بهترین مهارت فردی که هرکسی میتواند بلد باشد، ارتباطات و نحوه ارتباط گیری است. سمینار رایگان و خیریه «ارتباطات فوق حرفهای» یک بازی برد- برد بود و با دو هدف بسیار متعالی برگزار شد.
هدف اول جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی افراد شرکت کننده در سمینار برای بچههای عزیز سیستان و بلوچستان و هدف دوم هدیه دادن یک جعبه ابزار بسیار کاربردی به نام «ارتباطات فوق حرفهای» از طرف تیم مجموعه بیشتر از یک نفر به افراد شرکت کننده در سمینار
«ارتباطات فوق حرفهای» چی هست؟
به گفته محمدپیام بهرام پور، ارتباطات از مهمترین ابزارهای موفقیت است. او در این سمینار، جعبه ابزاری آماده کرده بود که تمام ابزارهای لازم برای برقراری یک ارتباط مفید و مؤثر در آن قرار داشت و البته ابزارهای بسیار کاربردی برای حل تعارضات در آن به چشم میخورد. در حقیقت افرادی که در این سمینار شرکت کردند، هرکدام مهارتهایی داشتند. پس چه بهتر که یک جعبه ابزار کاربردی هم به مهارتهایشان اضافه و موفقیتهایشان را تکمیل کنند.
سمینار ارتباطات فوق حرفهای چطور برگزار شد؟
سمینار رایگان ارتباطات غیرحرفهای، در تاریخ 25 آبان 1397 در سالن بزرگ کوثر در دانشگاه روان شناسی و علوم تربیتی در نزدیکی پل گیشا برگزار شد. استقبال مردم از این سمینار کم سابقه بود. حدود 800 نفر در این سمینار (که در دوسانس صبح و بعدازظهر برگزار شد) ثبت نام کردند و دهها نفر هم به دلیل کمبود ظرفیت سالن متاسفانه موفق به ثبت نام نشدند.
با ما همراه باشید تا گزارشی کوتاه و خواندنی از این همایش جذاب بخوانیم.
شروع سخنرانی با انرژی فوق العاده
پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، استاد حسین موسویان، مدرس تربیت بدنی تمریناتی متفاوت و نرم و نحوه تنفس به روشی تازه را یاد داد. او تلاش میکند با انجام تمرینات هوازی، به افراد برای بهبود تنفس و تمرکزشان کمک کند.
سپس نوبت استاد بهرام پور بود که با تشویق حضار به روی سن بیاید و سخنرانیاش را با تک بیتی همیشگی خودش آغاز کند:
به نام آن که هستی نام از او یافت، فلک جنبش، زمین آرام از او یافت…
او قرار بود در دوسانس 4 ساعته برای حدود 800 نفر به سخنرانی بپردازد، بنابراین معلوم بود انرژی فوق العاده ای برای امروز کنار گذاشته است.
سفیران مهربانی؛ همه باهم متحد..!
یکی از مهمترین اهداف برگزاری این سمینار، حمایت از گروه سفیر مهربانی به سرپرستی علیرضا رئیسی بود.
«سفیر مهربانی» پروژهای خیرخواهانه است که به ابتکار علیرضا رئیسی ایجاد شده و با هدف فقرزدایی، کمک به کودکان بی سرپرست در زمینه ملزومات آموزشی و تحصیلی و تجهیز مدارس در بلوچستان و کمک به نیازمندان و فعالیتهای عام المنفعه میپردازد و تمامی کمکها خود را از فضای مجازی جمع آوری میکند.
این بار هم توفیقی دست داد تا مردم همیشه مهربان ایران، کمکهای خودشان را به این تیم دوست داشتنی و پرتلاش هدیه کنند.
«درخت آرزوها» هم در بیرون از سالن توسط تیم «سفیر مهربانی» درست شده بود تا هرکس بتواند آرزویی از بچههای دوست داشتنی اما محروم سیستان و بلوچستان برآورده کند.
ابزار ارتباطات فوق حرفهای، ابزاری از جنس خِرَد!
آقای بهرام پور امروز با محتوایی پروپیمان به سمینار آمده بود. او گفت با جعبه ابزاری که امروز قرار است به شرکت کنندگان هدیه بدهد، آنها میتوانند کنترل روابط خود را در دست گیرند و تمام تعارضاتشان را حل کنند. این ابزار نه از جنس چند تکنیک ساده، که از جنس خردورزی و دانش بود.
به نظر شما در این جعبه جادویی چه چیزهایی وجود داشت؟
وقتی جعبه ابزار ارتباطات شما تهی یا ناقص باشد، در ارتباطات خود به مشکل خواهید خورد و دچار تعارضات مختلف میشوید. همانطور که اگر یک کارگاه نجاری داشته باشید، نداشتن ابزار یا ناقص بودن آن، هرگز نمیتواند کار شما را راه بیندازد. مثلاً فرض کنید شما فقط یک چکش داشته باشید. آیا میتوانید تنها با یک چکش، یک سرویس کابینت درست کنید؟
شما به میخ، چسب، پیچ گوشتی و فازمتر و از این قبیل وسایل هم نیاز دارید.
جعبه ابزار پایههای ارتباطاتی!
اولین چیزی که آقای بهرام پور به آن تاکید کرد، این بود که تا کسی نخواهد تغییر کند، نمیشود او را تغییر داد. بنابراین، به جای غر زدن به افراد نامربوط، سعی در حل مسئله داشته باشید.
او گفت تعارضات را یا بپذیر و یا اگر نمیتوانی بپذیری تغییرش بده.! غر زدن تنها باعث ایجاد محادلات کلامی و ذهنی میشود.
با چه چیزی مقیاسهای ارتباطاتیتان را «اندازه» میگیرید؟
در بخش بعدی، آقای بهرام پور «سؤال پرسیدن» را به «متر» جعبه ابزار ارتباطاتی تشبیه کرد. او روی این بخش از سخنرانی به شدت تاکید میکرد و وجود ضرب المثل هایی مثل «سؤال را سؤال جواب نده» و «چو دانی و پرسی سوالت خطاست» را منسوخ شده دانست و یکی از خاطرات شخصیاش را که به دلیل «سؤال خوب نپرسیدن» اتفاق افتاده بود، تعریف کرد.
چطور میتوانید اجزای ارتباطاتیتان را به هم بچسبانید؟
او در بخش بعدی، از چسبهای ارتباطی پرده برداری کرد و چیزهایی که باعث تحکیم ارتباطات و چسباندن آنها به هم میشود را توصیف کرد.
مثلاً گفت که «شناخت از خواستههای یکدیگر» میتواند به شدت به وصل شدن و تحکیم ارتباطات کمک کند.
پروفایل ارتباطی چیست؟
آقای بهرام پور در بخش بعدی سمینار به ساخت «پروفایلهای ارتباطی» تاکید کرد. پروفایل ارتباطی یعنی شما و چند نفری که بیشترین ارتباطات شما را شکل میدهند، باید از زوایای مختلف ارزشهای یکدیگر، اهداف، واژهها و نیازهای هم را بشناسید. او پرسشهای تاثیرگذار در هنگام شکایت کردن از هم را بیان کرد.
پرسیدن چنین سوالاتی در هنگام شکایت طرف مقابل، باعث جهت دار و هدف دار شدن حرفهای او میشود و از بحث و جدل بیهوده جلوگیری میکند.
مثل: تا کی میخوای به شکایت کردن ادامه بدی؟
کاری که میکنی، داره کمک میکنه به خواسته هات برسی؟
شکایت کردن در اینجا بهت کمک میکنه یا داره فقط آسیب میرسونه به خودت و بقیه؟
فازمتر خودآگاهی!
آقای بهرام پور، خودآگاهی را به فازمتر در جعبه ابزار تشبیه کرد. همانطور که قبل از انجام عملیات برقی باید با فازمتر از وجود یا عدم وجود برق در سیمها مطمئن شویم، با خودآگاهی میفهمیم که چطور بدون تعارض، بدون تنش و بدون ایجاد هرگونه جنگ و جدل، به خواستههایمان برسیم.
برای این بخش، چارتی آموزشی آماده شده بود که به خوبی هدف از خودآگاهی را به صورت تصویری به مخاطبان یاد میداد.
یک تکنیک جالب؛ سی دی خش دار
آقای بهرام پور به صورت مختصر از تکنیک سی دی خش دار برای به کار بردن در مقابل افرادی که شفافیت کلامی و رفتاری ندارند، گفتند.
برای سفت کردن میخ، چکش داری؟
چکش، یکی از مهمترین ابزارها برای کارهای کارگاهی است. شما برای ارتباطات هم باید یک چکش محکم در جعبه ابزارتان داشته باشید تا میخهای ارتباطی را با آن محکم کنید. وگرنه ممکن است از دیوار کنده شود.
یکی از مهمترین چکشهای ارتباطی، ایجاد تعهد با سؤال کردن است. در این بخش با کمک حضار داوطلب صحنههای بحث و گفتگو در میانه یک ارتباط، بازسازی شد تا حضار از طریق شبیه سازی به خوبی با کاربرد چنین سوالاتی، آشنا شوند.
در حقیقت امروز خود مخاطبان در کاربردی شدن و تأثیر بیشتر تکنیکها و آموزشها نقش زیادی داشتند.
از خانمی که به صورت خیالی با همسرش دچار مجادله لفظی شده بود تا مردی که نقش مدیر محمد پیام بهرام پور را بازی میکرد.
اما پیچ گوشتی!
آقای بهرام پور، در بخشهای پایانی، اشتباهات رایج در ارتباطات که کمتر به آنها توجه میشود را گفت. مثلاً گفت که واژه «چرا» یکی از بدترین واژههایی است که در ارتباطات به کار میبریم. فرض کنید بچه شما، یکی از وسایل خانه را پرتاب میکند و میشکند. آیا با پرسیدن اینکه «چرا اینکار را کردی؟» چیزی تغییر میکند یا باید به دنبال راههای سالم برای عدم تکرار چنین اتفاقاتی بگردیم؟
معرفی کتاب
محمد پیام بهرام پور در بخش انتهایی، کتابهای
«تربیت فرزندان به روش کیو بی کیو» از آقای «جان جی میلر»؛
«سوالاتت را تغییر بده تا زندگیات تغییر کند» از دکتر «ماریل آدامز»؛
کتاب «تئوری انتخاب» از «ویلیام گلسر»؛
و کتاب «5 زبان عشق» از آقای «چاپمن»
از کتابهای پیشنهادی امروز بود.
مهمان ویژه؛ مرد حافظه ایران
آقای محمد سیدا که یکی از چهرههای مشهور ایران در زمینه قدرت ذهن است، مهمان ویژه این سمینار بود. محمدپیام بهرام پور، خاطرهای جالب از دوران دبیرستان خودش و مواجه شدن با محمد سیدا تعریف کرد.
آقای سیدا بعد از تعریف کردن یک خاطره بامزه و البته مرتبط با بحث ارتباطات، سه مدل مختلف ارتباطی (سمعی، بصری و لمسی) را تشریح کرد و گفت که چطور بفهمیم که افرادی که با آنها در ارتباط هستیم، از کدام مدل بهره میبرند و چطور باید با هرکدام از آنها ارتباط مؤثر برقرار کنیم.
بخش پایانی؛ کمکهای سرشار و حالِ خوب
در پایان سمینار جذاب و پرمحتوای امروز، حضار عزیز کمکهای خود را به «سفیر مهربانی» هدیه کردند که البته مبالغ جم آوری شده، غیر منتظره و بیش از حد تصور بود. سپاسگزاریم از مردم همیشه مهربان و انسان دوست ایرانی که در گذرگاههای سخت، هموطنانشان را از یاد نبرده و نخواهند برد.
این جلسه بعد از پرسش و پاسخ دوستان با اساتید عزیز، به پایان رسید تا جلسهای دیگر و سمیناری دیگر…!
در پایان شما را به خواندن مقاله های مرتبط دعوت میکنیم
اگه همسرمون اهل بهبود فردی نبود چیکار کنیم؟
جملات انگیزشی برای موفقیت|58 جمله و عکس نوشته انگیزشی
۲ دیدگاه دربارهٔ «گزارش سمینار «ارتباطات فوق حرفهای»»
درود بر شما،
واقعا کارهای مفید و ارزشمندی رو پیش گرفته اید
موفق باشید.
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که برای رشد و یادگیری خودتون مجموعه بیشتر از یک نفر رو انتخاب کردید خوشحالیم که در این مسیر همراهانی چون شما داریم.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …