جلسه ششم مدرسه استادی 5 در تاریخ 13 اردیبهشت ماه 1398 برگزار شد. مثل جلسات دیگر، این بار هم در سالن همایشهای دانشگاه روانشناسی برگزار شد. یک جلسه آموزشی پر از نکته، بازی و بحث و گفتگو.
با هم گزارشی کوتاه ازآنچه در جلسه ششم مدرسه استادی 5 گذشت میخوانیم.
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 5 ؛ فلسفه زندگی ما
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 5؛ سال جدید، حال جدید!
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 5 ؛ شروع یک ماجراجویی
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 5 ؛ آماده برای یک مسیر سخت و پرتلاش
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 5 ؛ مقاله نویسی و ادامه ماجرا…
سخنران جلسه ششم مدرسه استادی 5 چه کسی بود؟
حمید وجکانی از مدرسین مجموعه بیشتر از یک نفر است. مهندس حمید وجکانی مدرس نویسنده سخنران و محقق در زمینه روشهای مطالعه تندخوانی و تکنیکهای یادگیری است و بیش از 90 کارگاه آموزشی در زمینه تندخوانی روش مطالعه و شخصیت شناسی در 15 شهر کشور انجام داده است.
او به بیش از 4000 نفر به صورت مستقیم در دانشگاههای برتر سراسر کشور آموزش داده و کتابهای آموزشی روش صحیح مطالعه و تکنیکهای یادگیری را به رشته تحریر در آورده است.
جلسه ششم مدرسه استادی 5 چطور شروع و برگزار شد؟
مثل جلسه قبل، تیم بیشتر از یک نفر زودتر از همه شرکت کنندگان به سالن برگزاری رسیدند و از ساعات آغازین صبح یعنی حوالی ساعت 7 مشغول چیدمان، تدارک و مهیاسازی سالن برای برگزاری جلسه ششم مدرسه استادی 5 با بالاترین کیفیت و استانداردهای آموزشی شدند.
آقای حسین مرادی و مدیتیشن برای آمادگی بیشتر جهت آموزش
مثل جلسه قبل، در بخش اول آموزش، آقای حسین مرادی، متخصص مدیتیشن و یوگا، تمریناتی تازه و متمرکز کننده (!) برای دوستان شرکت کننده آماده کرده بود. به نظر میرسید همه دوستان از مدیتیشن آقای مرادی سر ذوق آمده بودند و حسابی پذیرای آموزش شده بودند.
چگونه مدیتیشن کنیم؟
جلسه ششم مدرسه استادی 5 در مورد چه چیزی بود؟
از مدتها قبل، تیم برنامه ریزی مجموعه بیشتر از یک نفر تصمیم گرفته بودند در جلسه ششم مدرسه استادی 5 یک اتفاق جالب را رقم بزنند.
به نظر شما در یک روز (از 9 صبح تا 18) میشود یک کتاب را به اتمام رساند؟
دوستان شرکت کننده در جلسه ششم، یک کتاب را تمام کردند. آنها با تمرینات جالبی که آقای وجکانی برایشان تدارک دیده بود، هم بازی کردند، هم لذت بردند، هم خندیدند و هم یاد گرفتند…!
روز جمعه همچنین مطالب و تکنیکهای روز دنیا برای تندخوانی و تقویت حافظه بهترین شکل به دوستان ارائه شد.
چرا باید تندخوانی را یاد بگیریم؟
تندخوانی برای هر فردی که به دنبال پیشرفت و موفقیت در زمینه تحصیل یا کسب و کار خود است کاربردی است. همه ما میدانیم که یکی از مهمترین گامها برای رشد و پیشرفت مطالعه است و متأسفانه به دلیل سرعت مطالعه پایین خیلی از افراد مطالعه کردن برایشان سخت و غیر ممکن است.
با آموزش تندخوانی شما میتوانید خیلی بهتر و عالیتر مطالعه کنید. تمام افرادی که به دنبال موفقیت در کنکورهای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هستند، میتوانند با تندخوانی، درسهایشی بیشتری را در مدت زمانی کمتر بخوانند.
موفقیت تحصیلی تنها و تنها ناشی از روش مطالعه صحیح و کاربردی است که با تندخوانی و تقویت حافظه میتوان به آن رسید.
آقای حسین موسویان و ورزش های شادی بخش و نشاط انگیز
حسین موسویان همراه همیشگی مدارس استادی، بازهم ورزش و نرمش هایی خوب و لذت بخش برای دوستان آماده کرده بود تا آنها با خیالی آسوده، بدن هایی آماده و روحیه ای خوب به ادامه مباحث استادی بپردازند.
در مغز ما چه میگذرد؟
بخشهای ابتدایی جلسه ششم مدرسه استادی 5 به عملکرد مغز اختصاص پیدا کرده بود. حمید وجکانی با ارائه آمار و ارقام شگفت انگیز از مغز، تشریح نیمکرههای راست و چپ و عملکرد نورونها و مسیرهای عصبی به شرکت کنندگان گفت که در مغز ما چه میگذرد و چه قابلیتهای پیچیدهای دارد.
مغز انسان چقدر پیچیده است؟
تست سرعت مطالعه و سرعت خواندن
با فرمولهایی که وجکانی با طراحی کرده و با خود به محل برگزاری کلاس آورده بود و در جزوهها هم گنجانده شده بود، شرکت کنندگان تخمینی از سرعت مطالعه خود زدند.
سرعت مطالعه به این شکل به دست میآید:
زمان بر حسب ثانیه / (تعداد کلمات متن *60)= سرعت مطالعه در دقیقه
کتاب خوانی دوستان شرکت کننده در مدرسه استادی 5
امروز برای اینکه تمرینات تندخوانی شکل عملی و واقعی به خود بگیرد، به هرکدام از بچهها یک کتاب (سؤالاتتان را تغییر دهید تا زندگیتان تغییر کند) داده شد تا در 6 برش زمانی به خوانش آن بپردازند و با تکنیکهایی که گفته میشود، سرعت مطالعه خود را تا 5 برابر زیاد کنند.
در پایان جلسه امروز، قریب به اتفاق شرکت کنندگان اذعان داشتند که سرعت مطالعهشان زیاد شده است. آقای وجکانی تأکید کرد با تمرین مداوم و پی در پی، این افزایش پایدار شود و به ثبات برسد و سرعت مطالعه برای همیشه زیاد شود.
نقشه ذهنی چیست؟
دنیای امروز با چنین حجم برنامههای روزانه، افکار و ایدهها تمامی افراد به دنبال روشی هستند که از طریق آن بتوانند افکار، ایدهها و یا نت برداریهایشان را سر و سامان دهند. نقشه ذهنی پاسخی دقیق به تمام خواستههای بشر در عصر جدید بود.
روشی کاملاً علمی و کاربردی که از طریق آن میزان یادگیری و اثرپذیری مغز انسان چندین برابر خواهد شد. نقشه ذهنی یکی از پرکاربردترین روشهای یادگیری حال حاضر جهان است.
برخی از مواردی که در آنها استفاده از نقشه ذهنی بسیار پرکاربرد است:
- یادداشت برداری و خلاصه برداری کتب
- سازماندهی به تفکرات و ایدهها (بارش فکری)
- نوشتن متن سخنرانی
- تدریس و آموزش
- ارائه محتوا و دفاع و کنفرانس دانشجویی
- نوشتن جزوات و برداشت نکات کلاسی
احتمالاً تا به حال نشنیده بودید روشی وجود دارد که برمبنای عملکرد مغز شما عزیزان طراحی گردیده است و از طریق آن میتوانید مسیر یادگیریهایتان را متحول سازید. یکی از پرکاربردترین استفادهها از نقشههای ذهنی نت برداری و خلاصه برداری از کتابهاست.
بازیهای تقویت حافظه و تقویت ذهن
وجکانی چندین بازی فکری بسیار جالب و نشاط انگیز برای دوستان تهیه کرده بود.
از جمله این بازیها، تصویرسازی برای به خاطر سپردن کلمات، تمرینات دست و بدن برای تقویت حافظه و بازیهای جمعی بود.
پایان جلسه ششم مدرسه استادی 5
جلسه ششم از مدرسه استادی 5 هم به پایان خود نزدیک شد. در این جلسه مطالب آموزشی کاربردی و ویژه به دوستان شرکت کننده آموزش داده شد و تمرینهایی برای جلسه بعد برایشان طراحی شده بود.
دوستان در خلال مباحث، میان وعدههای پرانرژی و مقوی میل میکردند تا سرحال و قبراق به ادامه مباحث آموزشی بپردازند.
پایان جلسه ششم هم رسید، اما دوستان با کوله باری از آموزشهای جدید به خانههایشان رفتند تا سه هفته تمرین کنند و بازگشتی شکوهمند برای ادامه مسیر دشوار و لذت بخش استادی داشته باشند.
تندخوانی پلاس