گزارش سمینار سخنرانی آسانسوری
سمینار سخنرانی آسانسوری در تاریخ 10 مهر ماه در تهران با حضور 150 نفر برگزار شد و از این پس قصد داریم که گزارشهای کارگاهها و سمینارها را به سبکی جدید ارائه کنیم و آن هم استفاده از خود شرکت کنندگان برای نگارش متن گزارش است.
بنابراین در ادامه آنچه میخوانید مروری بر مطالب سمینار سخنرانی آسانسوری به قلم 10 نفر از شرکت کنندگان این دوره است. با ما همراه شوید تا مروری بر مطالب و حاشیههای این سمینار داشته باشیم:
سخنرانی آسانسوری چیست؟
شاید برای بسیاری از ما اتفاق افتاده باشد که لحظاتی فرصت پیدا کرده باشیم که با یک فرد پرنفوذ هم کلام شویم و نیاز به بر زبان آوردن کلماتی داشته باشیم که فرد متقاعد شود ارتباط بیشتری را با ما برقرار کند. واکنش بیشتر افراد قابل پیش بینی است. برخی به دلایلی مثل ترس از مواجهه ترجیح می دهند اصلا با آن شخص، روبرو نشوند. برخی با یک سلام و احوالپرسی و ابراز ارادت این فرصت را از دست می دهند و برخی … فقط افرادی که می دانند در این لحظات چگونه باید چه کلماتی را استفاده کنند برنده اند و این دقیقاً یعنی سخنرانی آسانسوری!
همانطور که در اطلاعرسانیها عنوان شده بود- عنوان سمینار، «سخنرانی آسانسوری» بود و شاید برخی فکر میکردند جناب «آسانسور» نقش مهمی در این میان داشته باشد، ولی در همان توضیحات اولیه، همه قانع شدند که این عنوان، نشانهای است برای یک سبک باز کردن باب گفتگو و جذب مخاطب در زمان بسیار کوتاه در جهت ایجاد رابطهای پایدار.
3 دقیقه، نهایت زمانی است که در این روش در اختیار شما قرار دارد و شرکت کنندگان دریافتند که از این زمان کوتاه چگونه باید به موثرترین نحو ممکن استفاده کنند و ارتباط پایداری را پایهگذاری کنند، که البته شاید فوراً هم جواب ندهد و بعدها این ارتباط بروز کند.
از پزشکان، بازاریابان، سخنرانان و اساتید گرفته، تا کارمندانی که به دنبال ارتقاء رتبه و حقوق هستند، و همچنین افراد عادی، همه در معرض مواجهههای کوتاه هستند که خیلی وقتها درست استفاده نمیشود و جواب نمیدهد، علت نتیجه نگرفتن هم شرح داده شد و اینکه چکار باید کرد.
گزارش سمینار سخنرانی آسانسوری
اشتیاق شرکت کننده ها باعث شده بود که از ساعت ۸:۳۰ صبح تقریبا بخش عمده سالن پر شده بود. و سمینار راس ساعت ۹ صبح آغاز شد و از همین رو از ساعت 8:30 تا 9 صبح تعدادی از شرکت کنندگان، در جلوی جمع به تمرین سخنرانی پرداختند و از این فرصت بهترین استفاده را بردند.
اولین اسلاید با یک مثال و نمونه آغاز شد در ابتدای سمینار آقای بهرام پور برای درک بیشتر مخاطبان از موضوع سمینار ،با این داستان فرضی شروع کردند که اگر روزی با آقای بیل گیتس در آسانسوری باشید و تنها 90 ثانیه فرصت داشته باشید که روی ایشون تاثیر بگذارید، چیکار می کنید و چی میگید…؟؟؟
البته لزومی ندارد که در سخنرانی آسانسوری، ما در آسانسور باشیم و یا مخاطب ما بیل گیتس باشد! محل آن میتواند هر جایی و شخص مقابل میتواند هر شخصی باشد
با توجه به جو کسل کننده سمینار، همه حضار درخواست ترک جلسه را داشتند! نه! شوخی کردم:)) یک کار عملی برای ایجاد نشاط هر چه بیشتر
اصلا فکرش را هم نکنید در سمینارهای آقای بهرام پور شرکت کنید و فرصت پیدا کنید یک چرت کوچولو بزنید:)
در این سمینار هم لحظات شاد زیاد داشتیم. اصولا شما وقتی به سمینارهای آقای بهرام پور می آیید، فقط یکی از دلایل حضورتان یادگیری است. فکر می کنم اگر کسی در سمینارهای ایشان، لبخند نزند، انرژی مثبت نگیرد و شاداب نشود، شاید هیج جای دیگری هم نتواند این موارد رو تجربه کند.
یکی از تمرین های کلاس از بین بردن خجولی در صحبت کردن بود. بعضی از شرکت کنندگان باید می آمدند روی سن و جلوی همه شرکت کنندگان شعر های بچه گانه می خواندند.
این تمرین هم خیلی موثر بود و هم خیلی فضا رو شاد نگه داشت. این دو تا دوستمون رو که می بینید با هم عموزنجیرباف رو می خوندند و بازی می کردند. خلاصه جاتون اون بالای سن خالی بود!
سخنرانی آسانسوری در یک نگاه
همانطور که در اسلاید زیر مشخص است، در سخنرانی آسانسوری باید 3 گام را برداریم.
در واقع طی 3 مرحله میتونی ابتدا مخاطب را شگفت زده و جذب کنید و هنگامی که پرسید چطور ممکنه ؟! با توضیحاتی که میدهید نظرش رو تامین میکنید و از زبان رفتارش میفهمید که حالا زمان دعوت کردن واضح است.
اینجا بود که وقتی استاد از یکی از حضار خواست تا یک کار شگفت زده کننده انجام دهد این آقا همه حضار را به قول آذری زبان ها آچ مز کرد !!! و روی سن شلوارشان را در آوردند!
این حرکت البته مورد تایید آقای بهرام پور نبود و برای سخنرانی آسانسوری هم مناسب نبود ولی اولا کمک کرد که کلاس جلوتر بره و ثانیا سطح نشاط جمع رو بالا برد!!
و استاد بهرام پور که همچون همیشه صبورانه به سوالات پاسخ می دادند….
پذیرایی تحت تاثیر مشق آقای بهرام پور بود. استاد ضمن تشریح چگونگی ارتباط گیری آسانسوری، به شرکت کنندگان توصیه کردند: در زمان پذیرایی، با به کار گرفتن آموزش های ارائه شده در وقت اول سمینار، با دو نفر جدید به نحوی ارتباط بگیرید که منجر به این شود که ترغیب شوند تا شماره تماستان را از شما بگیرند.
زمان استراحت با همه پذیرایی های دیگر متفاوت بود و کاملا هدفمند و درراستای اهداف سمینار طراحی شده بود. زیرا که با توجه به حضور چندین بیزینس من و سایر افراد برجسته در جلسه قرار بود ضمن تغییر ذائقه، افراد حداقل سه ارتباط موثر بر اساس نکات آموزشی ارائه شده برقرارنموده و به نوعی ماهیت سمینار را به یک کارگاه آموزشی تبدیل نمایند.
علاوه بر شرکتکنندگان عزیزی که در کارگاه ثبتنام کردند، افراد شاخص دیگری بودند که قدم بر دیدگان ما نهادند و با حضورشان ما را خوشحال کردند. نمونهاش آقای تقوی مدیر انتشارات تعالی (ناشر کتاب انسان 2020)که آسانسوری خودشان را معرفی کردند و برای چاپ کتاب شرکتکنندگان اعلام آمادگی کردند
من چه نفعی می توانم به شما برسانم؟
یاد گرفتیم قبل از اینکه از دیگران درخواستی داشته باشیم به این فکر کنیم که در ازای کمک آنها چه نفعی می توانیم برای آنها داشته باشیم تا آنها هم انگیزه لازم برای کمک به ما را داشته باشند.
ارائه یک بیزینس پلن!
در اواخر سمینار استاد بهرام پور یک طرح اقتصادی راه اندازی یک شهرک صنعتی را که دارای اعداد و ارقام واقعی بود برای ما مطرح کرند و آخرین تمرین عملی کلاس، این بود که همه شرکت کننده ها با داشتن اطلاعات یک طرح کسب و کار، یک سخنرانی آماده کنند و طی سه دقیقه سرمایه گذاران را مجاب کنند که روی این طرح سرمایه گذاری کنند. به قید قرعه یکی از شرکت کنندگان سخنرانی خودش را ارائه کرد. این تمرین خیلی خوب نشان داد که در سه دقیقه هم می شه یک سخنرانی قانع کننده داشت.
بطور خلاصه سخنرانی آسانسوری در یک نگاه شکلی جدیدی از معرفی خود همراه با ارائه رزومه کاری است که با نوع کلاسیک آن بخوبی آشنا هستید و در این سمینار تلاش شد تا شما را با مفاهیم، موارد کاربرد، تکنیک ها و ابزار و روشها و راهکارهای آن آشنا کنند. برای فهم بهتر مطلب این کار عملی انجام شد و با ارائه مسئله ایی با عدد و رقم یکی از شرکت کنندکان به معرفی بیزینس پلن فرضی پرداخت.
استاد ضمن تشریح اینکه فرامین این سمینار بدون تمارین مکرر ممکن نیست، به سبک همیشگی، سخنرانی را با جمله ای انگیزشی و طلایی به پایان رساندند:
می توانم شکست را بپذیرم اما تلاش نکردن را هرگز
راستی کدامیک از انسان های موفق را می شناسید که هیچ شکستی نخورده باشند و بدون زحمت به جایگاهی رسیده باشند؟
اینکه در پایان یک برنامه 4 ساعته، همان انرژی و لبخند موقع آغاز را ببینید، شوق و شور شما را چند برابر میکند و خدا را سپاس گذارید که چنین همراهان خوبی دارید.
و این بود پایانی خوش بر سمینار سخنرانی آسانسوری، همراه با لبخند رضایت بر دیدگان همه…