سمینار مدیریت ترس از سخنرانی در تاریخ 4 دی ماه در تهران با حضور 120 نفر برگزار شد و از این پس قصد داریم که گزارشهای کارگاهها و سمینارها را به سبکی جدید ارائه کنیم و آن هم استفاده از خود شرکت کنندگان برای نگارش متن گزارش است.
شرکت کنندگان ذوق زیادی داشتند طوریکه اکثر آنها ساعت ۸:۳۰ آمده بودند و مطابق معمول قبل از شروع کلاس چند نفر از دوستان با تمرین سخنرانی کوتاه به مدت ۳ دقیقه استفاده بهینه ای از این زمان را داشتند.
کلاس راس ساعت ۹ و خیلی پرنشاط آغاز شد و آقای بهرام پور بحث را با این موضوع که چرا سخنرانی پیچیده است شروع کردند.
در حقیقت مدیریت ترس از سخنرانی نیاز به استفاده از چند علم و تکنیک مختلف مثل روانشناسی، طراحی آموزشی، ارتباط موثر، سخنرانی، زیست شناسی، NLP و … دارد و موضوع کمی پیچیده تر از چیزی است که فکر می کنیم.
زمانی که ما در موقعیت سخنرانی قرار میگیریم دقیقاً مانند زمانی است که در مقابل یک شیر قرار میگیریم.
ضربان قلب ما بالا میرود…
نفسها به شماره میافتد…
بدن به جلو متمایل می شود…
عرق می کنیم…
و…
اما مسئله این است که اگر بلد باشیم که چگونه از قبل خود را آماده کنیم و تمرین کنیم ، می توانیم خیلی خوب ترس از سخنرانی را مدیریت کنیم.
آقای بهرام پور بیان کردند که طبق تحقیق یک دانشگاهی با ۶ ماه تمرین کسانی که میانگین نمره ۷.۵ از ۱۰ در ترس از صحبت در برابر جمع داشتند به نمره ۱.۵ رسیدند.
پس ترس از سخنرانی وجود دارد اما قابل مدیریت است…
تمرین تنفسی آقای بهرام پور بخشی ثابت از همه کلاس های ایشان شده است. تکرار این تمرین میان درس ها هم سبب حرکت بدنی و سرحال و نشاط می شود و هم اکسیژن بیشتری به مغز می رسد و برای ادامه یادگیری آماده تر می شویم.
در سمینار های بیشتر از یک نفر … هر لحظه باید آماده باشید که با رمز: دست ها در وضعیت – آماده انجام تمرین تنفسی باشید. نکته جالب این تمرین آن است که روی چهره همه هنگام انجام آن و بعد از آن لبخند قابل مشاهده است 🙂
شاید خیلیها آرزویشان این است که بدون هیچ استرسی و ترسی در جمع صحبت کنند.
یک نکته مهم راجع سخنرانی این است که اولا همه سخنران ها کمی استرس را دارند دوما ترس از سخنرانی از بین نمی رود بلکه مدیریت می شود
داشتن مقداری استرس برای اینکه به ما انگیزه بدهد خوب و بلکه لازم است.
در این قسمت بیان شد که کمی استرس خوب است و این حس را به شما می دهد که دارید کار بزرگی انجام می دهید..
اعتماد به نفس را جدی بگیرید!
با این تعاریف باید ابتدا برای خود استانداردی تعیین کنیم که مقصودمان از سخنرانی چیست و سپس با تمرین و تکرار و یادگیری، به مهارت های ضروری برای سخنرانی دست یابیم که این به خودی خود می تواند تا حد زیادی ترسمان را کنترل کند
وقتی که همه با دقت به صحبت گوش می دهند.
در این جا هر لحظه مطالب جدید و کاربردی یاد می گیریم و اجرا می کنیم.
یکی از ترس های ما که به ترس از صحبت در جمع هم خیلی مرتبط است ترس از ارتباط گرفتن با افراد غریبه است. در این تصویر آقای بهرام پور تمرینی دادند که هرکس با نفرات کناری خودش ارتباط بگیرد و بر این ترس غلبه کند.
ادامه این تمرین آن بود که در زمان استراحت هر کس با حداقل ۴ نفر غریبه ارتباط بگیرد.
این تمرین هم خیلی خوب و موثر بود 🙂
در این تصویر گویا عقب کلاس کسی شیطونی کرده و قایم شده است و آقای بهرام پور هم می خواد شخص را پیدا و او را بالای سن بیاورد که عموزنجیر باف بخواند و ترسش بریزد.
نه!
یکی از حرکاتی که باعث میشود که ترس از سخنرانی در ما از بین برود این است که بتوانیم حرکت فیزیکی مناسبی را داشتهه باشیم. تحرک مناسب باعث میشود که بتوانیم تا حدودی بر این ترس غلبه کنیم. این حرکات به بهتر شدن کیفیت تنفس ما کمک میکنند.
حضور سخنران در میان جمعیت هم میتواند باعث شود که حس مخاطبان را پیدا کنیم.
وقتی همه خواب بودند!!!
نه…
تمرینی فوق العاده برای آمادگی قبل از سخنرانی (تصویر سازی ذهنی این بار با هدفی خاص):
شاید همه ما با تمرین تصویر سازی ذهنی آشنا باشیم. اما این بار این تمرین را به قصد دیگری انجام دادیم. اینکه هر کسی دقیقا ضعف خودش را بشناسد و دقیقا بداند که در یک سخنرانی از چه چیزهایی می ترسد بسیار مهم است.
استاد ضمن توضیحات و نکات لازم درباره تصویرسازی تاکید داشتند که تصویر سازی لزوما باید با جزئیات کامل همراه باشد. باید برای این کار مواردی مثل: رنگ، بو، اندازه تصاویر، دما، صداها و غیره را به وضوح حس کنید و ببینید.
اما تفاوتی که به آن اشاره کردیم در این جا بود که هدف اصلی ما از انجام دادن این تمرین آن بود که وقتی ما آماده می شویم و روی سن می آییم دقیقا با تصویری که از خودمان مشاهده می کنیم، زمانی که خودمان را در مقابل جمع می بینیم، دقت کنیم که دقیقا از چه چیزی ترس داریم و خیلی از عزیزان با این تمرین به ترس اصلی خود پی بردند.
وبالاخره کتاب ازشنبه منتشر و رونمایی شد 🙂
موضوع این کتاب غلبه بر اهمالکاری و تنبلی و اقدام سریع برای انجام کارهاست. اگر دورهی "از اهمالکاری و تنبلی تا موفقیت" ایشون رو گذرانده باشید، قطعا در کیفیت بالای مطالب این کتاب شک نخواهید کرد.
در این کتاب چند تن از مدرسان باسابقهی کشورمون مثل استاد آزمندیان، دکتر انوشه، دکتر شیری، مهندس شعبانعلی و … هم در پشت جلد این کتاب نظرات مثبتشان رو راجع به این کتاب نوشتند..
دقایقی بعد از رونمایی کتاب ازشنبه و استقبال شرکت کنندگان جهت تهیه این کتاب…
همانطور که می بینید دوستان در حال تورق کتاب هستند البته نه به خاطر اینکه همه احساس اهمال کاری میکردند و کارهایشان را به فرداها و ازشنبه های دیگر واگذار می کردند بلکه شاید برای اطرافیانشان میخواهند!
و اما خبر خوب این بود که در صورت خرید ۵ عدد کتاب تخفیف ۵۰ درصدی شامل خریداران می شد.
مشخص است که تمامی حاضرین این جلسه علاقه مند به یادگیری هستند و برای آموزش و ارتقای مهارت هایشان تلاش می کنند.
در انتهای جلسه دوستان در این قسمت در حال پرسش سوال هستند و آقای بهرام پور مثل همیشه باحوصله تمام پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان هستند…
این هم عکس دست جمعی آخر سمینار ترس از سخنرانی…
تو این سه ساعت به پیشنهاد آقای بهرام پور و راهکار هایی برای ایجاد ارتباط بین کسانی که اولین بار بود همدیگر و می دیدند صمیمیت زیادی ایجاد شد که انگار مدت هاست همدیگه رو میشناسیم 🙂
اینجا همیشه همه چیز خوب است…
مثل همیشه پرانرژی باشید…
پیشنهاد ویژه: فیلم این سمینار را داشته باشید
برای توضیحات بیشتر اینجا کلیک کنید