چرا این 8 کسب و کار موفق اینقدر درآمد دارند؟!

سرفصل های مهم این مقاله

 

چرا برخی از کسب و کارها خیلی موفق می شوند و برخی دیگر نه؟

وجود کسب و کارهای موفق در هر اکوسیستم استارتاپی پراهمیت است. چراکه اولا وجود آنها به بقیه صاحبان و مدیران کسب و کار ثابت می‌کند بازار کشورشان چقدر می‌تواند گنجایش داشته باشد و در درجه دوم می‌توانند الگوی دیگر کسب و کارهای کوچک برای ایده گرفتن و البته اخذ تصمیم‌های درست باشند. پس در این مقاله با من همراه باشید تا بزرگ‌ترین و موفق ترین کسب و کارهای ایرانی و خارجی را به شما معرفی کنم و دلایل موفقیت‌شان را هم توضیح بدهم.

🔴 کسب و کار موفق چیست؟

🔴 کسب و کار موفق دیجی کالا

🔴 کسب و کار موفق آمازون

🔴 کسب و کار موفق تخفیفان

🔴 کسب و کار موفق هاب اسپات

🔴 کسب و کار موفق اسنپ

🔴 کسب و کار موفق نایک

🔴 کسب و کار موفق کاله

🔴 کسب و کار موفق اپل

کسب و کار موفق چیست؟

کسب و کار موفق چیست؟

 

اگر نظر من را بخواهید، کسب و کار موفق آن تجارتی نیست که در حال حاضر درآمد خوبی دارد، در واقع کسب و کار موفق واقعی را باید در شرایط سخت سنجید. مثلا شرکت آمازون در اوج ترکیدن حباب دات کام که اغلب استارتاپ‌های آمریکایی در آن شکست خوردند، دوام آورد و به رشدش ادامه داد. یا مثلا رستوران x که در اوج کرونا می‌تواند با اجرا کردن ایده‌های جدیدی مثل فروش غذای سرد بیرون‌بر یا پیتزای نیمه‌آماده به رشدش ادامه بدهد، یک کسب و کار موفق است.

البته در انتهای مقاله باز هم به چند تا از مهم‌ترین ویژگی‌های این کسب و کارها اشاره می‌کنم اما خب اجازه بدهید ابتدا به سراغ نمونه‌های قابل مشاهده رفته و دلیل موفقیت آنها را بررسی کنیم:

1_ دیجی کالا

دیجی کالا امروز بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی در ایران و خاورمیانه است! این کسب و کار اینترنتی موفق فعالیتش را بیشتر از 10 سال پیش شروع کرد، در آن زمان برادران محمدی (بنیان‌گذران دیجی کالا) هدف‌شان راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی کوچک آنهم برای فروش محصولات مرتبط به عکاسی مثل دوربین و… بود.

جالب است بدانید طبق گزارشی که دیجی کالا در سال 98 از فروشش منتشر کرد، در هر روز تعداد 300 هزار عدد سفارش در این سایت بزرگ ثبت می‌شود! این آمار که البته مربوط به 2 سال قبل است، نشان از سود میلیاردی روزانه این سایت بزرگ می‌دهد.

اما چه چیزی باعث شده دیجی کالا به یک کسب و کار موفق ایرانی تبدیل شود؟ خب شاید در ابتدا شما هم مثل خیلی‌های دیگر تصور کنید دیجی کالا فقط به خاطر اولین‌بودن موفق شده. اما باید بگویم زمانی که دیجی کالا کارش را شروع کرد، کم و بیش وب سایت دیگر هم در سطح وب فارسی به فروش اینترنتی محصولات مشغول بودند. پس صرفا اولین‌بودن دلیل این‌همه موفقیت این کسب و کار نبوده و اگر نظر من را بخواهید، این موارد هم بسیار تاثیرگذار بوده‌اند:

جذب سرمایه به موقع

برخلاف خیلی از کسب و کارها که صاحبان‌شان به هیچ عنوان حاضر نمی‌شوند برای رشد، سرمایه دیگران را بپذیرند، برادران محمدی درست در شرایطی که لازم بود، سرمایه‌گذاری شرکت سرآوا را پذیرفت و عملا سرمایه سنگینی که تزریق شد، اجازه داد دیجی کالا تا این حد رشد کند.

صداقت در محتوا

بر خلاف خیلی از کسب و کارهای اینترنتی، استراتژی دیجی کالا از همان روز اول این بود که به مخاطبانش اجازه بدهد نظرات‌شان را صادقانه زیر محصولات منتشر کنند. این یعنی حتی اگر کاربران در مورد یک محصول پرفروش هم نظر بدی داشتند، دیجی کالا نظرات‌شان را منتشر می‌کرد. همین موضوع باعث شد عملا دیجی کالا به یک مرجع نقد و بررسی صادقانه انواع محصولات در وب فارسی تبدیل شود.

2_ آمازون

اگر بخواهم دقیق صحبت کنم، دیجی کالا یک نمونه بومی از وب سایت بزرگ آمازون است. آمازون امروز به عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی در جهان شناخته می‌شود که جف بیزوس آن را راه‌اندازی کرد. جالب اینجاست که آمازون در ابتدا صرفا یک فروشگاه اینترنتی کتاب‌های دست دوم بود و سپس طی اتفاقات جالب، به یک فروشگاه اینترنتی همه‌چیز فروش تبدیل شد. ارزش سایت آمازون در سال 99 چیزی در حدود 1.1 تریلیون دلار برآورد شده!

اما دلایل موفقیت آمازون چه بود؟ خب آمازون هم مثل دیجی کالا کمی از موفقیتش را مدیون اولین‌بودن است اما کار به اینجا ختم نمی‌شود چون دقیقا در زمان شروع آمازون، تعداد زیادی فروشگاه اینترنتی دیگر هم وجود داشت.

نوآوری و عدم محدودیت

باز هم اگر نظر من را بخواهید، یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت این کسب و کار، نوآوری است! در واقع مدیر و مدیران آمازون هیچ موقع خودشان را به فروشگاه اینترنتی بودن محدود نکرده و دائما در حال ورود به دیگر حوزه‌ها هستند. مثلا آمازون به کمک ابزار “الکسا” دستی در دنیای سئو و بهینه سازی سایت دارد. یا در مثال دیگر با ساخت ابزار دستیار صوتی هوشمند آمازون، پا به دنیای تکنولوژی گذاشت.

دیگر عوامل

علاوه بر این همانطور که snapagency هم می‌گوید؛ خدمات مشتریان عالی، ارسال سریع محصولات، بهینه سازی سایت در نتایج جستجوی گوگل، توجه به تجربه کاربری در سایت و… دیگر دلایل موفق شدن آمازون بوده‌اند.

3_ تخفیفان

تخفیفان بزرگ‌ترین سایت تخفیف گروهی در ایران است. این سایت توسط خانم نازنین دانشور راه‌اندازی شد و امروز به یکی از غول‌های اکوسیستم کسب و کار و استارتاپ ایران تبدیل شده. تخفیفان تا امروز نه تنها درآمد زیادی به دست آورده بلکه توانسته با ارائه خدمات متفاوتش، به کسب و کارهای زیادی هم در راه موفقیت کمک کند. اما دلیل موفقیت آن چیست؟

شروع در زمان مناسب

راستش را بخواهید به نظر من مهم‌ترین دلیل موفقیت تخفیفان، وجود مدیری مثل خانم دانشور است! جالب است بدانید خانم دانشور تا قبل از راه‌اندازی تخفیفان در خارج از کشور زندگی مناسب و البته موفقی داشتند. اما زمانی که ایده راه‌اندازی یک سایت تخفیف گروهی در ایران به ذهن‌شان رسید، برترس‌های مختلفش غلبه کرده، به ایران آمد و ایده‌اش را به اجرا گذاشت. این دقیقا زمانی بود که هیچ سایت و کسب و کار مشابهی در ایران وجود نداشت.

همدلی سازمانی

از دیگر دلایلی که باعث شده تخفیفان در جمع کسب و کارهای موفق قرار بگیرد، همانطور که خود خانم دانشور هم گفته، همدلی زیاد میان نیروهای این سازمان است. طبق گفته خانم دانشور اعضای این تیم دائما با هم در ارتباطند، به وفور با مدیر مجموعه جلسات کاری یا حتی غیر کاری دارند، به هر عضو به اندازه زیادی در کارش اختیار تصمیم‌گیری داده شده و… .

4_ HubSpot (هاب اسپات)

هاب اسپات عملا امروز بزرگ‌ترین وب سایت در زمینه خدمات بازاریابی دیجیتال است. طبق آماری که در سایت thebalancesmb منتشر شده، هاب اسپات صرفا در سال 2016 نزدیک به 270 میلیون دلار درآمد داشته!

این سایت توسط Brian Halligan و Dharmesh Shah راه‌اندازی شده و امروز به دلیل مرجعیت در حوزه بازاریابی دیجیتال، دوره‌های آموزشی معتبر، مقالات زیاد، ابزارهای کاربردی و… در سطح وب انگلیسی شناخته می‌شود. دلایل موفقیت این کسب و کار چه چیزی بوده‌اند؟

پیش‌دستی در پر کردن جای خالی!

ببینید، قبل از اینکه هاب اسپات راه‌اندازی شود، سایت‌ها و کسب و کارهای دیگری هم در حوزه خدمات دیجیتال فعالیت می‌کردند. خب آن روزها هم مثل امروز کسب و کارها مجبور بودند برای دیده‌شدن در نتایج جستجوی گوگل، محتواهای متنی روی سایت‌شان منتشر کنند.

اما در آن زمان سایت‌ها صرفا به فکر گرفتن رتبه روی کلمات کلیدی مختلف بودند و به اینکه واقعا محتواهای‌شان برای کاربران ارزشی ایجاد کند، فکر نمی‌کردند. در مقابل ولی هاب اسپات در پر کردن این خلأ پیش‌دستی کرد و با انتشار محتواهای واقعا ارزشمند، طولانی، معتبر، داده‌محور و… تبدیل شد به یک مرجع بزرگ آموزش بازاریابی دیجیتال که در کنارش خدماتی هم در این حوزه ارائه می‌کند.

5_ اسنپ

اسنپ، در حال حاضر اولین تاکسی اینترنتی ایران است و بیشترین مخاطبان و البته ناوگان تاکسی‌رانی را در اختیار دارد. متاسفانه هیچ آمار دقیقی در مورد درآمد اسنپ وجود ندارد اما خب بعضی از منابع غیر رسمی درآمد این شرکت را روزانه چیزی بین 1 تا 2 میلیارد تومان در نظر گرفته‌اند. اگر می‌پرسید چه چیزی باعث شده اسنپ موفق شود، در ادامه با من همراه باشید.

اولین‌بودن

در مورد اسنپ به هیچ عنوان نمی‌توانیم اهمیت موضوع اولین‌بودن را نادیده بگیریم. در واقع اسنپ ایده‌ای که چند سال پیش شرکت UBER در خارج از کشور اجرا کرده بود را در ایران اجرایی کرد و خب با توجه به اینکه عملا رقیبی در این زمینه نداشت، خیلی زود به موفقیت رسید.

فرهنگ‌سازی و تبلیغات

ببینید، اولین‌بودن همیشه فقط مزیتِ صرف هم نیست! در واقع در خیلی از کسب و کارها اولین بودن در عین داشتن یک سری مزایا، معایبی هم دارد. مثلا دیجی کالا، با این مشکل روبرو بود که مخاطبان نمی‌توانستند به خرید اینترنتی اعتماد کنند و همین مسئله باعث شد زمان زیادی درگیر فرهنگ‌سازی برای خرید اینترنتی شود.

دقیقا اسنپ هم با چنین مشکلی روبرو بود و خب به این دلیل که در ایران تا الان هیچ تاکسی اینترنتی وجود نداشت، اسنپ باید به‌شکلی ترس‌های مخاطبان را از بین برده و اعتمادشان را به دست می‌آورد. اما خب اسنپ به جای اینکه اجازه بدهد مخاطبان طی زمان به این فرهنگ برسد، در یک تصمیم هوشمندانه از جیبش مایه گذاشت. به این ترتیب که با هزینه‌های بسیار هنگفت در تبلیغات، استخدام بازاریاب‌ها و… توانست سریعا فرهنگ استفاده از تاکسی اینترنتی را جا بیندازد و به این ترتیب سریع‌تر به موفقیت برسد.

6_ NIKE (نایک)

نایکی امروز بین بزرگ‌ترین شرکت‌های ورزشی جهان دسته‌بندی می‌شود که اقدام به تولید و فروش محصولاتی مثل کفش ورزشی، لباس ورزشی و… کرده. طبق آمار ویکی پدیا، این شرکت درآمدی بیشتر از 37 میلیارد دلار داشته و در سال 2020 بیشتر از 75 هزار نیرو داشته است. اما چه چیزی باعث شده نایک به یک اَبر برند تبدیل شود؟ اگر دوست داشتید حتما کتاب کفش‌باز را بخوانید تا به طور دقیق با مطالعه سرگذشت صاحب برند نایکی متوجه دلایل دقیق موفقیت این برند شوید اما به طور خلاصه هم من در ادامه به چند نکته اشاره می‌کنم:

خلاقیت در تبلیغات

زمانی که همه رقبای نایکی به‌شکل عادی تبلیغات می‌کردند، نایکی سعی کرد کمی خودش را نسبت به دیگر رقبا متمایز کند. در واقع اگر دقت کنید، بخش اعظمی از شعارهای تبلیغات نایکی نه روی کیفیت محصولات، بلکه روی مواردی مثل داشتن زندگی سالم تمرکز  یا شعارهای انگیزشی دارد. عملا این خلاقیت باعث شده مخاطبان بیشتر از قبل به خرید محصولات این برند مشتاق شوند. علاوه بر این، نایکی دائما از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کرده و در تبلیغاتش از افراد معروف دنیای ورزش استفاده می‌کند تا بهتر روی ذهن مخاطبانش تاثیر بگذارد.

کمک گرفتن از فناوری

درست است که نایکی در حوزه تولید محصولات ورزشی مثل لباس، کفش و… فعالیت می‌کند، اما این موضوع باعث نشده این برند خودش را از دنیای فناوری دور کند. جالب است بدانید بخشی از شناخته‌شده بودن نایکی بر سر محصولات خلاقانه‌ای است که در حوزه فناوری تولید می‌کند. مثلا کفشی که موقع استفاده از آن به طور خودکار بندهایش بسته می‌شوند و ده‌ها محصول دیگر.

7_ کاله!

فکر نمی‌کنم که دیگر کسی در ایران وجود داشته باشد که اسم کاله را نشنیده باشد. عملا شرکت کاله نشان داده برای موفقیت در یک بازار، الزاما نباید قدمت داشت یا اولین بود. چراکه این کسب و کار بعدتر از شرکت‌هایی مثل پگاه به وجود آمد اما توانست در مدت کوتاهی سهم بازار آنها را دزدیده و به یک تجارت پردرآمد و موفق تبدیل شود. جالب است بدانید طبق آمار ویکی پدیا شرکت پگاه در سال 1333 به وجود آمده و امروز 10 هزار نیرو دارد در حالی که کاله بیشتر از 30 سال بعد راه‌اندازی شده و امروز تعداد کاربرانش حدود 17 هزار نفر است!

البته شاید مقایسه این 2 برند خیلی انتخاب خوبی نباشد چون شرکت پگاه بعد از انقلاب به دلیل یک‌سری تصمیم‌گیری‌های غلط با مشکلات زیادی روبرو شد. در هر حال، در ادامه با هم یکی از مهم‌ترین دلیل‌های موفقیت کاله را بررسی می‌کنیم:

خلاقیت در تولید محصول!

آن‌زمانی که رقبای کاله محصولات پرفروشی داشتند و فقط سعی می‌کردند با تبلیغات بیشتر سهم همین محصولات پرفروش را در بازار افزایش بدهند، کاله به جای تمرکز روی چنین استراتژی، روی خلاقیت و نوآوری تمرکز کرد! در همین شرایط بود که کاله ماست‌هایی با طعم مختلف، نحوه تولید متفاوت، پنیرهای خاص و… را وارد بازار کرد و نه تنها بازار رقبا را کاهش داد بلکه نام کاله را بر سر زبان‌ها انداخت.

8_ apple

داستان موفقیت اپل، بیشتر شبیه به یک افسانه است! داستان دو دانشجو، استیو جابز و وزنیاک، که بعد از گذشت 5 سال از راه‌اندازی کسب و کار و ساخت محصول‌شان، به یک غول در دنیای فناوری تبدیل شدند. ارزش اپل در حال حاضر چیزی حدود 750 میلیارد دلار است! اما راز موفقیت آنها چیست؟

تجربه کاربری

مهم‌ترین چیزی که مدیران اپل و اعضای آن حین ساخت محصول به آن توجه می‌کردند، تجربه کاربری بود! در واقع آنها محصولی می‌ساختند که کاربر در تمامی لحظاتی که از آن استفاده می‌کند، حس خوبی داشته باشد. از آن زمانی که قرار است تلفن همراه از جیبش خارج شده و برند اپل پشتش را بقیه ببینند، تا وقتی قرار است با منوی آن کار کرده، از آن استفاده کند و… .

برندسازی

 

امروز بیشتر از آنکه قابلیت‌های تلفن همراه اپل مورد توجه باشد، خود این برند برای کاربران قابل احترام است. همانطور که خودتان می‌دانید، خیلی از مشتریان گوشی آیفون را نه برای دوربین قدرتمند یا دیگر قابلیت‌ها، بلکه صرفا برای وجود برند اپل پشت آن و کسب اعتبار اجتماعی می‌خرند! این در واقع هنر این کسب و کار (یا بهتر است بگویم استیو جابز) است که توانسته برندش را تا این حد قدرتمند و محبوب کند.

چه چیزی باعث موفقیت کسب و کارها می‌شود؟!

تا اینجا با هم با چندین کسب و کار موفق ایرانی و خارجی آشنا شده و خب چند دلیل از موفقیت هر کدام را هم بررسی کردیم. اما آیا تنها راه‌های موفق شدن کسب و کارها همین چند مورد است؟ قطعا نه! پس با من همراه باشید تا با هم مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند موفقیت کسب و کار شما را تضمین کند، بررسی کنیم.

1_ کاهش هزینه‌ها

احتمالا بارها صحبت‌هایی از خرج‌های گزافی که گوگل یا دیگر کسب و کارهای موفق می‌کنند به گوش‌تان خورده. مثلا اینکه گوگل برای نیروهایش اتاق های اختصاصی سرگرمی طراحی کرده، هاب اسپات اجازه می‌دهد کارمندانش به جای صندلی و میز، روی توپ‌های بادی کار کنند و… .

متاسفانه بعضی از صاحبان کسب و کارهای کوچک، از این صحبت‌ها به جمع‌بندی‌های غلطی می‌رسند و فکر می‌کنند این ول‌خرجی‌ها باعث موفقیت‌شان خواهد شد. اما برعکس اتفاقا کسب و کارهای بزرگ همیشه در حال پیدا کردن راه حل‌هایی برای کاهش هزینه‌ها هستند. مثلا خود ما در بیشتر از یک، هر از گاهی جلساتی داریم تا ببینیم چطور می‌توانیم هزینه‌های تبلیغات، هزینه‌های جانبی شرکت و… را کاهش بدهیم.

در ادامه آن مواردی هم که به نظر ول‌خرجی شرکت‌های بزرگ می‌آید، اتفاقا تکنیک هایی هستند که این شرکت‌ها برای افزایش بازدهی نیروها و در نهایت کاهش هزینه‌های استخدام، آموزش نیرو، پرداخت حقوق و… انجام می‌دهند.

2_ توجه به آنالیز رقبا

 

ببینید، کسب و کارهای بزرگ همیشه در حال نوآوری هستند اما خب مدیران این کسب و کارها هم می‌دانند در نهایت دست‌شان برای نوآوری‌ خیلی باز نیست و قطعا دیگر رقبا و شرکت‌ها، ممکن است خلاقیت‌های متفاوت‌تری را اجرایی کنند. به همین دلیل بخشی از منابع‌شان برای آنالیز رقبا و ایده گرفتن از آنها صرف می‌کنند.

به عنوان نمونه، زمانی که اسنپ چت قابلیت استوری را به اپلیکیشنش اضافه کرد، در مدت کوتاهی به موفقیت‌های بزرگی رسید. همین موضوع باعث شد اینستاگرام هم ایده استوری را کپی کند و اجازه ندهد رقیبش به کمک این ایده از او جلو بزند. اما نکته مهم اینجا بود که اینستاگرام صرفا به کپی کردن راضی نشد و امروز می‌بینیم که تعداد بسیار زیادی ایده به استوری‌هایش اضافه کرده.

3_ انجام ریسک حساب‌شده

خیلی‌ها تصور می‌کنند صرفا ریسک کردن می‌تواند باعث شود کسب و کارشان به موقعیت‌های بسیار خوبی برسد. اما خب نکته مهم اینجاست که خود ریسک کردنِ صرف باعث موفقیت نیست، بلکه ریسک حساب‌شده عامل موفقیت خواهد بود!

در ریسک حساب‌شده، فرد قبل از عملی کردن ایده مورد نظر، تمامی جوانب را سنجیده و مطمئن می‌شود که اگر شرایط بدی به وجود بیاید، قرار نیست همه چیز از دست برود. اما در ریسک عادی، عملا فرد روی بهترین موقعیت یا بدترین موقعیت قمار می‌کند. این یعنی اگر ریسک جواب ندهد احتمال دارد همه چیز از دست برود. اصولا کسب و کارهای موفق و بزرگ چنین ریسک‌هایی نمی‌کنند و به سراغ ریسک حساب‌شده می‌روند.

برای اینکه بفهمید ریسک حساب‌شده است یا نه، قبل از انجام این سوال را بپرسید: ((اگر شرایط وفق مراد نباشد چه می‌شود؟)) جواب این سوال به شما می‌فهماند که ریسک‌تان چقدر شما را در شرایط خطرناکی قرار می‌دهد؟ (حتی اگر احتمال موفقیت هم بالا باشد، باید حسابی حواس‌تان را جمع کنید چون در اغلب مواقع، ممکن است از دید خوبی به ریسک نگاه نکرده و زوایایی از آن را ندیده باشید.)

4_ داشتن نیروهای متعهد به سازمان

منظور از نیروی متعهد به سازمان، آن نیرویی است که حاضر است برای رشد کسب و کار شما، زمان بیشتری در محل کار بماند، آن کسی که حاضر است بیشتر از دریافتی‌اش زحمت بکشد، کسی که به جای خودش، به رشد همه اهمیت می‌دهد تا در نهایت شاهد رشد برند و تجارتش باشد.

اگر نظر من را بخواهید، نیروهای متعهد پیدا کردنی نیستند، بلکه ساختنی هستند! در واقع زمانی که مدیریت بتواند حس صمیمیت را میان نیروهای مجموعه به وجود آورده، با محبت کردن به آنها حس تعلق را در ذهن‌شان ایجاد کرده و همیشه مراقب‌شان باشد، قطعا آنها هم جواب این لطف و محبت ها را با تعهد و زحمت بیشتر می‌دهند.

5_ پیشرو و غیر قابل پیش‌بینی بودن

همانطور که بیل گیتس هم سال‌ها پیش گفت، هر کسب و کاری عمری دارد و در آخر از بین می‌رود! اما خب یک مدیر خوب باید سعی کند تا جای ممکن عمر کسب و کارش را افزایش بدهد. حالا یکی از مهم‌ترین تکنیک‌هایی که باعث می‌شود کسب و کار شما بیشتر عمر کرده و اجازه ندهد رقبایش آن را به راحتی از بین ببرند، پیشرو بودن است!

اگر دقت کنید، در دنیای امروز به وجود آمدن یک تکنولوژی جدید می‌تواند باعث شکست خوردن کسب و کارهای قدیمی و به وجود آمدن غول‌های جدید شود. مثلا به خاطر وجود اینترنت، تاکسی‌ها و فروشگاه‌های حضوری، از تاکسی‌های آنلاین و فروشگاه‌های آنلاین شکست خوردند. یا مثلا بعضی از متخصصان پیش‌بینی کرده‌اند گوگل در آینده از یک موتور جستجو مبتنی بر هوش مصنوعی شکست بخورد!

اما در این بین کسب و کارهایی که همیشه حواس‌شان به تکنولوژی و پیشرفت‌های عملی هست، از آنها به نفع خودشان استفاده کرده و اجازه نمی‌دهند رقبا با یک مزیت رقابتی، از بین‌شان ببرند. مثلا همین حالا آمازون در حال اجرایی کردن ایده‌هایی برای رساندن محصولاتش با پهپادها به دست مشتریان است. یا مثلا خود ما در بیشتر از یک در حال اجرایی کردن ایده‌هایی برای کلاس‌های آموزش سخنرانی به کمک تکنولوژی واقعیت مجازی هستیم که در آینده در موردشان خواهید شنید.

سخن پایانی مقاله کسب و کار موفق

به عنوان کلام آخر؛ اگر دقت کرده باشید، اغلب کسب و کارهایی که بالاتر معرفی کردم، بخشی از موفقیت‌شان به خلاقیت برمی‌گشت! بنابراین اگر شما هم می‌خواهید یک کسب و کار موفق داشته باشید، حتما سعی کنید به جای کپی کردن، خلاق باشید و با نوآوری از رقبا جلو بزنید.

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله چند کسب و کار موفق خارجی و ایرانی را بررسی کرده و با چند ویژگی کسب و کارهای موفق آشنا شدیم. در نهایت اگر نظر و سوالی در مورد متن این مقاله داشتید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.

یک دوره رایگان و یک دوره فوق العاده کاربردی!

در پایان مقاله مربوط به کسب و کارهای موفق یک دوره رایگان به نام بازی بی نهایت به شما معرفی میکنم. با این دوره در هر کسب و کاری که باشید می توانید با انتخاب یک فلسفه بی نهایت، کاری کنید که هم شما سود بیشتری ببرید و هم اعتبار بیشتری کسب کنید! (روی لینک کلیک کنید)

چگونه در 100 روز، یک کسب‌وکار موفق راه‌اندازی کنیم؟

در 100 روز کسب‌وکارتان را راه‌اندازی کرده و به سود برسانید. لطفاً وارد صفحه زیر شوید و بیشتر بخوانید:

تیم فنی بیشتر از یک نفر

تیم فنی بیشتر از یک نفر

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا