جلسه دهم مدرسه استادی 5 در تاریخ 31 خرداد ماه 1398 در دانشگاه روانشناسی برگزار شد.
همانطور که در گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 5 گفتیم، مباحث روز قبل بیشتر در مورد طراحی آموزشی و همچنینبخشهایی از مراحل کتاب نویسی بود. اگر میخواهید گزارش کامل 9 جلسه اخیر را بخوانید روی لینکهای زیر کلیک کنید:
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 5؛ چطور کتاب بنویسیم؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 5 ؛ چند مبحث پراهمیت
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 5؛ ماموریت های ممکن؛ کتاب، تفکر سیستمی و لحن سخنرانی
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 5؛ تندخوانی و تقویت حافظه
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 5 ؛ مقاله نویسی و ادامه ماجرا…
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 5 ؛ فلسفه زندگی ما
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 5؛ سال جدید، حال جدید!
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 5 ؛ آماده برای یک مسیر سخت و پرتلاش
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 5 ؛ شروع یک ماجراجویی
سپس همراه من باشید تا گزارشی کوتاه از آنچه در جلسه دهم مدرسه استادی 5 گذشت بخوانیم.
سخنرانی جلسه دهم مدرسه استادی 5 با چه کسی بود؟
امروز قرار است محمد پیام بهرام پور بخشهای اول و دوم جلسه دهم مدرسه استادی 5 را تدریس کند. سپس در بخش بعدازظهر پروین شیربیشه که در زمینه تدریس کتاب نویسی و مشاوره در این زمینه کار میکند، آموزشها را بر عهده خواهد گرفت.
برای آشنایی با محمد پیام بهرام پور و پروین شیربیشه روی لینکهای زیر کلیک کنید:
محمد پیام بهرام پور
پروین شیربیشه
آغاز از طلوع صبح…
از بعد از روشن شدن هوا، بروبچه های تیم بیشتر از یک، در سالن حاضر بودند تا مقدمات برپایی یک روز آموزشی فوق العاده را آماده کنند. همه چیز حاضر بود تا شرکت کنندگان عزیز مدرسه استادی 5 به سالن دانشگاه روانشناسی تشریف بیاورند و روزی عالی برای خود رقم بزنند.
بعد از صرف صبحانهای مقوی، دوستان با استفاده از کارتهای هوشمندی که برایشان طراحی شده است، حضور و غیاب شدند و سپس روی صندلیهای خود نشستند و به تمرینهای سخنرانی همشاگردیهایشان گوش دادند.
سپس نوبت به یک تمرین مدیتیشن ساده اما تمرکزی با آقای حسین مرادی رسید تا افراد شرکت کننده با بالاترین تمرکز ممکن منتظر رسیدن استاد بهرام پور باشند.
جلسه دهم مدرسه استادی 5 در مورد چه بود؟
آقای بهرام پور برای جلسه دهم مدرسه استادی 5 ابتدا مروری بر مطالب روز گذشته داشت. همچون روزهای قبل شرکت کنندگان برای 7 مورد از خدای خود شکرگزاری کردند. بهد از آن نوبت هم صحبتی سقراطی بود.
امروز آقای بهرام پور با یک مبحث جدی و بسیار مهم به نام «تصمیم گیری» به سالن آمده بود. او میخواهد روشهای صحیح تصمیم گیری و جزئیات آن را به همه یاد بدهد. چیزی که اغلب ما نمیدانیم تا چه اندازه مهم است و چطور سرنوشت هرکدام از ما به «تصمیمهایمان» گره خورده است.
چرا تصمیم گیری انقدر مهمه؟
ما در طول روز صدها تصمیم کوچک و بزرگ میگیریم. از کارهای کوچک مثل نوشیدن آب تا کارهای بزرگ مثل ازدواج یا راه اندازی کسب و کار خانگی.
از خریدن یک وسیله تا جا به جایی منزل و از قطع یک رابطه تا برقراری رابطهای تازه…
هر روز و هر لحظه داریم تصمیم میگیریم؛ بنابراین یادگیری مبحث تصمیم گیری میتواند به شدت بر کیفیت زندگی هرکدام از ما تأثیر بگذارد.
ما در دنیای ووکا (vuca) زندگی میکنیم…
آقای بهرام پور با ذکر نقل قولی از روری سیمپسون (از مدیران ارشد تلفنیکا) میگوید ما در دنیای ووکا زندگی میکنیم؛ یعنی دنیایی پر از عدم قطعیتها، پیچیدگیها، ابهامات و تغییرات زیاد…
در این دنیای پیچیده، همه چیز به تصمیمات انسانها بستگی دارد. این تصمیمهاست که میتواند سرنوشت هرکس را به نوعی رقم بزند.
از آنجا که دنیای کنونی دنیای ووکاست، مهارت «تصمیم گیری» در عصر کنونی اهمیت ویژهتری پیدا کرده است.
تصمیم گیری در هشت مرحله…
پیام بهرام پور یک سازوکار هشت مرحلهای کامل و جامع برای تصمیم گیری طراحی کرده و برای شرکت کنندگان آورده بود. در هر مرحله جزئیات زیادی نهفته است. آقای بهرام پور برای هر مرحله توضیحات، مثالها و فکت های دقیقی آماده کرده بود و در اختیار شرکت کنندگان مدرسه استادی 5 قرار میداد.
این 8 مرحله عبارتاند از:
- شناخت مساله
- شناخت ارزشها
- جمع آوری اطلاعات
- خطاهای تصمیم گیری
- گزینههای جایگزین
- ارزیابی و وزن دادن
- اقدام!
- بررسی و تصمیم…
در هرمرحله موضوعات جالبی گنجانده شده بود. مثلاً موضوعی به نام «سیستم یک و دو» و «ارزشها» در مرحله حل مسئله و «شناخت ارزشها»، «ابزارهای جمع آوری اطلاعات» و «خطاهای شناختی» در مرحله جمع آوری اطلاعات که هرکدام تشریح شد
.
13 خطای شناختی بسیار جالب و در عین حال ساده!
یکی از مهمترین بخشهای آموزش مهارت «تصمیم گیری» خطاهای شناختی بود.
اگرچه تعداد خطاهای شناختی انسان خیلی زیاد است (در کتاب هنر شفاف اندیشیدن تعداد آن 99 مورد است) اما 13 تا از مهمترین آنها گردآوری و توضیح داده شد.
مثلاً یکی از این خطاها، خطای در تصمیم گیری بود. وقتی اطلاعات بسیار زیاد میشود مغز افراد به نقطه شکست میرسد. افراد شروع میکنند به نادیده گرفتن انتخابها یا اتخاذ تصمیمات بد یا توقف کامل تعامل با اطلاعات.
یا به صورت سادهتر: «مغز نمیتونه تصمیم بگیره!»
از دیگر خطاها، خطای «جمع» بود که آقای سالومون اش ابداعش کرد و به آزمایش همنواییاش مشهور شد. برای خواندن سایر آزمایشهای حیرت انگیز روانشناسی به لینک زیر مراجعه کنید:
چه کنیم که تصمیمات بهتری بگیریم؟
در ادامه آقای بهرام پور توصیههایی به شرکت کنندگان کرد تا تصمیمات بهتری بگیرند.
خواب با کیفیت، ذهن اگاهی، کاهش تصمیمات بیهوده (مثل انتخاب غذا یا لباس) و اینکه برای تصمیمات بزرگ گرفتن تست اولیه داشته باشیم، از جمله این توصیهها بود.
مقاله مرتبط و مفید زیر را هم بخوانید:
اتفاق ویژه؛ تولد خردادی ها!
امروز در بخش بعدازظهر، محمد پیام بهرام پور با خوشحالی از خردادی ها دعوت کرد به روی سن بیایند و به مناسبت روزهای پایانی خرداد، تولدشان را جشن بگیرند.. البته تعداد خردادی ها آنقدر زیاد بود که نمی شد برای هرکدام یک کیک سفارش داد! بنابراین خردادی های عزیز با تشویق حضار، تولدشان را جشن گرفتند…!
بعدازظهر و بخش ویژه کتاب نویسی
بعد از استراحت ظهرگاهی (!) و صرف ناهار، شرکت کنندگان عزیز به محل برگزاری کلاس برگشتند و در جای خود مستقر شدند.
سپس چندنفر از بچهها، سخنرانیهای 3 دقیقهای خودشان را انجام دادند.
بعد از انجام این مراحل، خانم پروین شیربیشه به روی سن آمد تا مبحث کتاب نویسی را شروع کند.
در چند هفته گذشته خانم شیربیشه در دفتر مجموعه بیشتر از یک، در زمینه کتاب نویسی مشاورههای اختصاصی به بچههای استادی دادند؛ اما اینجا مباحث تکمیلی و گستردهتری در اختیار آنها قرار گرفت.
بخشهای پایانی جلسه دهم مدرسه استادی 5
بخشهای پایانی جلسه دهم مدرسه استادی 5 هم به بخشهای پایانی کتاب نویسی اختصاص داشت. سپس مدرسین عزیز به سؤال و جواب با خانم شیربیشه پرداختند و با هم هم صحبت شدند.
شرکت کنندگان عزیز در گروههای کوچک به تبادل اطلاعات و دانش پرداختند.
جلسه دهم مدرسه استادی 5 حوالی ساعت 6 بعدازظهر جمعه، 31 خرداد ماه 1398 به پایان رسید. دوستان عزیز با کوله باری از دانش و مهارتهای تازه و کاربردی هریک به شهر و استان خودشان رفتند تا تمرین کنند و قویتر شوند و برای جلسات بعدی آمادهتر…