گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6؛ فولآپشن آموزشی از سخنرانی تا مدل کسب وکار و برندسازی
جلسه سیزدهم جلسه پرمحتوایی که توسط سه نفر از اساتید خوب مجموعه بیشتر از یک نفر یعنی آقای میثم مقدم، آقای دکتر سروش صفدریان و آقای احسان مهدینژاد در 23 مرداد ماه برگزار شد. برای آشنایی با اساتید خوب جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 بر روی لینکهای زیر کلیک کنید
طبق روال چند جلسه گذاشته با توجه به شرایط دوستان برای شرکت در جلسه حضوری و جلسه وبیناری حق انتخاب داشتند. نهایتا با تعداد محدودی به صورت حضوری با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سالن دانشگاه الزهرا و تعداد بیشتر دوستان در وبینار کلیک میتینگ جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 برگزار گردید.
تیم بیشتر از یک نفر، هم در قسمت حضوری و هم در وبینار مثل همیشه پرتلاش و عالی بودند. خداقوت به تک تک دوستان تیم پر تلاش بیشتر از یک.
حاشیه جلسه سیزدهم را هم بگوییم. تا دلتان بخواهد دوستان حضوری مدرسه استادی 6 در جلسه سیزدهم شیطنت کردند و شنیدن کی بود مانند دیدن. لطفش به این بود که خودتان در جلسه حضور داشتید و میدیدید که چه کردند! یعنی قشنگ جای لیست خوبها و بدهای دوران مدرسه در جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 خالی بود. از دست شیطنتهای دوستان مدرسه استادی 6 موقعی که گزارش را مینوشتم فقط حواسم را جمع کرده بودم که به جای آقای میثم مقدم، میثم مبارکی ننویسم!
حالا نوبت به گزارش آموزشی جلسه سیزدهم رسید. با من همراه باشید.
آغاز جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6
شروع جلسه با تدریس حرفهای و با رعایت اصول ABCC سخنرانی توسط آقای میثم مقدم آغاز گردید. آغاز سخن را کوتاه با عبارت به نام خدایی که بدون شک کافیست آغاز کردند. سپس وارد فرآیند به اصطلاح یخ شکنی شدند. در ابتدا نموداری از سطح توجه مخاطبین برای دوستان مدرسه استادی 6 شرح داده شد. بیشترین سطح توجه را مخاطب در ابتدای سخنرانی دارد. پس هوشمندانه است که با اینکه 2 تا 3 دقیقه شروع سخنرانی زمان میبرد ولی برای آن 2 تا 3 هفته فکر کنیم، ایده بنویسیم و تمرین کنیم. حتما این مقاله را بخوانید: دانلود رایگان فیلم آموزشی نمودار جلب توجه
آموزش ABCC توسط آقای میثم مقدم
یکی از مباحث مهم جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6، آموزش ABCC بود.
جلب توجه Attention
یک شروع خوب باید با A یعنی جلب توجه آغاز شود. شروع خوب سه ویژگی اصلی دارد:
باعث تعجب بشود!
با موضوع تناسب داشته باشد.
باعث اتصال مخاطب شود.
سپس به بررسی انواع اتصال پرداخته شد از سوال جانانه تا داستان کوتاه، بیان یک شکاف آموزشی، قول یا تضمین قطعی و نکته یا آمار. آقای میثم مقدم در هر بخش از تدریس خود نمونههایی از تجربیات خود و سایر اساتید را که مرتبط بودند مثال میزدند تا مباحث برای دوستان مدرسه استادی 6 بهتر جا بیفتد. همچنین در این جلسه دوستان چند نمونه ویدیو هم در راستای مباحث آموزشی دیدند.
میانه سخنرانی Body
قسمت دوم سخنرانی حرفهای طراحی بدنه سخنرانی است. یک سخنرانی حرفهای معجون خوشمزهای از مثالها، داستانها، دلایل، اطلاعات، تحقیقات و توضیحات است.
سخنران حرفهای نباید از این شاخه به آن شاخه بپرد. موضوعی که انتخاب میکند نباید نه خیلی ساده باشد و نه خیلی تخصصی باشد. به قول آقای پیام بهرامپور باید سخنرانی و مخاطب را مثل کباب کوبیده در نظر بگیریم که سیخ کباب کوبیده را به موقع میچرخانیم که نه کباب بسوزد و نه خام بماند.
جمع بندی Conclusion
سپس نوبت جمع بندی یک سخنرانی میرسد که باید ضمن کوتاه بودن یک یادآوری و تکرار پیام اصلی سخنرانی را داشته باشیم. عناوین و سرفصلها را برای مخاطب یک یادآوری کنیم. بعد از هر مبحث بچه های استادی 6 باید یک مرور یک دقیقهای با خود انجام میدادند که چه مباحثی را تا به اینجای کار آموزش دیدند.
دعوت به عمل واضح Clear Call to Action
نهایتا قسمت نهایی سخنرانی یعنی دعوت به یک اقدام واضح میرسد که مخاطب باید بداند دقیقا چه کاری؟ چه زمانی؟ چه مقداری؟ به چه صورتی؟ با چه الویتی انجام دهد؟ و آموزش عالی آقای میثم مقدم با یک اسلاید زیبای با آرزوی موفقیت به اتمام رسید.
آموزش مدل کسب و کار توسط آقای دکتر سروش صفدریان
یکی دیگر از مباحث عالی جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 آموزش مدل کسب و کار بود که توسط آقای دکتر سروش صفدریان عالی تدریس شد.
در ابتدا آقای دکتر سروش صفدریان از دوستان تعریف مدل کسب و کار Businees Model را پرسیدند. سپس به طور مفصل مسیر توسعه محصول توضیح داده شد. همچنین در بخش آموزش مدل کسب و کار دو ویدیو برای شفافتر شدن موضوع به دوستان مدرسه استادی 6 نشان داده شد. کتاب خلق مدل کسب و کار انتشارات آریانا قلم برای مطالعه بیشتر دوستان معرفی شد.
سه سوال اساسی در مدل کسب و کار برای رسیدن به مدل کسب و کار درجه یک باید این سه سوال را همواره در نظر داشته باشیم.
سوالهای مربوط به ارزشآفرینی
سوالهای مربوط به درآمدزایی
سوالهای مربوط به پایداری و بقا
9 جز سازنده بوم کسب و کار
دوستان در جلسه سیزدهم مدرسه استادی شش با بوم کسب وکار و 9 جز سازنده آن با مثال آموزش دیدند. یعنی با بخشهای مشتری، ارتباط با مشتری، کانالها، جریانهای درآمدی، فعالیت کلیدی، منابع کلیدی، ساختار هزینهای، مشارکت کلیدی آشنا شدند.
برای تک تک 9 جز سازنده اسلایدهایی آموزش داده شد. به عنوان مثال آقای دکتر سروش صفدریان در خصوص انواع ارزش پیشنهادی چند مورد را بررسی کردند: جدید بودن، داشتن عملکرد بهتر نسبت به سایر محصولات، در دسترس بودن، قیمت و غیره.
یک نکته خاطر نشان شد که ما به حل کدام یک از مشکلات مشتریان کمک میکنیم؟ چه ارزشی به مشتری اضافه میکنیم؟
هر کسی برای خودش برنامه ای داره، تا وقتی که اولین مشت میخوره تو فکش! بازیکن واقعی، از آن لحظه به بعد مشخص میشود.
-مایک تایسون-
پایان بخش مدل کسب و کار
آقای دکتر سروش صفدریان بعد از بررسی نمونه اولیه برخی شرکتها از جمله Skype آموزش خود را با اسلاید شعر به پایان رساندند:
به سان رود ، که در نشیب دره ، سر به سنگ میزند
رونده باش
امید هیچ معجزی ز مرده نیست
زنده باش
آبی که برآسود زمینش بخورد زود
دریا شود آن رود که پیوسته روان است
“هوشنگ ابتهاج”
آموزش ارتباط گیری و شبکه سازی توسط آقای احسان مهدینژاد
آقای احسان مهدی نژاد، مدرس شبکه سازی و نویسنده کتاب برند ضدگلوله در خصوص دو مورد به دوستان مدرسه استادی 6 آموزش دادند:
1.چه طوری کارت ویزیت عالی طراحی کنیم؟
2.چه طور ارتباطاتی قدرتمند بگیریم؟
ابزارهای برندسازی
ماگ
خودکار که یکی از متداولترین هدایای تبلیغاتی جهت برندسازی است
کتاب
کارت ویزیت
چطور کارت ویزیت به داخل سطل آشغال نرود؟
کارت ویزیت یک ابزار بازاریابی کوچک و قابل حمل است اما باید به گونهای طراحی شود که گیرنده مستقیم بعد از ترک کردن ما آن را در سطل آشغال نیندازد. قسمت پرچالش طراحی کارت ویزیت این است که در یک سطح کم باید اطلاعات مهم را تا جای ممکن خلاصه بنویسیم.
یک سری نکات برای طراحی کارت ویزیت:
کارت ویزیت بهتر است در ابعاد 55*85 mm باشد.
نوشتههای کارت حداقل 5 میلی متر از لبه کارت فاصله داشته باشند.
سایز حروف به حدی باشد که قابلیت خوانایی برای متوسط جامعه داشته باشد.
کیفیت چاپ خوبی داشته باشد.
وزن بالایی نداشته باشد.
بهتر است یک کاور شیک برای کارت ویزیت داشته باشیم و مودبانهتر است که کارت ویزیت را دودستی تحویل بدهیم.
آقای احسان مهدینژاد مدرس شبکه سازی نمونههایی از تصاویر کارت ویزیتهای خلاقانه را به دوستان مدرسه استادی 6 نشان دادند.
مدل گافا
گافا، عنوانی است که به کسبوکارهای گوگل، آمازون، فیس بوک و اپل داده شده است. حالا یعنی چی؟ یعنی:
☺️ مثل گوگل خدمات رایگان ارائه کنیم.
☺️ مثل آمازون ارتباط مویرگی و یک به یک بگیریم.
☺️ مثل فیس بوک حلقههای ارتباطی شکل بدهیم.
☺️ مثل اپل یک ارزش مخصوص به خود را داشته باشیم، به اصطلاح گاو بنفش باشیم.
تکنیکهای شبکه سازی
سپس مبحث آموزشی جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 به سمت شبکه سازی جهت داده شد. آقای مهدینژاد مواردی را پیشنهاد دادند که به عنوان مثال چند مورد را اشاره کنیم:
(البته مبحث اصلی این بخش فلسفه حضور است.) شرکت در دست کم 5 سمینار مرتبط و غیرمرتبط با حوزه کاری (البته بعد از شرایط کرونا)
از ارتباطات قدیمی خود استفاده کنیم.
از طریق علایق مشترک یا افراد ارتباط برقرار کنیم.
پایان جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6
آقای مهدینژاد در پایان جلسه به دوستانی که در جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 فعال بودند کتاب خود را هدیه دادند و 5 کتاب هم به صورت قرعهکشی توسط خانم بهرامی و آقای مهدینژاد بین دوستان حضوری و مجازی صورت گرفت. و جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6 هم با کلی مطالب آموزشی و انرژی خوب به پایان رسید.