رادیو سخنرانی-برنامه13- فن بیان در ارتباط با همسر

سرفصل های مهم این مقاله

پیام بهرامپور

دوره رایگان گپ و گفت کسب و کاری با پیام بهرام پور

گفتگوهایی عمیق برای نجات کسب و کارتان!!

فن بیان در ارتباط با همسر

رادیو سخنرانی-برنامه13- فن بیان در ارتباط با همسر ، در این درس از رادیو سخنرانی، به بهانه روزهایی مربوط به روز عشق و از همین حرف ها ( !) تصمیم گرفتم فایلی ضبط کنم با موضوع ارتباط موثر و خوب صحبت کردن با همسر….

 

radio-sokhanrani_1

 

شما می‌توانید فایل صوتی برنامه سیزدهم رادیو سخنرانی با موضوع: فن بیان و نحوه ارتباط موثر و صحبت کردن با همسر را از لینک پایین دانلود کنید:

download-it

دانلود رادیو سخنرانی قسمت سیزدهم

 

و اما متن این قسمت از رادیو سخنرانی:

 

به نام خدا

سلام خدمت شما دوستان عزیز و همراهان رادیو سخنرانی، خیلی خوشحالم که با شما صحبت می‎کنم.

من محمد پیام بهرام‎پور هستم، مربی و مدرس سخنرانی و فن‎بیان.

 

اتفاقی که باعث شد من این فایل از رادیو سخنرانی را برای شما آماده کنم یک اتفاقی بود که هرساله در کشور ما رخ می دهد.

اواخر بهمن ماه روزی است که اصطلاحاً به آن گفته می‎شود روز عشق یا ولنتاین. روزی که خیلی‎ها فکر می‎کنند که باید به کسانی که دوستشان دارند هدیه بدهند و از این روز تلاش می‎کنند که نهایت استفاده را ببرند.

 

من حقیقتاً خیلی کاری ندارم که این روز مناسبتش چیست یا فلسفه ی ولنتاین یا روز عشق که در فرهنگ ما چند روز بعد است چیست . اصلاً با این موضوعات کاری ندارم و بماند این که خیلی‎ها هم اصلاً فلسفه‎ی این روز را نمی‎دانند و فقط استفاده می‎کنند یا گاهی اوقات سوء استفاده، در حدی که برخی حتی فکر می‎کنند که ولنتایم است یعنی زمان ولن.

 

از این موضوع بگذریم. من دیدگاهم این است که اگر کسی را دوست داریم بهترین هدیه ما می‎تواند یک ارتباط خوب مداوم باشد نه فقط در یک روز و صحبت من در این فایل صوتی ترجیحاً با کسانی است که ازدواج کرده‎اند و به سایرین هم پیشنهاد نمی‎کنم که این فایل را گوش کنند ولی خوب اگر گوش کنند هم چیزی را از دست نمی‎دهند یا اتفاق خاصی هم نمی‎افتد.

 

البته باز این فایل را بیشتر برای آقایان توصیه می‎کنم.

 

 

فن بیان چیست؟ این مقاله را از دست ندهید

 

 

ایده‎ی ضبط این فایل از اینجا آغاز شد، در یک فروشگاهی که محصولات لوکس می‎فروخت آموزش انجام می‎دادم که یکی از فروشنده‎ها اجازه گرفت و گفت ببخشید یک تلفن ضروری است که باید پاسخ بدهم و متوجه شدم با همسرشان صحبت می‎کنند و آن لحظه ما در رابطه با ارتباط خوب با مشتری صحبت می‎کردیم و ناگهان دیدم که چقدر بد با همسرش صحبت کرد و من خیلی حالم بد شد و گفتم که از وای این فرد با اشتیاق در حال آموزش این است که چطور با مشتری خوب صحبت کند و سپس قسمت عمده‎ی زندگی خود را خیلی راحت فراموش کرده است و اتفاق دوم که خیلی برای من ناراحت کننده‎تر بود در باشگاه سخنرانی ماه گذشته بود در باشگاه سخنرانی که ششم بهمن ماه برگزار شد در برج میلاد.

 

فردی در حال صحبت با من بود که موبایلش زنگ خورد و گفت که باز این همسر من زنگ زد و در پاسخ به همسرش گفت که من الان نمی‎توانم صحبت کنم خدانگهدار، بدون سلام یا چیز دیگری.

 

و من خیلی ناراحت شدم باز هم از این موضوع و این دو اتفاق در ذهن من جرقه‎ای زد که حتماً راجع به شیوه‎ی ارتباط و صحبت کردن با همسرمان مطلبی را ارائه کنم و دیدم این روزها فرصت و بهانه‎ی خوبی است که بتوانیم راجع به این مطالب صحبتی را با هم داشته باشیم. پیش از آن باید اعلام کنم که بنده هیچ تخصصی در زمینه‎ی روانشناسی ازدواج ندارم و این موضوعات صرفاً موضوعات ارتباطی هستند و اگر سوالی وجود دارد در این زمینه حتماً به اساتید مرتبط با این رشته مراجعه کنید.

 

من می‎خواهم شش نکته‎ی ضروری را خدمتتان عرض کنم که برخی از آنها کاملاً بدیهی است و ما می‎خواهیم نکات ریزی را بگوییم و برخی دیگر خیری موضوعاتی به نسبت تازه هستند.

 

مورد نخست ارتباط چشمی است. چیزی که همیشه در مذاکره و سخنرانی به آن اشاره می‎کنیم.

 

ارتباط چشمی، ارتباط را کامل می‎کند و اگر ما این ارتباط را نداشته باشیم ارتباط ما ناقص خواهد ماند.

 

 

 

 

حالا چه چیزهایی ارتباط را از میان می‎برند؟ روزنامه، موبایل، تلویزیون یا هر چیز دیگری که چشم ما را به سمت دیگری و به جای دیگری جز همسرمان معطوف می‎کند در حقیقت ارتباط چشمی را از میان می‎برد و حتی این چیز می‎تواند یک منظره باشد.

 

خیلی مهم است که ما ارتباط چشمی خوبی داشته باشیم، هفتاد درصد زمان را باید نگاه کنیم به طرف مقابلمان و دقت کنیم نگاهمان نباید طوری باشد که انگار یک موجود عجیب دیده‎ایم، برخی به همسرشان طوری نگاه می‎کنند که انگار چیز وحشتناکی را نگاه می‎کنند و این ارتباط چشم نباشد بهتر است.

 

اینطور نباید باشد، ما یک نگاه مهربان و ملایم مد نظرمان است نگاهی که واقعاٌ نرم و ملایم است نه نگاهی که برخی انجام می‎دهند و یک لحظه نگاه می‎کنند که فرد وحشت می‎کند و ترجیح می‎دهد که نگاه نباشد.

 

پس نکته‎ی نخست شد ارتباط چشمی مناسب.

 

اما نکته‎ی دوم. اینکه یک دفترچه داشته باشیم، یک دفترچه‎ی عبارات و در دو قسمت این دفترچه دو نکته رابنویسیم، نخست هر جمله یا عبارتی را می‎شونیم از رادیو یا تلویزیون یا دوستانمان یا هرکس دیگری که از آن می‎توانیم در زندگی خودمان و با همسرمان استفاده کنیم، این عبارات را بنویسیم و قسمت دوم یا بخش دوم دفترچه بازخوردهای همسرمان را بنویسیم.

 

به برخی از عبارات که بازخورد خوبی نشان می‎دهند آن عبارات را پررنگ می‎کنیم و بیشتر استفاده می‎کنیم و به برخی که بارخورد خوبی نشان نمی‎دهند آنها را از میان می‎بریم.

دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید

من نمی‎گویم بیش اندازه خودمان را لوس کنیم و هر جمله ای که می‎شنویم را بگوییم و کاری کنیم که خیلی جالب نباشد، من می‎گویم که مانند برخی نباشیم چندین سال همسرشان را عزیزم صدا می‎کنند و وقتی که از آنها می‎پرسیم نام همسرت چیست می‎گوید که یادم نیست نه من منظورم این است که همیشه یک چیز صدا نکنیم و تلاش کنیم تنوع داشته باشیم و از عبارات مختلف چه در خطاب کردن و چه در نوع ارتباطات دیگر از این روش استفاده کنیم.

البته مطمئناً خطاب کردنهای درست مد نظر ماست و گرنه حالت منفی اصلاً قابل پذیرش نیست.

پس نکته‎ی دوم این بود که یک دفترچه ی عبارات داشته باشیم و تلاش کنیم از عبارات و خطاب‎های مختلفی استفاده کنیم.

 

و مورد سوم اینکه خیلی خیلی خیلی مراقب موبایل و صحبت‎های تلفنی باشید.

در صحبت پشت تلفن باید دو نکته را توجه کنیم:

1-دید ما به طور کلی منفی است. همه ی ما وقتی صحبت می‎کنیم دیدمان منفی است. اینکه چرا برمی‎گردد به ماهیت مغز ما، اینکه مغز ما منفی نگر است و حس خوبی ندارد.

معمولاً وقتی یک نفر در دسترس نباشد احتمال کمی دارد که یک اتفاق بد بیفتد ولی معمولاً همه‎ی ما مغزمان می‎رود سراغ دید منفی. پس نکته‎ی نخست این است که دید منفی است.

 

 

2-و اما نکته‎ی دوم این است که آن شخص شرایط را نمی‎بیند و تنها منبع اطلاعاتیش صدای ماست. پس خیلی مهم است که 1) شرایط را کاملاً توضیح دهیم و 2) لحن ما به گونه ای باشد که این دید بد بینانه را از میان ببرد.

برخی هستند که پای تلفن خیلی خشک صحبت می‎کنند و واقعاً خسته کننده است گوش کردن به صدای آنها و انگار دعوا دارند در صورتی که وقتی حضوری با آنها صحبت می‎کنیم خیلی دوستانه هستند

 

پس این را خیلی دقت کنیم. نکته ای که می‎خواهم خدمتتان عرض کنم این است که نخست شرایط را توضیح دهید مثلاً بگویید که ببخشید من اگر آرام صحبت می‎کنم به این خاطر است که در تاکسی هستم و می‎خواهم مزاحم دیگران نشوم، ولی برخی مثلاً می‎گویند زود کارت را بگو. شرایط را خوب قبلاً توضیح دهید به همسرتان و مثلاً بگویید که شرایط کاری من طوری است که گاهی جلسه دارم و اگر گفتم که در جلسه هستم از دست من ناراحت نشو یا مشتری ممکن است داشته باشم یا هر حالت دیگری توضیح دهید و آنوقت با یک واژه‎ی کلیدی بتوانید صحبت را موکول کنید به زمان دیگری.

 

 

 

و مورد بعدی این است که اگر خودتان با همسرتان تماس می‎گیرید حتماً بپرسید که الان زمان خوبی است که با تو صحبت کنم؟ این خیلی مهم است. اگر زمان بدی باشد دقت کنید که چه اتفاق بدی می افتد یعنی مطمئناً آن شخص نمی‎تواند تمام توانش را بگذارد و معمولاٌ نتیجه منفی است.

 

پس تلاش کنید نخست لحن مهربانی داشته باشید و خیلی خوب شرایط را توضیح دهید تا شخص مقابل را از گنگ بودن خارج کنید.

 

و می‎رویم سراغ نکته ی چهارم.

اینکه توان سوییچ کردن بالایی داشته باشید. یعنی اینکه راحت بتوانید حالت خود را عوض کنید. این خیلی مهم است که استرس‎های مربوط به کار را خیلی به خانه نیاورید به ویژه در کلامتان البته واقعیت این است که یک سری خستگی ها را هر چقدر هم تلاش کنیم به ویژه برای آقایان خیلی سخت است که بروز ندهند اما می‎شود کلام را تا حد زیادی نرم‎تر کرد.

 

دقت کنیم ما زندگی می‎کنیم برای خود و خانواده‎ی خود و کار معمولاً یک وسیله است برای آسایش، البته بگذریم از افرادی که اهداف دیگری دارند اما به احتمال زیاد مخاطبین اصلی ما این دیدگاه را دارند. از همین جهت خیلی مهم است که این توان جابه جا کردن و اصطلاحاً سوییچ کردن را داشته باشیم یعنی بدانیم اگر در شرایط کاری یک سری ویژگی‎ها داریم و راحت می‎توانیم دستور بدهیم در خانه ممکن است این شرایط وجود نداشته باشد. پس این خیلی مهم است.

 

و نکته‎ی پنجم اینکه تلاش کنید واضح حرف بزنید بله ممکن است شما بگویید که پس ما چکار می‎کنیم؟ اما واقعیت این است بیشتر چیزی که مشاهده می‎کنیم این است که دوستان خیلی واضح صحبت نمی‎کنند و همانطور که خدمتتان عرض کردم یک اینکه شرایط را توضیح نمیدهند و دو اینکه منظورشان را پای تلفن خیلی واضح اعلام نمی‎کنند.

 

وضوح در پای تلفن خیلی مهم است، من حتماً بعداً فایلهای جدایی راجع به صحبت کردن و فن بیان در ارتباطات تلفنی را خواهم گفت همانطور که در فایلهای پیشین در ارتباط با پیغام گذاشتن روی پیغام‎گیر صوتی صحبت کردم و ادامه حتماً صحبت خواهم کرد در فایلهای بعدی در رابطه با صحبت کردن پای تلفن.

 

اما باز هم به شما پیشنهاد می‎کنم که حتماً واضح حرفتان را بیان کنید و کمترین میزان ایهام؛ کژتابی یا سپردن به اینکه شخص مقابل خود منظور من را متوجه میشود را داشته باشیم.

 

و مورد پایانی که می‎خواهم خدمتتان عرض کنم یعنی نکته‎ی ششم، نکته‎ای است که در سخنرانی بارها و بارها و بارها تأکید کردم. اینکه مخاطبان خود را به درستی بشناسید. بله شناخت مخاطب همانطور که می‎دانید بسیار ضروری است ما می‎گوییم وقتی می‎خواهید سخنرانی کنید زمان را دقیقاً بسنجید اینکه چه زمانی می‎خواهید سخنرانی کنید، پیش از ناهار، صبح یا بعداز ظهر و چقدر زمان دارید و خیلی چیزهای دیگر.

 

حال و روز افراد را بدانید قبلاٌ با چه کسی صحبت کردند و سخنران پیشین چه کسی بوده و چقدر اطلاعات به آنها داده و اطلاعات فعلی آنها چقدر است و علایق آنها چیست؟

به چه چیزهایی علاقه دارند و ما باید در مورد چه چیزهایی صحبت کنیم. اما جالب است همین فرد سخنران وقتی به خانه می‎رود این موضوعات را در زندگی شخصی خود بروز نمی‎دهد و این واقعاً جای تأسف دارد و خیلی خوب است که ما بتوانیم این نکات را که در مورد شناخت مخاطب بارها و بارها چه در سایت و چه در کلاس ها ارائه کردم در زندگی شخصی خود و با همسر خودمان هم لحاظ کنیم و بازخورد بگیریم،

 

همانطور که دیده‎اید من همیشه در پایان کارگاه ها و سمینارها برگه‎های نظرسنجی را از شما دوستان گرامی که درکارگاه شرکت کرده‎اید می گیرم و نظرات شما را کاملاً به وضوح دیده‎اید که در کارگاه بعدی لحاظ می‎کنم و این باعث می‎شود که ارتباطمان خیلی بهتر شود. ما هم باید از زندگی خودمان بازخورد بگیریم و ببینیم که در کجای کار هستیم و چه تغییراتی را باید انجام دهیم تا مطلوبتر باشیم.

 

 

امیدوارم که این شش نکته‎ای که خدمت شما عرض کردم نتیجه‎ی خوبی داشته باشد و باز هم تأکید می‎کنم بهتر است که همه ی زندگی ما روی عشق باشد تک تک روزهای زندگی ما نه فقط یک روز و بهترین هدیه می‎تواند ارتباط خوب باشد.

 

در مورد ارتباط با همسر، بیشتر بخوانید:

صحبت کردن با همسر | تکنیک های اثرگذار افزایش فن بیان با همسر

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا