فردیتون اهل مطالعه هستید؛ همراهیتون برامون ارزشمنده.
    موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

اسکرول به بالا