چطور هر سال بیشتر کتاب بخوانیم ؟

سرفصل های مهم این مقاله

 آگاتا کریستی هر سال 200 کتاب می‌خواند.

 تئودور روزولت تقریباً هر دو روز یک کتاب می‌خواند.

 اکثر انسان‌های موفق، تعداد زیادی کتاب می‌خوانند.

 چطور هر سال بیشتر کتاب بخوانیم ؟

اما همانطور که میدانید وقت و انرژی ما محدود است. چطور می‌توانیم در زمان کم، کتاب‌های بیشتری بخوانیم؟ یک راه خوب برای آن، یادگیری مهارت تندخوانی است. اما دیگر چه راه‌هایی وجود دارد تا بیشتر کتاب بخوانیم و از فواید کتابخوانی بهره مند شویم؟ با ما همراه باشید.

 چرا کم کتاب می‌خوانیم؟

 اصلاً مگه چقدر وقتمون هدر میره که بخوایم کتاب بخونیم؟ تأثیر داره؟

در سفرهای «یک ربع» یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

 در سفرهای «نیم ساعته» یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

 در سفرهای «45 دقیقه‌ای » یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

 خواندن در زمان‌های مرده دیگه چه فایده‌هایی داره؟

 چطور روش‌های موثر تندخوانی و تقویت حافظه را یاد بگیریم؟

چرا کم کتاب می‌خوانیم؟

در قرن حاضر به دلایل مختلفی، نسل‌ها کمتر کتاب می‌خوانند. یکی از بزرگترین دلایل این امر، رشد چشمگیر موبایل، تبلت و شبکه‌های اجتماعی است. البته شاید بسیاری از ما خواندن مطلب در شبکه‌های اجتماعی یا تلگرام را هم جز زمان خواندن محسوب کنیم، اما بیایید خودمان را گول نزنیم. هیچ چیز جای کتابخوانی را نمی‌گیرد. از دیگر دلایل کمتر کتاب خواندن، این است که سرمان را الکی شلوغ کرده‌ایم. بهانه‌ای به نام «وقت ندارم» درست کرده‌ایم و خودمان را توجیه می‌کنیم در کتاب نخواندن. شاید هم نمی‌دانیم چگونه کتاب بخوانیم؟

در طول دهه‌های گذشته، زمان سفرهای داخل شهری به دلیل رشد جمعیت افزایش پیدا کرده است. همچنین بسیاری از مردم حاشیه نشین شده‌اند و زمان زیادی را در روز در ترافیک و پشت چراغ قرمز و مترو و اتوبوس می‌گذرانند. با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شوید که حداقل دو سه ساعت از روزتان را به این شکل به هدر می‌دهید.

نه فقط در ایران که لندنی‌ها به طور متوسط شش ساعت و ده دقیقه و نیویورکی‌ها 6 ساعت و 20 دقیقه در هفته صرف رفت و آمد و سفرهای داخل شهری می‌کنند. حالا ما اینجاییم تا این بهانه‌ها را از شما بگیریم و راهکارهایی تازه برای اینکه هر سال بیشتر کتاب بخوانیم ارائه دهیم.

حتماً بخوانید:

راهنمای جامع نوشتن کتاب | چگونه کتاب غیرداستانی بنویسیم؟

اصلاً مگه چقدر وقتمون هدر میره که بخوایم کتاب بخونیم؟ تأثیر داره؟

فرض کنید سرعت خواندن شما در بدترین حالت 250 کلمه در دقیقه است و همانطور که گفتیم، 6 ساعت در هفته هم وقت صرف رفت و آمد کنید. دو عدد را که ضرب کنید می‌شود هفته‌ای 90 هزار کلمه.  با این تعداد کلمه، می‌توانید یک عدد از این کتاب‌ها را بخوانید: مدیر مدرسه از جلال آل احمد – کتاب شیب – کتاب تیغ – کتاب هنر ظریف بی خیالی

فرض مهم در اینجا استفاده شما از وسایل حمل و نقل عمومی است. البته متاسفانه وسایل حمل و نقل ما شلوغ است. اما حتی اگر بتوانید به 50 درصد از وقت‌های مرده‌تان جان بدهید و کتاب بخوانید بازهم برد کرده‌اید. برای آنهایی هم که پشت فرمان ماشین یا موتور هستند، کتاب صوتی پیشنهاد می‌شود.

در سفرهای یک ربع یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

شعر، داستان کوتاه یا جملات انگیزشی یا نوید بخش و حتی آموزش‌های یک دقیقه‌ای بهترین گزینه هستند. همچنین کتاب‌هایی مثل هنر شفاف اندیشیدن به دلیل اینکه به صورت منقطع نوشته شده‌اند گزینه مناسبی است هستند تا هر روز یکی از بخش‌هایش را بخوانید. همچنین کتاب های «هنر همیشه بر حق بودن» و «پنجاه اشتباه بزرگ در بازاریابی اطلاعات» پیشنهادات مناسبی هستند. کتاب های جیبی هم گزینه هایی عالی!  نکته مهم این است که سعی کنید تا حد امکان از این تایم کوتاه برای چک کردن اخبار استفاده نکنید.

روش بعدی خواندن داستان‌های خیلی کوتاه است. داستان‌هایی که زیر هزار کلمه به پایان می‌رسند. شما در طول سه ایستگاه مترو هم می‌توانید آن را به اتمام برسانید. مطالعه خلاصه آثار بلند هم می‌تواند یک گزینه بسیار عالی باشد. برخی ناشرها این کتاب‌ها را منتشر می‌کنند.

البته که خواندن یک متن بلند دنباله دار هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد به شرط آن که درست علامت گذاری شود و هربار بدون اینکه تایمتان را برای یافتن دوباره آن تلف کنید، درست بروید سراغش. اما تمام کردن یک متن کوتاه به شما اجازه می‌دهد که یا یک متن کوتاه دیگر را شروع کنید یا گفت و گویی را با دیگران آغاز کنید.

در سفرهای نیم ساعته یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

برای سفرهای نیم ساعته، مجموعه داستان‌های کوتاه بهترین انتخاب است. داستان‌های کوتاه و طنز محمدعلی جمالزاده یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن است. از کتاب‌های دیگری که می‌توانید در سفرهای نیم ساعته بخوانید کتاب‌های زیر 50 صفحه است.  توصیه ما این است که کتاب‌های غیرداستانی را برای صبح‌ها و کتاب‌های داستانی را برای سفر برگشت (عصر یا غروب)  در دست بگیرید. برای نیم ساعت زمان، صبح جادویی و ذهن کامل نو هم پیشنهاد می شود.

در سفرهای 45 دقیقه‌ای یا کوتاه‌تر، چطور کتاب بخوانیم؟

برای سفری که حدود 45 دقیقه طول می‌کشد، رمان‌های سریالی یا پاورقی‌ها بهترین گزینه هستند. می‌توانید رمان‌های آگاتا کریستی را امتحان کنید و یا از رمان‌های داخلی استفاده کنید. همچنین کتاب‌هایی مثل آئین دوست یابی ، تئوری انتخاب  و سرسختی پیشنهاداتی عالی هستند. انتخاب کتاب را خودتان بهتر می توانید انجام دهید.  

در ابتدای خواندن یک رمان تازه، بیشتر وقت خواننده صرف ساختن زمینه‌ای درونی برای تفسیر و لذت بردن از مولفه‌های جداگانه داستان می‌شود و در یک سفر کوتاه این کار ناتمام می‌ماند. اما می‌توانید با بخش‌بندی درست یک رمان به بخش‌های کوتاه‌تر آن را به بخش‌های یک ربع، نیم ساعته یا 45 دقیقه‌ای تبدیل کنید.

یک توصیه:

برای اینکه بدون ترس وارد دسته رمان‌ها یا کتاب‌های آموزشی شوید می‌توانید فهرست‌های مختلفی مانند «صد کتابی که باید بخوانم» و یا «20 کتاب آموزشی در راستای اهدافم» تهیه کنید. از این فهرست‌ها تا دلتان بخواهد در اینترنت موجود است.

خواندن در زمان‌های مرده دیگه چه فایده‌هایی داره؟

‌ با تمرکز بر خواندن در سفرهای کوتاه یاد می‌گیرید که برخی محرک‌های اطراف مثل صدای مردم یا مثلاً گرمای مترو را نادیده بگیرید و صرفاً روی تکلیفی که در دست دارید، یعنی کتاب، تمرکز کنید.این امر در صورتی ممکن است که آن را تبدیل به یک عادت کنید. تعهد، ثبات و نظم کمک می‌کند که مسیرهای عصبی مغزتان به خوبی طراحی شده و خواندن را تداعی کند.

پس هر چه بیشتر بخوانید، بهتر می‌شوید. شاید اوایل کار، کمی کند باشید یا دائماً حواستان پرت شود. با کمی تمرین ممکن است به جایی برسید که رفت و آمد روزانه تبدیل به بهترین وقت روز شما شود که چشم انتظار رسیدنش خواهید بود.

چطور روش‌های موثر تندخوانی و تقویت حافظه را یاد بگیریم؟

اگر دوست بدانید چطور با سرعت بالا و درک عمیق تری کتاب ها را بخوانیم و دوست دارید روش های تقویت حافظه و هوش را یاد بگیرید، حتماً صفحه زیر را مطالعه کنید!  کلیک کنید تا اطلاعات کامل تری در اختیارتان بگذاریم. یک محصول آموزش تندخوانی و تقویت حافظه فوق‌العاده از مجموعه بیشتر از یک نفر.

علمی بیاموزید تا موثرتر و سریع‌تر بخوانید…!

 

سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه دربارهٔ «چطور هر سال بیشتر کتاب بخوانیم ؟»

اسکرول به بالا