جلسه سوم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان، با موضوع شخصیت شناسی مخاطبین در هنگام سخنرانی با حضور 25 نفر از شرکت کنندگان 24 مهرماه 1397 رأس ساعت 5 و نیم در محل مجموعه بیشتر از یک نفر شروع شد و تا ساعت 10 شب ادامه پیدا کرد.
گزارش جلسات قبل به شرح زیر است..
اکوسیستم – جلسه اول از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان
ترس از سخنرانی-جلسه دوم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان
مروری بر جلسه
شخصیت شناسی به چه دردی میخورد؟ خیلی ها می پرسند شخصیت شناسی به چه درد ما میخورد و چطور می توانیم از آن استفاده کنیم؟
شما به عنوان یک سخنران حرفه ای، وقتی شخصیت مخاطب خود را بشناسید، به صورت بهتر و موثرتری با او ارتباط برقرار می کنید، بهتر به او آموزش بدهید و به صورت حرفه ای تری اداره جلسات را بر عهده بگیرید.
شخصیت شناسی همچنین به شما کمک می کند تا توانایی های خود را کامل تر بروز بدهید و بدانید که با هر تیپ شخصیتی چطور رفتار کنید.
شخصیت شناسی همانطور که در مذاکره اهمیت دارد و باعث پیشرفت مذاکرات به نفع شما می شود، در موقع سخنرانی (با هر موضوعی که باشد) کمک می کند تا بهتر مفاهیم و منظورتان را به ذهن مخاطب وارد کنید.
چطور شخصیت شناسی را به مخاطب یاد می دهیم؟
ما در کلاس های سخنرانی و فن بیان، شخصیت شناسی را با چهار شیوه به مخاطب یاد می دهیم و در واقع از چهار زاویه آن را بررسی می کنیم.
در جلسه سوم از دوره هشتاد و سوم، جنبه اول از این چهار جنبه را بررسی کردیم. در این رابطه به حضار عزیز یاد دادیم که با استفاده از آزمون های MBTI و آموزش های ابتدایی چطور می توانند تیپ های شخصیتی مخاطبین خود را حدس بزنند و بفهمند که آنها درونگرا هستند یا برون گرا.
مثلاً گفتیم که درونگراها معمولاً خیلی دیر به دیر سوال می پرسند، آرام صحبت می کنند و کمتر در بحث های کلاسی شرکت می جویند.
شاید بپرسید اینکه ما بفهمیم مخاطب ما درونگراست یا برونگراست، به چه کار ما می آید؟
این کار باعث می شود که شما بفهمید چه کسانی دارند به سخنانتان گوش می دهند، در ذهن هایشان چه می گذرد، چه چیزهایی بیشتر جذبشان می کند و شما باید از چه رفتارهایی اجتناب کنید؟
سپس شما می توانید با شناخت برون گرا یا درونگرا بودن مخاطب، به این درک برسید که آنها چه چیزهایی دوست دارند و چه نوع رفتارهایی آزارشان می دهند.
شما به عنوان یک سخنران حرفه ای باید بتوانید نوعی تعادل در رفتارها و لحن و بیانتان بهره ببرید که برای هر دونوع شخصیت درونگرا و برونگرا مناسب باشد.
نکته بسیار مهمی که سخنرانان باید به آن توجه کنند این است که تیپ شخصیتی خودشان را هم بشناسند. سخنرانان هم درست مثل افراد مخاطب، ممکن است درونگرا یا برونگرا باشند که هرکدام تمرینهای خاص خود را دارند و به روش های مختلفی باید آموزش ببیند.
در انتها، بحث شخصیت شناسی مخاطبین برای سخنرانی جمع بندی شد و جلسه سوم از هشتاد و سومین دوره جامع سخنرانی و فن بیان در ساعت حدود 10 شب بعد از جلسه پرسش و پاسخ و رفع اشکال، پایان یافت.
برای اطلاع از دوره جامع سخنرانی و فن بیان کلیک کنید