چهارمین دوره ی رفع خجولی و کسب اعتماد به نفس در تاریخ 22 ،23و24 شهریور ماه سال 1396 برگزار شده است.
من علی محمدیان هستم نویسنده ی این گزارش، برای اولین بار در شهریور ماه سال 1396 در این کارگاه فوق العاده شرکت کردم، کارگاهی که باعث رشد شخصیتی انسان می شود.بدون اغراق می گویم، آموزش های داخل این کارگاه را اگر عمل کنید زندگی نسبت به قبل بسیار آسان تر می شود.
در پایان هر جلسه ی این کارگاه سه روزه افرادی را می دیدم که انگار بار سنگینی از دوششان برداشته شده و سبک شده اند. آن بار سنگین خجالت کشیدن است.
وجود دو روانشناس در این کارگاه به ما شرکت کنندگان این اطمینان را می دهد که علاوه بر یادگیری محتوای عالی و کاربردی اگر سوالی داشتیم که نیاز به مراجعه به روانشناس داشت، همان جا در ساعت های استراحت می توانیم سوالمان را بپرسیم و راهنمایی مفید بگیریم.
وقتی وارد محل برگزاری کارگاه در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران می شویم تابلوهای راهنما و بنر های راهنما را می بینیم که می بینیم که ما را هدایت می کنند به سمت سالن برگزاری.
در اولین دقایق شروع کارگاه محمد پیام بهرام پور به معرفی روند کلی دوره پرداختند بعد از آن یک موزیک همراه با یک انیمیشن در سالن پخش شد که بعد از پایان انیمیشن اغلب شرکت کنندگان دوره به این نتیجه رسیدند که خجولی هزینه ی مادی و احساسی زیادی را بر دوششان گذاشته است، کمترین آن از بین رفتن روابط خوبشان بر اثر خجولی بود.
سپس یک قرار داد در جزوه هایمان بود که آن را به دقت خواندیم و امضا کردیم.یکی از خلاقانه ترین بند های این قرار داد این بود که هر شخص با خودش قرار داد می بست و لازم الاجرا هم نبود یعنی تنها مسئول اجرا خودمان هستیم و تعهدی که به خودمان داده ایم ، این تعهد به خود، از هر قراردادی مهم تر است.
در تصویر زیر می بینید شرکت کنندگان با دقت در حال گوش دادن به صحبت ها ی محمد پیام بهرام پور هستند
این هم از حرکت معروفی که اگر از شرکت کنندگان سمینار های محمد پیام باشید، می دانید "دستا در وضعیت" یعنی چه:
در این قسمت استاد در حال توضیح دادن این نکته ی مهم هستند که هر موقعیت جدید ترس هایی دارد و این ترس ها طبیعی هستند و بیان می کنند که هر کس از موقعیت جدید می ترسد اما نباید تسلیم این ترس شد و با راه کارهای ارائه شده در این کارگاه می توانید تا حد زیادی بر ترس های بی مورد غلبه کنید.
یک نکته ی جالب: همین که بدانید این ترس یک واکنش طبیعی است، دیگر به آگاهی می رسید و در اغلب موارد دست از ترس های بی مورد بر میدارید.
بعد از توضیحات در مورد ترس، تعدادی از شرکت کنندگان برای از بین رفتن ترس از سخنرانی و انجام تمرین رفع خجولی بر روی سن حاضر می شوند و برای حضار سخنرانی کوتاهی انجام می دهند.
در مورد حقوق انسانی مان اطلاعات بسیار عالی ارائه می شود، در این تصویر یکی از حقوق انسانی را می بینید که آقای بهرام پور در حال توضیح دادن آن هستند:
این که ما حق داریم برای یک بار از هر کسی درخواست کنیم و فرد مقابل هم اختیار دارد که در خواست ما را بپذیرد یا آن را رد کند.
افزایش 5 برابری حقوق
بعد از توضیح دادن قانون درخواست کردن، یکی از حامی ها در مورد استفاده از قانون درخواست کردن توضیح دادند، جالب ترین نکته این بود که بعد از یادگیری و استفاده از قانون درخواست کردن حقوق دریافتی ایشون 5 برابر افزایش پیدا کرده بود. جمله ای که روی این اسلاید نوشته شده است واقعا ارزش لحظه ای فکر کردن را دارد:
بعد از تمرینات، یکی از شرکت کنندگان شعری که در مورد مجموعه ی بیشتر از نفر سروده بودند را روی سن اجرا کردند، شعری طنز و بسیار عالی.
نکته ی جالب توجه این بود که این عزیز شعرهایی را می سرودند اما از اجرای آن در جلسات شعر خجالت می کشیدند و حضور در این کارگاه باعث شد آغازی باشد برای رفع خجولی و شعر خواندن در محافل ادبی.
تمرین تئاتر
یکی از تمرینات جالب کلاس خجولی انجام تمرینات تئاتر است، در این تمرین یک نمایشنامه را تمرین می کنیم.این تمرین به صورت گروهی انجام می شود و یکی از تمرین های اساسی برای رفع خجولی است.
در این تصویر سناریویی است که اگر در مسیر برگشت از نانوایی باشید و شخص فقیری از شما درخواست کند که نانی که خریده اید را به او بدهید، چه کار می کنید ؟
این هم سناریوی دیگر که اگر در صف هستید و کسی بدون نوبت از شما جلو بزند، چه کار می کنید؟
این هم تصویر استاد که در قسمت شرکت کنندگان نشسته اند و در حال مشاهده ی تئاتر هستند.
این هم نمایی از سالن استراحت دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، در حال استراحت هستیم.
علاوه بر محتوای عالی کلاس و تمرینات خوب، یکی از جذابیت های کلاس وجود گروه موسیقی زنده است.این هم تصویر آقای لقایی مدرس صداسازی مجموعه ی بیشتر از یک نفر
سر صحبت را باز کردن
در این قسمت در مورد یکی از رایج ترین مشکلات آموزش دیدیم، این که چطور سر صحبت را باز کنیم؟
یکی روش های عالی برای باز کردن سرصحبت، سوال پرسیدن است، پرسیدن سوال هایی در مورد هوا، محیط یا نظر اشخاص است.
در این تصویر محمد پیام بهرام پور خاطره ای در مورد باز کردن سر صحبت در ژاپن می گوید:
کامل گرایی
یکی از قفل های ذهنی کامل گرایی است، این که کاری را شروع نمی کنیم تا زمانی که احساس کنیم کامل و بی عیب و نقص است، در این قسمت استاد توضیح می دهند که کامل گرایی یکی از دشمنان پیشرفت کردن است
در انتهای کلاس تولد "من جدید" را جشن گرفتیم و این کیک نماد این است که بعد آموزش ها یک فرد بدون رفتارهای خجولی گرایانه متولد شده است.
سپس ترس هایمان و باورهای محدود کننده ای که داشتیم را روی کاغذ نوشتیم و آن ها را دفن کردیم تا برای همیشه پایان یابند.
این هم بادکنک های معروفی که در سه دوره ی قبلی دیده بودم به هوا فرستاده اند، این بار خودم از نزدیک شاهد این ماجرا بودم.
کارگاه چهارم هم به پایان رسید.