صبر کنید...
با سلام و احترام
من مهرداد کیمیارودی (کوچ حرفه ای نقاط قوت) هستم و خیلی خوشحالم که با مجموعه مقالات #همه چیز درباره کوچینگ مجدداً در خدمت شما عزیزان هستم.
در قسمت های قبلی اطلاعاتی در خصوص کوچینگ خدت شما عرض گردید و در این قسمت قصد دارم بصورت بسیار کوتاه و شفاف تفاوتهای کوچینگ، منتورینگ و مشاور را عنوان کنم.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد.
تفاوت منتور و کوچ:
بصورت ساده و روان منتور به کسی گفته می شود که یک راهی را رفته باشد و از تمام موانع آن باخبر است و این فرد به افرادی که در آن مسیر می خواهند سفر کنند کمک می کند. برای مثال کسی که می خواهد شروع به نوشتن کتاب کند ولی دقیقاً نمی داند چند چطور این روند را طی کند (چند کلمه بنویسد، محترا را چگونه تهیه کند، نحوه قراداد با ناشر و ....) تا به نتیجه برسد در اینجا کسی که تجربه نوشتن کتاب دارد می تواند به عنوان منتور در کنار آن شخص قرار گیرد و پله پله با هدایت آن فرد کمک کند تا کتاب نوشته شود.
در واقع منتورحتماً باید در حیطه ای که مراجع در آن نیاز به کمک دارد، تجربه و دانش داشته باشد در صورتی که داشتن دانش و تجربه در همان مسیر برای یک کوچ الزامی نسیت و کوچ با سولات قدرتمند می تواند مسیر را برای مراجع روشن کند.
تفاوت مشاوره و کوچ:
مشاور و کوچ دارای تفاوت های زیادی هستند ولی نوع کار آنها به گونه ایست که شاید مراجع بیرونی خیلی تفاوتی برای این دو حرفه قائل نشود.
درواقع مشاورها معمولاً از رشته روانشناسی و یا رشته های مربتط با آن هستند و رویکردی گذشته نگر دارند و دنبال ریشه های مشکل مراجع می گردند و در این مسیر مراجع را دائماً به گذشته خود می برند تا ولی در کوچینگ که البته برگرفته از روانشناسی مثبت نگر نیز می باشد زیاد در گذشته فرد کنکاش نمی کند و استراتژی هایی برای حال و آینده فرد می چیند و تمرکز آن بر روی نقاط قوت فرد و استفاده آن در برنامه طرح ریزی شده مراجع است.
یکی دیگر از تفاوتهای مشاو و کوچ در این است که مشاورها معمولاً راهکار برای حل مشکل مراجع ارائه می دهند و با تجربیاتی که دارند می توانند به مراجع کمک کنند ولی در کوچینگ مبا بر این است که هر فردی راهکار منحصر به فرد خود را باید پیدا کند (البته به کمک سوالات قدرتمند کوچ) و آنها را در زندگی آزمون کند تا نهایتاً به بهترین راهکار دست یابد.
نهایتاً اینکه چه خدمتی (متورینگ، کوچینگ یا مشاوره و ...) بتهر است و از کدام یک استفاده کنیم بسته به نوع درخواست و اهداف مادارد. گاهی ما در زندگی نیاز به مشاور داریم و گاهی نیز برای رسیدن به هدف مشخصی نیاز به متور یا استاد کار کشته داریم و گاهی نیز به هم به یک کوچ حرفه ای که بتواند با سولات قدرتمند خود کمک کند تا از درون برانگیخته شویم و بهترین مسیری که صرفاً برای خودمان است نه مسیر دیگران را انتخاب کنیم و در آن مسیر که بر اساس ارزش ها و توانمدیهای خاصمان می باشد حرکت کنیم.
من مهرداد کیمیارودی منتظر نظرات و پیشنهادهای سازنده شما عزیزان زیر همین پست هستم.
شاد و موفق باشد
ادامه دارد...
دنبال کننده
دنبال شونده
ماجرا
با سلام مهرداد کیمیارودی هستم، سخنران و کوچ حرفه ای نقاط قوت، بخشی از رزومه من به شرح زیر می باشد: - نویسنده کتاب سمفونی زندگی (ابزارهای مورد نیاز برای داشتن زندگی ایده آل) -گذراندن دوره حرفه ای کوچینگ زیر نظر فدراسیون جهانی کوچینگ (ICF) -گذارندن دوره بیزینس کوچینگ FCA - عضو انجمن علوم اعصاب ایران