جمعه بیست و یکم دیماه 1397؛ سالن بزرگ همایشهای دانشگاه الزهرا، «علی درجزینی» و «محمد پیام بهرام پور»؛ سمینار «جان سخت اقتصادی»!
ترکیب این چند کلیدواژه، یک همایش پرمحتوا و کاربردی را تشکیل داده بودند. قرار بود این دو استاد باتجربه از این بگویند که چطور میتوانیم وقتی شرایط اقتصادی جامعه خوب نیست، جان سخت باشیم، دوام بیاوریم و به نوک قلههای ثروت و موفقیت برسیم.
با ما همراه باشید با یک گزارش کوتاه از آنچه در این سمینار گذشت…
محمد پیام بهرام پور با «جان سختی ارتباطی در کسبوکار»
بعد از تشریففرمایی مهمانان و شرکتکنندگان که به حدود 700 نفر میرسیدند، ابتدا آقای بهرام پور با تشویق حضار وارد سالن شد تا سخنرانی خود را شروع کند.
محمد پیام بهرام پور برای امروز موضوع «جان سختی ارتباطی در کسبوکار» را آماده کرده بود. اینکه حتی در شرایطی که چندان خوب به نظر نمیرسد، ارتباطات قوی داشته باشیم، ارتباطات قبلی خود با خانواده، دوستان، همکاران و غیره را مستحکم کنیم و بهبود ببخشیم و بهطورکلی چطور در ارتباطات یک «جان سخت» بشویم؟
«جان سختها» چه ویژگیهایی دارند؟
محمد بهرام پور 4 ویژگی اساسی افراد «جان سخت» را از لابهلای شخصیت آنها بیرون کشیده است.
این 4 ویژگی اینها هستند:
– نوع نگرش
– نوع برخورد با انتقادات
– نه شنیدنهای زیاد
– رفع خجولی(داشتن شهامت)!
در ادامه با خلاصهای از آنچه آقای بهرام پور در تشریح این 4 ویژگی گفتند همراه شوید.
افراد «جان سخت» چه نگرشهایی دارند؟
نگرشها، طرز فکر ما را میسازند و طرز فکر به عمل منجر میشوند؛ بنابراین ریشه هر نوع عملکرد را در نوع نگرشهای یک فرد باید جستجو کرد. برایان تریسی میگوید: «اگر میخواهید زندگی خود را تغییر دهید، نوع نگرشتان را عوض کنید»
آقای بهرام پور فیلم جالبی از یک آزمایش به حضار نشان داد. در این فیلم (که نسخه بومیسازی شده آزمایش اصلی و توسط تیم بیشتر از یک نفر تهیه شده بود).
در این تست بچهها را یکبهیک به اتاقی دعوت میکردند که در آن روی میز یک ژله (مارشمالو) بود، به بچهها گفته میشد میتوانند کلوچه را بردارند ولی اگر 15 دقیقه صبر کنند و به کلوچه دست نزنند، علاوه بر همان کلوچه، یک کلوچه دیگر هم جایزه میگیرند.
گروهی از بچهها میتوانستند مقاومت کنند و از دست زدن به کلوچه خودداری نمایند و گروهی نه با زیر نظر گرفتن هر دو گروه این بچهها در سالهای آینده نشان داد آن دسته از بچهها که به کلوچه دست نزدند، با این تفسیر که ارادهای قویتر دارند و میتوانند کنترل بیشتری بر روی رفتارشان داشته باشند، در آینده هم موفقتر، سالمتر و حتی ازدواجهای بهتری دارند.
برای اینکه مبحث «جان سختی» در ذهن شرکتکنندگان جا بیفتد، محمد بهرام پور دو آزمایش دیگر از جمله آزمایش «مارتین سلیگمن» را به حضار نشان دادند.
چرخه تلاش و شکست
بهرام پور در ادامه چرخهای به نام «چرخه تلاش و شکست» را به حضار نشان داد. این چرخه که مربوط به افراد «جان سخت» است، بعد از هر تلاش ممکن است شکستی پیش بیاید، اما بعد از هر شکست، میزان تلاش چند برابر و درنتیجه فرد، مقاومتر میشود.
ابزار دوم یادگیری برای «جان سخت» بودن؛ انتقاد!
انتقاد به خودی خود چیز خوبی نیست. شاید بسیاری از افراد ادعا کنند «انتقادپذیر» هستند، اما درواقع هرکسی از انتقاد کردن بدش میآید؛ اما افراد جان سخت و حرفهای، توجهی به انتقادات گوناگون نمیکنند. آنها فقط انتقادات بهدردبخور را میگیرند، برای رفع آن عیب تلاش میکنند و به انتقادات غیرواقعی و یا تخریبهایی که در مسیر موفقیتشان میشوند، کوچکترین توجهی نمیکنند.
اگر میخواهید در زمینه «انتقاد» مهارتهای گوناگونی به دست بیاورید، به لینک زیر بروید، اطلاعات کتاب «تیغ» محمد بهرام پور را مطالعه کنید و اگر آن اطلاعات برای شما کاربرد دارد، کتاب را تهیه کنید.
برای خرید کتاب تیغ روی لینک زیر کلیک کنید
کتاب تیغ
محمد بهرام پور برای مواجه شدن با انتقادات، چند راهکار عملی به دوستان یاد داد. مثلاً تکنیک سحابی. سحابی ابر عظیمی از غبار، گاز و پلاسما در فضاهای میانستارهای است و آنقدر بزرگ است که اشیای موجود در آن فواصل بسیار زیادی از هم دارند. بهرام پور تأکید کرد در مقابل انتقادات باید مثل «سحابی» عمل کنیم و اجازه دهیم تمام آنها بدون اینکه آسیبی به ما برسانند، از ما رد شوند.
تا میتوانید «نه» بشنوید
یکی از مهمترین ابزارهایی که استاد برای یادگیری آن تأکید زیادی میکرد، «نه شنیدن» بود. بسیاری از ما ترس از نه شنیدن داریم و آن را معادل «کشته شدن» میدانیم.
این ترس ناشی از خجولی ماست. تکنیکهای مختلفی برای اینکه قدرت «نه شنیدن» خود را بالا ببریم، در این بخش بیان شد.
رفع خجولی؛ ابزاری بسیار کارآمد
خجولی، از مهمترین موانع موفقیت است. بسیاری از ما بر سر خجول بودنمان ضربههای زیادی خوردهایم. خجولی یعنی انجام ندادن رفتار درست یا انجام دادن یک رفتار اشتباه برای دستیابی به خواسته به دلیل تفکرات غلط یا نبود مهارت.
در ادامه محمد بهرام پور از بلاهایی که خجولی سر ما میآورد گفت، از احساسات ناشی از خجولی تعریف کرد و تکنیکهای ویژهای برای رفع خجولی ارائه داد.
شهامت
علی درجزینی وارد میشود!
بعد از استراحتی کوتاه، بخش دوم سمینار «جان سختی اقتصادی» با علی درجزینی آغاز شد.
آقای درجزینی ابتدا کمی از کودکیاش گفت. از اینکه چه سختیهایی را متحمل شده تا بالاخره بعد از سالها تجربه، راه موفقیت را یافته است. با تعاریفی که استاد درجزینی و بهرام پور از جان سختی ارائه دادند، میتوانیم خود این دو استاد را جزو «جان سخت» ها قلمداد کنیم.
کسبوکار چگونه موفق میشود؟
استاد درجزینی با تعریف موفقیت شروع کرد. او اندازه هر موفقیت را با «اثرگذاری» آن میسنجد.
آقای درجزینی شرایط کنونی اقتصاد کشور را تشریح کرد و بر خلاف تصور همه تأکید کرد که جا انداختن یک محصول در دوران رکود، بهترین فرصت است.
نوآوری؛ چایخانه حاج علی درویش و باقی ماجرا!
در ادامه مبحث نوآوری توسط علی درجزینی توضیح داده شد. او فیلمی کوتاه از یک چایخانه نشان داد که تنها در دو متر جا اداره میشد و در همین دو متر، چندین و چند نوآوری ویژه به کارش اضافه کرده بود.
این فیلم نشان میداد برای نوآوری داشتن در هیچ عذر و بهانهای پذیرفته نیست. بهانههایی مثل «کم بودن جا»؛ «کوچک بودن کسبوکار» و غیره…
چهارپایه کارآفرینی بازار
آقای درجزینی با خود یک چهارپایه آورده بود. میپرسید برای چه؟
برای اینکه چهار پایه اصلی برای موفقیت در کسبوکار را نشان دهد. پایههای این چهار پایه را «بازار»، «دانش فنی»، «مدیریت صحیح» و «سرمایه» تشکیل میدادند.
استاد درجزینی تأکید کرد که اگر این چهار پایه به خوبی در هر کسبوکاری محکم شده باشد، هیچ فشاری نمیتواند آن را بشکند.
جدول تحلیل مشتریان داشته باشید
استاد درجزینی از جدولی رونمایی کرد به اسم جدول تحلیل مشتریان.
صاحبان کسبوکار، باید چنین جدولی را همیشه با خود داشته باشند تا از دیگران اطلاعات جامعی تهیه کنند.
این جدول شام مشخصات کلی مشتریان به اضافه میزان تمایل آنها به محصول است که با عناصر مختلف، سنجیده میشود.
چرخه فروش به پذیرندگان اولیه
یکی از مهمترین مشتریان هر کسبوکار، پذیرندگان اولیه هستند.
این پذیرندگان درصورتیکه از محصول و نوع خدمات رضایت داشته باشند، تبدیل به مشتریان وفادار میشوند.
دوره آچارهای پولساز؛ چطور در کسبوکارمان نوآوری کنیم؟
در بخش پایانی جلسه پربار امروز، استاد درجزینی دورهای به نام آچارهای پولساز را به دوستان معرفی کردند که میتواند زندگی و کسبوکارشان را دگرگون کند.
این دوره که در دو فاز آمادهسازی و تجاریسازی انجام میشود، توسط سه استاد کارکشته و باتجربه (محمود معظمی، علی درجزینی و محمد پیام بهرام پور) تدریس و در انتهای دوره، مدیران برتر کسبوکارها ساخته میشوند.
نیلوفر مرداب
انتهای سمینار، عکس یادگاری و پرسش و پاسخ
پایان مراسم همراه شد با عکسی یادگاری از اساتید، بچههای تیم ابر طلایی و بیشتر از یک و همچنین شرکتکنندگان در دورههای قبلی «آچارهای پولساز».
هردو سخنران این مراسم یعنی علی درجزینی و محمد پیام بهرام پور پس از پایان سمینار دقایقی را برای پاسخگویی به سؤالات شرکتکنندگان در لابی محل همایش اختصاص دادند.
این جلسه آموزشی حوالی ساعت یک و نیم بعدازظهر پایان یافت…