گزارش جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 | سوت پایان دوره ششم
سوت پایانی دوره ششم مدرسه استادی 6 هم به صدا درآمد. دوره مدرسه استادی 6 هم به ایستگاه پایانی خود رسید. بعد از چندین ماه آموزش و گذر از چهار ایستگاه اصلی یعنی توسعه فردی، تخصص و مهارت، فن بیان و سخنرانی، کسب وکار و درآمد نوبت به خداحافظی رسید. از طرف دیگر هم حالا نوبت به یک شروع جانانه است.
با ما با گزارش جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 همراه باشید. مدرس جلسه پایانی آقای پیام بهرامپور بودند که به آموزش نکات پایانی دوره مدرسه استادی 6 و همچنین توضیحات کمپین ادامه راه مدرسه استادی 6 پرداختند. در این جلسه پانزده نفر برتری که در این دوره رتبه برتر را کسب کردند معرفی شدند.
آغاز جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6
جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 با ادامه مبحث آموزشی روابط عمومی شروع شد. در جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 آقای پیام بهرامپور از روابط عمومی و مزایای آن و همینطور راههایی برای تقویت روابط عمومی گفتند. حالا نوبت به این رسید بود تا در این جلسه مفصلتر راهکارها و ایدههایی برای روابط عمومی ارائه شود. به عنوان مثال دوستان مدرسه استادی 6 باید حداقل با پنجاه رسانه فعالیت خود را شروع کنند و چندین راهکار کاربردی و خوب که مفصلا توضیح داده شد. همچنین در مورد روابط عمومی یک مورد تاکید شد؛
اینکه آمادهی نه شنیدن و باختن باید بود که خود این فرآیند موجب رشد میشود. باید از این به بعد بلد باشیم تا شکست یا باخت خود را به گونهای دیگر تفسیر کنیم.
همکاری با سازمان ها
بعد از کلی مثال و داستانهای عالی که باعث شد شرکتکنندگان حضوری و آنلاین دید بهتری نسبت به روابط عمومی پیدا کنند نوبت به بخش همکاری با سازمانها در خصوص آموزش بود.
در ابتدا آقای بهرامپور توضیح دادند که آموزش سازمانی تفاوتهایی دارد. همچنین به سه الگوی آموزشی اشاره شد که عبارتند از: الگوهای آموزشی ADDIE، ASSURE و Kirkpatrick Model. بعد از اشاره به نکات آموزشی در اسلایدها، آقای پیام بهرامپور از تجربیات اخیر خود برای وبینار آموزشی که برای شرکت همراه اول و هاکوپیان داشتند برای دوستان مثالهایی زدند.
غول تولید محتوایی شدن
بعد از یک استراحت کوتاه و پذیرایی، در تایم دوم آموزشی شرکت کنندگان مدرسه استادی 6 وارد مبحث آموزشی بعدی شدند. تا به جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6، جلسه به جلسه آموزشهایی در خصوص تولید محتوا دیدند. در این جلسه توضیحات تکمیلی در مورد غول محتوایی شدن ارائه شد.
یکی از نکات مهم در این خصوص، نوع سرچ کردن است. باید کم کم منابع فارسی را برای غول محتوا شدن کنار گذاشت. باید یواش یواش از منابع زبان اصلی و انگلیسی استفاده کرد. آقای بهرامپور تعدادی عبارت انگلیسی را برای یافتن سرنخ منابع خوب انگلیسی توضیح دادند. به صورت عملی هم موارد گفته شده را در سرچ پیادهسازی کردند.
در کل باید بتوانیم سرمنشا و محققان مرجع را پیدا کنیم. پژوهش محوری پیش برویم. نظریههایی را که پیدا میکنیم بررسی کنیم که آیا درست هستند یا نه. عضو ایمیل مدرسان مطرح بشویم. شبکههای اجتماعی آنان را دنبال کنیم. برای کار علمی خوب کردن باید در عین حال نسبت به یافتهها شکاک، نقاد و مهربان باشیم.
یک ویدیو سخنرانی از دریک سیور (Derek Sivers) با این عنوان که اهداف خود را در نزد خود نگه داریم و در مورد آنها صحبتی نکنیم پخش شد. این ویدیو تکمیلکننده صحبتهای آقای بهرامپور در خصوص قبول یا رد نظریهها و پژوهشها بود.
بخشی از این سخنرانی را ببینید:
داشتن انگیزه بالا و حفظ آن
یکی از مواردی که شرکتکنندگان دوره مدرسه استادی 6 بعد از اتمام این دوره به آن نیاز دارند حفظ انگیزه و بالا بردن آن است. آقای پیام بهرامپور ابتدا به دوستان یک مورد را تاکید کردند که اگر میخواهید خودتان را به طور رسمی بدبخت کنید خودتان را با دیگران آن هم به شکل ناعادلانه مقایسه کنید.
مقایسه ممنوع!
باید این ذهنیت خود مسابقه پنداری را از بین ببریم. مثالی که در این خصوص زده شد این بود که مثلا در حال شنا در استخر باشیم فردی در کنار ما شنا کند ذهنا دوست داریم که از آن شخص جلو بزنیم و یک مسابقه فرضی راه میاندازیم. اگر زندگی بر اساس مقایسه پیش برود به شدت با یک افت شدید انرژی روبهرو میشویم. بهانه توقف به ذهن میدهیم. مقایسه بدترین و کثیفترین سوخت است. بهترین کار در مسیر موفقیت این است که از قانون تمرین تبعیت کنیم. حالا یعنی چی؟ یعنی اینکه به عبارتی ساده و خودمانی، سرمان را بندازیم پایین و کار خودمان را انجام بدهیم. یادمان هم باشد به فرآیند اطمینان و اعتماد داشته باشیم. همین!
از طرف دیگر باید در این خصوص آگاه شد و اقدام کرد. آقای بهرامپور در این بخش هم چند تا داستان و مثال خیلی جالب زدند تا دوستان مدرسه استادی 6 این نکته مهم را در نظر داشته باشند که نباید نگران سرعت رشد شد.
نباید ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خودمان مقایسه کنیم.
نباید اول کار خودمان را با شخصی که به آخر کار خودش رسیده مقایسه کنیم.
نباید رفتار گذشته خودمان را با علم الان خودمان مقایسه کنیم.
نباید سرعت رشد و استعداد خودمان را با دیگری مقایسه کنیم.
مشکل دنیای جدید این است که بهترین لحظات هزاران نفر را با هر لحظهی خودمان مقایسه میکنیم.
درآخر هم، مدل فکری رشد و مدل فکری ایستا که در اولین جلسه دوره مدرسه استادی 6 آموزش داده شده بود مجدد یادآوری شد.
بخوانید: هفت عادت کسانی که طرز فکر رشد دارند
اقدامات لازم
حالا که دوستان مدرسه استادی 6 از نکاتی برای حفظ انگیزه و مقایسه نکردن آگاهی پیدا کردند نوبت به اقدام است. باید بیانیه رسالت خود را بنویسند. در این بیانیه باید مشکلی که در دنیا وجود دارد را به همراه کاری که انجام میدهند و ارزشهای خودشان بنویسند. برای اینکه بهتر این بیانیه رسالت جا بیفتد مثال زیر زده شد:
با وجود رشد تکنولوژی مردم بلد نیستند درست زندگی کنند و ارتباط برقرار کنند.
من با آموزش بهترین روشها به آنها کمک میکنم زندگی معنیدار و سرشار از رضایتمندی داشته باشند.
ارزشهای من خلاقیت، کاربردی بودن، حرفهایگری، مسئولیتپذیری و تلاش است.
اقدامات بعدی میتوانند این موارد باشند: از شبکه اجتماعی سم زدایی کنیم. راهی پیدا کنیم تا از موفقیت دیگران لذت ببریم. فهرستی از حال خوبکنها تهیه کنیم یعنی چه کارهایی انجام بدهیم که حالمان خوب بشود. برنامهای برای عزت نفس داشته باشیم. مدیتیشن جزو برنامههایمان باشد و نهایتا حواسمان به یک سری باورهای محدود کننده باشد که میتواند دلیل موفق نشدن ما باشد.
مدل موفقیت
مبحث بعدی در جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 مدل موفقیت بود. مدل موفقیت یعنی:
تمرین آگاهانه داشته باشیم. (Deliberate Practice)
تمرین هدفمند داشتنه باشیم (Purposeful Practice). یعنی بدانیم دقیقا در چه زمانی باید به کدام نقطه برسیم. فراموش نکنیم که یک بازخورد و بررسی هم داشته باشیم.
بارش فکری داشته باشیم. به صورت عملی دوستان مدرسه استادی 6 در خصوص بازاریابی یک “دوره رایگان فن بیان” بارش فکری انجام دادند.
از این شاخه به آن شاخه نپریم . توجه و تمرکز داشته باشیم. شبکههای اجتماعی، افکار و ایدههای مختلف، وبگردی یا به عبارت خودمانی ولگردی اینترنتی و غیره همگی جزو قاتلین تمرکز هستند. تکنیک Release، به دوستان مدرسه استادی 6 پیشنهاد شد. هر موقع که میخواستیم از یک کاری به سراغ کار دیگر برویم یک دقیقه چشم را ببندیم و یک کلمه خاص مثلاً Release یا آرامش را تکرار کنیم.
باید درست استراحت کردن هم یاد بگیریم. حواسمان به چند مورد بهتر است باشد: استراحت در فضای بیرون بهتر از فضای بسته و درون است. استراحت با حرکت از استراحت بیحرکت بهتر است. استراحت گروهی از استراحت تنهایی بهتر است. استراحت بیتکنولوژی از استراحت باتکنولوژی بهتر است.
باید منطقه امن را ترک کرد. روی افزایش بازدهی کار کرد. یکی از قوانین مهم در موفقیت، قانون 1/90/90 است. یعنی نود روز نود دقیقه اول روزمان را برای مهمترین کار خودمان اختصاص دهیم.
داشتن سماجت و پیگیری نقش به سزایی در موفقیت دارد. به فرآیند باید اطمینان داشت و با پشتکار پیش رفت.
اصل کایزن یعنی بهبود مستمر هم نقش مهمی در مدل موفقیت دارد.
حل مسئله را نباید دست کم گرفت. اگر به مشکلی برخوردیم آن را عیب یابی و رفع کنیم.
تفکر سیستمی داشتن یعنی دید بلند مدت داشتن را همیشه به یاد داشته باشیم.
نهایتا هر شخصی باید بعد از دوره مدرسه استادی 6 برای خودش مشخص کند که روی توسعه فردی، تخصص، فن بیان، کسب و کار چقدر زمان میخواهد اختصاص دهد.
اصل Shu-Ha-Ri
در ادامه آموزش جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 نوبت به اسلاید حالا وقته شوهره رسید! حسابی دوستان در این اسلاید به خاطر تیتر این اسلاید خندیدند.خب حالا از شوخی که بگذریم؛ اصل Shu-Ha-Ri یا همان شو-ه-ری یک روش ژاپنی است که سیستمی برای یادگیری هر مهارتی میتواند باشد. در واقع بهترین روش برای یادگیری و پیاده سازی یک آموزش و مهارت است.
به صورت خلاصه , Shu Ha Ri یعنی :
Shu: عینا تقلید کنیم و از قوانین پیروی کنیم. (Follow the rule)
Ha: قوانین را بشکنیم و قوانین جدید را یاد بگیریم. (Break the rule)
Ri: خودمان قانون باشیم. (Be the rule) به عبارتی یواش یواش سبک خودمان را در مسیر پیدا میکنیم.
کمپین ادامه مسیر مدرسه استادی
یکی از سوالات و دغدغههای دوستان مدرسه استادی ادامه مسیر است. اینکه به عبارتی چطوری اثر این دوره نپره؟! آقای پیام بهرامپور توضیح دادند که اگر در مسیر باشیم اصلا جای نگرانی نیست! همچنین فرمول یادگیری را برای دوستان حضوری و آنلاین در جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 توضیح داده شد:
فرمول یادگیری: دانستن+ یادآوری + اقدام
در سیستم GTD یک برنامهریزی برای خودمان داشته باشیم. یک برنامه مطالعاتی مثل همان برنامه مطالعاتی در طول دوره مدرسه استادی 6 برای خودمان داشته باشیم. برای کمپین ادامه مسیر موارد توضیح داده شد.
پیشنهاد کتاب
برای برنامه مطالعاتی لیستی به دوستان مدرسه استادی 6 پیشنهاد شد که در کنار مطالعه کتابهای تخصصی این کتابها را هم قرار دهند. همانطورکه در طول مسیر استادی 6، هر ماه دوستان یک کتاب تخصصی و حدودا دو الی سه کتاب تخصصی باید مطالعه میکردند.
گروه دورهمی مجازی
حالا که دوستان آموزش سواد رسانهای توسط آقای محمد منشیزاده را دیدند و دوره هم به اتمام میرسد، دوستان در یک گروه مجازی مدرسه استادی 6 که توسط آقای حسنیزاده تشکیل شده است میتوانند عضو بشوند.
وبینارها و فایل های صوتی
آموزشها از طریق وبینار، شبکه اینستاگرام اختصاصی مدرسه استادی و بخش آموزشهای بیشتر از مدرسه استادی در سایت بیشتر از یک که اختصاصا برای برای دوستان مدرسه استادی باز شده است ادامه دارد. آقای بهرامپور تاکید کردند که از این به بعد هم باید به صورت مستمر در حوزههایی که لازم است آموزش ببینیم؛ نباید نسبت به آموزش واکسینه شد.
برنامه ماهانه استادی
در نهایت هم شرکتکنندگان دوره مدرسه استادی 6 یک برنامه ماهانه استادی دریافت کردند. در این برنامه مواردی از جمله کتابهایی که باید بخوانند، مهمترین کار، بهبود و تغییرات سایت، ریسکها و اشتباهات جدید، منبع درآمد جدید، مخاطبین جدید و غیره را باید در هر ماه به ثبت برسانند.
باید با توجه به آموزشهایی که از تبلیغات از آقای حاجی محمدی، آقای رفیعی و آقای بهرامپور گرفتند ماهانه تبلیغات داشته باشند.
باید یک سایت پویا داشته باشند. مشخص کنند چه تغییراتی قرار است در هر صفحه از سایت ایجاد کنند.
یک کاری باید انجام بدهند که تا قبل انجام نمیدادند. ریسک کنند و دایره امن را ترک کنند.
باید برای اعضا سایتشان ایمیلهایی با برنامه زمانبندی مشخص بفرستند.
هر ماه با یک فرد جدید، مجموعه جدید ارتباط داشته باشند. از آموزشهای خانم جلوخانی در خصوص ارتباط موثر و شبکه سازی استفاده کنند.
این برنامه ماهانه به صورت گانت چارت و جداولی ویژه بود که توضیحات تکمیلی آن توسط آقای حسنیزاده به شکل ویدیویی برای دوستان مدرسه استادی 6 در کانال اطلاعیه آنان قرار گرفت.
خب خب قبل از اینکه برسیم به بخشی پایانی گزارش، کمی از حاشیه جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 بگوییم. یک سری شعب آموزشی در این جلسه داشتیم که معروفترین شعبه آموزشی آقای غفاری بود. دوستان خودشان در جریان هستند. یک پروسه روضه خوانی جلسه آخر مدرسه استادی 6 داشتند. یک داستان سر قضیه آب خوردن بود که از این به بعد دوستان هر موقع خواستند آب بخورند یاد آقای بهرامپور میکنند (خود دوستان مدرسه استادی 6 در جریان هستند). چقدر این جلسه آخری دوستان حضوری مخصوصا شیطنت کردند که با نوشتن نمیشود گفت و باید خودتان میبودید و میدیدید.
پایان جلسه بیست و چهارم مدرسه استادی 6 و خداحافظی
بسیار خب این گزارش هم به بخش پایانی خود رسید.
در بخش پایانی توضیح بدهیم که به خاطر شرایط کنونی جلسه اختتامیه مدرسه استادی 6 به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. فقط در جلسه بیست و چهارم 15 نفر برتر و برگزیده دوره اعلام شدند. از آقای سید محمد حسنیزاده که زحمات بسیاااار زیاد در این دوره برای تک تک دوستان مدرسه استادی کشیدند تشکر شد.
نوبت به اعلام برگزیدگان شد. آقای پیام بهرامپور قبل از اعلام نفرات برتر گفتند: موفقیت اصلی سه سال دیگر است؛ در دورههای قبلی کسانی بودهاند که نفر اول شدند اما در سالهای بعدی موفقیت خاصی از آنان ندیدیم. برعکس کسانی بودهاند که جزو نفرات برتر نبودند ولی به مدرسین بسیار موفق و به نامی تبدیل شدند.
نفسها در سینه حبس شده بود تا 15 نفر برتر اعلام شود. حالا اجازه بدهید تا جوایز را توضیح بدهیم.
همان طور که بیشتر از یک قول داده بود نفر اول کل مبلغ پرداختی خود را پس میگیرد. نفر دوم 50 درصد وجه پرداختی خود را میگیرد. نفر سوم 25 درصد وجه خود را پس میگیرد. از طرف دیگر هم نفر چهارم و پنجم یک میلیون تومان در سایت اعتبار میگیرند. نفر پنجم تا دهم هم 500 تومان اعتبار در سایت میگیرند.
اسامی پانزده نفر برتر دوره:
و داستان دوره مدرسه استادی شش هم با یک تشکر ویژه از آقای پیام بهرامپور و تیم بیشتر از یک نفر به همراه تلفیقی از شادی و امید و غم دوری و بغض رسید به پایان راه و خداحافظی…
برای خواندن گزارش سایر جلسات استادی، کلیک کنید!
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 6 ؛ پیش به سوی رشد و یادگیری و تکامل…
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 6 ؛ تازه داره جون میگیره…!
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 6؛ وقتی همه «آنلاین» بودند!
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 6؛ غیرحضوری، اما موثر…!
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 6؛ همچنان پر انرژی ادامه میدهیم…
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 6؛ از ضبط تا نقد
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 6؛ از پشت ماسک یا از پشت کامپیوتر؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 6؛ خداحافظ کامل گرایی، سلام اجایل
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 6؛ همراه و همیار شدن با قلم و کاغذ
گزارش جلسه دهم مدرسه استادی 6؛ نویسندگان بیشتر از یک نفری
گزارش جلسه یازدهم مدرسه استادی 6؛ از پرده آخر کتاب نویسی تا اتیکت
گزارش جلسه دوازدهم مدرسه استادی 6؛ سوت پایانی نیمه اول دوره
گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 6؛ فولآپشن آموزشی از سخنرانی تا مدل کسب وکار و برندسازی
گزارش جلسه چهاردهم مدرسه استادی 6؛ نوبت به ساخت محصول صوتی رسید
گزارش جلسه پانزدهم مدرسه استادی 6؛ اینستاگرام، کوچینگ و هوش کلامی
گزارش جلسه شانزدهم مدرسه استادی 6؛ تولید محصول ویدیویی
گزارش جلسه هفدهم مدرسه استادی 6 | از تولید محتوای سایت و اینستاگرام تا متقاعدسازی حرفهای
گزارش جلسه هجدهم مدرسه استادی 6 | آموزش بازاریابی و مارکتینگ
گزارش جلسه نوزدهم مدرسه استادی 6 | پارتی سازی و فسلفه زندگی
گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی 6 | تبلیغ نویسی و طراحی آموزشی
گزارش جلسه بیست و یکم مدرسه استادی 6 | فروش حرفهای
گزارش جلسه بیست و دوم مدرسه استادی 6 | ذهنیت بازاریابی
گزارش جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 6 | دوره استادی به ایستگاه پایانی نزدیک شد!