چارلز دیکنز میگوید:
رنج جدایی، در مقابل لذت وصلِ دیدار دوباره، هیچ است!
«دیدار دوباره» برای ما، یعنی دیدن موفقیت کسانی که این همه از آموزش لذت میبرند و با همراهی و همدلی و همکاری خود 9 ماه بی نظیر و پر از یادگیری را رقم زدند.
هفته پایانی مدرسه استادی 5 هم با موفقیت برگزار شد.
دوستان شرکتکننده در این دوره، در هفته پایانی، شرایط متفاوتی از نظر احساسی تجربه کردند، از طرفی شروع یک مسیر دشوار و لذتبخش و از طرف دیگر دلتنگی برای روزهای خوب استادی…
اگرچه آقای بهرام پور و تیم بیشتر از یک، حالاحالاها بروبچه های مدرسه استادی 5 را رها نخواهند کرد و برایشان کلی برنامه مفصل، دورهمی، آموزشهای تکمیلی و پیگیری و پشتیبانی خواهند داشت؛ اما در هر صورت جدایی همیشه سخت است…
تیم بیشتر از یک نفر، امیدوار است پایان این مسیر کوتاه 9 ماهه، منجر به آغاز مسیری طولانی و سبز برای دوستان و شرکت کنندگان عزیز و در نهایت جامعه ایران شود.
پایانی که نوید یک آغاز هیجانانگیز و مسیری طولانی در راه آموزش و پیشرفت را میدهد.
با این گزارش همراه من «سعید عباسی» باشید تا با هم گریزی به جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5 داشته باشیم.
پیش از نگاه کردن به گزارش جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5 با لینکهای زیر میتوانید ببینید در 22 جلسه قبل، چه گذشت:
گزارش جلسه بیست و دوم مدرسه استادی 5 ؛ چطور بالا بمانیم؟
گزارش جلسه بیست و یکم مدرسه استادی 5 ؛ چرا طراحی آموزشی این همه مهم است؟
گزارش جلسه بیستم مدرسه استادی 5 ؛ ادامه پارتی سازی و مبحث «چارچوب ها»
گزارش جلسه نوزدهم مدرسه استادی 5 ؛ باورهای فروش و مبحث پارتی سازی
گزارش جلسه هجدهم مدرسه استادی 5؛ چطور بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم؟
گزارش جلسه هفدهم مدرسه استادی 5؛ مدیریت محتوا- آداب معاشرت
گزارش جلسه شانزدهم مدرسه استادی 5؛ چطور ویدئو ضبط کنیم؟
جلسه پانزدهم مدرسه استادی 5 ؛ کوچینگ، طنازی و استراتژی قیمت گذاری
گزارش جلسه چهاردهم مدرسه استادی 5 ؛ چطور داستان گویی و روایتگری کنیم؟
گزارش جلسه سیزدهم مدرسه استادی 5؛ چطور محصول صوتی درست کنیم؟
گزارش جلسه دوازدهم مدرسه استادی 5؛ چطور سمینار برگزار کنیم؟
گزارش جلسه یازدهم مدرسه استادی 5؛ اخلاق در کسب و کار و ادامه کتاب نویسی
گزارش جلسه دهم مدرسه استادی 5؛ چطور تصمیمات فوق العاده بگیریم؟
گزارش جلسه نهم مدرسه استادی 5؛ چطور کتاب بنویسیم؟
گزارش جلسه هشتم مدرسه استادی 5 ؛ چند مبحث پراهمیت
گزارش جلسه هفتم مدرسه استادی 5؛ ماموریت های ممکن؛ کتاب، تفکر سیستمی و لحن سخنرانی
گزارش جلسه ششم مدرسه استادی 5؛ تندخوانی و تقویت حافظه
گزارش جلسه پنجم مدرسه استادی 5 ؛ مقاله نویسی و ادامه ماجرا…
گزارش جلسه چهارم مدرسه استادی 5 ؛ فلسفه زندگی ما
گزارش جلسه سوم مدرسه استادی 5؛ سال جدید، حال جدید!
گزارش جلسه دوم مدرسه استادی 5 ؛ آماده برای یک مسیر سخت و پرتلاش
گزارش جلسه اول مدرسه استادی 5 ؛ شروع یک ماجراجویی
موضوع محوری جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5 چه بود؟
موضوع محوری جلسه بیست و سوم استادی 5، بازاریابی نوین و مبحث فروش بود.
البته موضوعات مرتبط هم زیاد بود. موضوعاتی که طبق مطالعات آقای بهرام پور بر فروش تاثیرگذارند و حرفهای شدن در آنها میتواند فروش خدمات و به طور کلی محصولات شما را افزایش دهد.
این جلسه در مورد موضوعات مختلفی بحث شد. نکات بسیار مهمی در مورد «فروش و بازاریابی» گفته شد. روشهای تازهای در مورد «استخدام» کارمند برای سازمانها گفته شد، نحوه ساخت «رزومه حرفهای» آموزش داده شد و سپس بخش قابل توجهی از سمینار به مبحث «بحران» و مدیریت آن پرداخته شد.
در انتها مبحث مهم «روابط عمومی» که اغلب بخشی فراموش شده و ناکارآمد تلقی میشود اما در عین حال یکی از کلیدیترین بخشهای هر سازمان نوین است، تشریح شد و کارکردهای کمتر شنیده شده و شگفت انگیز آن به افراد توضیح داده شد.
شکرگزاری همیشگی و آماده شدن برای آموزش
بعد از صرف صبحانهای مقوی توسط شرکت کنندگان، زنگ معروف بیشتری از یکی به صدا درآمد تا دوستان روانه سالن شوند و آماده آموزش.
تیم بیشتر از یک هم که از ساعتی قبل مشغول مهیا کردن سالن برگزاری بود، با همکاری با هم قصد داشتند بهترین خدمات را به دوستان عزیز شرکت کننده برسانند.
شما می دانید کسب و کارتان چیست؟
در مبحثهای ابتدایی جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5، آقای بهرام پور نکات جالبی در مورد کسبوکار بیان کرد.
او ابتدا از گذشته خود سخن به میان آورد. از اینکه چه اشتباهاتی راجع به کسبوکار خودش داشته: «من تا مدتها نمیدانستم دقیقاً مشغول فروش چه چیزی هستم. فکر میکردم فقط محتوا میفروشم؛ اما وقتی دقیقاً متوجه شدم که چه چیزی دارم میفروشم، تازه نتایج آن را دیدم. من فرصتی برای تمرین و خودشناسی میفروختم…!»
از استخدام تا تربیت و مدیریت منابع انسانی
بخش مهم بعدی که آقای بهرام پور مفصلاً به آن پرداخت، مبحث استخدام بود.
او هر نکتهای که در این بخش میگفت، از تجربیات و هضم تجربیات خودش در استخدام کارمندان مجموعه «بیشتر از یک نفر» میگفت.
به این ترتیب آموزشهای این بخش کاملاً ملموس و قابل الگوبرداری بود. مثلاً یک تجربه جالب ایشان در استخدام نیرو این بود که معمولاً در اغلب موارد افرادی را انتخاب میکند که تجربه کاری ندارند. چون هنوز سیستم و روشهای غلط کار که در ایران بسیار رایج است وارد فرهنگ کاریشان نشده است.
با وجود اینکه او افراد را انتخاب میکند و وقت و هزینه زیادی صرف آموزش آنها میکند اما در عوض نیروهای کاریاش به نحو مناسبی تربیت و برای رشد مجموعه (و به ویژه رشد خودشان) آماده میشوند.
معرفی کتاب The E-Myth Revisited
در قسمت بعدی که راجع به کارآفرینان بود، یک کتاب خوب معرفی شد که البته ظاهراً هنوز به فارسی ترجمه نشده است.
در این کتاب توضیح داده میشود که ایراد کارآفرینانی که موفق نمیشوند چیست، کسبوکارهای کوچک به چه دلایل احتمالیای ممکن است شکست بخورند و چه راهکارهایی برای موفق شدن و کمتر کردن احتمال شکست وجود دارد.
مدیریت بحرانهای مختلف
یکی از بخشهای کلیدی جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5 مبحث مدیریت بحران بود. این بخش بعد از صرف ناهار و استراحت عزیزان آماده تدریس بود.
منظور از بحران، بحرانهای مختلفی است که در حین سخنرانی یا فعالیت ممکن است پیش بیاید. بحرانهایی مثل «فراموشی محتوا»، «ناتوانی در انتقال مفاهیم»، «بلد نبودن جواب دهی به سؤالات» و «ناتوانی در مدیریت زمان» از جمله این بحرانهاست. آقای بهرام پور تمام بحرانهایی که ممکن است در یک سخنرانی پیش بیاید را لیست کرده بود، حتی وقوع زلزله حین سخنرانی! در این حد جزئی!
وجود بحرانها البته جزئی طبیعی از کار یک سخنران است؛ اما اینکه چطور بتوانید آن را مدیریت کنید، نشان دهنده تسلط و هنر شماست.
مثلاً شما به عنوان سخنران اگر برق قطع شود چه کار میکنید؟ طبیعتاً در چنین شرایطی میکروفون همراهتان نیست. پس چه بهتر که یک عدد از این بلندگوهای مشهور سبزی فروشی (!) داشته باشید.
چند تکنیک مختلف مثل «اگه جاش بودم، اگه جام بود» یا تکنیک «سؤال پرسیدن از خود» برای این بخش آماده شده بود.
بعد از بیان پیش نیازهای مدیریت بحران، محمدپیام بهرام پور در مورد شرایطی که مربوط به خودمان، مربوط به محیط و مربوط به مخاطبان است، به صورت مفصل صحبت کرد.
و اما روابط عمومی یا PR چیست و چرا مهم است؟
پیام بهرام پور تأکید بسیار زیادی بر تمرکز بر این بخش داشت. روابط عمومی!
برای همین هم این بخش را جزو بخشهای «فروش» قرار داده بود.
روابط عمومی تا حالا اینقدر در ایران بد جا افتاده است که همه ما فکر میکنیم روابط عمومی یعنی انتشار پیامهای تبریک و تسلیت یا نهایتاً انتشار اخبار سازمان یا شرکت!
روابط عمومی یکی از مهمترین بخشهای هر سازمان است. روابط عمومی یعنی «از رسانههای دیگران برای شناساندن خودمان استفاده کردن»
استاد بهرام پور مزایای PR را گفت. سپس راهکارهای متنوع و کاربردی برای تقویت روابط عمومی ذکر کرد و گفت چطور کاری کنیم که رسانههای دیگر تبلیغ سازمان ما را بپذیرند. مثلاً طراحی صحیح کمپینهای تبلیغاتی و یا استفاده از موجهای خبری.
او به همه توصیه کرد با توجه به اینکه روابط عمومی هنوز در ایران جا نیفتاده، خودشان را حسابی آماده «شکست» کنند یا از «نه شنیدن» هرگز نترسند.
برای شروع روابط عمومی باید چه کنیم؟
آقای بهرام پور لااقل ده راه مختلف برای شروع ارتباط با روابط عمومی سازمانها و شرکتها ارائه داد. اتفاقاً لزومی ندارد برای شروع این کار هزینههای زیادی متحمل شویم. بسترهای زیاد و بعضاً رایگانی برای شروع وجود دارد.
روابط عمومی چیه و چه کاربردهایی داره؟
پایان جلسه بیست و سوم مدرسه استادی 5؛ فقط یک راند دیگر باقی است!
جلسه یکی مانده به آخر استادی است و بچهها از الآن برای جدایی فردا ناراحتاند!
راه طولانی و مسیر پرپیچ و خمی که دوستان از ابتدای مدرسه استادی طی کردهاند، میتواند طلیعه راهی پرشکوه و روشن به سمت کامیابی و موفقیت است. این پایان، میتواند یک آغاز درخشان در پی داشته باشد.
جلسه بیست و سوم از مدرسه استادی 5، حوالی در حدود ساعت 9 شب به پایان رسید و شرکت کنندگان عزیز جهت آماده شدن برای روز پایانی و کلی برنامه هیجانانگیز به سوی خانههایشان رفتند…!